Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 03.12.17  21:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Mám to tam. Je to sice poměrně úzké, ale jsem rád, že to tam je. Navíc to moc nestojí. Proč se ptáš?
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 03.12.17  16:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Thomasino, ty máš v M2 čelní sklo s tím pruhem proti oslnění? Je znát rozdíl nebo to jsou vyhozené dva litry?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.12.17  00:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Jj, tys je (v tomto ohledu) vyloženě přes.ral... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.12.17  17:31

« Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Já třeba za M paket nepřiplácel !! >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 02.12.17  17:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Ano, dlaždice = nejnovější verze.

Nejvíc by se ušetřilo, kdybys nemusel furt příplacet za M Paket. Na tomhle musí BMW mít profit jak kráva. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.12.17  23:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Tak třeba v 5-er je jiná, ale tohle mám v M2 vyrobené v 05/2017... Ikdyž ještě tam jsou na začátku takové dlaždice, mezi kterými přeskakuješ..
    S tou menší NAVI máš pravdu, není kolem plastový rámeček, je to celé ve skle, nevypadá to zase tak špatně, klidně by mě to asi stačilo, kdybych hledal kde v konfiguraci ušetřit...
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 01.12.17  23:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

To na videu neni nejnovejsi verze iDrive.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.12.17  21:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Aktuální iDrive s velkou navigací vypadá od jara 2017 mimochodem takto, aspoň pro 1er, 2er, 3er a 4er (mám ho taky). Tady je to na videu i v kombinaci s tím broušeným hliníkem, což by byla moje volba interiréru pro M140i, M240i nebo 340i :-) Na živo mnohem hezčí než výchozí imitace hliníku, nebo než černá lesklá plocha, na které je vše vidět. A určitě bych se vyvaroval barevných lištiček, jak mají výchozí nastavení pro M paket nebo Sport paket. Tu bych dal černou lesklou, která pak ladí k černé lesklé kolem rádia.. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 01.12.17  20:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Mozna, ze v posledni verzi iDrive pro 2017 udelali nejake zmeny, ale v lete jsem jezdil v 118dA z listopadu 2016 a ta mela prave Navi Business a fce rozdelneho displeje tam, myslim, vubec ani nebyla nebo fungovala proste spatne + detailnost a grafika mapy byla oproti Professional znatelne horsi. Takze za me nebrat.

A Business nema matny ramecek okolo displeje - ten maji jen radia.

P.S.: Hluk pri vyssich rychlostech v te 118d daleko mensi nez v predchozi trojce, coz me teda dost prekvapilo.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.12.17  19:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Je znatelně matnější, než ten větší, který ale s odrazy nemá problém. Lacině vypadá hlavně ten rámeček vymezující velikost LCD, prostě to "šetření" je vidět na první pohled.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.12.17  19:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Ten menší displej je matný? A je dobře čitelný? Jestli matný nebo lesklý je asi jedno, u notebooků se naopak za matný displeje připlácí, aby se v tom neodráželo světlo :-)
    Spíše jde o to jaká je ta grafika a jak to působí. Já na živo viděl vždy jen ten větší.
    Ten mám i v eMku, ale stejně to mám přepnuté na tzv. "rozdělený" displej, kdy na pravé třetině jsou pokyny k dalšímu odbočování, nebo kompas apod.
    [odkaz]
    Nicméně si myslím, že třeba zrovna do té M140i nebo M240i by mi stačila i ta menší, pokud bych hledal kde uspořit nějaké peníze. Stejně je dneska nejlepší mobil s Waze, Líbilo by se mi, kdyby dělali ty větší displeje jen s rádiem a umělo to zrcadlit mobil s Androidem (nebo Apple) s tím Waze.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.12.17  18:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Natáčecí LED nutná nejsou, ale ten matný malý displej (s rámečkem) bych nedal určitě, opticky "zlevňuje" palubku, potažmo interiér.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.12.17  16:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Já srovnával můj "standard" co jsem měl nakonfigurovaný v obou autech stejně, viz. můj konfig zde. Akorát zmizel link na tu konfiguraci 340i v M paketu v SHADOW edici co jsem tu vzorově naklikal, tak jsem iudexovi pro inspiraci uložil jako JPG zde (plus pak doprava) >:-[] >:-[]
    [odkaz]
    - za mě rozumný nutný základ, přidány ale lepší větší brzdy, White Label by možná přidal natáčecí LED světla, mě třeba stačí normální LED světla, a pak nepotřebuji různé asistenty jízdy v pruzích apod., stačí mi klidně i malá navigace (ikdyž v M2 mám tu velkou co byla v základu, stejně je lepší mobil s WAZE >:-[] ).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.12.17  15:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

V ceníkových cenách je rozdíl mezi M140i a 340i v eMku! 10 tis. éček, v tom má iudex pravdu, akorát nevím přesně, jaký je u těchto aut rozdíl ve výbavě.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.12.17  15:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Jel jsem s Meganem GT a ten to má taky...

Rozdíl mezi M140i a 340i v M paketu je pravda vyšší. Vím že jsem měl nakonfigurovanou M140i po slevě 20% na 1,080 mega s DPH. Takže rozdíl reálně kolem 170 tisíc Kč v podobné konfiguraci :-( Záleží jak moc ostrouháš tu 340i M paket ;-) Ale určitě to není 10 tisíc EUR jak píše IUDEX..
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.12.17  15:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Divný pocit? Ty už si s tím jel???
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.12.17  15:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

340i stojí jen o 108 tis. Kč víc (než M140i), ale není v tom Mpaket, který je u M140i povinný (v základu).
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.12.17  15:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Interiér v 1er a 2er šel nahoru už při prvním faceliftu před 2 lety, nyní se nic moc nezměnilo, jen ta lišta před spolujezdcem je jiná a trochu jiný iDrive.
    U Megana R.S. mi osobně vadí ty natáčecí zadní kola :-( Divný pocit, zvláště pokud bys přesedal mezi dvěma auty !!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 01.12.17  15:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Hm, to mi je pomoc, ja uvažujem, či nie je choré dať 43t za druhé auto v rodine a vy mi navrhnete ako riešenie auto o 10t drahšie. >:-[]
    Asi sa predsalen pozriem ešte na nový MRS, tam žiadne výhrady k výzoru nemám: [odkaz]
    Inak exteriérový vzhľad 1er sa pri facelifte nezmenil, dá sa len mierne vylepšiť tým shadow edition, LCI sa prejavil hlavne v interiéri, ten vraj išiel pri tomto facelifte hore, údajne kvalitatívny dojem daný novými materiálmi sa zlepšil a je subjektívne rovnaký ako v 3er: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.12.17  15:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Moje konfigurace 340i by vypadala takto nějak :-)
    [odkaz]
    Ceníková cena 1,566 mega, po slevě kolem 20% jsi na 1,253 mega, takže asi 49 tisíc EUR :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…