Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.12.17  13:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Slovenské stránky VW k Polu GTI stále nic a podle českého konfigurátoru je na Polo GTI možná jen! ta rudá palubka s velkými červenými panely ve stylu Pola Beats.
    Podle německého konfigurátoru je na přání! možná i klasická palubka (bez příplatku), ovšem s výjimkou Limestone Grey, což je podle mě zrovna nejlepší (ne)barva z toho velmi mála co tam je (proč tam nedali třeba tu oranžovou z Pola?).
    V německém konfigurátoru lze mít taky černé velurové potahy za 640 éček, k těm je klasická palubka povinná, takže ani tyto potahy nelze mít s šedou Limestone, přitom ke všem ostatním (včetně černé metly) obojí lze. Netuším proč.
    Takže standardní palubka pro Polo GTi vypadá takto:
    [odkaz]
    V Německu na přání (kromě limestone grey) takto:
    [odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.12.17  13:07

« Re: Re: novinky 2018

Ako sa píše v automobilovom Desatore: Nepožiadaš auto blížneho svojho! >:D Ja nechcem od nikoho pýtať jeho auto, každý je naň rôzne citlivý a zveziem sa, iba ak ho sám ponúkne. Napríklad aj Tvoj MRS by som v minulosti skúsil, ale nejak si sa nemal k činu. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.12.17  10:54

« Re: novinky 2018

Zásoby náhradního spodního prádla ke koupi první zadokolky prostě patří >:-[]
    Stejně jako hodně dobrá pojistka ;-)
    Ten Dědek tě v tom tehdy ani nesvezl ? Ani jsi nejel v té M235i ?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.12.17  08:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Ako píše Boost, žiadny osobitný Performance model pre 3er nie je, je to bežná 340i doplnená o príplatkové prvky z M Performance Parts, čo je niečo ako značkový BMW tuning: [odkaz] Napr. pre 1er je tu 82 produktov, od rýchlych pruhov po samosvor.
    Leg: veď pradeda aj mal X5, pokiaľ si dobre spomínam, 40d. A zrejme pri spolužití s tou silnou zadokolkou zistil, že to je pre neho už trochu overkill, čo aj v diskusii na ACZ naznačil. Tým sa nemienim deda dotknúť, napr. môj mladší kolega si svojho času kúpil 3er kupé s RWD a hneď po prvej zime konštatoval, že ho to párkrát vystrašilo a že zadný pohon nie je pre neho (a to mal len R4, R6 je zase iná liga).
    P.S. Už je k dispozícii funkčný konfigurátor pre PGTI: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 06.12.17  07:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

wl: zaujímavý výber pre dôchodcu, ani nie cenou ako zameraním (malá nízka silná zadokolka). Človek si ako auto pre dôchodcu v tejto cenovej skupine predstaví skôr X1 alebo X3, ak máme ostať u BMW.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 05.12.17  17:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Žádná M Performance edice neexistuje. Mělo to M Performance příslušenství (podvozek, LSD, power & sound kit) a Individual barvu. Otec se v tom projel, když ještě bylo auto na prodej v renocaru.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.12.17  17:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Rozhodně to nebyla běžná 340i. V nadpisu mají "BMW 340i M-performance" ve specifiakci "340i M performance individual"
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.12.17  17:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

To měli jen špatně nazvané, protože měla hodně M Performance doplňků: Power KIT s navýšením výkonu, lepší výfuk, samosvor, podvozek.. Nemyslím, že by byla nějaká oficiální M Performance edice... Ale to je fuk... Ale zeptám se povolaného člověka, ať v tom máme jasno :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.12.17  17:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Jo, byla to ta novinářská 340i s M Performance v laguna seca.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.12.17  17:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Přesně tak :-) Existuje M140i, M240i, ale pak je 340i a max. má M Performance doplňky >:-[] Možná byla nějaká 340i M Performance edice, jako byla třeba u M240i (Performance edice).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.12.17  17:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Jasně, použil jsem to jako "diskusní zkratku" pro 340i s eM Perf. :-)
    Jinak já už iudexovi žádné auto s jedním párem dveří ani nevzpomínám, protože vím, že by to bylo zbytečné, podobně jako cokoli s automatem. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.12.17  16:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Je to důchodce, který strávil většinu aktivního/pracovního života v Austrálii, takže se poněkud vymyká finančním možnostem průměrného česko/slovenského seniora. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 05.12.17  16:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

ináč, M340i neexistuje, len 340i. Nie že by mi na tom záležalo, sám to tu lúskam jak mi to padá do klávesnice, ale teba starého puntičkára mi nedá neopraviť. ;-) :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 05.12.17  16:48

Páči sa mi, ako sa tu každý zubami-nechtami drží svojej myšlienky. >:D

iudex: ten deda je fakt dôchodca?

wl: Áno, ale na rozvoz detí stačí. To že sú v triede aj lepší by som sa neodvážil rozporovať.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.12.17  16:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Leg
    Prostorově je na tom 1er špatně (to není zdaleka jako třeba v Golfu apod.), aktuální 3er je na tom podstatně líp, měl jsem možnost přesednout z M135i do M340i a rozdíl je to na "první pohled" jasný, včetně místa vpředu. I boost se tady nedávno vyjadřoval prostorově jasně ve prospěch 3er (1er vs 3er).

iudex
    Jedna věc je, kolik za to děda chce a druhá, kolik za to nakonec dostane.
    Ale jinak souhlasím, ta konfigurace + optický tuzing není ani podle mého gusta, navíc bílá je asi vůbec nejhorší barva pro aktuální 1er (opačný efekt, než má tmavě šedá/černá).
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.12.17  16:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Ten rozvoz dětí je jen výjimečně, nebo skoro každý den ?? Každý den bych je to M240i (nebo jiného kupé) asi dávat nechtěl, to je fakt >:-[] >:-[] Stačí když jsem tam asi 2x výjimečně někoho vezl už tak se mi to nelíbilo, že mi někdo zašpiní koberečky vzady :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.12.17  16:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

Leg: ja principiálne uprednostňujem nové auto. Aj keď pri ročnom aute po dôchodcovi s minimálnym nájazdom (tuším 4000 km?) by som spravil aj výnimku :-) a aj to odkúpenie prišlo do debaty, ale deda si svoje auto celkom cení (a má tam aj veci ktoré by som nepotreboval, resp. vyslovene nechcel, ako je šíber) v podstate na úroveň ceny, ktorú by som mal dokázať vyjednať na nové. Takže ak už, tak voňavku, nech si to oprdím sám. >:D
    wl: Ty mi to fakt uľahčuješ. >:D Ale ako som písal, ja nehľadám druhé auto strednej triedy, ale kompaktný hotheč pre seba, druhé auto v rodine, ktoré nie je primárne na rodinné účely, aj keď by malo zvládať denný rozvoz detí do školy (a preto 5-dverák). Aj tá 1er je už cenovo cez čiaru, ale po zľave by to malo ísť pod moju hranicu prijateľnosti 40t.
    Tom: k Tvojmu preferovanému dvojdverovému kupé viď vyššie. Splácanie nie je téma, auto ako najhoršiu možnú investíciu, ktorá nič nezarába, by som na lízing/úver nekupoval.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 05.12.17  16:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: novinky 2018

label: nie, všimol som si to už dávnejšie, len teraz to na mňa pod náporom fotiek nejak doľahlo. >:D Ale vážne, jak to auto na fotkách vyzerá hrozne, tak naživo je to o trochu lepšie, pre mňa akceptovateľné. Akokoľvek mi je myšlienka kúpy auta, ktoré sa mi vyslovene nepáči cudzia, tu by som sa asi zaprel. :-)

S tou trojkou máš do značnej miery pravdu, len teda dve veci. Zaprvé, cenový rozdiel nebude 10000 mínus Mpaket, bo k tomu neempaketu musíš prikúpiť kolesá, podvozok, sedačky, volant a neviem čo aby si nemal úplný holobyt a iudex tu už teraz skuvíňa, aké je to drahé (zaslúžene). No a zadruhé, jednotka bude nastavená asi trochu viac "dohrava", aj keď toto tvrdenie pláva na vode, ani jedno auto som nejazdil. No a rozdiel v praktickosti moc nebude, dvaja dospelí a dve deti v sedačkách sa zmestia aj do starej jednotky, tudiž do aktuálnej úplne v pohode a kufor je síce väčší, ale o to horšie dostupný, takže šul-nul.

iudex: tak ju kúp od pradeda a budeš mať sen všetkých bazárnikov: hothatch po dôchodcovi. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.12.17  15:58

Přední držák určitě, u zadního by mohl být problém, ale nemusel.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 05.12.17  15:56

A budou ty jeho držáky na rakev na 340i pasovat taky na M2 !?? >:-[] >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…