woody-alien 19.09.17 12:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
wl: A ten fantastickej výhled taky oceníš spíš při klidné jízdě. ;-) Že bych tam vzal Crazynu ? Ostatně 16 km za 53 minut (ideálně za 39), to bych možná i někoho předjel. >:-[] -
iudex 19.09.17 08:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Tom: keď máš tak rád scénické cesty v Taliansku, mám pre Teba skvelý tip: pobrežie okolo Amalfi v Kampánii: [odkaz]
Neskutočné adrenalínové cesty, úzke, samé vracačky a ostré zákruty, pritom kvalitný asfalt, a to všetko po pobreží s neustálymi nádhernými výhľadmi na more: [odkaz]
Len na to treba pevné nervy, Taliani jazdia... ako Taliani: [odkaz] -
woody-alien 15.09.17 21:21
No a včera za mokra jel můj kamarád s týden starým (ovšem z Áček ;-) ) Supem II na okresce 130 a dneska už mu nikdo neřekne jinak než Přemysl Oráč. Tak dobře to pole zoral. >:-[] To je tak, když někdo prostě zaměňuje dynamiku za jízdní vlastnosti a neumí moc řídit. Může být rád, že se mu, ani nikomu jinému nic nestalo. Jinak je to totiž fajn člověk. -
Thomasino 15.09.17 20:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
To bych tak zase nepaušalizoval. Ta M240i xDrive třeba jasně dávala najevo, že preferuje zadek, to bylo jak zábavné, tak asi v zimě i bezpečnější.. Třeba včera jsem najel po okreskách za mokra nebo v dešti s Golfem SV asi přes 200 km a byl jsem rád že jsem si vzal ho. S M2 bych za mokra takto rychle asi nejel :-) Takže taková 330i xDrive by mohla být skvělý univerzál a ještě taky pobavit. A což teprve šestiválec 340i xDrive. -
Thomasino 15.09.17 16:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Tak potvrzeno. Byla to ta silnější verze s 4 motion a 6DSG. Budu se pak někdy muset svézt s Golfem R a zkusit to za sucha a trochu "razantněji". Tohle se chovalo jako předokolka :-( -
white label 15.09.17 15:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Klidně to taky mohlo mít 220 PS a fwd.
To sis ani nevšiml jestli to mělo nápisy 4MOTION???
A počet stupňů u dsg se tá taky snadno zjistit, stačí se občas podívat na přístrojovlku.
Příště to auto zezadu vyfoť, ať ti můžu říct s čím si vlastně jel.
Thomasino 15.09.17 00:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Pokud to fungovalo tak jemně a neznatelně, že jsem ani nepoznal, tak je to sice fajn, ale pak je to předokolkové jako sviňa. Naopak když jsem měl na Silvestra na víkend půjčenou M240i xDrive (kabrio), tak to bylo naopak silně zadokolkové, ale i ten předek byl cítit. Pak se bude muset VW ještě hodně snažit >:-[] >:-[] -
Leg 13.09.17 22:33
« Z iného súdka
Posledné video z renovácie 911-ky jedného z mojich obľúbených youtuberov: [odkaz] (odporúčam aj predchádzajúce tri diely). To množstvo práce, skúseností a peňazí čo do toho išlo, respect. Snáď to niekde nerozfláka. :yes:
Tak by sa mi páčilo dať o pár rokov nový život aj mojej jednotke. :-) -
Thomasino 13.09.17 22:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Jo vidíš, to máš pravdu! Nedávno jsem na to pravé taky koukal a divil se, že skoro všichni včetně mě píší HOLD a má být HOLT :-) A stejně si to nepamatuji!! Ale tohle jsou fakt detaily které neřeším.. To mě teda více trápí, že nebylo poznat to 4 motion :-O -
woody-alien 13.09.17 21:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Thom: Řízení u Passatu může být nuda....ale čeština je zábava. Například ujasnit si význam slov je podobně opojné jako konečně správně trefit nájezd do zatáčky. ;-)
white label 13.09.17 20:31
Pokud to mělo 206!kW/280PS, tak to bylo 4x4 + 6DSG! Ke 2.0 TSI jsou logicky pouze mokré! (6st. i 7st.) dvojspojky, takže s tou tvou "starou suchou mrdkou" jsi opět mimo mísu. ;-) -
Thomasino 13.09.17 17:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
No ty woe !!?? :-| :-O Tak to mě kamarád mystifikoval. Ten motor měl dle techničáku 280 hp a bylo tam DSG. On říkal, že je tam už to nový co bude mít v AllTracku. Tak možná ne. Jestli to byla předokolka nebo 4x4, to je ovšem jiná >:-[] Podle toho, že s tímto motorem se nyní nabízí jen 4x4, tak asi hold 4x4. Ale chová se to teda dost předokolkově a nebylo poznat, že by se připojoval zadek. Nebo spíše jsme to během té chvilky nedonutili pořádně zapojit 8-s 8-s Bylo trochu mokro, takže jsem se nesnažil to nějak hrotit.
Ale taky jsem se ho ptal, jestli to má těch 220 koní, co jsem si pamatoval z konfigurátoru když jsem mu to napoprvé konfiguroval a vím, že tam byla už ta nová 7DSG (což jsem ověřoval tehdy u prodejce, jestli je to ta nová a ne ta stará suchá mrd.ka). On vytáhl techničák a říká nějakých 202 kW. Takže asi 280 koní...
P.S.: Nový Megane R.S. - u mě velké zklamání z udávané hmotnosti 1500 kg, což je nárůst přes 100 kilo, to by bylo hrozně moc :-O A ta 1,8T co bude mít 300hp asi nic moc, když všichni mají 2,0T a Focus RS dokonce 2,3T. Ale tato kategorie HH už mě moc nebere, běž si vyzkoušet M140i RWD a pochopíš proč >:-[] Kdyžtak mi teď asi už dává více smysl v HH nějaký 4x4, co ale funguje dobře (a k tomu zábavné RWD v garáži). Takže asi Golf R nebo Focus RS..
P.S.S.: TO TOHO CHCI TAK MOC? KDYŽ CHCI TROCHU ODEZVY OD PŘEDNÍCH KOL ?? Aspoň jako v M240i xDrive, prosím... Nebo ideálně v M2 či Jaguáru F-TYPE :-) Moje staré Mondeo (r.v.2003) mělo tehdy dobrý cit v řízení, ale to byla ještě doba hydraulických posilovačů :'-( -
white label 13.09.17 16:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit
Th
Komu chceš radit, když v tom máš pořád sám hokej (viz iudex).
1. Passat 2.0 TSI/280 PS jen 4x4, 4x2 jen 220 PS, v obou případech 6DSG!
2. Passat Alltrack v benzínu pouze! verze 2.0 TSI/220 PS/4x4/7DSG! -
iudex 13.09.17 15:42
Počkaj, Ty si jazdil Passata 2,0TSI 280k s predným pohonom? Tak to je unikát, taký sa totiž u nás nepredáva (resp. vôbec nevyrába). Takže buď si mal 4motion a nevieš o tom, alebo si mal predohrab len s 220k. ;-)
Btw. čo hovoríš na nový Megane RS? Mňa to celkom oslovilo: pekný dizajn, konečne 5-dverák, 280 alebo 300k, manuál alebo dvojspojka, samosvor, Spot-Cup-Trophy verzie.

Zrovna v pátek jsem byl na kolobce (Mibo GT) na otočku ve ValMezu (po cyklostezce kolem Bečvy), skoro 30 kiláků na jeden zátah, paráda! :yes: ;-)