Thomasino 11.09.17 12:00
« Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Autovlakem jen asi 7 minut (za 17 EUR) abychom projeli tím jedním pohořím, celý ten masiv kolem Grossglockneru se jinak objíždí autem z daleka.
Do Itálie jsme jeli další den samozřejmě autem. Stále jsme jezdili autem :-)
OK, píšu si, že zářijové kolo fotosoutěže jsem vyhrál, osobně se mi nejvíce líbí tato první fotka a tu jsem tedy nominoval >:-[] >:D
Jinak rychlé shrnutí:
1.den (s Covenantem a Bullym): sraz v Brně - pak Olbramovice - Hrotovice - Mor.Budějovice - Jemnice - Dačice - Kunžak - Třeboň - Lipno (pěkná trasa, 1.polovina dokonce bez deště!)
2.den (s Covenantem a Bullym): Lipno - Linz - Ebensee - Gosau - Zell Am See - Bad Bastein - pak autovlak na 7 minut do Mallnitz, dále už autem do Heiligenblut
3.den (odpojili jsme se od kluků): Lienz - Cortina - Passo Giau - Arabba
4.den: ježdění po Dolomitech - klasická Dolomití "osmička" viz. mapka (bez ocásku napravo)
5.den: odjezd z Dolomit přes Passo Gaiu, Cortinu, Lake Misurina, OssiacherSee
6.den: dopoledne ježdění na Nockalmstrasse, pak cesta domů přes TurracherHohe (pěkný průsmyk), Murau - Jugenburg - Vídeň (kolona) a domů..
iudex 11.09.17 11:47
« Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Tom: parádny výlet, asi najlepšie prostredie pre M2. Tiež pekné fotky, ešteže fotosúťaž je mŕtva, inak by si vyhral. >:D
Akurát mi nie je jasné, či ste do toho Talianska išli autom (hovoríš o jazde cez Rakúsko), alebo vlakom (píšeš o autovlaku). -
Thomasino 11.09.17 10:02
« Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Ronaulte, třetí den výletu (v neděli) jsme jeli z Heiligenblut v Rakousku pod Grossglocknerem přes Cortinu D´Ampezzo a přes můj oblíbený Passo GIAU (to jsou ty fotky se sněhem) a pak do místa ubytování, tedy ARABBA. Tam jsme měli procházku, wellness a trochu volno. Čtvrtý den v pondělí jsme dali "osmičku" co vidíš na plánku, ale bez toho ocásku (jeli jsme postupně: Arabba, Corvara, Gardena, Sella, Pordoi, Arabba, Cernadoi, Falzarego, Valparola, Corvara, Arabba). Ocásek jsme jsme jeli pátý den den cestou do Rakouska, tedy: Arabba, Cernadoi, Passo Giau, Cortina, Jezero Misurina a pak přes LIENZ, Spittal k OssiacherSee nad Worthersee. A co si budeme povídat, s M2 se dá předjíždět na krátkých rovinkách i mezi zatáčkama, takže ikdyž jsem strávil spoustu času focením, dá se ta klasická "osmička" v pohodě zvládnout, ještě jsme stihli uprostřed v poklidu oběd v Arraba. Provoz celkem rozumný, bylo pondělí, občas jsme se kousli za nějakým busem nebo karavanem, ale nebylo to nic hrozného. Bylo to před týdnem začátek září, sezona končila. Spíše motorkáři občas zavazí, těch bylo občas hodně, do kopce na rovinkám to některým jede, ale na brzdách a v zatáčkách nás tradičně brzdili :-)
Jinak na Grossglockneru to v sobotu odpoledne, kdy jsme tam chtěli s klukama jet, vypadalo takto:
[odkaz] - trošku sněhu >:-[] >:-[] Nisméně BULLY se sjetými semislicky na předku to chtěl zkusit, ten má pro strach uděláno !! >:D :yes:
P.S.: Jo a o druhém propršeném dni, kdy jsme v Zell Am See odpoledne zjistili, že Gross je pod sněhem a nebudeme riskovat přejezd (pak jsme se dozvěděli, že bez řetězů tam auta stejně nepouštěli) a objížděli jsme to celé, a kdy nás navigace zavedla na autovlak, jak jsme celý den strávili v autě za deště, to by mohl zase povykládat Covenant nebo Bully >:-[] Fotky z čekání na autovlak a z autovlaku jsem teď ještě doplnil vč. trasy.. -
woody-alien 11.09.17 08:36
« Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Ron: Řekl bych, že se ve většině debat shodneme, ale co se týká nových Peugeotů - 3008 a 5008, tak to vůbec. Ano, 2.0 HDI je ve srovnání s downsizingem zblblým Renaultem fajn, ale jinak je mi ta jejich hra na efekt maximálně protivná. Kromě zadních světel nevidím nic hezkého ani na exteriéru, když obzvlášť za předek by se nemuseli stydět ani pod obraz ožralí japonští designéři, ani na interiéru s idiotským volantem a pro mě nepřijatelně umístěnou kapličkou. A to všechno korunováno rezignací na techniku (4x4) a silně sebevědomými cenami. -
Ronault. 10.09.17 23:42
« Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Thomasino: parádní výlet :yes: Ty dolomitské průsmyky jste dali za jeden den? Jako asi se to dá, ale ono to i s terasami mezi je několik set km dost pomalými cestami, i se sportovním autem... navíc... jaký byl provoz teď v srpnu? Ono třeba cyklisti nebo karavany apod. umí dost *... 8-s
Docela koukám, že na Grossglockneru už byl sníh :-O
Woody: Jooo 5008 ačkoliv nejsem vůbec SUV typ, ale s rozrůstající se rodinou, mě taky hodně oslovila... díky možnosti mít poctivý 2.0 HDI proti 1.6 dci 118 kW více než Espace... A ten interiér :yes: :yes:
Jen teda škoda, že ani čtvrtinu na něj nemám >:D
Thomasino 10.09.17 19:23
« Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
ROADTRIP DOLOMITY 2017 - KRÁTKÉ SHRNUTÍ: Během 6 dní v Alpách a Dolomitech jsem si s M2 moc pěkně zajezdil a postupně se učím. První dva deštivé dny v ČR a v Rakousku společně s Covenantem a Bullym hodně pršelo, za silného deště je M2 v mírně vyjetých kolejích nervózní, takže jsem byl možná až moc opatrný, ale lepší je začít opatrněji, než to hned rozbít ;-) Na Grossglockneru jsme nebyli, protože byl kvůli sněhové nadílce zavřený, a to jak v sobotu, tak v neděli. V neděli dopoledne jsem se od kluků odpojil (museli jet domů dříve) a s drahou polovičkou jsme se přesunuli jižněji do Dolomit, kde mělo být dle předpovědi lepší počasí a kde jsem si krásně zajezdil. Projeli jsme známé a oblíbené passy: Giau, Gardena, Sella, Pordoi, Falzarego a Valparola. Hned první den cestou z Rakouska do městečka Arabba v Dolomitech jsme zažili nádherné panorámata na Passo Giau, kde byl v horních částech sníh, ale silnice byly suché a svítilo sluníčko. Další den jsme pojezdili Dolomity od rána až do večera, opět za nádherného počasí. Pátý den cestou z Dolomit jsme spali u rakouského jezera OssiacherSee, kousek nad Wöerthersee, poslední den pak dopoledne zajezdili na oblíbené Nockalmstrasse. Tam to není takové kochací jako na Grossglockneru, ale na ježdění SUPER. Odpoledne pak již cesta domů... Celý výlet byl parádní !! Jezdit nahoru na passy se zadokolkou je fakt zase trochu jiný level, pěkně to tlačí z těch zatáček ven, k tomu poměrně pěkný zvuk řadového šestiválce (ikdyž oturbeného), zvláště od 5000 otáček to hezky řve! Řízení taky není bez citu, ikdyž tady byla Meggie o něco sdílnější, řazení je tady ale o dost lepší a ty automatické meziplyny u manuálu jsou nakonec fajn. Na brzdy si snad zvyknu, brzdí to hůře, je cítit vyšší váha, ale Megane taky začal pořádně brzdit až s lepšími deskami (tady budou taky potřeba). Co mě tady fakt vadí, tak to jsou sedadla, jak jsem již zmiňoval. Jednak jsou kožené, takže se mě potí záda a pr.dell, ale boční vedení je hlavně ve spodní části a na vyšší lidi to není dělané, v rychle řezaných zatáčkách mě to tlačí do ledvin a do spodní části žeber :-( Ale tak to jsem zjistil už v květnu na Slovakiaringu na akci BMW M Drive Tour po pár kolech na okruhu. Každopádně jako celek je to skvělá kára, podvozek je dobře nastavený na okresky, ikdyž na těch rozbitějších je tvrdší (Megane R.S. Cup je ale ještě o něco tvrdší). Baví mě to auto čím dál tím více, prostě konečně mám vytoužené „eMko“, které rozdává radost a dává mi důvod proč 5x v týdnu vstávat a chodit do práce! Prvních pár fotek zatím tady:
boost. 06.09.17 19:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Back to track
V Německu taky frčí servery typu autohaus24.de nebo meinauto.de, který nabízejí zajímavý slevy. Fungují jako providers, tzn. ty si u nich naspecifikuješ Kfz a oni ji zadarmo rozešlou (asi nasmlouvaným) prodejcům. Na 340i tam mají cca 25%, nicméně od vícero lidi z Německa jsem slyšel, že 25% je normálka u BMW, kterým končí zanedlouho výroba (F30 10/18, F31 06/19).
Jestli podobný (a lepší) cenový jemnocity jdou i u nás nebo na SK, tak to mi dává naději, protože většina 340i Jahreswagen jak v D, tak i CZ, jsou za větší peníze a pro mě v debilních konfiguracích.
Vranis 06.09.17 15:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Back to track
Woody: Ak by sa pozom manzelka pytala, ze ako ti napadlo kupovat nove auto, ktore vobec nepotrebujes , tak ma nemozes prezradit . Este mi pride spolu s iudexovou zenou vynadat za to, ze som vas naviedol na taketo blaznovstva- a to som chcel iba pomoct >:D
Ked uz riesime tie zlavy, tak znamy (tiez PO) pred par mesiacmi objednaval novu 540ix G30 a dostal na nu zlavu 20%. To je tiez velmi pekna zlava na to, ze ide o uplne novy model a ze posledne bmws na tu firmu sa kupovalo pred mnohymi rokmi, ked vysla e60. Neviem vsak, ako je to auto vybavene- ak tam je ten vybavy viac, tak to zrejme mozne bude. -
iudex 06.09.17 09:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Back to track
w-a: aj ja mám takú skúsenosť, Opel Ti to skrátka "dá na IČO" a ďalej ich to už nezaujíma. Akurát bude možno trochu problém pri registrácii, keď policajtom ukážeš kúpnu zmluvu na podnikateľa (IČO, miesto podnikania) a zapísať to budeš chcieť na seba ako nepodnikateľa (teda rodné č., trvalý pobyt, nedajbože odlišný, ako miesto podnikania).
Inak teraz som pozrel cenník Golfa GTI/R a zase zdraželi, Rko stojí v základe 38900 eur, keď dostaneš od VW povedzme 10% zľavu, si vo výsledku vyššie, ako tá fOEho M140ka.
Ale zase aj mainstream vie niekedy zľaviť, známi teraz kupovali Mondeo Vignale a z cenníkovej ceny 1,2M to mali reálne za 900t Kč, teda zľava 25 % (aj keď vlastne... Vignale sa tlačí do prémie, tak musí aj prémiové zľavy >:-[] ) -
woody-alien 06.09.17 09:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Back to track
>:-[] Nj, topper je učiněnej Nostradamus. ;-)
No ale ty kráso, 340i za 44t, to rychle smaž....nebo se neznám. :-)
Ještě k těm PO. Jasně, když už jste kupovali....to je trošku jiná písnička. Jinak je to ale s těmi IČO nákupy slušná komedie. Teď jsem se bavil s prodejcem Opelu o Insignii....a jak se snažil "zaseknout udičku", na IČO mi tam naházel dost hezkou slevu. Chtěl jsem po něm vědět rozdíl pro fyzickou osobu a on povídá - nám pro tu slevu stačí aktuální výpis z OR s vaší jménem, auto si pak už můžete klidně zaregistrovat podle libosti buď na firmu nebo na sebe. ;-) -
woody-alien 06.09.17 06:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Back to track
Vranis: Popravdě, tohle mě ani nenapadlo. To je prostě důsledek předváděcích/novinářských konfigurací. Navíc v ceníkových cenách, za to nikdo nekupuje. A celkově mi to auto dává daleko větší smysl než třeba naleštěnej prd hned v prvním odkazu. Tady máš pár příkladů, co mě dráždí. ;-)
Anebo kdyby ses chtěl uskrovnit a spokojit se s ojetinkou.
;-) -
woody-alien 05.09.17 21:28
« Re: Re: Re: Re: Back to track
Hele chlapi, jděte už do pr.dele. Když koukám, jak leckterej celkem obyčejnej mainstream s nesnesitelnou lehkostí cenově překonává milión, začínám si říkat, jestli bych se nakonec neměl přeorientovat na prémiového kovboje. >:-[] ;-) -
Vranis 05.09.17 12:11
« Re: Re: Re: Back to track
No mam to doma v sufliku cierne na bielom :-) je to supa, tiez som sa cudoval. Aby to vsak bolo uplne korektne, tak cena platila pri platbe v hotovosti a auto by bolo na PO, na ktoru sa uz dve bmw kupovali. To urcite tiez zavazilo ale nemeni to nic na tom, ze cena bola fakt super (ak este odpocitas dph tak sa dostavame na nejakych 37K co je za novucicku 340i fakt parada). Islo o Autopalace Bratislava. Ak by si chcel meno konkretnej osoby, kludne ti poslem do spravy :-) -
iudex 05.09.17 12:00
« Re: Re: Back to track
Vranis: v tom odkaze je M140i v základnej cene 44500, po zľave 33813 eur, zľava 25,13%. To je najvyššia zľava, o akej som (pri aute do výroby) počul (pri skladovke som počul maximum 28%). Napr. kolega Thomasino dostal na skladovku podstatne nižšiu zľavu (cifru nechce zverejňovať, tak nebudem ani ja). Takže tá zľava, ktorú ponúkli Tebe, ma posadila na zadok, to vychádza na cca. 29%, to je neuveriteľné, s takou zľavou by som auto kúpil hneď. O akého predajcu išlo?
Vranis 05.09.17 11:40
« Re: Back to track
iudex: Nejde mi sice cez mobil moc dobre zobrazit tvoj odkaz, ale s cenami vie bmw celkom carovat aj u nas. Pred nedavnom som bol u jedneho predajcu v BA konfigurovat 340i. Zaklad stoji cca 48,5K, v mojej skromnej konfiguracii vysla na 62K (mpacket, automat, navi a par drobnosti) a pri platbe v hotovosti bola cena 44K (vsetky ceny pisem s dph). Celkom slusna zlava nie?

Pekný výlet Thom, týždeň jazdiť hore-dole po kopcoch. Vidieť, že si skutočný petrolhead. Čo ty, ale tvoja žena, že ju to bavilo sa celkom divím. Mne naposledy stačilo, keď sme cestou do Talianska prefičali cez Sella a Pordoi a potom hajde znova na diaľnicu. Ale bola to špica, vytvorili sme náhodný konvoj, šestkové GTI, minulá X1 a ja. Hviezdou bol samozrejme taloš v X1, ktorý nemal problém sa GTIčka držať ani v dosť vysokom tempe.