Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 13.09.17 14:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Teď jsem měl asi na 20 minut půjčeného Passata 2,0 TSI 280 hp s novým 7DSG, bohužel jen jako předokolka, ale aspoň to mělo adaptivní podvozek a 18" kola. Jako není to asi špatný auto, poměrně kultivované a tiché, když jsem tomu naložil v zatáčkách tak to taky něco snese, rozdíly v nastavení podvozku jsou znát. Akorát to řízení je prostě takové koncernové polomrtvé, to je všude stejné, mám to i v Golfu (hold rozmlsaný z Megana R.S. Cup, který ho má skvělý, a taky rozmlsaný z M2). Každopádně pro kamaráda, který chce kupovat Alltracka s tímto motorem a převodovkou (ale 4x4) to bude dobrá volba, schválil jsem mu to :-) -
Thomasino 12.09.17 21:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Někdy se stav a povykládáš mi, jak jsi takhle snadno a bez dřiny přišel k tak velkým dětem, když ještě před 5 lety jsi žádný neměl >:-[] >:-[]
...snad to nebereš oklikou přes primářovu ženu a nějakým nedopatřením ti zůstala i s jeho dětma?? :-O -
Ronault. 12.09.17 20:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
iudex: aktuálně jsme pětičlenná domácnost, já, má drahá polovička a 3 děti (16,10,0) a už teď to bylo značně hraniční se na dovolenou vecpat, vzhledem k tomu, že kočárek zabral půlku kufru, tak s velkým boxem na střeše...no a to je ještě ve zvažování jeden potomek...zatím Megana necháme Meganem, ale tak za rok a půl, dva...no...
Woody: tak to mě překvapuje, že 1,4T a 1,6T jsou problémové......stejně je to asi daleko... :-| -
-
iudex 12.09.17 08:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Ron: nejak mi uniká dôvod, prečo potrebuješ 7-miestne auto. Pokiaľ sa nič nezmenilo, máš len 1 malé dieťa a dohromady ste 4-členná domácnosť, tak načo sa obzeráš po 7-miestnych MPV/SUV?
Inak v náhľade na 5008 sa zhodujem s woodym (ako ostatne v mnohom), je to maximálny pozér, snaha zaujať za každú cenu, prečačkané a preplácané zvonku i zvnútra. To už ten fádny Kodiaq je oproti tomu aspoň dizajnovo čistý. A celkovo väčšina MPV je dizajnovo bieda, ani sa nedivím, že vymierajú. -
woody-alien 12.09.17 06:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Ron: Já ti přece 5008 nevymlouvám, jen mám na ni svůj názor. ;-) Jinak 7 míst je obecně ořech. Ale rádoby SUV ho prostě nerozlouskne. Sharan a podobné škatule jsou drahé a vypadaj....prostě jako škatule. Někdo to řeší dodávkou, no a tam kromě škatule ještě dostaneš dodávkové jízdní vlastnosti. Espace fajn, ale drahej. GS zatím naprd motory, teda aspoň v benzínu....i když nevěřím, že je to dlouhodobě udržitelné a že by aspoň GS nedostal silnější benzín jako Kadjar. I do toho Espacu už dali 1.8 TCe 225. Mně osobně by Zafira nevadila, ale odrazovali by mě internetové diskuse stran 1.4T, což se prý týká i 1.6T. Takže....čistě hypoteticky bych aktuálně nejspíš zkusil S-Max. Nevypadá zle (dokonce i doktoři ho kupujou :-) ), je velký a pořád jezdí možná nejlíp ve své kategorii. S 1.5 EB od 630t, ale s Fordem je to tak, že na ceníky se vyprdnout a jít si rovnou pro cenovou nabídku.
-
Ronault. 11.09.17 23:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Woody: No jo, ale je dnes nějaké 7 místné auto do cca 750t co vypadá slušně... a slušně jede... Espace sice OK, ale 7 místné jsem nezkoušel a je dražší, GS nádherný, ale opět...1,2 TCe jako vrchol 8-s Snad jen postaru Zafira 1.6 turbo 200k...to mi ještě ta 5008 přišla OK
;-) -
Ronault. 11.09.17 18:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Thomasino: Kde kdo ti tvou přítelkyní závodí? :-O Ještě že ne zajíždí >:D
Jinak itinerář jste měli výborný, někde si to musím uložit, jen někde důkladně, protože než se aktuálně dostanu někam s autem... no nevím nevím...každopádně paráda :yes:
Woody, WL: My si zkoušeli 5008 na Emotion days... jako ano, rezignace na 4x4 je smutná, z druhé strany pro mne, který SUV nežije, 4x4 považuje v rodinném autě jako další zátěž k tahání navíc...prostě stejně bych si jej nepřiplatil. Jako plus jsem musel na poměry SUV hodnotit to, že i ve třetí řadě to bylo celkem v pohodě, znatelně lepší než v předešlé 5008. Zkoušel jsem i s vajíčkem upínat do všech sedadel a v pohodě, inu postižen početnou posádkou... No a co se týče designu se asi neshodnem. Možná na fotkách vypadá z některých úhlů předek těžkopádně a ošklivě, např: [odkaz]
ale mimo fotky vypadá 5008 velmi dobře. Když srovnám reálný vzhled třeba s Kodiakem, který na fotkách vypadá jakž takž, ale v reálu je vyloženě hnusný, s obrovskými vykrojenými blatníky, s lalokem nad zadními světly a ty přední...proti němu je 5008 v reále švihák ;-) Celkově v mainstreamu takto velké auto z designu moc konkurenci nemá... CRV? 8-s Možná Espace... -
Thomasino 11.09.17 16:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Moje drahá polovička je v tomto ohledu skvělá a kde kdo mi ji v tomto závodí :-)
Asi jsem ji postupně "vychoval" nebo navykl. Začal jsem postupně, takže svižné okresky v GTI, pak několikrát Alpy v GTI, pak jednou na okruh v GTI. S Meganem už jsme přitvrdili a jeli hned po 2 měsících do SPA a od tama na pár dní na Nordschleife s klukama z RTR (dneska část jako Hello Titty), kdy se svezla v otevřeném Caterhamu CSR s Honzou Červenkou, pak v nejrychlejším Caterhamu R500 s MiVi-m (to i já jsem to nakonec odložil, protože jsem chtěl jet se svým a nechtěl mít rozhašený žaludek a stačilo mi 911GT3 a M3 E92 s osmiválcem). O rok později jela s dalšími závodníky v KTM X-Bow, nebo taky 911GT3 či Ferrari 430 Scuderia, Corvette Z06, 911 Carrera S (991) atd. Vystřídala na Nordschleife těch aut mnohem více než já, já raději jezdil se svojí MEGGIE, než se vozil v podobných supersportech. A ono jezdit v otevřených Caterhamech nebo X-Bow na Nordchleife, kdy místy je to auto všema 4 kolama ve vzduchu, to je mazec, takže tady nějaké Dolomity jsou asi celkem nuda >:D To se jen tak kochá panorámaty.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Prostě statečná holka a má za to u mě RESPEKT :yes: Když jsme jeli první a druhý Alpy s dalšími páry, byla jediná ženská, které se v těch rychle projížděných serpentýnách nedělalo špatně..
A dokonce ani moc nenadávala, když jsem s ní asi 2x skončil na Slovakiaringu v kačírku ;-) -
Leg 11.09.17 13:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Jé Bully stál na mojom fleku: [odkaz] >:D
Pekný výlet Thom, týždeň jazdiť hore-dole po kopcoch. Vidieť, že si skutočný petrolhead. Čo ty, ale tvoja žena, že ju to bavilo sa celkom divím. Mne naposledy stačilo, keď sme cestou do Talianska prefičali cez Sella a Pordoi a potom hajde znova na diaľnicu. Ale bola to špica, vytvorili sme náhodný konvoj, šestkové GTI, minulá X1 a ja. Hviezdou bol samozrejme taloš v X1, ktorý nemal problém sa GTIčka držať ani v dosť vysokom tempe. -
Thomasino 11.09.17 12:00
« Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Autovlakem jen asi 7 minut (za 17 EUR) abychom projeli tím jedním pohořím, celý ten masiv kolem Grossglockneru se jinak objíždí autem z daleka.
Do Itálie jsme jeli další den samozřejmě autem. Stále jsme jezdili autem :-)
OK, píšu si, že zářijové kolo fotosoutěže jsem vyhrál, osobně se mi nejvíce líbí tato první fotka a tu jsem tedy nominoval >:-[] >:D
[odkaz]
Jinak rychlé shrnutí:
1.den (s Covenantem a Bullym): sraz v Brně - pak Olbramovice - Hrotovice - Mor.Budějovice - Jemnice - Dačice - Kunžak - Třeboň - Lipno (pěkná trasa, 1.polovina dokonce bez deště!)
2.den (s Covenantem a Bullym): Lipno - Linz - Ebensee - Gosau - Zell Am See - Bad Bastein - pak autovlak na 7 minut do Mallnitz, dále už autem do Heiligenblut
3.den (odpojili jsme se od kluků): Lienz - Cortina - Passo Giau - Arabba
4.den: ježdění po Dolomitech - klasická Dolomití "osmička" viz. mapka (bez ocásku napravo)
5.den: odjezd z Dolomit přes Passo Gaiu, Cortinu, Lake Misurina, OssiacherSee
6.den: dopoledne ježdění na Nockalmstrasse, pak cesta domů přes TurracherHohe (pěkný průsmyk), Murau - Jugenburg - Vídeň (kolona) a domů..
-
iudex 11.09.17 11:47
« Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Tom: parádny výlet, asi najlepšie prostredie pre M2. Tiež pekné fotky, ešteže fotosúťaž je mŕtva, inak by si vyhral. >:D
Akurát mi nie je jasné, či ste do toho Talianska išli autom (hovoríš o jazde cez Rakúsko), alebo vlakom (píšeš o autovlaku). -
Thomasino 11.09.17 10:02
« Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Ronaulte, třetí den výletu (v neděli) jsme jeli z Heiligenblut v Rakousku pod Grossglocknerem přes Cortinu D´Ampezzo a přes můj oblíbený Passo GIAU (to jsou ty fotky se sněhem) a pak do místa ubytování, tedy ARABBA. Tam jsme měli procházku, wellness a trochu volno. Čtvrtý den v pondělí jsme dali "osmičku" co vidíš na plánku, ale bez toho ocásku (jeli jsme postupně: Arabba, Corvara, Gardena, Sella, Pordoi, Arabba, Cernadoi, Falzarego, Valparola, Corvara, Arabba). Ocásek jsme jsme jeli pátý den den cestou do Rakouska, tedy: Arabba, Cernadoi, Passo Giau, Cortina, Jezero Misurina a pak přes LIENZ, Spittal k OssiacherSee nad Worthersee. A co si budeme povídat, s M2 se dá předjíždět na krátkých rovinkách i mezi zatáčkama, takže ikdyž jsem strávil spoustu času focením, dá se ta klasická "osmička" v pohodě zvládnout, ještě jsme stihli uprostřed v poklidu oběd v Arraba. Provoz celkem rozumný, bylo pondělí, občas jsme se kousli za nějakým busem nebo karavanem, ale nebylo to nic hrozného. Bylo to před týdnem začátek září, sezona končila. Spíše motorkáři občas zavazí, těch bylo občas hodně, do kopce na rovinkám to některým jede, ale na brzdách a v zatáčkách nás tradičně brzdili :-)
Jinak na Grossglockneru to v sobotu odpoledne, kdy jsme tam chtěli s klukama jet, vypadalo takto:
[odkaz] - trošku sněhu >:-[] >:-[] Nisméně BULLY se sjetými semislicky na předku to chtěl zkusit, ten má pro strach uděláno !! >:D :yes:
P.S.: Jo a o druhém propršeném dni, kdy jsme v Zell Am See odpoledne zjistili, že Gross je pod sněhem a nebudeme riskovat přejezd (pak jsme se dozvěděli, že bez řetězů tam auta stejně nepouštěli) a objížděli jsme to celé, a kdy nás navigace zavedla na autovlak, jak jsme celý den strávili v autě za deště, to by mohl zase povykládat Covenant nebo Bully >:-[] Fotky z čekání na autovlak a z autovlaku jsem teď ještě doplnil vč. trasy.. -
woody-alien 11.09.17 08:36
« Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Ron: Řekl bych, že se ve většině debat shodneme, ale co se týká nových Peugeotů - 3008 a 5008, tak to vůbec. Ano, 2.0 HDI je ve srovnání s downsizingem zblblým Renaultem fajn, ale jinak je mi ta jejich hra na efekt maximálně protivná. Kromě zadních světel nevidím nic hezkého ani na exteriéru, když obzvlášť za předek by se nemuseli stydět ani pod obraz ožralí japonští designéři, ani na interiéru s idiotským volantem a pro mě nepřijatelně umístěnou kapličkou. A to všechno korunováno rezignací na techniku (4x4) a silně sebevědomými cenami. -
Ronault. 10.09.17 23:42
« Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Thomasino: parádní výlet :yes: Ty dolomitské průsmyky jste dali za jeden den? Jako asi se to dá, ale ono to i s terasami mezi je několik set km dost pomalými cestami, i se sportovním autem... navíc... jaký byl provoz teď v srpnu? Ono třeba cyklisti nebo karavany apod. umí dost *... 8-s
Docela koukám, že na Grossglockneru už byl sníh :-O
Woody: Jooo 5008 ačkoliv nejsem vůbec SUV typ, ale s rozrůstající se rodinou, mě taky hodně oslovila... díky možnosti mít poctivý 2.0 HDI proti 1.6 dci 118 kW více než Espace... A ten interiér :yes: :yes:
Jen teda škoda, že ani čtvrtinu na něj nemám >:D
-
Thomasino 10.09.17 19:23
« Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
ROADTRIP DOLOMITY 2017 - KRÁTKÉ SHRNUTÍ: Během 6 dní v Alpách a Dolomitech jsem si s M2 moc pěkně zajezdil a postupně se učím. První dva deštivé dny v ČR a v Rakousku společně s Covenantem a Bullym hodně pršelo, za silného deště je M2 v mírně vyjetých kolejích nervózní, takže jsem byl možná až moc opatrný, ale lepší je začít opatrněji, než to hned rozbít ;-) Na Grossglockneru jsme nebyli, protože byl kvůli sněhové nadílce zavřený, a to jak v sobotu, tak v neděli. V neděli dopoledne jsem se od kluků odpojil (museli jet domů dříve) a s drahou polovičkou jsme se přesunuli jižněji do Dolomit, kde mělo být dle předpovědi lepší počasí a kde jsem si krásně zajezdil. Projeli jsme známé a oblíbené passy: Giau, Gardena, Sella, Pordoi, Falzarego a Valparola. Hned první den cestou z Rakouska do městečka Arabba v Dolomitech jsme zažili nádherné panorámata na Passo Giau, kde byl v horních částech sníh, ale silnice byly suché a svítilo sluníčko. Další den jsme pojezdili Dolomity od rána až do večera, opět za nádherného počasí. Pátý den cestou z Dolomit jsme spali u rakouského jezera OssiacherSee, kousek nad Wöerthersee, poslední den pak dopoledne zajezdili na oblíbené Nockalmstrasse. Tam to není takové kochací jako na Grossglockneru, ale na ježdění SUPER. Odpoledne pak již cesta domů... Celý výlet byl parádní !! Jezdit nahoru na passy se zadokolkou je fakt zase trochu jiný level, pěkně to tlačí z těch zatáček ven, k tomu poměrně pěkný zvuk řadového šestiválce (ikdyž oturbeného), zvláště od 5000 otáček to hezky řve! Řízení taky není bez citu, ikdyž tady byla Meggie o něco sdílnější, řazení je tady ale o dost lepší a ty automatické meziplyny u manuálu jsou nakonec fajn. Na brzdy si snad zvyknu, brzdí to hůře, je cítit vyšší váha, ale Megane taky začal pořádně brzdit až s lepšími deskami (tady budou taky potřeba). Co mě tady fakt vadí, tak to jsou sedadla, jak jsem již zmiňoval. Jednak jsou kožené, takže se mě potí záda a pr.dell, ale boční vedení je hlavně ve spodní části a na vyšší lidi to není dělané, v rychle řezaných zatáčkách mě to tlačí do ledvin a do spodní části žeber :-( Ale tak to jsem zjistil už v květnu na Slovakiaringu na akci BMW M Drive Tour po pár kolech na okruhu. Každopádně jako celek je to skvělá kára, podvozek je dobře nastavený na okresky, ikdyž na těch rozbitějších je tvrdší (Megane R.S. Cup je ale ještě o něco tvrdší). Baví mě to auto čím dál tím více, prostě konečně mám vytoužené „eMko“, které rozdává radost a dává mi důvod proč 5x v týdnu vstávat a chodit do práce! Prvních pár fotek zatím tady:
[odkaz]