Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.01.18  12:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Leg
    Určitě k tomu bude lepší kamera bez navigace, než naopak, ale ideální bude právě jejich kombinace, ta právě eliminuje případný problém "...či daná značka stále platí...".
    Většinou (včetně BMW) to objednat bez navigace nelze a navigace u 3er bohužel v základu není, holt na výbavu skoupá prémie. Asi bude ještě chvíli trvat, než bude navigace běžně v základu tak, jako dnes např. klimatizace.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 04.01.18  09:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Iudex: pre mňa má navigácia v aute zmysel hlavne v dvoch úrovniach: výzor, kedy Mi palubovku nešpatí nejaký cucák a kábel a ergonómia, keď ju môžem ovládať pohodlne kolečkom s lakťom opretým na opierke. Takže, ak navi používam často, tak by som jej nákup zvážil, ak skôr sporadicky, tak asi nie. Dobrým kompromisom je CarPlay, ale mám pocit, že tí hzli v BMW to dávajú za príplatok do profi navi. Inak sa celkom stotožňujem s tým ako si to vybavil, len ja by som nešiel do mpaketu.

Neviem či je ten podvozok zvýšený alebo štandartný, ale Mpodvozky zvykli byť tak o centimeter dva nižšie.

Náhodou do Prahy chodím často aj vlakom, kedysi som jazdil autom ale už to nemá zmysel.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.01.18  09:01

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Ako Leg správne poznamenáva, 3er nemá navigáciu sériovo (holt prémia) a nakoľko je iudex žgrloš a má doživotnú navi Sygic v mobile za 15 eur, nemieni dávať 1395 eur za základnú navi Business, notabene 2326 eur za Professional (s väčším displejom).
    A to sledovanie značiek (331 eur) je nutne skombinované len s navigáciou (takže minimálne 1726 eur).
    Ono celé je to o tom, čo z príplatkov považuje človek za nevyhnutné. Pre mňa je to len základný komfort (autoklíma, vyhrievané sedačky, parkovacie senzory) a tiež výzor (pekná farba, svetlá a u BMW M paket). Ostatné sú príjemné veci, na ktoré by si človek rýchlo zvykol, ak by ich mal, ale nie nevyhnutné. Niekto musí mať navigáciu, iný lepšie audio, Briti píšu, že absolútne must have sú adaptívne tlmiče; z môjho pohľadu sú to všetko postrádateľné veci, ktoré zbytočne navyšujú cenu auta.
    Btw. Leg: neviem, čo myslíš tým vysokým podvozkom, mne to prišlo primerane nízke, viď predvádzačka 340i xdrive: [odkaz] A zase lowridera, čo bude chytať každý spomaľovač ani nechcem.
    Ron: Leg Ti pri svojej skromnosti akosi zabudol napísať, že on do tej Prahy lieta, to je samozrejme iný pohľad na pražskú dopravnú situáciu. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 04.01.18  07:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Viem že napríklad do Volva V40 to išlo objednať aj bez navigácie.

Máš pravdu, na značku sa nemusím sústrediť, to je určite prínos. Okrem samotnej značky ale musím poznať aj kontext, hlavne či daná značka stále platí a to je problém.

Trebárz ale do trojky dávajú navigáciu bez príplatku, potom daná debata nemá zmysel... dosť o tom ale pochybujem.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.01.18  00:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Pokud ta konfigurace nebude mít vůbec žádnou navigaci (vidíš, taková možnost mě nenapadla), tak to zřejmě ani nepůjde objednat..., pak to beru zpět a zůstává jen ten paket zrcátek.

Jinak ale ke tvému: "Vo finále sa teda namiesto značiek pri ceste sústredím na značku na displeji..." Ne, na tu se právě soustředit nemusíš, ta je tam totiž po celou dobu kdy jsi v daném úseku omezení, kdežto na zaregistrování té reálné máš často jen zlomek času (cesty většinou nebývají prázdné) a pokud se zrovna díváš jinam apod., máš prostě smůlu, v tom je ten hlavní přínos.
    Samozřejmě, že pokud máš data pouze z navigace, nedá se na to spolehnout, viz má reakce na Emela (16:13).
    P.S. V BMW jsem ten systém neměl možnost vyzkoušet, ale u Porsche/VW funguje bez problémů, aspoň zatím se mi ho na hruškách nachytat nepodařilo.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 04.01.18  00:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Iudexove BMW evidentne nebude mať navigáciu, ak by ju mal, tak sa tak nepýtam. Preto ma zaujíma, ako ten systém vie, že som už prešiel križovatkou a teda tá 70tka či zákaz predbiehania už neplatí. Vo finále sa teda namiesto značiek pri ceste sústredím na značku na displeji, ktorá môže ukazovať hausnumerá a dopadne to ako popísal Ronault. A btw speed limit na navigácii mám. Vypnutý.

Čiže, OK, ak mám údaje z navi a systém funguje na 100 percent, tak som za. Mám ale blbý pocit, že bez adekvátneho kontextu a navigačných podkladov toto ale nemôže dobre fungovať. Ale čo ja viem, ako hovoríš, nevyskúšal som, možno to majú v BMW nejak ošéfované a možno nakoniec ten iudexov bavorák tú navigáciu mať bude.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.01.18  23:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Leg
    Těch systémů je určitě víc a zřejmě fungují různě i co se týče spolehlivosti.
    Ty dva příklady se kterými mám osobní zkušenost využívají jak sledovací kameru svislého dopravního značení, tak informace z navigace, což považuji za velmi dobré řešení. Potom totiž ten systém nemívá problém ani s evidencí křižovatek, ani s dočasným svislým značením (kamera má prioritu), viz příklad Ronaulta.
    Samozřejmě, že dokud to nevyzkoušíš, nemůže ti to chybět...
    Hlídat pozorně a neustále dopravní značky samozřejmě lze, ale jednak jsme jen lidi a pak to taky může být na úkor jiné pozornosti, stačí se trochu zakecat s rodinkou a najednou neví nikdo z nás jak omezená rychlost je zrovna aktuální. Typicky de.bilní úsek je např. mezi Bytčou a Žilinou (po cestě mimo dálnici), kde se fakt neustále střídá 90/70/50 a k tomu tam často jezdí místní stíhači (nejčastěji černý Sup), kteří měří i za jízdy v protisměru, což je ten nejzákeřnější způsob. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 03.01.18  21:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Legacy: no nevím, nevím, třeba fenomenální systém nočních rozjezdů má jen Brno a to se studentovi hodí více než metro >:-[] >:D

Jóó, před pár lety si taťka taky nebyl jistý kolik může zrovna jet, tak mrknul na Garmin, ktrá ukazovala 50... a ono tam bylo dočasně 30...taky ho to pár stovek stálo >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 03.01.18  20:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Label: a ako ten systém vie, že som prešiel križovatkou a už obmedzenie neplatí? Prípadne či som v obci alebo mimo obce?

Pre nás čo jazdíme staré autá je tento systém trochu zbytočný, stačí sa kukať na značky pri ceste. Ale chápem, že ak si raz na to zvykneš, nechceš ináč.

Iudex: ako je to s podvozkom? Včera som videl 435i grandcoupé x-drive, superštíhla silueta, naježený mpaket, racingová modrá a ... podvozok jak koza.

Inak je to ako píše speedfred, zadokolka na snehu je celkom v pohode, akurát musíš viac rozmýšlať. Hlavne pri parkovaní, aby si to nezapichol niekam, odkiaľ musíš vycúvať do kopca, lebo to si úplne v pytli. Ale inak sa to dá, bol som s BMW na lyžiach x-krát, vždy bez x-drive, v kufri vozím reťaze a ešte som ich nepoužil. Ale samozrejme, so štvorkolkou je to úplne o inom, zasa si tu nemusíme nič nahovárať. :-)

Ronault: prečo, ja mám Prahu rád a chodím tam často, ale nie autom, veď tam majú snáď najlepšiu MHDčku v Európe.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.01.18  16:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

No právě, tam je to závislé na přesnosti a aktualizacích mapových podkladů, kombinace info z kamery a navigace mi přijde spolehlivější.
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 03.01.18  15:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Docela se mi líbí jak to mají některé Navi (třeba Sygic), že ti na cestě před tebou malujou značku s omezením... takže víš, že za zatáčkou bude 70, ještě než tu značku vidíš. Co jsem s tím jel tak to fungovalo na 100% (ale samozřejmě to záleží na mapových podkladech).
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 03.01.18  15:16

jasné ,mám vo Forde fajn vecička a rýchlo sa na to zvyká.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 03.01.18  15:10

Priatelia, všetko najlepšie v Novom roku, nech ste Vy aj Vaši blízki zdraví.

Iudex: paráda!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.01.18  14:53

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Ani omezovač, ani tempomat, je to ukazatel aktuální povolené rychlosti, aby člověk nemusel furt čumět po značkách, mám s tím zkušenost z Macanu a CrossPola, kde to funguje výborně, a když přesednu zpátky, tak mi to chybí.
    Hlavně u vás na Slovensku, tam je před každou sebemenší odbočkou omezená rychlost a pořád se hustě střídá 90/70/50..., minulý rok jsem tam platil 150 euro hlavně proto, že jsem si myslel, že jsem na 90, ale zrovna tam byla 70, kterou jsem přehlédl.

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 03.01.18  14:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

hmmm, no vitaj v klube ! :-)
    Takže po zime nová kára,pekne ti to vyšlo.
    Výbava : ešte min navi Profesional (ak to nemá) a HUD to by sa mi páčilo ,už mi to chýba v aute.
    wl : speed limit myslíš obmedzovač rýchlosti alebo tempomat? Pretože mne príde ten obmedzovač ako najväčšia p.čovina čo som mal v posledných 4 autách. (môj názor)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.01.18  11:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Já jsem spíš pro "návod", hlavně se z toho nepo... >:-[]

P.S. Z těch cenově dostupných příplatků bych ještě zvážil paket zrcátek (stmívání/sklápění/naklopení při zpátečce) a speed limit, bez kterého už by jsem si asi taky nové auto nekoupil.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.01.18  10:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Emel, wl: díky.
    Ono je to celkom sranda, ako sa niekedy plány človeka pretavia do reality v úplne inej podobe (z hotheču nižšej strednej so zadným pohonom do strednej triedy so 4WD). Teda som vôbec nedodržal slávny GTIho návod na kúpu auta: najprv si vyber segment a potom si v tom segmente kúp to najlepšie. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.01.18  10:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Gratulace!!! Hlavně, že je to nakonec ta trojka! :yes: ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 03.01.18  08:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Pecka, gratuluju! :-)
  • « 10 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.01.18  08:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Tak som práve objednal 340i. Manuál, pohon xDrive, k tomu M paket a Shadow edition, farba sunset orange, naviac len vyhrievané sedadlá a parkovacie senzory. Konečnú cenu som ešte stlačil na 40500 eur, čo predstavuje neuveriteľnú zľavu 31,6% (!)
    Tak teraz nekonečné čakanie. :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…