Thomasino 07.01.18 18:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Aby si ji zkusil a objednal ji pak s Power Kitem a samosvorem.. Napsal jsem to trochu zmatečně, omluva.. Objednal jen RS3..
Tu RS3 měl teď na test Honza Červenka a byl překvapený jak dobře funguje. Ale je uvnitř asi menší než 340i, ale on je malý (175), takže tam je za ním místa dost. Navíc sedan má o 3cm delší rozvor než Hatchback. -
white label 07.01.18 17:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Th
To jsem nějak nepochopil...
Takže si objednal "340i xDrive (objednal ji s Power Kitem na 360 hp, lepším zvukem a samosvorem)" a k tomu ještě "včera podepsal objednávku na modrou RS3 sedan, po slevě za 1,5 mega"???
Pokud postupně došel od M3 až k RS3 (sedan), tak to si celkově moc nepomohl, spíš naopak. RS3 to je taky takový příklad briliantu zasazený v pouze pozlaceném stříbře.
P.S. Ten odkaz na test 440i x-D se bude iudexovi líbit... -
iudex 07.01.18 13:57
« Re: Zajímavé srovnání 340i RWD s manuálem a 440i xDrive s automatem
Tom: neviem, ja osobne nepovažujem RS3 za dobrú kúpu. Aby som sa vyjadril presne, ten motor je neskutočný, 400 koní je úroveň čistokrvných športiakov a ten zvuk R5 je podľa mňa lepší, ako bavorský R6 a celkovo radím RS3 o niečo vyššie, ako M140i (zase S3 je o pol levelu nižšie). Ale z hľadiska value for money je to strašne drahé; stále je to totiž len nižšia stredná a základná cena sedanu na úrovni tesne pod 60t eur je proste šialená. Samozrejme všetko môže zmeniť zľava, ale nemám vedomosť o tom, že Audi dáva také zľavy ako BMW. To potvrdzuje aj ten Tvoj známy, keď mal konečnú cenu 1,5M (t.j. takmer 59t eur).
Ad M performance doplnky: ako písal Speedfred, tie M performance parts sú čierna diera na peniaze a s doplnkami môžeš bávo dostať takmer na úroveň čistokrvného M modelu. Ako písal Leg, ak by som chcel meniť výfuk, dám ho spraviť tam, kde výfuk pre GTI a aj s diaľkovo ovládanou klapkou budem pri komplet cat-backu pod 1000 eurami. Uvidíme, ako runflaty, dlho sa vnímali ako prvá vec, čo sa má na bavorákoch po kúpe vymeniť, poslednú dobu ale Dinar ako najväčší znalec BMW (mal F30 pred LCI aj verziu po facelifte) píše, že sa to dosť zlepšilo a už nie sú problémom. Tlmiče/pružiny by som teoreticky zvažoval, ak by som nedal tie adaptívne a auto sa mi javilo vysoké, teraz s adaptívnymi špekulovať určite nebudem. A hlavne prvotné investície po kúpe auta bude ešte vysoké, len poplatok za prihlásenie bude drakonických 2700 eur (!), plus poistky a pod., to sa vyhádžem na dlho dopredu. -
Thomasino 07.01.18 13:12
« Zajímavé srovnání 340i RWD s manuálem a 440i xDrive s automatem
Zajímavý test 440i xDrive s automatem a malé srovnání s dříve testovanou 340i RWD s manuálem. Oboje s M Performance Power Kitem, hlučným výfukem a samosvorem :-) Také s xDrive je to zábavné auto a je to hlavně zadokolka (podobně se chovala i M240i xDrive co jsem měl před rokem na víkend půjčenou). A díky tomu výfuku je to hlučný REBEL >:D [odkaz]
- aspoň má IUDEX v budoucnu možnost zase upravit zvuk a rovnou továrním tuningem ;-) -
Thomasino 06.01.18 19:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Tak nakonec je tam i ten lepší výfuk :-) A kola odpovídají těm v testu, tedy ty základní 19" s pneu 235/35... Tvrdší v režimu Dynamic to asi bude, ale důležitější je jak to funguje v Comfort režimu. Tady je to ale vždy na každém co snese a po jakých silnicích převážně jezdí. A borec chtěl M3 s adaptivním podvozkem, ta taky není zrovna moc komfortní :-) Moje M2 je taky poměrně tvrdá, ale jezdím z 90% po pěkných okreskách (tím, že to není dailycar), takže mi to nijak moc nevadí. -
Thomasino 06.01.18 16:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Jinak jsem během posledního týdne pomohl jednomu známému s výběrem a objednáním nového auta. Původně chtěl novou M3 s automatem, jen s drobnou výbavou, po slevě kolem 2,0 mega. Nakonec po pár dnech psaní jsem mu doporučil aby zkusil civilnější a univerzálnější 340i xDrive (objednal ji s Power Kitem na 360 hp, lepším zvukem a samosvorem), protože není až takový blázen jako třeba já, na okruh se nepodívá, že by se jel sám od sebe jen tak projet po okreskách také ne. Jen občas nějaké jízdy s rodinou (má malé děti). On sám přišel s tím, že se mu ještě líbí RS3 sedan. Tak jsem ho nakontaktoval s jiným známým co prodává Audi v Brně, domluvili jsme zajímavou slevu a nakonec včera podepsal objednávku na modrou RS3 sedan, po slevě za 1,5 mega :-) :yes: Trochu výbavy tam má, např. LED Matrix světla, lepší sedadla RS, menší NAVI, adaptivní podvozek, park.čidla, vyhřívané přední sedačky.. Ale za jeden a půl míče asi taky zajímavá kára s pěkným zvukem a 400 koní. Jsem na to zvědavý >:-[]
STejná barva a stejný sedadla jako v tomto testu: [odkaz] -
Thomasino 06.01.18 16:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
IUDEX - velká gratulace a myslím si, že dobrá volba, které nebudeš litovat !! Já bych tady asi taky hodně zvažoval automat, ale není to zadarmo, to souhlas. A taky mě v M2 to kvedlání baví! Automat dám možná příště do dailycaru, ale uvidíme.. Osobně bych ale u 340i xDrive bral ten adaptivní podvozek. Jak přiznali i lidi u BMW, dávají se tam kvalitnější tlumiče, které prostě mnohem lépe pohlcují nerovnosti (taky mají delší životnost) a další velký plus je samozřejmě možnost přepínání tuhosti podvozku. Ty 18" kola jsi bral ty šedé? Nebo základní stříbrné? Ale nevím jestli se tady v této kombinaci dají doplatit. Nicméně je pak můžeš nechat na zimu a pořídit jiné kola, např. nějaké VMR (kam pasují krytky BMW), nebo BBS či OZ atd. :-)
WL: dneska jsi byl v ohrožení, málem jsem se stavil v poledne cestou z Ostravy, kde jsme měli včera velký firemní novoroční večírek. Ale jsem unaven, tak jsem to vzal zbaběle po dálnici rovnou domů (Golfem). -
white label 05.01.18 19:03
« Re: Re: Re: Re: curva
Leg
Nebo košíkovou, což zní spíš jako shopping. >:D
Naštěstí se tyhle vlastenecké "čechotvary" používají čím dál méně a přednost dostávají ty internacionálnější - puk, fotbal, basket(bal)...
Ale vy máte taky svůj "kotúč", akorát ho nepoužíváte jako synonymum pro puk...
Cenová politika BMW je taky zajímavá, např. v M3 je sice ta lepší navi (Prof.) už v základu, ale za adaptivní podvozek člověk musí vypláznout dalších 2 tis. éček, kdežto iudex za něj dal jen jednu čtvrtinu toho, co stojí na M3. ;-) -
Leg 05.01.18 18:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ***** PF 2018 *****
Taká naša východoeurópska klasika, kopec marketingových žvástov ale čo to reálne je sa nedozvieš. Každopádne, dobre že si to zaškrtol, ak má auto plniť nástupcu hothatchu je to pravdepodobne dobrá voľba.
U BMW je toto veľký problém, široký výber podvozkov a nie všetko ide so všetkým. Ťažko to medzi sebou porovnať, lebo ako predvádzačka je väčšinou 320d x-drive v automate a čokoľvek iné je nadštandart. Predajcovia zväčša nie sú moc nápomocní a čo je najhoršie, drahšie nie je vždy lepšie. Človeku potom neostáva než surfovať po nete a hľadať referencie často na základe "jedna baba povedala" a dúfať že sa trafil správne.
Dobre, podvozok by sme mali, čo ďalšie prihodíme iudexovi do konfigurácie? Automat, navi, HUD ani čítanie značiek neprešlo, kolesá mu vyberieme keď runflaty odhodí za psom a na sériové disky navlečie zimáky, výfuk si dá spraviť na mieru u svojich kamošov v Modre... nejaké návrhy? >:D
Boost: už máte/máš 340 doma?
Speedfred: akú máš špéru? Ja sa s myšlienkou na nejaký lepší diferák do mojej 130i pohrávam už dlhšie... ak sa smiem spýtať (aj do SS) kto to robil a za koľko? -

Inak nie som si istý, že by som chcel práve tento M performance výfuk, na môj vkus je už asi príliš výstredný (a to mám rád ostrejší zvuk): [odkaz] Aj keď čo si spomínam na tú predvádzačku, tak tá mala zvuk výfuku až príliš skromný a utlmený, takže by to chcelo asi nejaký zlatý stred medzi týmito dvomi.