Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.12.17  15:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Právě proto si může koupit 340i už teď i s manuálem (klidně místo Mondea).
    Na menší hh typu Polo GTI má ještě čas, protože Golfa GTI má jen "chvilku".
    A na dovolené v Jugoslávii apod. si koupí na 340i "rakev". ;-)
    Chcete ještě někdo (zdarma!) poradit? >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.12.17  15:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Horale, no to jsi teda Iudexovi pomohl !! >:D >:D Teď chudák skončí v Polo GTI nebo Meganu R.S. a za 3-4 roky zase bude přemýšlet, čím pořádným si udělat radost a zjistí, že s RWD koupí nové tak maximálně 3 series a to jenom s automatem 8-s
    Ale jak 340i s manuálem, tak M240i s manuálem, ale i ta M140i ho bude bavit řídit (ikdyž škaredší - ono GTI taky není žádný super krasavec, ale stále je tak o 50% hezčí než M140i, to je fakt). Já být na iudexově místě a měl tojako druhé auto, tak jdu do M240i s manuálem a raději ho splácel o nějaký ten rok déle.. Já budu taky splácet M2 na 5 let :-( Ale žít se musí teď, dokud to jde!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.12.17  15:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Leg
    Tak to sis brzo všiml, jak hrozně vypadá 1er po faceliftu. ;-)
    Když byl u mě praděda7 s bílou M140i a vedle něj stál speedfred s M235i (taky bílou), tak ta 140i vypadala zřetelně hůř (tvarem) dokonce i zepředu (iudex to viděl taky). No a ten zadek po faceliftu je úplně zabitý, vypadá to jak nějaký "invalidní" kombík. 8-s
    Ano, tmavě šedá, nebo černá tu "hrůzu" částečně skryje (pokud by se k tomu nastříkaly zrcátka a "fousy" v nárazníku na černo), ale představa, že bych se měl (za ty prachy!!!) na tak "krásné" auto dívat 8, 10 let je pro mě tragická. Kdyby takhle nějak vypadala třeba aktuální i30, tak z toho máme akorát srandu, ale u BMW je to spíš k pláči.
    Proto za mě! raději 340i a klidně i bez Mpaketu (ta je cenově dost blízko M140i), pro kterou úplně stejně platí tvé:
    "Práve tú zadokolku si užiješ aj keď ideš na 30-40 percent, auto reaguje inak na prácu s plynom v zákrute, nemusíš ísť dverami vpred aby si to ocenil. A keď naprší, tak jemne si hodiť zadkom v pomalej zákrute či na opustenom kruháči, za podmazu radovej šestky (ja viem, repráky...). To auto si môžeš užívať takmer denne a vôbec nemusíš chodiť na hranu či do Orechovej Potône."
    Navíc je to auto mnohem univerzálnější, takže si ho může i častěji užívat (s rodinou i bez ní) a hlavně je to auto, na které se bude radost dívat minimálně dalších 10 let.

P.S. Taky proto ohledně ceny za M140i souhlasím s woodym.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.12.17  13:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Sunset Orange je podle mě nejlepší volba, taky bych nyní vybral tuto. A ty vousy se dají kdyžtak zkusit dát na černo. Se zadními světly jsem měl taky trochu problém, ale právě v té oranžové mi přijdou ty tmavší v Shadow edition nejlepší kombinace, pak ještě v šedé barvě, ale jak správně říkáš, dost už bylo barev-nebarev >:-[] :yes: A jak se říká, na vzhled to nejezdí! Proti předokolkám je to zase další level, navíc veškerý ovládací prvky u BMW jsou prostě tužší, pevnější. Pak sedneš do normálního auta a máš pocit, že je to rozbitý.. Chce to pořádně vyzkoušet a nemyslím tím jen projížďku na 20 minut..
    P.S.: Jo a schválně jsem ti dal na konec galerie M240i v té pěkné oranžové, aby ses ještě zamyslel, jestli nepřiplatit 10% a nejít do mnohem pěknějšího kupé >:-[] >:-[] >:D Plus je tam ta barva pěkně vidět..
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.12.17  09:05

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Leg: jj, stretol som sa s pradedom7, ktorý má M140i, ale on to má ako víkendovku, o ktorú sa dosť bojí, takže zvezenie neprichádzalo vôbec do úvahy. [odkaz] (mimochodom práve ju predáva, po asi roku vlastnenia).
    Webpaja mi ponúkal možnosť zvezenia niekde v Olomouci, ale nemám chuť ísť kvôli krátkej predvádzačke stovky kilometrov a zabiť celý pracovný deň.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 05.12.17  08:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Ja som si tiež prešiel tú galériu a musím poopraviť svoje predchádzajúce tvrdenie. Jednotka totiž po facelifte fakt vyzerá hrozne, hlavne zozadu. Tie roztečené svetlá a k tomu koncovky výfuku blízko u seba u mňa neviem prečo vyvolávajú dojem stiahnutého zadku, jak vystrašený pes. No a vpredu tie strieborné fúzy a zrkadlá, to nemohli dať do čiernej v rámci shadow line (alebo najlepšie do farby auta)? Pred faceliftom to bolo stokrát krajšie auto. Možno by nakoniec bola najlepšia čierna. :-)

Ale zasa viem, že naživo to taká hrúza nie je. Každopádne, všeobecne dizajnové smerovanie BMW v posledných rokoch je mi čím ďalej viac proti srsti.

BTW nestretol si sa u labela dávnejšie s nejakými majiteľmi 140/240? Niečo sa mi marí, nevozili ste sa?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.12.17  08:22

Leg: spomeniem Ťa v predajni, možno sa s Tebou podelia o províziu (alebo aspoň šiltovku). >:D
    Tom: dík, väčšinu z týchto fotiek už mám v PC. :-) Do úvahy by prichádzali iba výraznejšie farby, "nefarieb" už bolo dosť, takže len Estoril blue alebo Sunset orange. EB sedí k BMW a k tejto farbe aj sedia všetky doplnky (modré brzdové strmene, modré linky v interiéri), ale je už trochu preflákla, aj u nás sú asi 3 M140i a z toho dve v modrej. Oranžová je trochu odvážna, notabene na BMW, ale zase 1er potrebuje vizuálne vylepšiť, naviac tento odtieň je oveľa vydarenejší, ako predchádzajúca Valencia orange a ako novinku ho asi nemá hocikto, takže SO bude pomerne vzácna. Ešte čisto teoreticky Melbourne red, ale tá je na červenú pomerne nevýrazná a ak nie je úplne nablýskaná, pôsobí ako pastelová a nie metalíza. Takže ak 1er, tak sunset orange. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 05.12.17  07:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

iudex: človeče, ono je to snáď naopak. Práve tú zadokolku si užiješ aj keď ideš na 30-40 percent, auto reaguje inak na prácu s plynom v zákrute, nemusíš ísť dverami vpred aby si to ocenil. A keď naprší, tak jemne si hodiť zadkom v pomalej zákrute či na opustenom kruháči, za podmazu radovej šestky (ja viem, repráky...). To auto si môžeš užívať takmer denne a vôbec nemusíš chodiť na hranu či do Orechovej Potône.

Ale je to kopa peňazí, néžené, človek si často odoprie veci za pár eur a potom naliať toľko prachov do kopy plechov... na druhej strane, ako vraví Thomasino, migranti nám klopú na dvere, >:D tak prečo si nespraviť radosť.

Možno to ber ako investíciu. Ak by si teraz zobral trebárz toho Megoša, o štyri roky budeš znovu riešiť, čo ďalej, kam sa posunúť. So 140i možno vydržíš 8, 10 rokov a v konečnom dôsledku ušetríš. Ono auto "na zábavu" je fakt drahá záležitosť a kupovať nové každé štyri roky je dosť veľká frajerina. To už si ale musíš v hlave prebrať sám, ako to máš ty.

Kua, za toto by som mal dostávať od BMW nejaké prachy. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.12.17  20:45

Tak, tak, je třeba žít dokud to ještě jde a udělat si občas pořádnou radost k tomu patří !! Za 5 let bude možná všude kolem spousta migrantů, kamery na rychlost kam se jen podíváš, hodně buzerace, málo zábavy... Prostě už asi 2 roky se držím hesla, žít na plné gule dokud to jde :-) ;-)
    IUDEX - o jakých barvách u M140i přemýšlíš?? Jsem na FB ve skupině F21/F22 (M135i/M140i/ M235i/M240i) kde jsou občas fotky majitelů a protože tu koukáme na nějaký seriál který oželím, tak jsem ti udělal ALBUM různých barev a většinou Shadow Edition:
    [odkaz]
    Je tam i modrá s černými "vousy" pod světly, nevypadá to špatně. Já loni přemýšlel o modré M140i, příp. šedé. Ale nyní by u mě asi taky vítězila nová tmavší oranžová. [odkaz]
    Ještě jsem přidal šedou s černými vousy, hodně nenápadný SLEEPER: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.12.17  19:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

iudex: Budu první kdo bude souhlasit s tím, že život se nemůže jenom propřemýšlet a je třeba si občas prostě udělat radost bez rozmyslu. Bohužel, u těch zajímavých aut nám to ty ceny malinko kazí. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.12.17  15:19

Mimochodem tady je jeden z pěkných testů na 340i s M Performance doplňky, vč. videa:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 04.12.17  14:49

iudex viz ja 14:27

A když se budeš plouzit, třeba pokoříš můj osobní rekord ve spotřebě ;-) [odkaz] N55/B58 jsou dost effective
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.12.17  14:38

Kdyby jsi nenašel žádnou M140i tam u vás, tak ve Znojmě je jedna (budeš se tvářit, že ji chceš koupit jetou, ikdyž za podobné peníze koupíš novou s rozumnou výbavou), ikdyž je teda xDrive a automat, ale stále lepší než nic. Já jel taky 2x s M240i v xDrive a objednal bych si M240i bez xDrive aniž bych to řídil, protože od lidí kterým věřím vím, že bez xDrive je pak ještě o kousek lepší cit v řízení. Ale už tak byl velmi slušný :-! [odkaz]
    - tak ono stačí jen někam jet něco vyřizovat, kdy to můžeš vzít částečně po okreskách a hned je ten život mnohem příjemnější!! A nebo se jen tak jet projet, když tě naštve žena, práce atd. Nedávno jsem byl na Jankovom Vršku, moc pěkný kopec, tam bych jezdil nahoru dolů klidně 20x za den !!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.12.17  14:31

Leg: áno, presne tak to vidím aj ja, manuál, RWD, shadow line so šedými diskami, nijaké zbytočné serepetičky, to druhé auto v rodine nepotrebuje. Na priestor, pohodlie a kufor mám to primárne auto.
    Len do toho vstupuje to, čo píše woody v poslednom odseku: využijem ten R6 aspoň niekedy naplno a ak áno, stojí to promile prípadov za tie nekresťanské prachy? Potom príde záchvat racionality a zase uvažujem o opačnom extréme, či by o triedu menší hotheč (ako napr. Polo GTI) nezabezpečil takmer rovnakú službu (daily-driver s občasným vyblbnutím na okreske či okruhu). No uvidím, zveziem sa s M140i (ak sa mi to niekde vôbec podarí, čo bude ťažké) a uvidím, či bude "fungovať chémia" ;-) a ak áno, čo "vyžobrem". :-)
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 04.12.17  14:27

Však my to iudexovi vybereme a nakonfigurujeme, strčíme pod nos hotovou věc a basta. Svatba z donucení jako někde v Indii. >:-[]

w-a
    Myslím, ze už jsem tohle říkal i předtím - 35/40i v menším balení je auto tak na hranici využitelnosti na našich cestách. Stále jsem schopen si užít těch 330 k když se jedu jakože projet pro radost; 135i nebo 140i nejsou žádný nezkrotitelný bestie. Charakter a zvuk R6 je na jiném levelu i při klidnější jízdě, ale samozřejmě pro vyloženě kloboukovou jízdu nebo postrkování v koloně ve městě není třeba šesti válců fbenzinu.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.12.17  14:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Thomasino: Pche, 862 euro může být při jejich registračních poplatcích iudexovi úplně šumák. ;-)
    Jinak asi takto - pokud iudex bude pořizovat ještě rodinnej povoz (pravděpodobně s automatem), už tolik ta 340i smysl nedává, to je jasný. To není auto primárně na blbnutí ale cesťák podle mého gusta - hezkej, pro mé potřeby dostatečně prostornej, výkonově suverénní a stále s hračičkovskými geny, když na to máš chuť. Pro mě ideál.

Já sice uznávám jedinečnost šestiválce v kompaktním balení a věřím, že dnes je zřejmě poslední šance něco takového pořídit, ale dospěl jsem k názoru, že bych ho opravdu využil jen jednou za čas - a to "opravdu využil" ještě musím brát s velkou rezervou vzhledem ke svým řidičským schopnostem. A při taťkovské jízdě nebo v kolonách, které nevyřešíš ani s Výronem :-) , ti pak zůstávají spíš zápory než klady takové volby. Ne, nerezignoval jsem. Jenom nejsem ochotnej za auto pro občasné povyražení vydat tolik peněz.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.12.17  11:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

NAPROSTO SOUHLASÍM !! :yes: :yes: Kupujme šestiválce s RWD v kompaktním balení, dokud to vůbec ještě jde :-) Pokud to bude jako druhé auto, tak tu 340i zřejmě nepotřebuješ ;-) Já bych dokonce zvážil o trochu hezčí (ikdyž méně praktičtější) 3-dvířko: [odkaz]
    - IUDEX a ještě ušetříš asi 22 tisíc Kč (a 20kg), tedy asi 862 EUR >:-[] Teda pokud je u vás ten rozdíl podobný. Občas mají v akci balíčky, kde je 5-ti dvířko stejně drahé, ale mě se 3DV líbí mnohem více.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 04.12.17  11:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Chudák iudex, chce si kúpiť hothatch a už sme ho navliekli do 340i do ktorej musí bezpodmienečne kúpiť veľkú navi a spol.

Chce to trochu lepší mindset, pre druhé auto do rodiny asi nepotrebujem navigáciu a určite nie tú najdrahšiu len preto, lebo tá malá vyzerá blbo na palubke. Skôr by som sa asi cítil blbo zaplatiť za niečo, čo ani nepotrebujem 2000€ len preto aby to nevyzeralo blbo na palubke. Každému podľa jeho možností, v tomto prípade to ale asi nutné nebude. Prinajhoršom mu prídem ukázať môj systém z roku 2001 a hneď z toho svojho bude mať lepší pocit.

Neviem ako dnes, ale predchádzajúce generácie 130i a 330i boli svojim prejavom dosť odlišné a to som dokázal identifikovať aj ako vodič, ktorý dovtedy jazdil prevažne na stokoňovom hatchbacku. Iudex chcel hothatch, preto voliť 340i len kvôli vzhľadu asi nemá moc zmysel, odhliadnuc od ceny. Ten vzhľad síce nie je žiadna výhra (rovnako ako predchádzajúca generácia), ale zasa ani žiadna katastrofa to nie je a v záplave eurohatchbackov podobných ako vajce vajcu má aspoň jedinečný charakter ktorý opticky zdôrazňuje jedinečnú koncepciu.

Čiže moje odporučenie znie 5dv 140i s manuálom, shadow line so sivými kolesami, farbu podľa svojho gusta. Doplniť minimom príplatkovej výbavy čo považuješ za nutné, nenechať sa strhnúť pocitom, že mi to či to potom bude zásadne chýbať. Nebude. No a potom si na nejaký Megane či iný hothatch už ani nespomenieš. Ak by si ho raz chcel predávať, tak len kvôli prechodu na M3, 911 či niečo podobné.

Ak si namiesto GTI chceš kúpiť trochu lepšie GTI, na to sa rovno vybodni. Vyhodené peniaze.

:-!
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 04.12.17  09:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Za žádný tady ty konektivity, infernety apod jsem si nepřiplácel, nic takového jsem ve sportovním autě nechtěl >:-[] Jediné co jsem udělal nevědomky chybu, že jsem si nepřiplatil za "Speed Limit Info - ukazatel aktuální povolené rychlosti" aktuálně za 8.684 Kč, protože v té velké navigaci se mi nezobrazuje doporučená rychlost v daném úseku, tak jako je to v běžných navigacích, takže nevidím kolik tam mám jet >:D A vzhledem ke špatně viditelnému tachometru za dne ani nevidím kolik jedu >:-[] >:-[]
    Jinak tady je moje konfigurace, ona spousta věcí je u M2 v základu, takže jsem připlácel fakt jen za pár nejnutnějších věcí jako jsou vyhřívaná přední sedadla, automatická dvouzónová klima (obyčejná nevypadá moc pěkně), ten šedý pruh, parkovací kamera a střední audio s názvem "HiFi systém". Plus pak za prodlouženou záruku, nakonec na 4 roky a 200 tisíc km (v odkaze je ještě předchozí verze na 3 roky). Tady byla od začátku roku změna, ta prodloužená záruka se dá koupit jen s novým autem, nedá se dokupovat dodatečně jako to šlo dříve. Je to taková "M2 Social Edition" ;-)
    [odkaz]
    [odkaz]
    EDIT: Jinak ta ne moc velká šířka šedého pruhu na čelním skle je dobře vidět tady. Mohlo to být klidně o třetinu širší: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 04.12.17  00:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Váhám, jestli to mám přidat do konfigurace. Asi ne.

A připlatil sis za RTTI? 3 yrs free a funguje to přes zabudovanou SIM anebo přes BT telefonu. Akorát nevím, zdali i v ČR, neboť si pamatuji, že ještě před pár lety zdaleka ne všechny funkce ConnectedDrive fungovaly.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…