Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Thomasino 13.09.17 22:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Jo vidíš, to máš pravdu! Nedávno jsem na to pravé taky koukal a divil se, že skoro všichni včetně mě píší HOLD a má být HOLT :-) A stejně si to nepamatuji!! Ale tohle jsou fakt detaily které neřeším.. To mě teda více trápí, že nebylo poznat to 4 motion :-O -
woody-alien 13.09.17 21:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Thom: Řízení u Passatu může být nuda....ale čeština je zábava. Například ujasnit si význam slov je podobně opojné jako konečně správně trefit nájezd do zatáčky. ;-)
[odkaz] -
white label 13.09.17 20:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Pokud to mělo 206!kW/280PS, tak to bylo 4x4 + 6DSG! Ke 2.0 TSI jsou logicky pouze mokré! (6st. i 7st.) dvojspojky, takže s tou tvou "starou suchou mrdkou" jsi opět mimo mísu. ;-) -
Thomasino 13.09.17 17:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
No ty woe !!?? :-| :-O Tak to mě kamarád mystifikoval. Ten motor měl dle techničáku 280 hp a bylo tam DSG. On říkal, že je tam už to nový co bude mít v AllTracku. Tak možná ne. Jestli to byla předokolka nebo 4x4, to je ovšem jiná >:-[] Podle toho, že s tímto motorem se nyní nabízí jen 4x4, tak asi hold 4x4. Ale chová se to teda dost předokolkově a nebylo poznat, že by se připojoval zadek. Nebo spíše jsme to během té chvilky nedonutili pořádně zapojit 8-s 8-s Bylo trochu mokro, takže jsem se nesnažil to nějak hrotit.
Ale taky jsem se ho ptal, jestli to má těch 220 koní, co jsem si pamatoval z konfigurátoru když jsem mu to napoprvé konfiguroval a vím, že tam byla už ta nová 7DSG (což jsem ověřoval tehdy u prodejce, jestli je to ta nová a ne ta stará suchá mrd.ka). On vytáhl techničák a říká nějakých 202 kW. Takže asi 280 koní...
P.S.: Nový Megane R.S. - u mě velké zklamání z udávané hmotnosti 1500 kg, což je nárůst přes 100 kilo, to by bylo hrozně moc :-O A ta 1,8T co bude mít 300hp asi nic moc, když všichni mají 2,0T a Focus RS dokonce 2,3T. Ale tato kategorie HH už mě moc nebere, běž si vyzkoušet M140i RWD a pochopíš proč >:-[] Kdyžtak mi teď asi už dává více smysl v HH nějaký 4x4, co ale funguje dobře (a k tomu zábavné RWD v garáži). Takže asi Golf R nebo Focus RS..
P.S.S.: TO TOHO CHCI TAK MOC? KDYŽ CHCI TROCHU ODEZVY OD PŘEDNÍCH KOL ?? Aspoň jako v M240i xDrive, prosím... Nebo ideálně v M2 či Jaguáru F-TYPE :-) Moje staré Mondeo (r.v.2003) mělo tehdy dobrý cit v řízení, ale to byla ještě doba hydraulických posilovačů :'-( -
white label 13.09.17 16:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Th
Komu chceš radit, když v tom máš pořád sám hokej (viz iudex).
1. Passat 2.0 TSI/280 PS jen 4x4, 4x2 jen 220 PS, v obou případech 6DSG!
2. Passat Alltrack v benzínu pouze! verze 2.0 TSI/220 PS/4x4/7DSG! -
iudex 13.09.17 15:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Počkaj, Ty si jazdil Passata 2,0TSI 280k s predným pohonom? Tak to je unikát, taký sa totiž u nás nepredáva (resp. vôbec nevyrába). Takže buď si mal 4motion a nevieš o tom, alebo si mal predohrab len s 220k. ;-)
Btw. čo hovoríš na nový Megane RS? Mňa to celkom oslovilo: pekný dizajn, konečne 5-dverák, 280 alebo 300k, manuál alebo dvojspojka, samosvor, Spot-Cup-Trophy verzie. -
Thomasino 13.09.17 14:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Teď jsem měl asi na 20 minut půjčeného Passata 2,0 TSI 280 hp s novým 7DSG, bohužel jen jako předokolka, ale aspoň to mělo adaptivní podvozek a 18" kola. Jako není to asi špatný auto, poměrně kultivované a tiché, když jsem tomu naložil v zatáčkách tak to taky něco snese, rozdíly v nastavení podvozku jsou znát. Akorát to řízení je prostě takové koncernové polomrtvé, to je všude stejné, mám to i v Golfu (hold rozmlsaný z Megana R.S. Cup, který ho má skvělý, a taky rozmlsaný z M2). Každopádně pro kamaráda, který chce kupovat Alltracka s tímto motorem a převodovkou (ale 4x4) to bude dobrá volba, schválil jsem mu to :-) -
Thomasino 12.09.17 21:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Někdy se stav a povykládáš mi, jak jsi takhle snadno a bez dřiny přišel k tak velkým dětem, když ještě před 5 lety jsi žádný neměl >:-[] >:-[]
...snad to nebereš oklikou přes primářovu ženu a nějakým nedopatřením ti zůstala i s jeho dětma?? :-O -
Ronault. 12.09.17 20:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
iudex: aktuálně jsme pětičlenná domácnost, já, má drahá polovička a 3 děti (16,10,0) a už teď to bylo značně hraniční se na dovolenou vecpat, vzhledem k tomu, že kočárek zabral půlku kufru, tak s velkým boxem na střeše...no a to je ještě ve zvažování jeden potomek...zatím Megana necháme Meganem, ale tak za rok a půl, dva...no...
Woody: tak to mě překvapuje, že 1,4T a 1,6T jsou problémové......stejně je to asi daleko... :-| -
-
iudex 12.09.17 08:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Ron: nejak mi uniká dôvod, prečo potrebuješ 7-miestne auto. Pokiaľ sa nič nezmenilo, máš len 1 malé dieťa a dohromady ste 4-členná domácnosť, tak načo sa obzeráš po 7-miestnych MPV/SUV?
Inak v náhľade na 5008 sa zhodujem s woodym (ako ostatne v mnohom), je to maximálny pozér, snaha zaujať za každú cenu, prečačkané a preplácané zvonku i zvnútra. To už ten fádny Kodiaq je oproti tomu aspoň dizajnovo čistý. A celkovo väčšina MPV je dizajnovo bieda, ani sa nedivím, že vymierajú. -
woody-alien 12.09.17 06:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Ron: Já ti přece 5008 nevymlouvám, jen mám na ni svůj názor. ;-) Jinak 7 míst je obecně ořech. Ale rádoby SUV ho prostě nerozlouskne. Sharan a podobné škatule jsou drahé a vypadaj....prostě jako škatule. Někdo to řeší dodávkou, no a tam kromě škatule ještě dostaneš dodávkové jízdní vlastnosti. Espace fajn, ale drahej. GS zatím naprd motory, teda aspoň v benzínu....i když nevěřím, že je to dlouhodobě udržitelné a že by aspoň GS nedostal silnější benzín jako Kadjar. I do toho Espacu už dali 1.8 TCe 225. Mně osobně by Zafira nevadila, ale odrazovali by mě internetové diskuse stran 1.4T, což se prý týká i 1.6T. Takže....čistě hypoteticky bych aktuálně nejspíš zkusil S-Max. Nevypadá zle (dokonce i doktoři ho kupujou :-) ), je velký a pořád jezdí možná nejlíp ve své kategorii. S 1.5 EB od 630t, ale s Fordem je to tak, že na ceníky se vyprdnout a jít si rovnou pro cenovou nabídku.
-
Ronault. 11.09.17 23:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Woody: No jo, ale je dnes nějaké 7 místné auto do cca 750t co vypadá slušně... a slušně jede... Espace sice OK, ale 7 místné jsem nezkoušel a je dražší, GS nádherný, ale opět...1,2 TCe jako vrchol 8-s Snad jen postaru Zafira 1.6 turbo 200k...to mi ještě ta 5008 přišla OK
;-) -
Ronault. 11.09.17 18:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Thomasino: Kde kdo ti tvou přítelkyní závodí? :-O Ještě že ne zajíždí >:D
Jinak itinerář jste měli výborný, někde si to musím uložit, jen někde důkladně, protože než se aktuálně dostanu někam s autem... no nevím nevím...každopádně paráda :yes:
Woody, WL: My si zkoušeli 5008 na Emotion days... jako ano, rezignace na 4x4 je smutná, z druhé strany pro mne, který SUV nežije, 4x4 považuje v rodinném autě jako další zátěž k tahání navíc...prostě stejně bych si jej nepřiplatil. Jako plus jsem musel na poměry SUV hodnotit to, že i ve třetí řadě to bylo celkem v pohodě, znatelně lepší než v předešlé 5008. Zkoušel jsem i s vajíčkem upínat do všech sedadel a v pohodě, inu postižen početnou posádkou... No a co se týče designu se asi neshodnem. Možná na fotkách vypadá z některých úhlů předek těžkopádně a ošklivě, např: [odkaz]
ale mimo fotky vypadá 5008 velmi dobře. Když srovnám reálný vzhled třeba s Kodiakem, který na fotkách vypadá jakž takž, ale v reálu je vyloženě hnusný, s obrovskými vykrojenými blatníky, s lalokem nad zadními světly a ty přední...proti němu je 5008 v reále švihák ;-) Celkově v mainstreamu takto velké auto z designu moc konkurenci nemá... CRV? 8-s Možná Espace... -
Thomasino 11.09.17 16:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Moje drahá polovička je v tomto ohledu skvělá a kde kdo mi ji v tomto závodí :-)
Asi jsem ji postupně "vychoval" nebo navykl. Začal jsem postupně, takže svižné okresky v GTI, pak několikrát Alpy v GTI, pak jednou na okruh v GTI. S Meganem už jsme přitvrdili a jeli hned po 2 měsících do SPA a od tama na pár dní na Nordschleife s klukama z RTR (dneska část jako Hello Titty), kdy se svezla v otevřeném Caterhamu CSR s Honzou Červenkou, pak v nejrychlejším Caterhamu R500 s MiVi-m (to i já jsem to nakonec odložil, protože jsem chtěl jet se svým a nechtěl mít rozhašený žaludek a stačilo mi 911GT3 a M3 E92 s osmiválcem). O rok později jela s dalšími závodníky v KTM X-Bow, nebo taky 911GT3 či Ferrari 430 Scuderia, Corvette Z06, 911 Carrera S (991) atd. Vystřídala na Nordschleife těch aut mnohem více než já, já raději jezdil se svojí MEGGIE, než se vozil v podobných supersportech. A ono jezdit v otevřených Caterhamech nebo X-Bow na Nordchleife, kdy místy je to auto všema 4 kolama ve vzduchu, to je mazec, takže tady nějaké Dolomity jsou asi celkem nuda >:D To se jen tak kochá panorámaty.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Prostě statečná holka a má za to u mě RESPEKT :yes: Když jsme jeli první a druhý Alpy s dalšími páry, byla jediná ženská, které se v těch rychle projížděných serpentýnách nedělalo špatně..
A dokonce ani moc nenadávala, když jsem s ní asi 2x skončil na Slovakiaringu v kačírku ;-)