Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 06.10.17 14:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SG NOTE 8
Jj, nová 1er M Performance už bude len "jedným z mnohých", stratí všetko, čím je aktuálne zaujímavá. Napriek tomu som zvedavý, ako sa BMW vyporiada s očakávaniami a už vopred istou kritikou a ako obháji 1er ako predohrab/štvorkolku s R4. Mimochodom tá oranžová jednotka na videu má iba trojvalec, hoci s M paketom, plnou výbavou a tou oranžovou klame telom (a zrejme aj cenovka bude astronomická, čo z nej robí z môjho pohľadu asi najhoršiu kúpu v segmente).
wl: farba celkom fajn, vkusná a decentná, ale zase nič výnimočné a len z princípu dať za farbu skoro 2000 eur je na hlavu. -
boost. 06.10.17 13:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SG NOTE 8
Ona 3er taky je už výběhovka, F30 sedan má EOP už v říjnu příštího roku, asi aj proto jsou na ně teď zajímavý slevy, což nám hraje do karet, iudexovi taky u 1er. ;-) V podstatě pak roční premium selection z Německa ztrácejí význam, kor v případě, když člověk chce specifickou výbavu atd. Touring končí až v 2019, by the way.
U BMW mám zásadu vždy koupit auto po FL. Aspoň mají šanci vychytat dětský nemoci, i když z vlastní zkušenosti můžu říct, že to je vlastne jedno, protože se ta začnou po několika letech s*át tak jako tak. -
white label 06.10.17 13:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SG NOTE 8
Jo, Clubsport se fakt povedl, a kdyby měl Clubsport S vzadu nějaké místo k sezení (klidně třeba jen dvě, nebo jedno) zřejmě bych o něm vážně uvažoval.
Ještě pár dnů zpět byl v Česku jeden ClubSport skladem, bylo to třídvířko s dsg, panoramou, na 18" v CSG a docela bohatou výbavou. -
iudex 06.10.17 12:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SG NOTE 8
Ja by som tú Sunset orange asi skúsil aj na 3er, ale možno je to len mojím nastavením, že už bolo dosť odtieňov šedej.
Ad Golf: Jj, ale tá výbehovosť platí pre oba modely, 1er aj Golf, pričom nástupca 1er bude ešte skôr (2018, Golf až 2019). Na druhej strane pri HH modeloch platí, že prídu až s nejakým odstupom. Plus kupovať úplne nový model tiež má určité riziká, oplatí sa počkať na prvé skúsenosti kupujúcich a prípadné vychytanie chýb prvých kusov. Takže pri novom športovom Golfe je to tak r. 2020.
Škoda, že už skončil Clubsport, vedel by som si predstaviť (ak by sa v SR vôbec predával) faceliftovaný model s nejakým drobným navýšením výkonu. Už teraz je zrejmé, že Clubsport je "future classic". -
white label 06.10.17 11:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SG NOTE 8
Jak píše i boost., problém je, že když to chceš v eMSportu, tak ti hned čtyři barvy z nabídky zmizí a je mezi nimi nejen ta Jatoba, ale i platinově stříbrná, což jsou obě docela zajímavé barvy.
Tu oranžovou Sunset bych musel vidět naživo, ale za mě zřejmě nakonec ne, nejspíš bych nakonec vytáhl dalších (proti klasické metalíze) 1.060,- éček a šel do Champagner Quarz (v konfigurátoru pod BMW individual):
[odkaz]
[odkaz]
U G7R bych měl teď hlavně problém hlavně s tím, že už je to pomalu výběhový model, takže bych měl obavu, abych třeba za rok/rok a půl nelitoval, že jsem nepočkal na další generaci.
Co když prodají Škodovku a budou mít konečně finance na dokončení R420 na bázi G8? >:D -
iudex 06.10.17 08:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SG NOTE 8
wl: no veď to je ten problém, parádny motor a technika osadená do škaredej a malej karosérie, to je dosť dilema, naviac keď to stojí ťažké prémiové peniaze. Ale tá oranžová sa mi páči, na rozdiel od minulej Valencia orange je tento odtieň oranžovej vydarený. Drobný problém mám s farebným zladením, keď oranžová neladí s modrými brzdovými strmeňmi, ani s tými striebornými plastami, z tohto pohľadu tam najviac sedí modrá Estoril, ktorá je tiež pekná a pomerne výrazná; jej jediný problém je, že ju má skoro každá 135/140ka. Aj červená Melbourne je fajn, ako píšeš, naživo s ňou nemám problém, možno je ale trošku smutná a privítal by som svetlejší odtieň, preto sa oslovuje viac Sunset orange: [odkaz]
Inak som sa prichytil pri tom, že pozerám na Golf R (v modrej či kurkuma žltej), ale tam človek prihodí farbu a je na 40000 eur, čo je veľmi blízko M140ke. A hlavne je to stále ten istý Golf a stále s R4.
Boost: na 3er už by som možno nemal problém aj s menej výraznými farbami /možno sivohnedá Jatoba), ale zrejme by som tiež volil z trojice výraznejších farieb: Estoril blue, Melbourne red a Sunset orange. Estoril je klasika, k BMW sa hodí, ale možno práve preto je pomerne častá až sprofanovaná. Melbourne mi na 3er sedí viac, ako na 1er, ale asi aj tu ma najviac oslovuje Sunset orange, naviac tu sa už nebije s doplnkami, možno to je to len trochu nezvyčajné zvoliť oranžovú na sedan. Ale keď môže mať Arteon žltú, tak prečo nie BMW oranžovú, naviac keď je celkom decentná: [odkaz] -
boost. 06.10.17 01:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SG NOTE 8
Jenže co potom vybrat za nějakou veselejší barvu, když stávající 3er je bílá a 1er modrá. Černá nesmí do domu, Mineral Grey ve mě evokuje podzimní bezčasí, Estoril II jde, ale mě nikdy nechytla za srdce... a sunset orange jsem ještě neviděl.
Mineral White se ze záhadného důvodu nenabízí pro M paket, takže buď opět klasická bílá, která se mi hodně líbí, anebo stříbrná. Ta se mi taky páčí. A Individual je zas moc drahý špás.
8-s -
boost. 05.10.17 21:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SG NOTE 8
Po českých redakcích se potulovala 340i v Laguna Seca Blue, barva z dob E46 M3. Moc pěkný. 6MT a M Performance věci k tomu. [odkaz]
Čekám, až toho zhuntovaného chudáka hodí jako Premium selection do prodeje, abych se mohl projet.
Cov
To mi zní jako #FAKENEWS. -
white label 05.10.17 20:21
« Re: Škoda auto je na prodej.
Cov
Nikde jsem o tom nic neslyšel/nečetl, byl by to šok, ale možné je dnes bohužel všechno (viz DG)...a důvodů proč by se to mohlo stát, není teď zrovna málo.
Buď rád, že neprodávají SEAT, toho by totiž naopak nikdo (za podobné prachy) nechtěl... >:D ;-) -
white label 05.10.17 20:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: SG NOTE 8
iudex
Jak oranžovou nemusím, tak tenhle odstín (do červenohněda) vypadá dobře, určitě lepší, než bílá, nebo černá, ale z výraznějších barev bych v tomto případě hodně zvažoval červenou, která naživo vypadá dobře.
Jenže aktuální 1er vypadá (podle mě) každopádně hrozně, navíc ten zadek se po faceliftu výrazně zhoršil, což nemůže zachránit žádná barva, i kdyby to bylo pozlacené 24K zlatem. >:-[]
Toho klenotu (motor) je do takové kastle škoda, je to jako usadit briliant do stříbra, chtělo by to přitlačit a vzít rovnou M340i. ;-)

Champagner je pěkná barva. Ale spíš na 5er nebo 7er.