Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 06.12.17 13:07
« Re: Re: novinky 2018
Ako sa píše v automobilovom Desatore: Nepožiadaš auto blížneho svojho! >:D Ja nechcem od nikoho pýtať jeho auto, každý je naň rôzne citlivý a zveziem sa, iba ak ho sám ponúkne. Napríklad aj Tvoj MRS by som v minulosti skúsil, ale nejak si sa nemal k činu. >:-[] -
iudex 06.12.17 08:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Ako píše Boost, žiadny osobitný Performance model pre 3er nie je, je to bežná 340i doplnená o príplatkové prvky z M Performance Parts, čo je niečo ako značkový BMW tuning: [odkaz] Napr. pre 1er je tu 82 produktov, od rýchlych pruhov po samosvor.
Leg: veď pradeda aj mal X5, pokiaľ si dobre spomínam, 40d. A zrejme pri spolužití s tou silnou zadokolkou zistil, že to je pre neho už trochu overkill, čo aj v diskusii na ACZ naznačil. Tým sa nemienim deda dotknúť, napr. môj mladší kolega si svojho času kúpil 3er kupé s RWD a hneď po prvej zime konštatoval, že ho to párkrát vystrašilo a že zadný pohon nie je pre neho (a to mal len R4, R6 je zase iná liga).
P.S. Už je k dispozícii funkčný konfigurátor pre PGTI: [odkaz] -
Leg 06.12.17 07:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
wl: zaujímavý výber pre dôchodcu, ani nie cenou ako zameraním (malá nízka silná zadokolka). Človek si ako auto pre dôchodcu v tejto cenovej skupine predstaví skôr X1 alebo X3, ak máme ostať u BMW. -
boost. 05.12.17 17:44
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Žádná M Performance edice neexistuje. Mělo to M Performance příslušenství (podvozek, LSD, power & sound kit) a Individual barvu. Otec se v tom projel, když ještě bylo auto na prodej v renocaru. -
Thomasino 05.12.17 17:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
To měli jen špatně nazvané, protože měla hodně M Performance doplňků: Power KIT s navýšením výkonu, lepší výfuk, samosvor, podvozek.. Nemyslím, že by byla nějaká oficiální M Performance edice... Ale to je fuk... Ale zeptám se povolaného člověka, ať v tom máme jasno :-) -
-
white label 05.12.17 17:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Jasně, použil jsem to jako "diskusní zkratku" pro 340i s eM Perf. :-)
Jinak já už iudexovi žádné auto s jedním párem dveří ani nevzpomínám, protože vím, že by to bylo zbytečné, podobně jako cokoli s automatem. ;-) -
white label 05.12.17 16:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Je to důchodce, který strávil většinu aktivního/pracovního života v Austrálii, takže se poněkud vymyká finančním možnostem průměrného česko/slovenského seniora. ;-) -
Leg 05.12.17 16:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Páči sa mi, ako sa tu každý zubami-nechtami drží svojej myšlienky. >:D
iudex: ten deda je fakt dôchodca?
wl: Áno, ale na rozvoz detí stačí. To že sú v triede aj lepší by som sa neodvážil rozporovať. -
white label 05.12.17 16:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Leg
Prostorově je na tom 1er špatně (to není zdaleka jako třeba v Golfu apod.), aktuální 3er je na tom podstatně líp, měl jsem možnost přesednout z M135i do M340i a rozdíl je to na "první pohled" jasný, včetně místa vpředu. I boost se tady nedávno vyjadřoval prostorově jasně ve prospěch 3er (1er vs 3er).
iudex
Jedna věc je, kolik za to děda chce a druhá, kolik za to nakonec dostane.
Ale jinak souhlasím, ta konfigurace + optický tuzing není ani podle mého gusta, navíc bílá je asi vůbec nejhorší barva pro aktuální 1er (opačný efekt, než má tmavě šedá/černá). -
Thomasino 05.12.17 16:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Ten rozvoz dětí je jen výjimečně, nebo skoro každý den ?? Každý den bych je to M240i (nebo jiného kupé) asi dávat nechtěl, to je fakt >:-[] >:-[] Stačí když jsem tam asi 2x výjimečně někoho vezl už tak se mi to nelíbilo, že mi někdo zašpiní koberečky vzady :'-( -
iudex 05.12.17 16:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
Leg: ja principiálne uprednostňujem nové auto. Aj keď pri ročnom aute po dôchodcovi s minimálnym nájazdom (tuším 4000 km?) by som spravil aj výnimku :-) a aj to odkúpenie prišlo do debaty, ale deda si svoje auto celkom cení (a má tam aj veci ktoré by som nepotreboval, resp. vyslovene nechcel, ako je šíber) v podstate na úroveň ceny, ktorú by som mal dokázať vyjednať na nové. Takže ak už, tak voňavku, nech si to oprdím sám. >:D
wl: Ty mi to fakt uľahčuješ. >:D Ale ako som písal, ja nehľadám druhé auto strednej triedy, ale kompaktný hotheč pre seba, druhé auto v rodine, ktoré nie je primárne na rodinné účely, aj keď by malo zvládať denný rozvoz detí do školy (a preto 5-dverák). Aj tá 1er je už cenovo cez čiaru, ale po zľave by to malo ísť pod moju hranicu prijateľnosti 40t.
Tom: k Tvojmu preferovanému dvojdverovému kupé viď vyššie. Splácanie nie je téma, auto ako najhoršiu možnú investíciu, ktorá nič nezarába, by som na lízing/úver nekupoval. -
Leg 05.12.17 16:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018
label: nie, všimol som si to už dávnejšie, len teraz to na mňa pod náporom fotiek nejak doľahlo. >:D Ale vážne, jak to auto na fotkách vyzerá hrozne, tak naživo je to o trochu lepšie, pre mňa akceptovateľné. Akokoľvek mi je myšlienka kúpy auta, ktoré sa mi vyslovene nepáči cudzia, tu by som sa asi zaprel. :-)
S tou trojkou máš do značnej miery pravdu, len teda dve veci. Zaprvé, cenový rozdiel nebude 10000 mínus Mpaket, bo k tomu neempaketu musíš prikúpiť kolesá, podvozok, sedačky, volant a neviem čo aby si nemal úplný holobyt a iudex tu už teraz skuvíňa, aké je to drahé (zaslúžene). No a zadruhé, jednotka bude nastavená asi trochu viac "dohrava", aj keď toto tvrdenie pláva na vode, ani jedno auto som nejazdil. No a rozdiel v praktickosti moc nebude, dvaja dospelí a dve deti v sedačkách sa zmestia aj do starej jednotky, tudiž do aktuálnej úplne v pohode a kufor je síce väčší, ale o to horšie dostupný, takže šul-nul.
iudex: tak ju kúp od pradeda a budeš mať sen všetkých bazárnikov: hothatch po dôchodcovi. :-)

Podle německého konfigurátoru je na přání! možná i klasická palubka (bez příplatku), ovšem s výjimkou Limestone Grey, což je podle mě zrovna nejlepší (ne)barva z toho velmi mála co tam je (proč tam nedali třeba tu oranžovou z Pola?).
V německém konfigurátoru lze mít taky černé velurové potahy za 640 éček, k těm je klasická palubka povinná, takže ani tyto potahy nelze mít s šedou Limestone, přitom ke všem ostatním (včetně černé metly) obojí lze. Netuším proč.
Takže standardní palubka pro Polo GTi vypadá takto:
[odkaz]
V Německu na přání (kromě limestone grey) takto:
[odkaz]