Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.09.17  15:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

To máš samozřejmě také pravdu, nicméně CSC3 jsou asi 7-10 let starý gumy, doba mezitím pokročila a dle referencí známých a také dle testů jsou ty PS 4S špička, hlavně na okruhu za sucha budou fungovat úplně jinak! Na mokru asi také, viděl jsem co si dovoloval Covenant s Cuprou na mokru, ale jasně, má jen 235 šířku. Však je zezadu přesunu dopředu, ikdyž jen dočasně, aby to mělo za sucha na okruhu trochu více gripu >:-[] Pak samozřejmě dokoupím dopředu stejné PS 4S, buď 265/35 R19, nebo 255/35 R19 - takže stejný rozměry jako má M3/M4..
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 21.09.17  14:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

CSC3 tě na mokru nepřesvědčily? CSC3 na mokru problém nemají, problémem na mokru je hlavně šířka (265 mm) + rwd + výkon/krouťák. To vše je pro tebe nové a zatím nemáš možnost srovnání s jinými pneu, které mohou být právě na mokru klidně ještě horší (o semislickách nemluvě).
    Na MGTS jsou vzadu pneu široké 295 mm a na mokru je to prostě problém, přesto, že je to 4x4, byť s preferencí zadku.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 21.09.17  13:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

IUDEX - tak jsem také podlehnul a objednal si dozadu Michelin Pilot Sport 4S v rozměru 275/35 R19 >:-[] Sice tam má být 265, ale M3 a M4 má na stejných kolech o cenťák širší gumy, tedy tento rozměr vzadu (vpředu má 255, kdežto M2 má 245mm). Hodlám lehce zkusit M2 na Slovakiaringu za 3 týdny (14.10.) a se stávajícími CSC3 nejsem moc spokojen, zvláště na mokru mě teda nepřesvědčily. A taky potřebuji zkusit, jak se ty 265/35 R19 co jsou vzadu, vejdou dopředu >:-[] Ale neměl by to být problém.. A pak přes zimu a po prvním ježdění budu v klidu řešit jaký druhý kola a rozměr. Ale po několika konzultacích to vidím asi na setup 265 vpředu a 275 vzadu :-) Případně pak až se s tím naučím, mohu volit obvyklý 265 všude :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 19.09.17  16:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Tam ta oblast pod Neapolí kolem věhlasné vesničky POSITANO je na ježdění asi super, nádherný panorámata. Vím o tom, ale je to malinko z ruky :'-( Dost často se tam dělají reklamy na auta a oficiální videa, např. je tam natáčené pěkné video na Ferrari 458 Italia Spider. Tady jsou na tom videu ty silničky moc pěkně vidět !! Doporučuji shlédnout: [odkaz]
    Pro mě je další meta Toskánsko, ale to je taky poměrně daleko, určitě to nedám na jeden zátah. Budu rád když první den dojedu někam k Modeně, kde druhý den kouknu na muzeum Ferrari, zajedu k Pagani, možná mrknu i na Lamborghini. Chtělo by to ale s dalším párem, pronajmout domek v nějaké usedlosti, kolem vinice, a podnikat výlety do okolí. Florencie, Sienna a pár krásných malých městeček... Ale to bude chtít sakra rozpočet :-O :'-( :'-(
    No pro začátek by to chtělo na jaře zase Nordschleife, přece jen jsem tam už rok a čtvrt nebyl 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.09.17  16:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

wl, leg: ale jasné, ísť tam autom je nezmysel, len ma tá cesta celkom nadchla, je to zážitok. Ale ako píše leg, určite nie vlastným autom, tam išlo každú chvíľu o plechy, cesta má šírku tak 1,5 pruhu a napriek tomu tam Taliani jazdia nadoraz, s centimetrovými odstupmi a fascinuje ma, že tam nevznikla žiadna nehoda. Ono celkovo ten spôsob, akým Taliani na juhu jazdia, je až nepochopiteľný, prejsť cez cestu peši je adrenalín, motorkári zabrzdia 5 centimetrov pred človekom a ešte sú vyškerení, do kruháčov a križovatiek bez semaforov sa vchádza systémom kto sa tam skôr a drzejšie natlačí, ten ide a kto má hlučnejší klaksón, je king. A tie autá aj tak vyzerajú, dve tretiny áut majú pokrčené plechy alebo aspoň škrkance (tunajší leštiči a zakrývači áut by hneď spáchali seppuku >:-[] ) a mať tam nové auto väčšie ako nižšia stredná je číry nezmysel. Zlaté bratislavské zápchy, my vôbec nevieme, čo je to hustá premávka. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 19.09.17  14:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

iudex: cesty krásne, ale auto, ktoré si tam najlepšie užiješ je dobre poistený Fiat 500 z autopožičovne. Na ničom inom štvorkolesovom tam rýchlejší nebudeš a aspoň nebudeš tŕpnuť, či sa ten skúter naozaj zmestí do medzery medzi tebou a autobusom, ktorému sa natesno snažíš vyhnúť. A ako naznačil label, aspoň sa tú štreku nemusíš trmácať autom.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.09.17  14:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Tak to je dobrá zpráva, možná se uvidíme. Oni už se přestěhovali do bývalého areálu Tesly, bylo jim to tu asi malé a teď to mají blíž k výrobě.
    Mám tu šedou, ale přísně pouze s černými doplňky, včetně blatníků:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.09.17  13:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

wl: Jo tak ty sis pořídil cesťáka ? >:-[] Já Crazynu používám spíš jako skútr po vsi, dva kiláky sem, dva kiláky tam + občas nějaký blbnutí z kopečků dolů. Teď už mi jí ovšem čím dál častěji berou děti, tak se zřejmě Mibo garáž bude rozšiřovat. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.09.17  13:02

w-a
    Zrovna v pátek jsem byl na kolobce (Mibo GT) na otočku ve ValMezu (po cyklostezce kolem Bečvy), skoro 30 kiláků na jeden zátah, paráda! :yes: ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.09.17  12:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

wl: A ten fantastickej výhled taky oceníš spíš při klidné jízdě. ;-) Že bych tam vzal Crazynu ? Ostatně 16 km za 53 minut (ideálně za 39), to bych možná i někoho předjel. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.09.17  12:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Pěkné, ale jenom, než tam dojedeš (je to až pod Neapolí), budeš hotový... 8-s ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.09.17  08:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Tom: keď máš tak rád scénické cesty v Taliansku, mám pre Teba skvelý tip: pobrežie okolo Amalfi v Kampánii: [odkaz]
    Neskutočné adrenalínové cesty, úzke, samé vracačky a ostré zákruty, pritom kvalitný asfalt, a to všetko po pobreží s neustálymi nádhernými výhľadmi na more: [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    Len na to treba pevné nervy, Taliani jazdia... ako Taliani: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 15.09.17  21:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

No a včera za mokra jel můj kamarád s týden starým (ovšem z Áček ;-) ) Supem II na okresce 130 a dneska už mu nikdo neřekne jinak než Přemysl Oráč. Tak dobře to pole zoral. >:-[] To je tak, když někdo prostě zaměňuje dynamiku za jízdní vlastnosti a neumí moc řídit. Může být rád, že se mu, ani nikomu jinému nic nestalo. Jinak je to totiž fajn člověk.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 15.09.17  20:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

To bych tak zase nepaušalizoval. Ta M240i xDrive třeba jasně dávala najevo, že preferuje zadek, to bylo jak zábavné, tak asi v zimě i bezpečnější.. Třeba včera jsem najel po okreskách za mokra nebo v dešti s Golfem SV asi přes 200 km a byl jsem rád že jsem si vzal ho. S M2 bych za mokra takto rychle asi nejel :-) Takže taková 330i xDrive by mohla být skvělý univerzál a ještě taky pobavit. A což teprve šestiválec 340i xDrive.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 15.09.17  19:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Ja by som z toho nerobil vedu, je prirodzené, že po pár tisíc km s emdvojkou sa ti každý 4motion podobá na predokolku. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 15.09.17  16:23

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Tak potvrzeno. Byla to ta silnější verze s 4 motion a 6DSG. Budu se pak někdy muset svézt s Golfem R a zkusit to za sucha a trochu "razantněji". Tohle se chovalo jako předokolka :-(
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.09.17  15:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Klidně to taky mohlo mít 220 PS a fwd.
    To sis ani nevšiml jestli to mělo nápisy 4MOTION???
    A počet stupňů u dsg se tá taky snadno zjistit, stačí se občas podívat na přístrojovlku.
    Příště to auto zezadu vyfoť, ať ti můžu říct s čím si vlastně jel.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 15.09.17  00:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

Pokud to fungovalo tak jemně a neznatelně, že jsem ani nepoznal, tak je to sice fajn, ale pak je to předokolkové jako sviňa. Naopak když jsem měl na Silvestra na víkend půjčenou M240i xDrive (kabrio), tak to bylo naopak silně zadokolkové, ale i ten předek byl cítit. Pak se bude muset VW ještě hodně snažit >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 13.09.17  23:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pár fotek z Roadtripu do Alp a Dolomit

w-a
    Thom chtěl zřejmě vzdát hold systému 4MOTION v Passatu, který ho tak překvapil, že ho ani sám nepoznal... >:D ;-)
  • 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 13.09.17  22:33

« Z iného súdka

Posledné video z renovácie 911-ky jedného z mojich obľúbených youtuberov: [odkaz] (odporúčam aj predchádzajúce tri diely). To množstvo práce, skúseností a peňazí čo do toho išlo, respect. Snáď to niekde nerozfláka. :yes:

Tak by sa mi páčilo dať o pár rokov nový život aj mojej jednotke. :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…