Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 05.01.18  17:36

« Re: curva

No vidis, jak jsou si evropske jazyky podobne. Pokud me moje znalost spanelstiny neklame, la puta je taky kurwa, el puto je... kurewnik? >:D

A zajimavy, ze my Cesi nemuzeme mit nazvy mesicu podobne jako rada jinych jazyku, to uz aj Slovaci jsou na tom lip. Nemuzeme mit variaci na October, my musime mit nejakej rijen.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.01.18  16:48

« curva

boost
    Taky od toho ta naše "kur.va" (křivá/pokřivená/"zahýbající" baba) vznikla.
    Italština jde v tomto ohledu ještě dál, klikni na symbol reproduktoru pro výslovnost:
    [odkaz]
    ;-)
    Ale Italové proto mají svůj výraz:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 05.01.18  16:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

wl
    haha, no ale je pravda, ze nektery curvy lehce zabocuji. >:D

Dobre, zes zavolal.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.01.18  15:55

« 340i

iudex
    Volal jsem teď přímo na import BMW, kde mi zjišťovali jak to skutečně je a nakonec potvrdili, že se to snížení podvozku opravdu netýká x-Drivu (ani u M-paketu), tak jsem jim říkal, že na konfigurátoru v tom mají hokej, ať si to tam opraví..., a nedám jim pokoj, dokud to tam neuvidím opravené... 8-s :-|

P.S. Aspoň tě může těšit, žes využil tu slevu (cca 400 euro) na adaptivní M podvozek, která plyne z přítomnosti (ne zrovna levného) M-paketu.
    To psal osud... a začalo to (a taky to tím končí) tím tvým:
    "Briti píšu, že absolútne must have sú adaptívne tlmiče...".
    Kur.va a zase měli pravdu... :-O >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.01.18  15:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Hm, takže mám vlastne len adaptívne tlmiče, ale nie nižší podvozok, o čo mi šlo primárne. Mohol som si ušetriť námahu, ale neva, je to tam.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.01.18  15:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

boost
    Všimni si jak zdejší filtr vyhodnotil německé slůvko "Kur.ve" jako nevhodné a šoupl tam hvězdičku...
    "Leichthändig in die * einlenken..."
    >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.01.18  14:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Slovenský konfigurátor tvrdí nemlich to samé, co český:
    "Adaptívny M podvozok
    734 EUR alebo 8,84 EUR /mesiac
    Adaptívny M podvozok je znížený o 10 mm, pre ďalšie zvýraznenie dynamického potenciálu vozidla. Zároveň má vodič k dispozícii možnosť meniť charakter podvozka pomocou Ovládača jazdného zážitku, s preferenciou na komfortnú alebo športovú jazdu s výrazne agilnejším handlingom. Bez ohľadu na to, aký jazdný režim je zvolený, elektronicky riadené tlmiče Adaptívneho M podvozka sa v priebehu milisekúnd dokážu prispôsobiť podmienkam na ceste. Systém využíva množstvo senzorov, napríklad na meranie vibrácií kolies alebo rýchlosti ich otáčania, s cieľom dosiahnuť optimálny účinok tlmičov a vyššiu bezpečnosť jazdy. Režim COMFORT ponúka výnimočne pohodlnú jazdu s takmer úplnou elimináciou nárazov kolies na nerovnosti vozovky. Režim SPORT aktivuje fantasticky dynamické nastavenie, s citeľne tvrdším účinkom tlmičov. Výnimočná jazdná dynamika so spontánnejšími reakciami riadenia aj pohonu sú charakteristické pre režim SPORT+. V tomto móde sa zároveň aktivuje Dynamická kontrola trakcie (DTC), ktorá povolí kontrolovaný preklz hnacích kolies pre náročné jazdné podmienky alebo pri snahe o nekompromisne športovú jazdu. Ani v tomto prípade sa však Dynamická kontrola stability (DSC) úplne nevypne - akurát sa citeľne posunie tolerančné pásmo jej zásahov a vozidlo stabilizuje až pri atakovaní fyzikálnych limitov."
    A také píše o adaptivním M podvozku, nikoli pouze o adaptivním podvozku, jako ten německý.
    Že by byl ten slovenský jen stejně špatně opsaný od českého?
    edit -
    Polský k. tvrdí to samé, co český/slovenský.
    Rakouský k. sice také píše o M adaptivním podvozku, ale v závorce přidává poznámku stejnou jako ten německý.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 05.01.18  14:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

[odkaz]
    Pripad uzavren. To je podvod, napsala.

Ale jo, stejne za to ten adaptiv stoji, jak pise wl.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.01.18  14:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Tak s politováním musím přiznat, že německý konfigurátor dává naopak za pravdu boostovi:
    "Leichthändig in die * einlenken und zielgenau die Ideallinie nehmen: Mit dem Adaptiven Fahrwerk erreicht der BMW 3er eine neue Dimension der Fahrdynamik - verzichtet dabei aber nie auf Komfort. Zehn Millimeter Tieferlegung senken den Schwerpunkt für höhere Kurvengeschwindigkeiten (keine Tieferlegung bei xDrive Modellen). Sensoren messen alle relevanten Beschleunigungen und verstellen auf Wunsch des Fahrers die Dämpfung in Hundertstelsekunden mit betont sportlicher oder komfortabler Ausrichtung. Die Grundabstimmung zwischen Comfort, Sport und Sport+ wird mit dem Fahrerlebnisschalter gewählt."
    Kdo má problém s němčinou, tak se tam (v závorce) píše, že snížení o 10mm se netýká x-Drivu. Navíc tam ten adaptivní podvozek nenazývají adaptivním M podvozkem, ale jen adaptivním podvozkem, a to i u zadokolky.
    Takže se tímto omlouvám, že jsem zřejmě naletěl na dezinformaci českého konfigurátoru, protože pravděpodobnost, že je to špatně v tom německém je velmi malá.
    8-s :no:

P.S. Přesto si ale myslím, že je ten adaptivní podvozek (se vším, co s tím souvisí!) za ty prachy velmi dobrá volba, kterou by jsem osobně každopádně zaškrtl.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.01.18  14:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Tak tam mám pridaný aj M adaptívny podvozok (za 500, takže celková cena je rovných 41000). Podľa predajcu by to malo byť tak, ako píše wl.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 05.01.18  14:31

Z nemeckeho konfiguratoru 340xi:

Zehn Millimeter Tieferlegung senken den Schwerpunkt für höhere Kurvengeschwindigkeiten (keine Tieferlegung bei xDrive Modellen)

V nemeckem ceniku se pise taktez to same.

Prodejci takove detaily vetsinou nevi.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 05.01.18  14:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

boost
    Ale když si dáš do konfigurátoru 340i x-D/manual a u příplatkové položky M adptivní podvozek klikneš na "detail", objeví se tohle:
    "Adaptivní M podvozek je o deset milimetrů snížený, takže dále zvyšuje dynamický potenciál vozu. Řidič může pomocí voliče Driving Experience Control aktivovat jízdní režim, který je pro danou situaci nejvhodnější – od komfortního až po extrémně sportovní. Bez ohledu na zvolené nastavení se elektricky ovládané tlumiče Adaptivního M podvozku ve zlomku sekundy přizpůsobí stavu vozovky. Systém využívá řadu snímačů sledujících pohyby kol a rychlost vozu a podle nich nastavuje optimální tlumení pro potřebnou míru bezpečnosti. Režim COMFORT zajišťuje mimořádně pohodlnou jízdu – vůz se plavně přenáší přes nerovnosti. Režim SPORT nabízí znatelně tužší nastavení tlumičů a sportovní vyladění podvozku. Režim SPORT+ charakterizuje mimořádná jízdní dynamika se spontánnější odezvou na řízení a povely plynového pedálu. V tomto režimu se aktivuje také Dynamická kontrola trakce (DTC), která pro zajištění mimořádně sportovní jízdy v náročných jízdních podmínkách umožňuje větší prokluz kol hnané nápravy. Stabilizační systém DSC není zcela deaktivován, zasahuje však mnohem později, tak, aby v rámci fyzikálních zákonů zajistil potřebnou míru stability."

iudex
    A ten prodejce ti není schopen to co se tvrdí v konfigurátoru potvrdit/vyvrátit?
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.01.18  14:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Boost: z čoho vychádzaš? Mne príde opodstatnená a v súlade s konfigurátorom labelova argumentácia, že xDrive = +5mm a M podvozok = -10mm.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 05.01.18  13:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

xDrive zvysi svetlou vysku o 5 mm oproti standardu, ale ani adaptivni u xDrive modelu NEMA kratsi pruziny, takze mas smulu; budes muset koupit aftermarket pruziny. AC Schnitzer je popularni volba.

Congrats k novemu autu! Nam mezitim prisla nabidka na M Perf diff a power kit. Za ty prachy by mely snad prijit v Louis Vuitton x Supreme kartonu. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 05.01.18  08:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Tak wl ma zjavne dobre pozná a má pravdu ako s automatom,tak s tým podvozkom. ;-)
    Lámať ma na automat nemá zmysel; aj keby mal 20 stupňov a preraďoval v nanosekunde, ja si chcem skrátka radiť sám (v aute pre zábavu; v budúcom rodinnom aute, ktoré zväčša riadi polovička, bude už na jej želanie automat). Ale podvozok je iná vec, na tom mi záleží a naozaj by som nerád mal vysokú kozu, xdrive nemám na prejazdnosť v teréne, ale na zlepšenie trakcie, takže ten M podvozok tam ešte skúsim dodať (práve som písal predajcovi, či to ide). EDIT: pôjde to.
    Vranis: díky, práve Auto Palace zvádzal najväčšiu cenovú bitku s Dunautom z Dunajskej Stredy, ktoré napokon dalo najnižšiu cenu (ostatní predajcovia odpadli dávno predtým. Dodaciu lehotu mám do 3.4.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.01.18  23:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Myslím, že iudex už nic, kromě případného adaptivního eMpodvozku, řešit nebude.
    Uvidíme zítra, jak to nakonec dopadne...
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 04.01.18  21:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

keď bude čítať tie naše mudrovania,ešte nakoniec stornuje objednávku >:D >:D
    jasné,všetky tieto veci sú na každého uvážení a peniazoch.
  • « 00 Reagovat !

foto Vranis

Vranis 04.01.18  21:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

speedfreed: Dilemu automat vs. manual asi nerozluskneme. Verim vsak, ze v 340i xDrive bude manual zaujimava a ojedinela volba. Ono velka navi + HUD za spolu cca 3000 euro (neviem presne cislo ale navi 2300 plus HUD za 500 euro?) je uz celkom dost za nieco, co nebudes prakticky vyuzivat a mas to len na to, aby to vyzeralo lepsie. Ja osobne by som bez Navi tiez prezil uplne v klude, obzvlast v dnesnej dobe, v ktorej mas lepsie alternativy. To, ci by sa tie tri tisicky vratili pri neskorsom predaji neviem, ale skor by som povedal ze nie. Bez navi by auto malo mat rovnaky display, ako s malou navi.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 04.01.18  20:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

no ja ten genialny automat mám a nejaký piatok už automaty jazdím ale čím viac mi pri tej R6 chýba manuál, preto iudexovi fandím (s x drive už menej :-) ale chápem)
    Tú navi profesional by som ale zvažoval aj s HUD. Nejde tak ani o navi (ja to nejak ani nepoužívam) ale vypadá to dobre,bude sa to lepšie predávať niekedy a bude to mať x dalších funkcíí. Mal som požičanú GT 320xd holobyt ,ale na to sa miestami nedalo pozerať a hlavne to auto mi zhnusil ten motor.
    Výbava bez navi má ten tablet,alebo je úplne bez ?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 04.01.18  20:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****

Vranis
    Mě bys na ten automat přemlouvat nemusel, já bych ho bral určitě, ale tady (jak sám píšeš) logicky záleží na preferencích budoucího majitele.
    Já si naopak dovolím tvrdit, že těch 15mm vidět bude, a nejvíc to bude vidět na rozdílu/mezeře mezi koly a karoserií.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…