Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.09.17  22:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Jo vidíš, to máš pravdu! Nedávno jsem na to pravé taky koukal a divil se, že skoro všichni včetně mě píší HOLD a má být HOLT :-) A stejně si to nepamatuji!! Ale tohle jsou fakt detaily které neřeším.. To mě teda více trápí, že nebylo poznat to 4 motion :-O
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 13.09.17  21:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Thom: Řízení u Passatu může být nuda....ale čeština je zábava. Například ujasnit si význam slov je podobně opojné jako konečně správně trefit nájezd do zatáčky. ;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.09.17  20:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Pokud to mělo 206!kW/280PS, tak to bylo 4x4 + 6DSG! Ke 2.0 TSI jsou logicky pouze mokré! (6st. i 7st.) dvojspojky, takže s tou tvou "starou suchou mrdkou" jsi opět mimo mísu. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.09.17  17:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

No ty woe !!?? :-| :-O Tak to mě kamarád mystifikoval. Ten motor měl dle techničáku 280 hp a bylo tam DSG. On říkal, že je tam už to nový co bude mít v AllTracku. Tak možná ne. Jestli to byla předokolka nebo 4x4, to je ovšem jiná >:-[] Podle toho, že s tímto motorem se nyní nabízí jen 4x4, tak asi hold 4x4. Ale chová se to teda dost předokolkově a nebylo poznat, že by se připojoval zadek. Nebo spíše jsme to během té chvilky nedonutili pořádně zapojit 8-s 8-s Bylo trochu mokro, takže jsem se nesnažil to nějak hrotit.
    Ale taky jsem se ho ptal, jestli to má těch 220 koní, co jsem si pamatoval z konfigurátoru když jsem mu to napoprvé konfiguroval a vím, že tam byla už ta nová 7DSG (což jsem ověřoval tehdy u prodejce, jestli je to ta nová a ne ta stará suchá mrd.ka). On vytáhl techničák a říká nějakých 202 kW. Takže asi 280 koní...
    P.S.: Nový Megane R.S. - u mě velké zklamání z udávané hmotnosti 1500 kg, což je nárůst přes 100 kilo, to by bylo hrozně moc :-O A ta 1,8T co bude mít 300hp asi nic moc, když všichni mají 2,0T a Focus RS dokonce 2,3T. Ale tato kategorie HH už mě moc nebere, běž si vyzkoušet M140i RWD a pochopíš proč >:-[] Kdyžtak mi teď asi už dává více smysl v HH nějaký 4x4, co ale funguje dobře (a k tomu zábavné RWD v garáži). Takže asi Golf R nebo Focus RS..
    P.S.S.: TO TOHO CHCI TAK MOC? KDYŽ CHCI TROCHU ODEZVY OD PŘEDNÍCH KOL ?? Aspoň jako v M240i xDrive, prosím... Nebo ideálně v M2 či Jaguáru F-TYPE :-) Moje staré Mondeo (r.v.2003) mělo tehdy dobrý cit v řízení, ale to byla ještě doba hydraulických posilovačů :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.09.17  16:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Přesně tak, řízení zábavné na okresce může být na dálnici apod. "otravné". ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 13.09.17  16:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Tom: obávam sa, že riadenie podobné Meganu RS by v Passate veľa chvály nezožalo, v zmysle zamerania auta a jeho typického spôsobu využitia. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.09.17  16:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Th
    Komu chceš radit, když v tom máš pořád sám hokej (viz iudex).
    1. Passat 2.0 TSI/280 PS jen 4x4, 4x2 jen 220 PS, v obou případech 6DSG!
    2. Passat Alltrack v benzínu pouze! verze 2.0 TSI/220 PS/4x4/7DSG!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 13.09.17  15:42

Počkaj, Ty si jazdil Passata 2,0TSI 280k s predným pohonom? Tak to je unikát, taký sa totiž u nás nepredáva (resp. vôbec nevyrába). Takže buď si mal 4motion a nevieš o tom, alebo si mal predohrab len s 220k. ;-)
    Btw. čo hovoríš na nový Megane RS? Mňa to celkom oslovilo: pekný dizajn, konečne 5-dverák, 280 alebo 300k, manuál alebo dvojspojka, samosvor, Spot-Cup-Trophy verzie.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 13.09.17  14:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Teď jsem měl asi na 20 minut půjčeného Passata 2,0 TSI 280 hp s novým 7DSG, bohužel jen jako předokolka, ale aspoň to mělo adaptivní podvozek a 18" kola. Jako není to asi špatný auto, poměrně kultivované a tiché, když jsem tomu naložil v zatáčkách tak to taky něco snese, rozdíly v nastavení podvozku jsou znát. Akorát to řízení je prostě takové koncernové polomrtvé, to je všude stejné, mám to i v Golfu (hold rozmlsaný z Megana R.S. Cup, který ho má skvělý, a taky rozmlsaný z M2). Každopádně pro kamaráda, který chce kupovat Alltracka s tímto motorem a převodovkou (ale 4x4) to bude dobrá volba, schválil jsem mu to :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 12.09.17  23:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Víš jak to říkával Šimek, po delší době zase přijedu domů, spočítám vlastní děti...,
    počet těch nevlastních mě nezajímá. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.09.17  21:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Někdy se stav a povykládáš mi, jak jsi takhle snadno a bez dřiny přišel k tak velkým dětem, když ještě před 5 lety jsi žádný neměl >:-[] >:-[]
    ...snad to nebereš oklikou přes primářovu ženu a nějakým nedopatřením ti zůstala i s jeho dětma?? :-O
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 12.09.17  20:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

iudex: aktuálně jsme pětičlenná domácnost, já, má drahá polovička a 3 děti (16,10,0) a už teď to bylo značně hraniční se na dovolenou vecpat, vzhledem k tomu, že kočárek zabral půlku kufru, tak s velkým boxem na střeše...no a to je ještě ve zvažování jeden potomek...zatím Megana necháme Meganem, ale tak za rok a půl, dva...no...

Woody: tak to mě překvapuje, že 1,4T a 1,6T jsou problémové......stejně je to asi daleko... :-|
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 12.09.17  10:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Taky nevím, k čemu RON potřebuje 7 míst :-O
    Buď vozí tolik sestřiček na večerní mejdany, nebo se mu ty děti množí. V obou případech bych mu doporučil tohle výhodné balení:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 12.09.17  08:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Ron: nejak mi uniká dôvod, prečo potrebuješ 7-miestne auto. Pokiaľ sa nič nezmenilo, máš len 1 malé dieťa a dohromady ste 4-členná domácnosť, tak načo sa obzeráš po 7-miestnych MPV/SUV?
    Inak v náhľade na 5008 sa zhodujem s woodym (ako ostatne v mnohom), je to maximálny pozér, snaha zaujať za každú cenu, prečačkané a preplácané zvonku i zvnútra. To už ten fádny Kodiaq je oproti tomu aspoň dizajnovo čistý. A celkovo väčšina MPV je dizajnovo bieda, ani sa nedivím, že vymierajú.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 12.09.17  06:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Ron: Já ti přece 5008 nevymlouvám, jen mám na ni svůj názor. ;-) Jinak 7 míst je obecně ořech. Ale rádoby SUV ho prostě nerozlouskne. Sharan a podobné škatule jsou drahé a vypadaj....prostě jako škatule. Někdo to řeší dodávkou, no a tam kromě škatule ještě dostaneš dodávkové jízdní vlastnosti. Espace fajn, ale drahej. GS zatím naprd motory, teda aspoň v benzínu....i když nevěřím, že je to dlouhodobě udržitelné a že by aspoň GS nedostal silnější benzín jako Kadjar. I do toho Espacu už dali 1.8 TCe 225. Mně osobně by Zafira nevadila, ale odrazovali by mě internetové diskuse stran 1.4T, což se prý týká i 1.6T. Takže....čistě hypoteticky bych aktuálně nejspíš zkusil S-Max. Nevypadá zle (dokonce i doktoři ho kupujou :-) ), je velký a pořád jezdí možná nejlíp ve své kategorii. S 1.5 EB od 630t, ale s Fordem je to tak, že na ceníky se vyprdnout a jít si rovnou pro cenovou nabídku.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 11.09.17  23:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Woody: No jo, ale je dnes nějaké 7 místné auto do cca 750t co vypadá slušně... a slušně jede... Espace sice OK, ale 7 místné jsem nezkoušel a je dražší, GS nádherný, ale opět...1,2 TCe jako vrchol 8-s Snad jen postaru Zafira 1.6 turbo 200k...to mi ještě ta 5008 přišla OK
    ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 11.09.17  20:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Tom: Tá moja znesie so mnou celkom dosť, ale žeby sa vyžívala v rýchlej jazde, to zas nie. Proste to akceptuje, kvôli mne. Ja zasa s ňou na ďalší deň chodím po pamätihodnostiach. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 11.09.17  19:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Ron: Neshodneme....5008 pochopitelně nehodnotím jenom z fotek. Viděl jsem, seděl jsem....a nelíbí. Naopak, na Kodiaqu se shodneme. To je vážně ošklivá škatule.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 11.09.17  18:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Thomasino: Kde kdo ti tvou přítelkyní závodí? :-O Ještě že ne zajíždí >:D
    Jinak itinerář jste měli výborný, někde si to musím uložit, jen někde důkladně, protože než se aktuálně dostanu někam s autem... no nevím nevím...každopádně paráda :yes:

Woody, WL: My si zkoušeli 5008 na Emotion days... jako ano, rezignace na 4x4 je smutná, z druhé strany pro mne, který SUV nežije, 4x4 považuje v rodinném autě jako další zátěž k tahání navíc...prostě stejně bych si jej nepřiplatil. Jako plus jsem musel na poměry SUV hodnotit to, že i ve třetí řadě to bylo celkem v pohodě, znatelně lepší než v předešlé 5008. Zkoušel jsem i s vajíčkem upínat do všech sedadel a v pohodě, inu postižen početnou posádkou... No a co se týče designu se asi neshodnem. Možná na fotkách vypadá z některých úhlů předek těžkopádně a ošklivě, např: [odkaz]
    ale mimo fotky vypadá 5008 velmi dobře. Když srovnám reálný vzhled třeba s Kodiakem, který na fotkách vypadá jakž takž, ale v reálu je vyloženě hnusný, s obrovskými vykrojenými blatníky, s lalokem nad zadními světly a ty přední...proti němu je 5008 v reále švihák ;-) Celkově v mainstreamu takto velké auto z designu moc konkurenci nemá... CRV? 8-s Možná Espace...
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 11.09.17  16:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Moje drahá polovička je v tomto ohledu skvělá a kde kdo mi ji v tomto závodí :-)
    Asi jsem ji postupně "vychoval" nebo navykl. Začal jsem postupně, takže svižné okresky v GTI, pak několikrát Alpy v GTI, pak jednou na okruh v GTI. S Meganem už jsme přitvrdili a jeli hned po 2 měsících do SPA a od tama na pár dní na Nordschleife s klukama z RTR (dneska část jako Hello Titty), kdy se svezla v otevřeném Caterhamu CSR s Honzou Červenkou, pak v nejrychlejším Caterhamu R500 s MiVi-m (to i já jsem to nakonec odložil, protože jsem chtěl jet se svým a nechtěl mít rozhašený žaludek a stačilo mi 911GT3 a M3 E92 s osmiválcem). O rok později jela s dalšími závodníky v KTM X-Bow, nebo taky 911GT3 či Ferrari 430 Scuderia, Corvette Z06, 911 Carrera S (991) atd. Vystřídala na Nordschleife těch aut mnohem více než já, já raději jezdil se svojí MEGGIE, než se vozil v podobných supersportech. A ono jezdit v otevřených Caterhamech nebo X-Bow na Nordchleife, kdy místy je to auto všema 4 kolama ve vzduchu, to je mazec, takže tady nějaké Dolomity jsou asi celkem nuda >:D To se jen tak kochá panorámaty.
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    Prostě statečná holka a má za to u mě RESPEKT :yes: Když jsme jeli první a druhý Alpy s dalšími páry, byla jediná ženská, které se v těch rychle projížděných serpentýnách nedělalo špatně..
    A dokonce ani moc nenadávala, když jsem s ní asi 2x skončil na Slovakiaringu v kačírku ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…