white label 05.12.17 17:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Jasně, použil jsem to jako "diskusní zkratku" pro 340i s eM Perf. :-)
Jinak já už iudexovi žádné auto s jedním párem dveří ani nevzpomínám, protože vím, že by to bylo zbytečné, podobně jako cokoli s automatem. ;-) -
white label 05.12.17 16:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Je to důchodce, který strávil většinu aktivního/pracovního života v Austrálii, takže se poněkud vymyká finančním možnostem průměrného česko/slovenského seniora. ;-) -
Leg 05.12.17 16:48
Páči sa mi, ako sa tu každý zubami-nechtami drží svojej myšlienky. >:D
iudex: ten deda je fakt dôchodca?
wl: Áno, ale na rozvoz detí stačí. To že sú v triede aj lepší by som sa neodvážil rozporovať. -
white label 05.12.17 16:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Leg
Prostorově je na tom 1er špatně (to není zdaleka jako třeba v Golfu apod.), aktuální 3er je na tom podstatně líp, měl jsem možnost přesednout z M135i do M340i a rozdíl je to na "první pohled" jasný, včetně místa vpředu. I boost se tady nedávno vyjadřoval prostorově jasně ve prospěch 3er (1er vs 3er).
iudex
Jedna věc je, kolik za to děda chce a druhá, kolik za to nakonec dostane.
Ale jinak souhlasím, ta konfigurace + optický tuzing není ani podle mého gusta, navíc bílá je asi vůbec nejhorší barva pro aktuální 1er (opačný efekt, než má tmavě šedá/černá). -
Thomasino 05.12.17 16:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Ten rozvoz dětí je jen výjimečně, nebo skoro každý den ?? Každý den bych je to M240i (nebo jiného kupé) asi dávat nechtěl, to je fakt >:-[] >:-[] Stačí když jsem tam asi 2x výjimečně někoho vezl už tak se mi to nelíbilo, že mi někdo zašpiní koberečky vzady :'-( -
iudex 05.12.17 16:31
Leg: ja principiálne uprednostňujem nové auto. Aj keď pri ročnom aute po dôchodcovi s minimálnym nájazdom (tuším 4000 km?) by som spravil aj výnimku :-) a aj to odkúpenie prišlo do debaty, ale deda si svoje auto celkom cení (a má tam aj veci ktoré by som nepotreboval, resp. vyslovene nechcel, ako je šíber) v podstate na úroveň ceny, ktorú by som mal dokázať vyjednať na nové. Takže ak už, tak voňavku, nech si to oprdím sám. >:D
wl: Ty mi to fakt uľahčuješ. >:D Ale ako som písal, ja nehľadám druhé auto strednej triedy, ale kompaktný hotheč pre seba, druhé auto v rodine, ktoré nie je primárne na rodinné účely, aj keď by malo zvládať denný rozvoz detí do školy (a preto 5-dverák). Aj tá 1er je už cenovo cez čiaru, ale po zľave by to malo ísť pod moju hranicu prijateľnosti 40t.
Tom: k Tvojmu preferovanému dvojdverovému kupé viď vyššie. Splácanie nie je téma, auto ako najhoršiu možnú investíciu, ktorá nič nezarába, by som na lízing/úver nekupoval. -
Leg 05.12.17 16:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
label: nie, všimol som si to už dávnejšie, len teraz to na mňa pod náporom fotiek nejak doľahlo. >:D Ale vážne, jak to auto na fotkách vyzerá hrozne, tak naživo je to o trochu lepšie, pre mňa akceptovateľné. Akokoľvek mi je myšlienka kúpy auta, ktoré sa mi vyslovene nepáči cudzia, tu by som sa asi zaprel. :-)
S tou trojkou máš do značnej miery pravdu, len teda dve veci. Zaprvé, cenový rozdiel nebude 10000 mínus Mpaket, bo k tomu neempaketu musíš prikúpiť kolesá, podvozok, sedačky, volant a neviem čo aby si nemal úplný holobyt a iudex tu už teraz skuvíňa, aké je to drahé (zaslúžene). No a zadruhé, jednotka bude nastavená asi trochu viac "dohrava", aj keď toto tvrdenie pláva na vode, ani jedno auto som nejazdil. No a rozdiel v praktickosti moc nebude, dvaja dospelí a dve deti v sedačkách sa zmestia aj do starej jednotky, tudiž do aktuálnej úplne v pohode a kufor je síce väčší, ale o to horšie dostupný, takže šul-nul.
iudex: tak ju kúp od pradeda a budeš mať sen všetkých bazárnikov: hothatch po dôchodcovi. :-) -
white label 05.12.17 15:55
Právě proto si může koupit 340i už teď i s manuálem (klidně místo Mondea).
Na menší hh typu Polo GTI má ještě čas, protože Golfa GTI má jen "chvilku".
A na dovolené v Jugoslávii apod. si koupí na 340i "rakev". ;-)
Chcete ještě někdo (zdarma!) poradit? >:-[] -
Thomasino 05.12.17 15:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Horale, no to jsi teda Iudexovi pomohl !! >:D >:D Teď chudák skončí v Polo GTI nebo Meganu R.S. a za 3-4 roky zase bude přemýšlet, čím pořádným si udělat radost a zjistí, že s RWD koupí nové tak maximálně 3 series a to jenom s automatem 8-s
Ale jak 340i s manuálem, tak M240i s manuálem, ale i ta M140i ho bude bavit řídit (ikdyž škaredší - ono GTI taky není žádný super krasavec, ale stále je tak o 50% hezčí než M140i, to je fakt). Já být na iudexově místě a měl tojako druhé auto, tak jdu do M240i s manuálem a raději ho splácel o nějaký ten rok déle.. Já budu taky splácet M2 na 5 let :-( Ale žít se musí teď, dokud to jde! -
white label 05.12.17 15:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Leg
Tak to sis brzo všiml, jak hrozně vypadá 1er po faceliftu. ;-)
Když byl u mě praděda7 s bílou M140i a vedle něj stál speedfred s M235i (taky bílou), tak ta 140i vypadala zřetelně hůř (tvarem) dokonce i zepředu (iudex to viděl taky). No a ten zadek po faceliftu je úplně zabitý, vypadá to jak nějaký "invalidní" kombík. 8-s
Ano, tmavě šedá, nebo černá tu "hrůzu" částečně skryje (pokud by se k tomu nastříkaly zrcátka a "fousy" v nárazníku na černo), ale představa, že bych se měl (za ty prachy!!!) na tak "krásné" auto dívat 8, 10 let je pro mě tragická. Kdyby takhle nějak vypadala třeba aktuální i30, tak z toho máme akorát srandu, ale u BMW je to spíš k pláči.
Proto za mě! raději 340i a klidně i bez Mpaketu (ta je cenově dost blízko M140i), pro kterou úplně stejně platí tvé:
"Práve tú zadokolku si užiješ aj keď ideš na 30-40 percent, auto reaguje inak na prácu s plynom v zákrute, nemusíš ísť dverami vpred aby si to ocenil. A keď naprší, tak jemne si hodiť zadkom v pomalej zákrute či na opustenom kruháči, za podmazu radovej šestky (ja viem, repráky...). To auto si môžeš užívať takmer denne a vôbec nemusíš chodiť na hranu či do Orechovej Potône."
Navíc je to auto mnohem univerzálnější, takže si ho může i častěji užívat (s rodinou i bez ní) a hlavně je to auto, na které se bude radost dívat minimálně dalších 10 let.
P.S. Taky proto ohledně ceny za M140i souhlasím s woodym. -
Thomasino 05.12.17 13:05
Sunset Orange je podle mě nejlepší volba, taky bych nyní vybral tuto. A ty vousy se dají kdyžtak zkusit dát na černo. Se zadními světly jsem měl taky trochu problém, ale právě v té oranžové mi přijdou ty tmavší v Shadow edition nejlepší kombinace, pak ještě v šedé barvě, ale jak správně říkáš, dost už bylo barev-nebarev >:-[] :yes: A jak se říká, na vzhled to nejezdí! Proti předokolkám je to zase další level, navíc veškerý ovládací prvky u BMW jsou prostě tužší, pevnější. Pak sedneš do normálního auta a máš pocit, že je to rozbitý.. Chce to pořádně vyzkoušet a nemyslím tím jen projížďku na 20 minut..
P.S.: Jo a schválně jsem ti dal na konec galerie M240i v té pěkné oranžové, aby ses ještě zamyslel, jestli nepřiplatit 10% a nejít do mnohem pěknějšího kupé >:-[] >:-[] >:D Plus je tam ta barva pěkně vidět.. -
iudex 05.12.17 09:05
Leg: jj, stretol som sa s pradedom7, ktorý má M140i, ale on to má ako víkendovku, o ktorú sa dosť bojí, takže zvezenie neprichádzalo vôbec do úvahy. [odkaz] (mimochodom práve ju predáva, po asi roku vlastnenia).
Webpaja mi ponúkal možnosť zvezenia niekde v Olomouci, ale nemám chuť ísť kvôli krátkej predvádzačke stovky kilometrov a zabiť celý pracovný deň. -
Leg 05.12.17 08:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Ja som si tiež prešiel tú galériu a musím poopraviť svoje predchádzajúce tvrdenie. Jednotka totiž po facelifte fakt vyzerá hrozne, hlavne zozadu. Tie roztečené svetlá a k tomu koncovky výfuku blízko u seba u mňa neviem prečo vyvolávajú dojem stiahnutého zadku, jak vystrašený pes. No a vpredu tie strieborné fúzy a zrkadlá, to nemohli dať do čiernej v rámci shadow line (alebo najlepšie do farby auta)? Pred faceliftom to bolo stokrát krajšie auto. Možno by nakoniec bola najlepšia čierna. :-)
Ale zasa viem, že naživo to taká hrúza nie je. Každopádne, všeobecne dizajnové smerovanie BMW v posledných rokoch je mi čím ďalej viac proti srsti.
BTW nestretol si sa u labela dávnejšie s nejakými majiteľmi 140/240? Niečo sa mi marí, nevozili ste sa? -
iudex 05.12.17 08:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Leg: spomeniem Ťa v predajni, možno sa s Tebou podelia o províziu (alebo aspoň šiltovku). >:D
Tom: dík, väčšinu z týchto fotiek už mám v PC. :-) Do úvahy by prichádzali iba výraznejšie farby, "nefarieb" už bolo dosť, takže len Estoril blue alebo Sunset orange. EB sedí k BMW a k tejto farbe aj sedia všetky doplnky (modré brzdové strmene, modré linky v interiéri), ale je už trochu preflákla, aj u nás sú asi 3 M140i a z toho dve v modrej. Oranžová je trochu odvážna, notabene na BMW, ale zase 1er potrebuje vizuálne vylepšiť, naviac tento odtieň je oveľa vydarenejší, ako predchádzajúca Valencia orange a ako novinku ho asi nemá hocikto, takže SO bude pomerne vzácna. Ešte čisto teoreticky Melbourne red, ale tá je na červenú pomerne nevýrazná a ak nie je úplne nablýskaná, pôsobí ako pastelová a nie metalíza. Takže ak 1er, tak sunset orange. :-) -
Leg 05.12.17 07:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
iudex: človeče, ono je to snáď naopak. Práve tú zadokolku si užiješ aj keď ideš na 30-40 percent, auto reaguje inak na prácu s plynom v zákrute, nemusíš ísť dverami vpred aby si to ocenil. A keď naprší, tak jemne si hodiť zadkom v pomalej zákrute či na opustenom kruháči, za podmazu radovej šestky (ja viem, repráky...). To auto si môžeš užívať takmer denne a vôbec nemusíš chodiť na hranu či do Orechovej Potône.
Ale je to kopa peňazí, néžené, človek si často odoprie veci za pár eur a potom naliať toľko prachov do kopy plechov... na druhej strane, ako vraví Thomasino, migranti nám klopú na dvere, >:D tak prečo si nespraviť radosť.
Možno to ber ako investíciu. Ak by si teraz zobral trebárz toho Megoša, o štyri roky budeš znovu riešiť, čo ďalej, kam sa posunúť. So 140i možno vydržíš 8, 10 rokov a v konečnom dôsledku ušetríš. Ono auto "na zábavu" je fakt drahá záležitosť a kupovať nové každé štyri roky je dosť veľká frajerina. To už si ale musíš v hlave prebrať sám, ako to máš ty.
Kua, za toto by som mal dostávať od BMW nejaké prachy. >:D