Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 02.01.18  17:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Přidávám se ke přáním k novému roku, všechno nej a spoustu klidných kilometrů.

Také gratuluji našim dvoum čerstvým objednovavatelům nových kočárů... no pěkně pánové, jedno lepší než druhé.
    Začínám být poněkud out s 4 letým Meganem. Taky se sice lehce rozkoukávám po něčem větším a nejlépe zase o chlup silnějším, ale dal jsem si pro letošek závazek, že do podzimu se po žádném novém autě koukat nebudu a jestli na podzim úspěšně pokročím v práci, tak za odměnu... :-!

Ad píseň Jarka... výborné a trefné, jako ze života... my z dědiny to tak často nezažíváme, ale byl jsem teď v Praze na kurzu. Resp. ráno v 8h jsem měl být na Budějovické, což je na jihu Prahy a nocoval jsem u známých v Kralupech n.V. Ještě večer se ve mě takový ten malý hlásek ozýval: "jeď vlakem a metrem, jeď vlakem a metrem, jeď vlakem a metrem". Bohužel ten silnější přeplňovaný hlas řval "máš auto, nějaká Praha, pche, zvládl jsi horší džungle".
    Už ráno jak jsem zapnul na WC google maps a uviděl ty červené trasy a že na D8 jsou dvě nehody, šel jsem do vývrtky, takže jsem jel přes * jako Přílepy a Tursko, stál v souvislé koloně od Podbabské, přes Dejvice, za strahovským tunelem, Barandovském mostě, na Strži... Na místě jsem dal 2 kila za parkování. No a zpátky mě navigae poslala ještě lépe, protože jsem chtěl natankovat na Eurooilu, takže ucpané Podolí, kostky a díry na Kateřinské a pak ucpanou Wilsonovou na sever... 8-s
    Hnus a děs... a to mě čekalo ještě se večer prořítit 450 km zpět na sever...
    Jak tu psal opakovaně WL, Praha je pěkná leda ve zpětném zrcátku 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.01.18  16:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Ad P.S. 12:20 Mělo tam být samozřejmě ...na Slovensko..., ne ...na Slovensku...
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 02.01.18  14:33

« Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

kluci a kľučky aj Vám všetko dobré v r 2018 veľa splnených snov a ešte viac zdravia (nie sme už najmladší :-) )

PS : iudex , teraz cez víkend som išiel tú istú cestu s bawcom aj fordom a pri normálnom štýle skoro žiadny rozdiel. Skôr by som povedal že s fordom som mal občas problémy s rozbehom - aspoň som sa po 2 rokoch konečne naučil kde sa vypína trakcia a človek sa nejako prehrabe z miesta.
    No a k tomu tvojmu šmyku to môže byť ako to opísal wl.
    Ináč si vychytal parádne počasie na lyžovačku.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.01.18  12:20

« Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Škoda, žes tam nejel tou předváděčkou (M140i), to by byla zábava... >:D

P.S. Ad tvůj kaskadérský kousek - došel jsem k závěru, že to muselo být v tom kritickém místě zledovatělé.
    Minulou zimu jsem měl podobný zážitek s GTIčkem, akorát s ještě šťastnějším koncem. Jel jsem u nás po hlavním tahu na Slovensku, kde to bývá pravidelně nasolené, cesta byla spíš jen vlhká, než mokrá a bylo na nule. Přede mnou jela hodně pomalu dvě auta, v protisměru nikdo, tak jsem zkusil prošlápnout brzdu a brzdilo to intenzivněji bez problémů (i ABS mlčelo). Tak jsem předjel jedno auto, zařadil se mezi ně a začal předjíždět to druhé, jenže v momentě, kdy jsem se chtěl zařadit už před něj, dostal jsem se na zledovatělý povrch, který vůbec nebyl vidět a v mžiku jsem jel bokem, k cestě v úhlu asi 45 stupňů, a až když jsem dal rychlé kontra volantem, začínal jsem vnímat i nějakou podporu od ESP, ale v první moment jako bych žádné ESP ani neměl. Pak jsem se opět dostal na přilnavý povrch, kde jsem auto s lehkým zpětným "kopancem" srovnal, ale měl jsem strach z těch předjetých aut za mnou, protože mohli mít pod sebou zrovna taky led, a mohla by z toho být slušná menší řetězovka. Pokud měl ten borec za mnou (v bílém Mondeu) kameru, tak bych to video chtěl vidět. Asi si říkal, že je to nějaký magor, případně místní "mistr" volantu, nebo něco mezi tím. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 02.01.18  12:17

« Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

wl: nie, na Orave, v Speedfredovom rodnom kraji, v Roháčoch - Spálenej. Btw. ako som sa tak šmýkal s predokolkou po zasnežených neposypaných cestách, tak som sa už celkom tešil na štvorkolku. Ale napokon som mal malý ťukes s jedným Poliakom a pooškieral som predný nárazník, tak som bol ešte rád za starého "pracovného koňa" Mondeo. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.01.18  12:03

« Re: Re: ***** PF 2018 *****

Ad odkaz na Nohavicu, snad nemá nějaké předsudky spojené s řidiči vozů značky Opel:
    "Co tu blikaš tu v tym Oplu, takych jak ty zname soplu, každý tvaři se jak šefik, který všecky baby přefik a pak večer fejsbuku trenuje si pravu ruku..."
    >:D ;-)

iudex
    Kdepak jsi lyžoval, v Jasnej?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 02.01.18  11:23

« Re: ***** PF 2018 *****

Aj ja oneskorene želám Pour Féliciter 2018: [odkaz]
  • « 10 Reagovat !

foto white-label

white label 31.12.17  18:24

« ***** PF 2018 *****

Zdravím všechny a těším se na případná osobní setkání v roce 2018.
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 31.12.17  13:17

« Re: ** PF 2018 **

Taky přeju všem hodně legrace a šťastné kilometry :-)
    [odkaz]
  • « 10 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 31.12.17  12:20

« ** PF 2018 **

PéeFko také pro zdejší osazenstvo zde:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 30.12.17  00:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW M140i nyní se slevou kolem 20% :-)

IUDEX - nakonec i ta 340i v xDrive bude hodně fajn auto :yes: Ale k této konfiguraci už bych asi taky silně zvažoval ten osmikvalt ZF, který je fakt povedený.
    Jen si myslím, že ses toho RWD vzdal nějak snadno :-( Mimochodem jsem jel včera s M2 v poledne z Hradce Králové k nám na Jižní Moravu, pršelo, místy déšť se sněhem, teplota kolem 2 st. (někdy 1, někdy 3) a na letních se to taky dalo >:-[] Nechal jsem zbaběle zapnuté ESP a v klidu. Asi dvakrát jsem to na výjezdu z kruháče trochu vyprovokoval, ale jen lehké zklouznutí a ESP to ihned utnulo. Fakt mi není jasné, jak se zapnutým ESP ti mohla takto ustřelit pr.Dell ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 29.12.17  12:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW M140i nyní se slevou kolem 20% :-)

Emel, Iudex: gratulujem k výberu :yes: Hádam tiež raz budem takouto ostudou tejto petrolhead spoločnosti ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.12.17  23:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW M140i nyní se slevou kolem 20% :-)

Leg
    "Zadným vrátam", nebo zadným vratám?
    Vidíš to zbytečně složitě, prostě Mondeo prodat a k 340i x-Drive přikúpit "rakev", a je to hotové/vyřízené/po starostech, a při nejhorším zaplaťpánbů... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.12.17  23:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW M140i nyní se slevou kolem 20% :-)

Emel
    Jako něco většího od Opelu... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.12.17  23:09

« 340i

iudex
    Vím, jen jsem tě tak škádlil, že bys mohl mít rovnou dvě pořádná auta v garáži... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 28.12.17  21:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW M140i nyní se slevou kolem 20% :-)

Iudex: no paráda, tak to nakoniec dopadlo nad očakávania. Ja by som ešte zvážil štvorkolku, trojka by mala byť výrazne menej tailhappy, ale chápem, že si sa po zlej skúsenosti zatvrdil. Aj ja by som sa. Čo si pamätám tak kedysi k x-drivu nešiel m-podvozok a aj tá oranžová trojka mala nejaký nakopnutý postoj, či to sa mi zdalo? Ako je to teraz?

BTW priprav si peniaze pre Roba. A na výfuk.

Label: ak by chcel predať Mondeo, musel by ísť do štvorky kvôli zadným vrátam, čo mu zasa neschvaľujem ja. >:D A keďže štvorka je asi (určite) ešte drahšia (a za mondeo určite nedostane toľko čo za GTI), sme zasa cenovo niekde inde.

Emel: super výber, na kecy čo je a nie je petrolheadské som už dosť alergický, vybral si si to čo najviac vyhovuje tvojim potrebám (nakoniec, auto je stále primárne prostriedok na presun ľudí a substrátu z bodu A do bodu B) a s tým stádom pod kapotou určite spraví aj radosť. Mimochodom, aj mne pred domom už pár týždňov parkuje po novom Opel a k tejto značke mám asi ako jeden z mála celkom pozitívny vzťah. Ako moje prvé auto som po rodičoch "podedil" Opel Astra r.v. 2000, na ňom som sa aj naučil jazdiť. Vždy verne slúžilo a stále je v rodine, momentálne u štvrtého majiteľa. Žiadne väčšie závady, čo viem tak akurát je na ňom už asi štvrtý výfuk a to pripisujem hlavne kvalite poľskej druhovýroby. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 28.12.17  21:12

Jakou Opeludu? Nějaká... no, 330i Touring... dal bych si říct :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 28.12.17  21:09

« Re: Insi

Upřímně, o 20" jsem přemýšlel... ono to v té modrostříbrné bude dost sleeper, tak by to kola trošku rozsvítila. A pohodlí je v pohodě, řádově víc, než u RS na 18". No, ale nakonec jsem se k tomu nerozhoupal.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.12.17  20:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW M140i nyní se slevou kolem 20% :-)

Fred: lyžujem v Roháčoch až do 1.1. A ten AWD som vysvetľoval, 340k len na zadku je pre mňa overkill.
    Wl: 340i nebude náhradou za Mondeo, ale za Golfa.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 28.12.17  20:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: BMW M140i nyní se slevou kolem 20% :-)

iudex: ak to bolo dnes tak určite nie,a ani posledné 2-3 dni som nejako nesedel v aute.
    kurňa,mal si sa ozvať boli by sme prevetrali 235i (už tam stojí v garáži snáď 3 týždne).
    Dobrá voľba tá 340i , len to "x"....mi tam nejako nepasuje. ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…