white label 05.01.18 19:03
« Re: Re: Re: Re: curva
Leg
Nebo košíkovou, což zní spíš jako shopping. >:D
Naštěstí se tyhle vlastenecké "čechotvary" používají čím dál méně a přednost dostávají ty internacionálnější - puk, fotbal, basket(bal)...
Ale vy máte taky svůj "kotúč", akorát ho nepoužíváte jako synonymum pro puk...
Cenová politika BMW je taky zajímavá, např. v M3 je sice ta lepší navi (Prof.) už v základu, ale za adaptivní podvozek člověk musí vypláznout dalších 2 tis. éček, kdežto iudex za něj dal jen jednu čtvrtinu toho, co stojí na M3. ;-) -
Leg 05.01.18 18:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****
Taká naša východoeurópska klasika, kopec marketingových žvástov ale čo to reálne je sa nedozvieš. Každopádne, dobre že si to zaškrtol, ak má auto plniť nástupcu hothatchu je to pravdepodobne dobrá voľba.
U BMW je toto veľký problém, široký výber podvozkov a nie všetko ide so všetkým. Ťažko to medzi sebou porovnať, lebo ako predvádzačka je väčšinou 320d x-drive v automate a čokoľvek iné je nadštandart. Predajcovia zväčša nie sú moc nápomocní a čo je najhoršie, drahšie nie je vždy lepšie. Človeku potom neostáva než surfovať po nete a hľadať referencie často na základe "jedna baba povedala" a dúfať že sa trafil správne.
Dobre, podvozok by sme mali, čo ďalšie prihodíme iudexovi do konfigurácie? Automat, navi, HUD ani čítanie značiek neprešlo, kolesá mu vyberieme keď runflaty odhodí za psom a na sériové disky navlečie zimáky, výfuk si dá spraviť na mieru u svojich kamošov v Modre... nejaké návrhy? >:D
Boost: už máte/máš 340 doma?
Speedfred: akú máš špéru? Ja sa s myšlienkou na nejaký lepší diferák do mojej 130i pohrávam už dlhšie... ak sa smiem spýtať (aj do SS) kto to robil a za koľko? -
boost. 05.01.18 17:36
« Re: curva
No vidis, jak jsou si evropske jazyky podobne. Pokud me moje znalost spanelstiny neklame, la puta je taky kurwa, el puto je... kurewnik? >:D
A zajimavy, ze my Cesi nemuzeme mit nazvy mesicu podobne jako rada jinych jazyku, to uz aj Slovaci jsou na tom lip. Nemuzeme mit variaci na October, my musime mit nejakej rijen. -
white label 05.01.18 15:55
« 340i
iudex
Volal jsem teď přímo na import BMW, kde mi zjišťovali jak to skutečně je a nakonec potvrdili, že se to snížení podvozku opravdu netýká x-Drivu (ani u M-paketu), tak jsem jim říkal, že na konfigurátoru v tom mají hokej, ať si to tam opraví..., a nedám jim pokoj, dokud to tam neuvidím opravené... 8-s :-|
P.S. Aspoň tě může těšit, žes využil tu slevu (cca 400 euro) na adaptivní M podvozek, která plyne z přítomnosti (ne zrovna levného) M-paketu.
To psal osud... a začalo to (a taky to tím končí) tím tvým:
"Briti píšu, že absolútne must have sú adaptívne tlmiče...".
Kur.va a zase měli pravdu... :-O >:-[] -
iudex 05.01.18 15:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****
Hm, takže mám vlastne len adaptívne tlmiče, ale nie nižší podvozok, o čo mi šlo primárne. Mohol som si ušetriť námahu, ale neva, je to tam. -
white label 05.01.18 15:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****
boost
Všimni si jak zdejší filtr vyhodnotil německé slůvko "Kur.ve" jako nevhodné a šoupl tam hvězdičku...
"Leichthändig in die * einlenken..."
>:D -
white label 05.01.18 14:58
Slovenský konfigurátor tvrdí nemlich to samé, co český:
"Adaptívny M podvozok
734 EUR alebo 8,84 EUR /mesiac
Adaptívny M podvozok je znížený o 10 mm, pre ďalšie zvýraznenie dynamického potenciálu vozidla. Zároveň má vodič k dispozícii možnosť meniť charakter podvozka pomocou Ovládača jazdného zážitku, s preferenciou na komfortnú alebo športovú jazdu s výrazne agilnejším handlingom. Bez ohľadu na to, aký jazdný režim je zvolený, elektronicky riadené tlmiče Adaptívneho M podvozka sa v priebehu milisekúnd dokážu prispôsobiť podmienkam na ceste. Systém využíva množstvo senzorov, napríklad na meranie vibrácií kolies alebo rýchlosti ich otáčania, s cieľom dosiahnuť optimálny účinok tlmičov a vyššiu bezpečnosť jazdy. Režim COMFORT ponúka výnimočne pohodlnú jazdu s takmer úplnou elimináciou nárazov kolies na nerovnosti vozovky. Režim SPORT aktivuje fantasticky dynamické nastavenie, s citeľne tvrdším účinkom tlmičov. Výnimočná jazdná dynamika so spontánnejšími reakciami riadenia aj pohonu sú charakteristické pre režim SPORT+. V tomto móde sa zároveň aktivuje Dynamická kontrola trakcie (DTC), ktorá povolí kontrolovaný preklz hnacích kolies pre náročné jazdné podmienky alebo pri snahe o nekompromisne športovú jazdu. Ani v tomto prípade sa však Dynamická kontrola stability (DSC) úplne nevypne - akurát sa citeľne posunie tolerančné pásmo jej zásahov a vozidlo stabilizuje až pri atakovaní fyzikálnych limitov."
A také píše o adaptivním M podvozku, nikoli pouze o adaptivním podvozku, jako ten německý.
Že by byl ten slovenský jen stejně špatně opsaný od českého?
edit -
Polský k. tvrdí to samé, co český/slovenský.
Rakouský k. sice také píše o M adaptivním podvozku, ale v závorce přidává poznámku stejnou jako ten německý. -
white label 05.01.18 14:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****
Tak s politováním musím přiznat, že německý konfigurátor dává naopak za pravdu boostovi:
"Leichthändig in die * einlenken und zielgenau die Ideallinie nehmen: Mit dem Adaptiven Fahrwerk erreicht der BMW 3er eine neue Dimension der Fahrdynamik - verzichtet dabei aber nie auf Komfort. Zehn Millimeter Tieferlegung senken den Schwerpunkt für höhere Kurvengeschwindigkeiten (keine Tieferlegung bei xDrive Modellen). Sensoren messen alle relevanten Beschleunigungen und verstellen auf Wunsch des Fahrers die Dämpfung in Hundertstelsekunden mit betont sportlicher oder komfortabler Ausrichtung. Die Grundabstimmung zwischen Comfort, Sport und Sport+ wird mit dem Fahrerlebnisschalter gewählt."
Kdo má problém s němčinou, tak se tam (v závorce) píše, že snížení o 10mm se netýká x-Drivu. Navíc tam ten adaptivní podvozek nenazývají adaptivním M podvozkem, ale jen adaptivním podvozkem, a to i u zadokolky.
Takže se tímto omlouvám, že jsem zřejmě naletěl na dezinformaci českého konfigurátoru, protože pravděpodobnost, že je to špatně v tom německém je velmi malá.
8-s :no:
P.S. Přesto si ale myslím, že je ten adaptivní podvozek (se vším, co s tím souvisí!) za ty prachy velmi dobrá volba, kterou by jsem osobně každopádně zaškrtl. -
iudex 05.01.18 14:36
Tak tam mám pridaný aj M adaptívny podvozok (za 500, takže celková cena je rovných 41000). Podľa predajcu by to malo byť tak, ako píše wl. -
boost. 05.01.18 14:31
Z nemeckeho konfiguratoru 340xi:
V nemeckem ceniku se pise taktez to same.
Prodejci takove detaily vetsinou nevi. -
white label 05.01.18 14:13
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****
boost
Ale když si dáš do konfigurátoru 340i x-D/manual a u příplatkové položky M adptivní podvozek klikneš na "detail", objeví se tohle:
"Adaptivní M podvozek je o deset milimetrů snížený, takže dále zvyšuje dynamický potenciál vozu. Řidič může pomocí voliče Driving Experience Control aktivovat jízdní režim, který je pro danou situaci nejvhodnější – od komfortního až po extrémně sportovní. Bez ohledu na zvolené nastavení se elektricky ovládané tlumiče Adaptivního M podvozku ve zlomku sekundy přizpůsobí stavu vozovky. Systém využívá řadu snímačů sledujících pohyby kol a rychlost vozu a podle nich nastavuje optimální tlumení pro potřebnou míru bezpečnosti. Režim COMFORT zajišťuje mimořádně pohodlnou jízdu – vůz se plavně přenáší přes nerovnosti. Režim SPORT nabízí znatelně tužší nastavení tlumičů a sportovní vyladění podvozku. Režim SPORT+ charakterizuje mimořádná jízdní dynamika se spontánnější odezvou na řízení a povely plynového pedálu. V tomto režimu se aktivuje také Dynamická kontrola trakce (DTC), která pro zajištění mimořádně sportovní jízdy v náročných jízdních podmínkách umožňuje větší prokluz kol hnané nápravy. Stabilizační systém DSC není zcela deaktivován, zasahuje však mnohem později, tak, aby v rámci fyzikálních zákonů zajistil potřebnou míru stability."
iudex
A ten prodejce ti není schopen to co se tvrdí v konfigurátoru potvrdit/vyvrátit?

To jme celí my, Bychaři!
Co nám chybí v peněžence, to musíme mít aspoň v hlavě, myslím hlavně konfigurátory Porsche a D3...
Ještě, že ty konfigurátory nejsou zpoplatněné, to bychom se (se synem) nedoplatili... >:-[]