Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 01.12.17 19:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Je znatelně matnější, než ten větší, který ale s odrazy nemá problém. Lacině vypadá hlavně ten rámeček vymezující velikost LCD, prostě to "šetření" je vidět na první pohled.
-
Thomasino 01.12.17 19:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Ten menší displej je matný? A je dobře čitelný? Jestli matný nebo lesklý je asi jedno, u notebooků se naopak za matný displeje připlácí, aby se v tom neodráželo světlo :-)
Spíše jde o to jaká je ta grafika a jak to působí. Já na živo viděl vždy jen ten větší.
Ten mám i v eMku, ale stejně to mám přepnuté na tzv. "rozdělený" displej, kdy na pravé třetině jsou pokyny k dalšímu odbočování, nebo kompas apod.
[odkaz]
Nicméně si myslím, že třeba zrovna do té M140i nebo M240i by mi stačila i ta menší, pokud bych hledal kde uspořit nějaké peníze. Stejně je dneska nejlepší mobil s Waze, Líbilo by se mi, kdyby dělali ty větší displeje jen s rádiem a umělo to zrcadlit mobil s Androidem (nebo Apple) s tím Waze.
[odkaz] -
Thomasino 01.12.17 16:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Já srovnával můj "standard" co jsem měl nakonfigurovaný v obou autech stejně, viz. můj konfig zde. Akorát zmizel link na tu konfiguraci 340i v M paketu v SHADOW edici co jsem tu vzorově naklikal, tak jsem iudexovi pro inspiraci uložil jako JPG zde (plus pak doprava) >:-[] >:-[]
[odkaz]
- za mě rozumný nutný základ, přidány ale lepší větší brzdy, White Label by možná přidal natáčecí LED světla, mě třeba stačí normální LED světla, a pak nepotřebuji různé asistenty jízdy v pruzích apod., stačí mi klidně i malá navigace (ikdyž v M2 mám tu velkou co byla v základu, stejně je lepší mobil s WAZE >:-[] ). -
Thomasino 01.12.17 15:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Jel jsem s Meganem GT a ten to má taky...
Rozdíl mezi M140i a 340i v M paketu je pravda vyšší. Vím že jsem měl nakonfigurovanou M140i po slevě 20% na 1,080 mega s DPH. Takže rozdíl reálně kolem 170 tisíc Kč v podobné konfiguraci :-( Záleží jak moc ostrouháš tu 340i M paket ;-) Ale určitě to není 10 tisíc EUR jak píše IUDEX.. -
Thomasino 01.12.17 15:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Interiér v 1er a 2er šel nahoru už při prvním faceliftu před 2 lety, nyní se nic moc nezměnilo, jen ta lišta před spolujezdcem je jiná a trochu jiný iDrive.
U Megana R.S. mi osobně vadí ty natáčecí zadní kola :-( Divný pocit, zvláště pokud bys přesedal mezi dvěma auty !! -
iudex 01.12.17 15:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Hm, to mi je pomoc, ja uvažujem, či nie je choré dať 43t za druhé auto v rodine a vy mi navrhnete ako riešenie auto o 10t drahšie. >:-[]
Asi sa predsalen pozriem ešte na nový MRS, tam žiadne výhrady k výzoru nemám: [odkaz]
Inak exteriérový vzhľad 1er sa pri facelifte nezmenil, dá sa len mierne vylepšiť tým shadow edition, LCI sa prejavil hlavne v interiéri, ten vraj išiel pri tomto facelifte hore, údajne kvalitatívny dojem daný novými materiálmi sa zlepšil a je subjektívne rovnaký ako v 3er: [odkaz] -
Thomasino 01.12.17 15:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
V 3-er je uvnitř celkem rozumné místo, pro rodinu podle mě bohatě dostačující. Možná 4 velcí chlapci nad 185cm budou mít vzadu těsněji, ale prostorově úplně jiný level než malá 1-er :-!
A nejlépe s manuálem a Performance paketem s tím pěkným zvukem a samosvorem !! :yes:
[odkaz]
-
Thomasino 01.12.17 14:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Je pravda, že 340i by stála za hřích, pokud nemáš v plánu brát M140i často na okruh, tak dává z praktického hlediska velký smysl (taky jsem o ní přemýšlel, ale já nepotřebuji vozit děti nebo další lidi) a možná by stálo za to se zadlužit úvěrem třeba o rok déle ;-)
A lépe se to doma taky obhájí, když v tom odvezeš roustoucí děti >:-[] >:-[]
Ikdyž je pravda, že M140i je naladěna prý o trochu hravěji a zábavněji...
A v té oranžové vypadá dobře i ta trojka v edici Shadow:
[odkaz]
[odkaz]
Ikdyž já bych ji klidně bral i v modré eMkové Estoril ;-)
[odkaz]
[odkaz] -
white label 01.12.17 14:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
w-a
To je svatá pravda, navíc je na tom špatně i prostorově.
Jak už jsem tu dřív psal, podle mě je té techniky do takové karoserie škoda a říká si to, jít rovnou do M340i.
Když už, tak už!
Briliant si taky nenecháš zasadit do stříbra. ;-) -
iudex 01.12.17 12:03
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Žiadne rúhanie, je to proste tak, 1er sama osebe je pomerne škaredé a disproporčné auto. Emkový paket, veľké disky, vhodná farba či shadow edition len zmierňujú ten fakt a robia z neho auto, na ktoré sa dá pozerať, ale ani tak ho nik neoznačí za krásne: [odkaz]
Ale nám predsa ide o "vnútornú krásu", nie? ;-)
P.S. Rasťo Chvála otestoval nový type R a na jeho testovacom okruhu s ním zajazdil najrýchlejší čas, lepší, ako s M4 Competition. [odkaz] -
woody-alien 01.12.17 11:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
iudex: Budu se rouhat a Leg mě snad omluví - ale s tou M140i je to vážně jak v tom profláklým, na moho způsobů modifikovaným vtipu. Bůh si jednou řekl, že vytvoří vážně super auto - koncepce, podvozek, jízdní vlastnosti, motor atd. - na všem si dal opravdu záležet a povedlo se. Z toho auta byl nadšenej každej kdo rád řídí a nepotřebuje stěhovák. Pak se ale Bůh zalekl a řekl si, že všechno to dobré na autě musí trochu vykompenzovat. A vytvořil pro 1-er karosérii. >:-[] -
iudex 01.12.17 09:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Tom: máš pravdu, pre Shadow edition sú na výber čierne a tmavé šedé, defaultne sú tam tmavošedé Orbit grey: [odkaz] ktoré môžeš bez doplatku vymeniť za čierne Jet black: [odkaz] Štandardnom pre M140i bez paketu sú tieto: [odkaz]
Inak pozeral som, že ten paket Shadow edition za 1150 eur obsahuje už LED svetlá, ktoré samé osebe stoja 1054 eur (a ktoré by som priplácal), čo mení pohľad na jeho výhodnosť. A k mojej preferenčnej Sunset orange (resp. k všetkým farbám okrem čiernej) tá čierna maska sedí viac, ako chrómová: [odkaz] [odkaz]

A Business nema matny ramecek okolo displeje - ten maji jen radia.
P.S.: Hluk pri vyssich rychlostech v te 118d daleko mensi nez v predchozi trojce, coz me teda dost prekvapilo.