Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Leg 20.10.17 20:25
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimné gumy
iudex: to je business príležitosť, mobilný pneuservis! Prídu domov, prezujú autá a zasa frčia preč. Len či by sa im celý vercajk zmestil do nejakej veľkej dodávky, to neviem. A počas sezóny by asi boli dosť vyťažení.
Je to tak, keď sa človek baví s autíčkarmi naživo či na internete, každý by nič iné ako zadokolku s porádnym motorom nebral. No a potom mu v garáži pristane kodiak TDI, lebo veď to veľa nežere, dobre to ťahá, v meste nemusíš riešiť obrubníky a bratislavský snehový poprašok ťa len tak nerozhodí. Ale chápem to, každý má nejaké preferencie, len sa človek čuduje, kde všetci tí petrolheadi kupujú autá.
white label: to je celkom oxymoron, betónová metla. >:-[] -
Dany 20.10.17 20:10
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimné gumy
Iudex: s tou dlhšou životnosťou to nemusí platiť. Napr Nokiany sú dobré na snehu a ľade ale rýchlejšie odchádzajú. Viď aj známky v testoch, 3 voči matadorovej dvojke. Alebo tie CSC5, tie miznú pred očami. Vo všeobecnosti to môže platiť pre Michelin. A tiež občas treba aj vyvážiť
-
iudex 20.10.17 15:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimné gumy
Doma ma už čakajú nové Contíky, tak schválne pozriem, kde sú vyrobené. Príp. aj doterajšie TS850.
Inak neviem ako pre ostatných, ale pre mňa je prezúvanie auta dosť zabitý čas, ak už mám gumy na diskoch, i tak mi prezutie oboch áut zaberie niekoľko hodín. A situácia ako teraz, keď budem musieť obuť nové gumy na disky, na ktorých sú staré gumy, to doma nespravím, ergo objednať do servisu a tam buď čakať, alebo si zobrať taxík a ísť preč a vrátiť sa, to je otrava, zabitý čas a vyhodené peniaze. Takže za mňa rozhodne radšej kvalitné gumy a meniť raz za 5 rokov ako lacné gumy a meniť každé 2 roky. -
Dany 20.10.17 14:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zimné gumy
Label: ako som už písal nižšie, strašne by ma zaujímala táto gumárenská alchýmia. Aký ma vlyv na kvalitu pôvod, zmes, konštrukcia... Či sú Conti z Púchova zlé za prémiovú cenu? Či Matadory podobnej, ak nie tej istej, konštrukcie a zmesi majú dobrý pomer cena výkon? Aká paralela platí pre Barum? Ak je tam lepší Continental, bude lepším aj Barum? Aký je Nokian z Ruska? Dá sa vôbec nejakým výberom ovplyvniť kde budú vyrobené a ako?
Na druhé auto som objednal Hankooky vzor W452 a sú vyrobené v Číne. No vyskúšam a uvidím -
iudex 20.10.17 09:34
« Re: Re: OT: Kia Stinger
Leg: je pravda, že ten V6 mohli dať v základe so zadokolkou a 4WD za príplatok. Ale asi si pozreli predaje BMW a zistili, že ľudia v EU síce majú radi imidž puristickej zadokolky, ale aj tak si kúpia xdrive. Aspoň ten dvojliter zadokolku má a ani to nebude pomalé auto, stovka za rovných 6 sekúnd, to vycvičí na semafore nejeden hotheč. Ale tá cena je z môjho pohľadu privysoká, už ten základ za 40t je veľa a keď nechcem svietiť halogénmi (čo v tejto cenovej kategórii rozhodne nechcem), musím ísť do GT line za 47t. A sme späť pri otázke, či za kórejský štvorvalec dať takmer 50 tisíc. Ja viem, Arteon je tiež len R4 a môže stáť aj 60t, ale vnímanie značky je stále trochu lepšie. A napr. kolega foe mi písal, že v DE sa dá za splnenia nejakých podmienok (staré auto na protiúčet a pod.) dostať na 34% zľavu, konkrétne teda 2,0TSI 140 kW DSG v R-line za 28t eur.
Inak je tu určitá paralela medzi Stingerom a i30N, obe podľa prvých testov špičkové autá, ktoré majú byť game-changermi a zmeniť vnímanie kórejských súrodencov. Ale na rozdiel od Stingera u i30N napriek jeho kvalitám zachovali "kórejskú" cenu a to auto je zaujímavé aj cenovo.
P.S. ráno som absolvoval technickú a emisnú kontrolu a musím povedať, že niektoré veci sa predsalen zlepšujú oproti minulosti; nové moderné priestory, rýchle vybavenie bez zdržiavania a najmä kultivované a slušné jednanie, normálne som bol prekvapený. -
Dany 20.10.17 09:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Zimné gumy
Tak som to riskol a po dlhom prémiovom období som nazul Matador MP92 v rozmere 225/45 17 V XL FR vyrobené na Slovensku. Z časti som sa nechal zlákať dobrými referenciami v okolí a aj od samotných pneuservisákov. Sám som zvedavý ako budú fungovať. Neskúšal som za čerstva ako jazdia, ale mám pár postrehov z prezúvania. Zhadzoval som letné CSC5 vyrobené tiež na Slovensku. Porovnával som oba plášte a vyzerali identicky (okrem dezénu samozrejme). Zvnútra na bokoch rovnaké rebrovanie, rovnaká plastická potlač na vnútornej strane, konštrukcia sa na omak zdala byť rovnaká. Tiež som počul "zaručené" informácie od robotníkov v Púchove, že menia iba formy kvôli dezénu ale zmesi používajú identické. Čo bude na tom pravdy, ťažko povedať...
V každom prípade plánujem mierne ojazdiť a poslať ďalej a zase kúpiť nové. Uvidíme ako sa to osvedčí -
white label 20.10.17 03:48
« Re: Re: Re: Re: Zimné gumy
Leg
Nepřezouval jsem GTI pár sezón, ale zase jsem se k tomu vrátil, jezdím už dva roky každý večer (tedy i v zimě) plavat na bazén vzdálený 10 km a na takový režim (krátké trasy) je GTI vhodnější, než (dieselový) allroad. Loni jsem dojezdil ještě původní CWC TS810 (205/50/17") a teď koupil TS860 (225/45/17"). -
Leg 20.10.17 00:32
« Re: OT: Kia Stinger
iudex: a keď chcem zadokolku a V6, tak môžem ísť zasa len k BMW a spol. Ak si ale dopre pamätám, v motortrende testovali V6 RWD, takže sa to asi bude dať dovliecť z US. Asi sú v slovenskej kii úplne pomätení - podľa internetu by sa dali čakať pred showroomami zástupy ako na iPhony a oni tú jedinú správnu petrolheadskú kombináciu vyhodia. A ešte ktomu iba automat a určite to má aj elektrickú ručnú.
Na druhej strane, ten dvojliter asi bude plne postačovať. -
Leg 20.10.17 00:23
« Re: Re: Re: Zimné gumy
Ja som včera zasa videl borca, čo mal na dezéne pneu nalepené informačné štítky. Asi ich pomerne rýchlo zjazdí a nič sa nestane, len ma zaráža, že to takto nejaký pneuservis vypustí do sveta. Veď to je záležitosť 10 sekúnd to postŕhať a aspoň to nevyzerá, že mám svoju robotu totálne na saláme. Nechcem vidieť jak tie gumy takýto majstri obúvajú a vyzúvajú.
Dany: tiež som sa viackrát stretol s teóriou, že na sneh je lepšie kúpiť obrok lacnejšie gumy ako investovať do špičky a tie si držať 5 rokov. Niečo na tom asi bude, ako píše label asi je dôležité, koľkokrát do roka vôbec reálne na snehu jazdíš.
Label: Nespomínal si, že GTIčko už neprezúvaš? Inak ja tiež zvažujem, že na budúcu zimu prejdem späť na 225, na 205 to jazdí jak žuvačka.
Thom: to máš na zimu či na okruh (tipujem to druhé, na zimu máš myslím iné auto)? Vyzerajú super, páčia sa mi viac ako originál, len takto na obrázku pôsobia na širokej M2 osemnástky trochu subtílne. -
white label 19.10.17 14:33
« Re: Re: Re: Zimné gumy
Určitě rozhoduje, jak a kde ty zimní pneumatiky používáš. Podle toho by měly vypadat i individuální preference, včetně rozměru apod.
U nás (údolí Beskyd) bývalo sněhu hodně a sněžilo poměrně často, stačilo koupit frézu a od té doby jsou ty zimy mnohem mírnější. ;-)

šedá metalická - "Železobeton" >:-[]