Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Leg 28.08.17 07:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nový Cayenne
iudex: Super, dík za rady. Zhodou okolností bol minulý týždeň celkom fotograficky intenzívny (Island) a dosť som sa zamýšlal práve nad tým, ako to s tými sklami vyriešiť. No a sumár je taký, že by to určite chcelo ešte niečo širšie ako 23 mm F2, ideálny by bol 18 mm F2. A k tomu by som sa možno vyhecoval a kúpil 56 mm F1,2. Ak si vezmem k srdcu tvoje odporúčanie a prihodím k tomu zoomovací seťák, mám celkom slušnú zostavu a môj pôvodný zámer dramaticky zjednodušiť a odľahčiť fotovýbavu dostáva vážne trhliny. Takže to vyzerá tak, že zatiaľ kúpim 23 F2 a potom sa uvidí, "kam ma vietor zaveje".
K novému Cayenne: chudáci dizajnéri, spraviť SUV tak, aby malo podľa vzoru 911 svetlá opticky nad kapotou a ešte k tomu nejak vyzeralo k svetu je prakticky neriešiteľná úloha. Postupne sa to ale učia a už sa aspoň na tie ich výtvory dá pozerať, čo sa o prvej generácii rozhodne nedalo povedať. Na ich obranu ale tiež treba povedať, že mnohé iné prémiové značky sa so svojim prvým SUV trápia/trápili rovnako (Bentley, Maserati). V tomto kontexte sa F-Pace ako prvé SUV Jaguaru javí ako dizajnový masterpiece.
No a Panamera detto, obria päťdverová limuzína (a predĺžená verzia k tomu) s tvarmi 911, to je ďalšie neriešiteľné zadanie. -
white label 28.08.17 00:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nový Cayenne
Karminrot je na Panameru za 110.050,- Kč, nespeciální metalické barvy (včetně Saphirblau) jsou za 35.000,-.
Mně se odstín Saphirblau vyloženě nelíbí, nejčastěji ho vídám na Macanech (včetně GTS), ale je oblíbený, taky proto, že je poměrně výrazný a bez většího příplatku.
Na Panameru bych váhal mezi výraznější karminrot a decentnější/elegantnější Ristretto! Ke Karminrot černý interier a k Ristretto interier ve stejné barvě. -
boost. 27.08.17 23:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nový Cayenne
Těžce bych se rozhodoval mezi Saphirblau a Karminrot. Akorát škoda, že ta červená je dostupná jen v rámci PTS.
Byl to konvoj asi celkem jedenácti Panamer, očividně auta z fabriky dle SPZ. Nejvíc mě zaujaly PCCB - brzdy tak velký, že i s 21" koly nebylo moc místa mezi třmenem a diskem. [odkaz] :-O -
Thomasino 25.08.17 15:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Gumy
Bohužel přišla na Contíkách CSC3. Zřejmě už nemají zásoby SuperSportů, tak místo aby dali nástupce PS4S, poslali na CSC3. Ale drží teda celkem slušně. Než se ale s M2 pořádně naučím, stejně je wojedu >:-[] >:-[]
Na druhou stranu tam mám už novější infotaiment co od jara dávají na 3 series a 4 series po faceliftu, proti starší M2 je to celé rychlejší, o víkendu na to koukal borec co tady byl s rok starou M2 :-)
Nájezd na těch PS4 na Golfu nevím, nepamatuji si kolik jsem měl najeto loni na jaře když jsem je tam dal, tipuji nájez tak 10-15 tisíc, hodně zhruba. Teď tam mám 30 tisíc, v září to budu mít dva roky. Ty co byly vpředu tam stále mám nyní vzadu a letos ještě vydrží, jen ty zadní jsem zhobloval (samozřejmě loni byly vpředu). Ale nebyl jsem troubelín po zimě na geometrii (hlavně že s Meganem jsem tam jezdil 4x ročně) a rozhodila se mi vzadu do sbíhavosti, takže spolu s agresivnějším stylem jízdy zmizel vzorek na vnější třetině gumy :-(
...a všiml jsem si toho až po jednom větším smyku na vodě! >:D -
Dany 25.08.17 14:45
« Re: Re: Re: Re: Gumy
nj, gumárenská alchýmia, nie vždy rovnaký typ a rozmer značí aj tú istú gumu. Niektorí výrobcovia si dávajú určitý model ladiť podľa seba (môže byť aj prípad M2 príp. CRS). Je celkom možné, že mali dohodnutú várku do prvovýroby s inou zmesou. Conti má napríklad modely vyrábané priamo pre VW group (možno vyrábajú výhradne v Nemecku). Ako hovorím, ťažko povedať čo do nich miešajú napr. v takom Rumunsku. Bolo by zaujímavé nahliadnuť pod pokličku -
white label 25.08.17 12:57
« Re: Re: Re: Gumy
CSC2 byly Made in Germany, CSC3 Czech republic a CSC5 Slovakia, ale to platí pro rozměr 225/40/18".
CSC3 jsou stále aktuální model, dokonce Thomasinovi na nich teď přišla nová M2, takže špatné určitě nejsou. Svého času se např. dávaly výhradně i na CRS minulé generace. -
Dany 25.08.17 11:48
« Re: Re: Re: Re: Gumy
Thomasino, pozeral som aj tie Hankook S1 EVO2 a vyzerá to na solídnu gumu, len životnosť má hodnotenú trochu nižšie ako tie michelinky. Na PS4 si mal aký nájazd? Či to nebude tým štýlom :-) . Tiez si zvyknem prehľadnú zákrutu strihnúť v ostrom tempe a GY na to trpeli. Geometria v pohode a zošlahané kraje. Určite záleží aj na tuhosti bočnice. Conti majú tiež o chlp viac zjazdenú vonkajšiu stranu. -
iudex 25.08.17 10:47
Na Mondeu mám nové Hankooky Ventus Prime 3 S125, v testoch boli hodnotené veľmi dobre (v jednom tuším vyhrali absolútne), Hankook sa silne zlepšuje a je to o triedu lepšia guma, ako predchodca Prime 2, silná hlavne na suchu. Ale je to trieda premium touring, nie UHP, takže konkurent CPC5, nie CSC5, na rodinné a defenzívne jazdiace Mondeo OK, na hotheč (spomínal si 200 koní) asi nie. -
Thomasino 25.08.17 10:28
Já jsem před rokem a čtvrt koupil na Golfa Michelin PS4 225/45 R17 a teď je pomalu po nich. Jako drží výborně, to zase jo, ale životnost asi nic moc. Teď jsem si na zadku s rozhozenou geometrií sjel vnější strany (to jsou ty svižné průjezdy zatáček), takže jsem koupil nové gumy, ale vybral jsem nakonec levnější Hankook Ventus V12 Evo2 (K120). [odkaz] Ale také díky směrovému dezénu, kdyby se to sjíždění na vnějšku opakovalo, tak abych mohl zavčas otočit strany.
Jinak mám dobrou zkušenost s Hankook Ventus S1 Evo2 (K117). [odkaz]
Nechal jsem je obut na dvě Clia R.S. 220 Trophy co jsme s nimi jezdili na okruhu v Mostě na Eventu pro zákazníky, každé tam odjelo asi 70-90 kol, ikdyž většina toho byla s nováčky, takže celkem rozumným stylem. Teda já si občas jedno půjčil a dál pár ostrých koleček >:-[]
Každopádně na těch gumách byla po jednom dnu na okruhu tak min. polovina vzorku, což mě překvapilo, čekal jsem že bude po nich. Pak jsem je koupil na Megana R.S. než jsem ho prodával, aby tam nebyly jen semislicky, ale jel jsem na nich jen párkrát a fungovaly dobře i v teplotách kolem 5-8 stupňů v únoru. Také v testech je před tím hodnotili dobře, proto jsem je na ty Clia před rokem bral. [odkaz]

Napr. ten seťák 16-50mm má 195 gramov, to je ako väčší smartfón, 18ka má málo cez 100 g. Takže ani 3 sklá moc nepocítiš, 18mm+23mm+50mm vážia dokopy menej, ako štandardný zoom pre Canon (15-85mm má 575g). Inak ako píšeš, 23mm je málo široký, určite by som odporúčal niečo širšie. Ak nechceš vyhadzovať moc peňazí, išiel by som do dvojsetu 18mm+50mm.
P.S. Ako sa Ti páčil Island? Koľko si tam bol a čo si pochodil?