Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 03.01.18  20:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Label: a ako ten systém vie, že som prešiel križovatkou a už obmedzenie neplatí? Prípadne či som v obci alebo mimo obce?

Pre nás čo jazdíme staré autá je tento systém trochu zbytočný, stačí sa kukať na značky pri ceste. Ale chápem, že ak si raz na to zvykneš, nechceš ináč.

Iudex: ako je to s podvozkom? Včera som videl 435i grandcoupé x-drive, superštíhla silueta, naježený mpaket, racingová modrá a ... podvozok jak koza.

Inak je to ako píše speedfred, zadokolka na snehu je celkom v pohode, akurát musíš viac rozmýšlať. Hlavne pri parkovaní, aby si to nezapichol niekam, odkiaľ musíš vycúvať do kopca, lebo to si úplne v pytli. Ale inak sa to dá, bol som s BMW na lyžiach x-krát, vždy bez x-drive, v kufri vozím reťaze a ešte som ich nepoužil. Ale samozrejme, so štvorkolkou je to úplne o inom, zasa si tu nemusíme nič nahovárať. :-)

Ronault: prečo, ja mám Prahu rád a chodím tam často, ale nie autom, veď tam majú snáď najlepšiu MHDčku v Európe.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.01.18  16:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

No právě, tam je to závislé na přesnosti a aktualizacích mapových podkladů, kombinace info z kamery a navigace mi přijde spolehlivější.
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 03.01.18  15:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Docela se mi líbí jak to mají některé Navi (třeba Sygic), že ti na cestě před tebou malujou značku s omezením... takže víš, že za zatáčkou bude 70, ještě než tu značku vidíš. Co jsem s tím jel tak to fungovalo na 100% (ale samozřejmě to záleží na mapových podkladech).
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 03.01.18  15:16

jasné ,mám vo Forde fajn vecička a rýchlo sa na to zvyká.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 03.01.18  15:10

Priatelia, všetko najlepšie v Novom roku, nech ste Vy aj Vaši blízki zdraví.

Iudex: paráda!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.01.18  14:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Ani omezovač, ani tempomat, je to ukazatel aktuální povolené rychlosti, aby člověk nemusel furt čumět po značkách, mám s tím zkušenost z Macanu a CrossPola, kde to funguje výborně, a když přesednu zpátky, tak mi to chybí.
    Hlavně u vás na Slovensku, tam je před každou sebemenší odbočkou omezená rychlost a pořád se hustě střídá 90/70/50..., minulý rok jsem tam platil 150 euro hlavně proto, že jsem si myslel, že jsem na 90, ale zrovna tam byla 70, kterou jsem přehlédl.

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 03.01.18  14:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

hmmm, no vitaj v klube ! :-)
    Takže po zime nová kára,pekne ti to vyšlo.
    Výbava : ešte min navi Profesional (ak to nemá) a HUD to by sa mi páčilo ,už mi to chýba v aute.
    wl : speed limit myslíš obmedzovač rýchlosti alebo tempomat? Pretože mne príde ten obmedzovač ako najväčšia p.čovina čo som mal v posledných 4 autách. (môj názor)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.01.18  11:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Já jsem spíš pro "návod", hlavně se z toho nepo... >:-[]

P.S. Z těch cenově dostupných příplatků bych ještě zvážil paket zrcátek (stmívání/sklápění/naklopení při zpátečce) a speed limit, bez kterého už by jsem si asi taky nové auto nekoupil.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.01.18  10:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Emel, wl: díky.
    Ono je to celkom sranda, ako sa niekedy plány človeka pretavia do reality v úplne inej podobe (z hotheču nižšej strednej so zadným pohonom do strednej triedy so 4WD). Teda som vôbec nedodržal slávny GTIho návod na kúpu auta: najprv si vyber segment a potom si v tom segmente kúp to najlepšie. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.01.18  10:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Gratulace!!! Hlavně, že je to nakonec ta trojka! :yes: ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 03.01.18  08:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Pecka, gratuluju! :-)
  • « 10 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.01.18  08:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Tak som práve objednal 340i. Manuál, pohon xDrive, k tomu M paket a Shadow edition, farba sunset orange, naviac len vyhrievané sedadlá a parkovacie senzory. Konečnú cenu som ešte stlačil na 40500 eur, čo predstavuje neuveriteľnú zľavu 31,6% (!)
    Tak teraz nekonečné čakanie. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 02.01.18  17:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Přidávám se ke přáním k novému roku, všechno nej a spoustu klidných kilometrů.

Také gratuluji našim dvoum čerstvým objednovavatelům nových kočárů... no pěkně pánové, jedno lepší než druhé.
    Začínám být poněkud out s 4 letým Meganem. Taky se sice lehce rozkoukávám po něčem větším a nejlépe zase o chlup silnějším, ale dal jsem si pro letošek závazek, že do podzimu se po žádném novém autě koukat nebudu a jestli na podzim úspěšně pokročím v práci, tak za odměnu... :-!

Ad píseň Jarka... výborné a trefné, jako ze života... my z dědiny to tak často nezažíváme, ale byl jsem teď v Praze na kurzu. Resp. ráno v 8h jsem měl být na Budějovické, což je na jihu Prahy a nocoval jsem u známých v Kralupech n.V. Ještě večer se ve mě takový ten malý hlásek ozýval: "jeď vlakem a metrem, jeď vlakem a metrem, jeď vlakem a metrem". Bohužel ten silnější přeplňovaný hlas řval "máš auto, nějaká Praha, pche, zvládl jsi horší džungle".
    Už ráno jak jsem zapnul na WC google maps a uviděl ty červené trasy a že na D8 jsou dvě nehody, šel jsem do vývrtky, takže jsem jel přes * jako Přílepy a Tursko, stál v souvislé koloně od Podbabské, přes Dejvice, za strahovským tunelem, Barandovském mostě, na Strži... Na místě jsem dal 2 kila za parkování. No a zpátky mě navigae poslala ještě lépe, protože jsem chtěl natankovat na Eurooilu, takže ucpané Podolí, kostky a díry na Kateřinské a pak ucpanou Wilsonovou na sever... 8-s
    Hnus a děs... a to mě čekalo ještě se večer prořítit 450 km zpět na sever...
    Jak tu psal opakovaně WL, Praha je pěkná leda ve zpětném zrcátku 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.01.18  16:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Ad P.S. 12:20 Mělo tam být samozřejmě ...na Slovensko..., ne ...na Slovensku...
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 02.01.18  14:33

« Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

kluci a kľučky aj Vám všetko dobré v r 2018 veľa splnených snov a ešte viac zdravia (nie sme už najmladší :-) )

PS : iudex , teraz cez víkend som išiel tú istú cestu s bawcom aj fordom a pri normálnom štýle skoro žiadny rozdiel. Skôr by som povedal že s fordom som mal občas problémy s rozbehom - aspoň som sa po 2 rokoch konečne naučil kde sa vypína trakcia a človek sa nejako prehrabe z miesta.
    No a k tomu tvojmu šmyku to môže byť ako to opísal wl.
    Ináč si vychytal parádne počasie na lyžovačku.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.01.18  12:20

« Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Škoda, žes tam nejel tou předváděčkou (M140i), to by byla zábava... >:D

P.S. Ad tvůj kaskadérský kousek - došel jsem k závěru, že to muselo být v tom kritickém místě zledovatělé.
    Minulou zimu jsem měl podobný zážitek s GTIčkem, akorát s ještě šťastnějším koncem. Jel jsem u nás po hlavním tahu na Slovensku, kde to bývá pravidelně nasolené, cesta byla spíš jen vlhká, než mokrá a bylo na nule. Přede mnou jela hodně pomalu dvě auta, v protisměru nikdo, tak jsem zkusil prošlápnout brzdu a brzdilo to intenzivněji bez problémů (i ABS mlčelo). Tak jsem předjel jedno auto, zařadil se mezi ně a začal předjíždět to druhé, jenže v momentě, kdy jsem se chtěl zařadit už před něj, dostal jsem se na zledovatělý povrch, který vůbec nebyl vidět a v mžiku jsem jel bokem, k cestě v úhlu asi 45 stupňů, a až když jsem dal rychlé kontra volantem, začínal jsem vnímat i nějakou podporu od ESP, ale v první moment jako bych žádné ESP ani neměl. Pak jsem se opět dostal na přilnavý povrch, kde jsem auto s lehkým zpětným "kopancem" srovnal, ale měl jsem strach z těch předjetých aut za mnou, protože mohli mít pod sebou zrovna taky led, a mohla by z toho být slušná menší řetězovka. Pokud měl ten borec za mnou (v bílém Mondeu) kameru, tak bych to video chtěl vidět. Asi si říkal, že je to nějaký magor, případně místní "mistr" volantu, nebo něco mezi tím. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 02.01.18  12:17

« Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

wl: nie, na Orave, v Speedfredovom rodnom kraji, v Roháčoch - Spálenej. Btw. ako som sa tak šmýkal s predokolkou po zasnežených neposypaných cestách, tak som sa už celkom tešil na štvorkolku. Ale napokon som mal malý ťukes s jedným Poliakom a pooškieral som predný nárazník, tak som bol ešte rád za starého "pracovného koňa" Mondeo. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.01.18  12:03

« Re: Re: ***** PF 2018 *****

Ad odkaz na Nohavicu, snad nemá nějaké předsudky spojené s řidiči vozů značky Opel:
    "Co tu blikaš tu v tym Oplu, takych jak ty zname soplu, každý tvaři se jak šefik, který všecky baby přefik a pak večer fejsbuku trenuje si pravu ruku..."
    >:D ;-)

iudex
    Kdepak jsi lyžoval, v Jasnej?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 02.01.18  11:23

« Re: ***** PF 2018 *****

Aj ja oneskorene želám Pour Féliciter 2018: [odkaz]
  • « 10 Reagovat !

foto white-label

white label 31.12.17  18:24

« ***** PF 2018 *****

Zdravím všechny a těším se na případná osobní setkání v roce 2018.
    [odkaz]
    [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…