Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 24.11.17 16:24
« Re: Re: novinky 2018
iudex
To samozřejmě ještě nemá být G8 GTI, ale G7 GTI Performance, čili něco jako performance od základu, ne jen jako příplatková položka/paket k základnímu GTI.
Určitá obdoba G7 GTI CS/CSS, ale už po faceliftu.
Není to článek, je to kompletní kalendář novinek na r. 2018 (VW viz třetí strana/třetí odkaz):
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz] -
iudex 24.11.17 14:28
« Re: novinky 2018
wl: to je prekvapivá info, vieš sem hodiť link alebo scan toho článku? Väčšinou sa doteraz písalo, že Golf 8 príde v r. 2019 a GTI s tradičným odstupom asi v 2020. Ak by mal naozaj prísť G8GTI už na jeseň budúceho roka, to by som teda s výmenou počkal.
Inak pri tej konkurencii v porovnávačke bolo víťazstvo GTI jasné, dosluhujúca jednotka so slabším štvorvalcom nemôže s GTI súperiť, Áčko detto vo verzii 250 zaostáva, Volvo nikdy rešpektovaným hothečom nebolo. Skôr by ma zaujímalo porovnanie s novým i30N, napr. aj kovaný germanofil Martin z Martina bol z i30ky nadšený: [odkaz] -
white label 24.11.17 11:41
« novinky 2018
V aktuálním německém AMuS vyšel (jako každoročně) přehled novinek na rok 2018.
Nejvíc mě v něm zaujalo avizované představení Golfu GTI Performance v říjnu 2018!
Je tam taky srovnávačka GGTI s prémiovou konkurencí s konečným pořadím:
1. GGTI (červ. 5dv., manual, 18")
2. 125i
3. A 250 4Matic
4. V40 T5 -
Ronault. 21.11.17 23:21
« Nejlepší český kombík na týden
Od čtvrtka mám půjčený nejlepší česky kombík pánové... i30 kombi...
.... ve čtvrtek mi vrátí naši Fabii HTP... ... já už se na ní táááák těším... ten nejlepší český kombík je hrozná mr..a, ještě že nemusím mít vždycky to nejlepší...
... pije mi krev... strašně... asi o tom napíšu do blogu... obvykle nepoužívám tolik teček v textu, ale obvykle se snažím na autě najít to dobré, ale tady už to asi nejde... já se snad budu muset vypsat na blogu, jinak mi ta frustrace zůstane...
... třeba dneska jsem vypěnil nad manuální klimatizací, u které když se otočí kolečkem na úplně chladný vzduch, tak systém automaticky přepne směr ventilace z okna a nohou na obličej a zapne chlazení, takže místo chladného auta v létě budete mít leda angínu a jak se ovladač pootočí zpátky, tak kompresor dále zůstane zapnutý včetně změněného směru výdechu vzduchu, takže si to musíte zpátky celé nastavit tak aby vás to nesralo.... PROOOOOOOOOČ, k**va PROOOOČ?!?
...asi už vím proč je v té smlouvě uvedeno, že se pod pokutou 50tis nesmí o autě nikde psát...
... mimochodem před týdnem jsem měl na 3 dny nového Megana kombi... není bez chyby, není, ale oproti i30 je to auto dotažené... a nevrže na každé nerovnosti tak, že furt čekám, kdy se mi ta Nošovická krása rozsype...
... ještě dva dny.... ještě dva dny... vydrž... vydrž.... -
-
Thomasino 16.11.17 01:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CWC TS 860
No když se dívám na doporučení o použitých ráfcích a šířce pneu, tak na 9x18 a 10x18 by šlo dát i 235/255 (předek/zadek). Ty GY-UP jsou dražší, ale směrové. Ty D4D jsem se přehlédl, to je jen H index, to je málo. Nejlevněji vychází vzhledem k testům ten Hankook W320 a jde dát jak 235/255, tak 245/255. Samozřejmě čím užší tím lepší, ale na ty ráfky je to už hraniční. Ale v techničáku mám 235/40 a 255/35 R18, ikdyž letní jsou 245/35 a 265/35 R19. Nějak neberou v potaz rozdílný průmer kol >:-[] -
white label 16.11.17 01:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CWC TS 860
Hlavně si vybírej z toho, co se dělá v potřebném rozměru. Ta GDP má podobný dezén jako Dunlop WS 3D, což byla/je špičková zimní pneu, dokonce lepší, než nástupce 4D.
Continental nenabízí v takových rozměrech nic směrového. -
Thomasino 16.11.17 00:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CWC TS 860
No teď se mi to na letních na Golfu nelíbilo když jsem sjel vnější stranu u PS4, nemohl jsme je dát zprava doleva a opačně. Takže směrový dezén mi přijde praktičtější, zvláště pokud se předpokládá blbnutí s "bočkama" :-) Ještě koukám že vychází dobře v testech i cenově GoodYear Performance Gen.1
[odkaz]
A na GoodYearech jsem v zimě jezdil dlouhé roky a velká spokojenost. Ale to je i nyní s TS850 u Golfu, nebo před tím jednu zimu s MRS a Dunlop 4D..
P.S.: U TS830P není dle dezénu poznat, jestli nejde třeba taky o směrovou.
-
white label 16.11.17 00:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CWC TS 860
Předevčírem jsem to tu přece rozebíral a ty sis ještě dělal prd.el z toho Péčka!
[odkaz]
Takže dezén TS830P není směrový, ale asymetrický.
A proč potřebuješ přehazovat pravou stranu za levou? -
Thomasino 16.11.17 00:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CWC TS 860
WL - prosím tě nevíš, jestli je TS830P směrová pneu, nebo je outside/inside ?
Občas si pohrávám s myšlenkou, jestli přece jen nepořídím zimní gumy na M2, abych mohl občas vyrazit na čerstvý sníh a trochu si zablbnout >:-[] Nebo kdybych chtěl začátkem roku vyrazit na driftování v Rakousku do Lungau. Ale kvůli možnosti přehození pravé strany za levou bych rád směrový dezén.
V potřebných rozměrech (245/40 R18/255/40 R18, příp.265/40 R18) není extra výběr, takže v úvahu připadá především Dunlop 4D a pak vedle TS830P ještě Hankook W320 (ta už směrová není). Možná Pirelli W240 Sottozero II.
Najít ve dvou rozměrech stejný pneu a ještě tak do ceny 4000-4500 není tak jednoduché jak jsem čekal.
[odkaz] -
iudex 15.11.17 09:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CWC TS 860
Jj, keby sa faceliftované GTI robilo vo verzii Clubsport, tak do neho idem, to by spĺňalo všetky moje predstavy na upgrade. Na Rku mi vadia viaceré veci, najmä ten príliš nevýrazný vzhľad (zameniteľnosť s R-line paketom), ale aj cena sa už nebezpečne blíži prémii (plus drobnosti ako nutný N98, ktorý na "mojej" pumpe nemajú), tiež si nie som istý, či je pre mňa 4x4 prínosom.
Celkovo ale dnes žiadny HH ma neoslovuje úplne bez výhrad. CtR je pre tínedžerov, za ten dizajn by som sa hanbil. Nový i30N vyzerá byť fakt vydarený hotheč, všade samá chvála, aj dizajn bez výhrad, výbava úplne komplet, cena neskutočná. Ale stále sa nemôžem zbaviť určitého predsudku k značke (ktorý sám kritizujem), keď z imidžového hľadiska by to bol určitý downgrade po GGTI.
M140i je úplne iná liga, žiadny plebejský R4 a predný pohon, ale legendárny a posledný R6 a k tomu RWD ako veľká šoférska výzva. Ale 1er je samé osbe - ako písal wl - neveľmi pekné auto, k tomu vcelku malé a nepraktické, oproti Golfu interiérovo slabšie, žiadny prémiový pocit, výbava nulová, všetko za príplatok a keď si človek uvedomí, aké peniaze za to má dať, tak zvažuje, či ten R6 naozaj potrebuje.
Oslovuje ma aj nový Megane RS, konečne 5-dverák, dizajnovo jednoznačne najkrajšie z vyššie uvedených, dynamika a zábavnosť sa dá predpokladať, ale zatiaľ ešte nie je na trhu, nie je jediný test, takže mačka vo vreci, plus neznáma cena.
Sakra, už začínam byť vyberavý skoro ako label, to bude asi tým vekom. >:D -
white label 15.11.17 02:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CWC TS 860
Asi ano, až mě (celkově) něco nadchne podobně, jako kdysi pětkové GTI.
Byl jsem hodně zvědavý na GR420, ale bohužel... a GTI CSS zase mělo jen dvě sedačky.
Uvidíme co s sebou přinese G8 a jestli to pak vůbec bude další Golf. ;-) -
white label 15.11.17 00:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CWC TS 860
"Hej, to mi zas ale přijde i30N o dost hezčí než CTR."
Dyť jsem taky (vážně!) napsal, že: "Vedle CTR je to eNko skoro krasavec."
P.S. Golf je prostě je prostě Auto s velkým A! >:-[] ;-)