Emel 09.01.18 08:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Podvozek za mě jednoznačně, nemám najeté Mondeo, ale proti Superbu vidím jako lepší i tu agilitu. Design se Superbem (v liftu) +- remis, ale proti Passatu za mě o level lepší. Superb má lepší barvy.
Brzdy jsou super. Sedačky jsou super, za mě třeba o hodně proti Superbu, které na moji postavu nejsou dělané. Světla pravděpodobně, to jsem zatím nezkoušel, ale těším se.
Mohl jsem o třídu níž, ale nějak jsem se nedokázal pro nic nadchnout... asi s výjimkou Cupry ST. Ve finále to bylo na ostří nože, při stejné ceně je Cupra zábavnější a Insignia pohodlnější... no, tentokrát jsem zvolil tu druhou variantu, vyzkoušet se má všechno a tak nějak mi bylo líto dát za tu Cupru stejné peníze jako za střední ve 4x4. -
white label 09.01.18 00:17
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Ad Ondra viz SZ.
Ty přednosti mají být (teda kromě té ceny a pro někoho i vzhledu) kde?
Nechtěl jsem mu tu míru kritiky věřit, takže jsem nakonec (včera) skončil i za volantem a přednost (co se samotné jízdy týče) jsem (zatím) našel hlavně jednu, tou je komfortní podvozek, co se tlumení rázů (ovšem nikoli hluku, v tom je jen průměrný) od nerovností týče, a to bylo auto na 20" kolech..., jenže je to (na můj vkus) až příliš na úkor agility podvozku/auta (v žádném případě nesrovnávám s hh apod.) a to bylo (jak už jsme psal) na těch největších 20" kolech. Právě na těch velkých kolech bych čekal klidně o něco méně komfortu tlumení a více agility, jak to pak bude jezdit na těch 18" kolech? Ani režim Sport v tomto ohledu nic moc neřeší, tlumiče malinko ztuhnou, ale nic zásadnějšího se nestane (nejen ohledně podvozku), nejhorší je, že ten režim sport nepohne ani s tím extra lenivým automatem, jehož reakce a rychlost řazení jsou někde na úrovni prémiových 5st. hdm automatů z doby před 15-20 lety. Vzpomněl jsem si na rok 1999, kdy jsme u Bychla konfigurovali E39ku a já se tehdy svezl s tehdy novým 530d s 5st. StepTronicem. A ten teda celkově pomalejší nebyl, měl sice jen 5 st., ale při rychlosti řazení hdm v Insignii je těch jeho 8st. spíš nevýhoda, protože pak řadí logicky častěji. Vůbec ten automat je jasně největší slabina toho auta, a těžko říct, do jak moc velké míry se projevuje na dojmu z motoru (ale určitě velké). Ten nepůsobí na svůj papírový výkon (kromě toho, že si rád trochu víc přihne, viz statistiky Ondry na trase Praha - Valachy), má takový turbodieselový projev, nemyslím dieselový hluk/vibrace, ale spíš sílu/tah ve středních otáčkách a (na 2L benzín s papírově velmi slušným stádem koní) menší "výbušnost".
Prostě pokud byste (s iudexem) soudili současné automaty optikou toho, co je v Insignii, pak bych se vám vůbec nedivil, že chcete zůstat u manuálu, to bych totiž viděl stejně jako vy. Kdyby ten automat měl aspoň S(portovní) režim (např. u koncernu běžné), nebo se přepnul do S režimu po přepnutí podvozku na sport, ale prostě nepomůže nic. Zbývá pak už jen manuální volba, ale ani na tu nereaguje rychle..., za to zdlouhavé klouzání na měniči zvládá se železnou pravidelností.
A při pomalejším popojíždění to mělo při zrychlování nepříjemný zvuk, až takové slabší CVTéčkové skučení, na kterém jsme se shodli všichni tři (Ondra já i syn). A při brzdění z menších rychlostí něco mírně hučelo od předních kol, možná pneu, byly tam zimní 20" Nokian WR4.
P.S. Ceny nastudované nemám, akorát vím, že nejvyšší stupeň výbavy je u Insignie výrazně jinde (níž), než ten nejvyšší u Superbu/Passatu.
A musel si jít do střední třídy, nižší střední by nestačila/nemohla být? -
Emel 08.01.18 22:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Jaký Ondra? Můžeš to trošku rozvést?
Že automat a motor není nic extra vím taky, nakonec se to píše skoro v každém testu. Žere a nijak zázračně nejede. Nicméně... cena je pod Superbem 2.0TSI 162kW FWD a tou optikou je potřeba se na to dívat. Přednosti toho auta jsou jinde než motor + převodovka, aspoň v případě toho 2.0T. -
speedfred 08.01.18 16:14
« Re: Re: Re: Re: RS3
len tak som sa pýtal na 4GC - to sa mi fakt páči,ale zistil som že k motoru 40i sa nedá manuál.....to by jedného porazilo.
Tie ceny ako si písal tak sú všetko bez DPH na BMW stránkach. Ja som dal myslím za Rámus koncový diel cca 12.000Kč a potom som dokupoval komplet potrubie od katu až dozadu (M Performance už nemá) asi za 16.000Kč ?? Ceny tiež bez DPH,ale bez záruky bo to ťahám iba z hlavy narýchlo.Je to hlavne aj niečo ľahšie ako origo a aj s certifikátom. -
iudex 08.01.18 15:34
« Re: Re: Re: RS3
Koľko si dal za Tvoj Remus? A čo si vlastne menil, zadný tlmič, alebo celé potrubie? V katalógu M Performance parts pre 2er stojí tlmič 895 eur plus 224 koncovky (450 v prípade karbónových).
4er som neskúšal, vieš, ako to bolo, pôvodne som chcel 1er a 3er bola len náhrada, keďže nemali 1er ako predvádzačku. Inak si zabysomárim: ak BY som uvažoval o 4er Grand Coupé, to by už bola náhrada za Mondeo (4GC je predsalen väčšie a s 5. dverami praktickejšie auto, ako 3er). A to je auto na dlhé trasy s rodinou, tam by motor 40i bol zbytočný, stačil by 20i, ale zase s automatom. Ergo bolo by to úúúúplne iné auto a vlastne by BMW bolo zbytočné. >:D -
speedfred 08.01.18 09:06
« Re: Re: RS3
ono je brutálnejší zvuk keď je studený motor,po chvíľke je úplný kľud. MP výfuk je celkom fajn ale ja som išiel aj tak do Remusu bo mi prišiel ako troška lepší s možnostou dokúpiť dalšie časti keby som nebol spokojný s koncovým dielom. Remus bol nakoniec aj lacnejší ako MP výfuk.
4GC si neskúšal alebo to tam nemali ? -
iudex 08.01.18 08:52
« Re: RS3
wl: určite že ten test potešil, teda osobitne konštatovanie, že aktuálne naladenie xdrive nijakým (citeľným) spôsobom nekazí charakter a jazdný prejav 3er/4er. Popravde ani neviem, ako sa správa zadokolková 3er, mimo predvádzačky som jazdil iba na Dinarovej 335d (LCI) a to bol tiež xdrive. Je preto hlavným kladom tohto testu, že testér mal možnosť presadnúť do xdrive bezprostredne po zadokolke, asi iba tak je možné povedať nejaký rozdiel a aj to si myslím, že amatér ako ja by to zrejme ani tak nerozlíšil. A ak profík po tomto presadnutí povie, že xdrive je v pohode, tak som spokojný. :-)
Inak nie som si istý, že by som chcel práve tento M performance výfuk, na môj vkus je už asi príliš výstredný (a to mám rád ostrejší zvuk): [odkaz] Aj keď čo si spomínam na tú predvádzačku, tak tá mala zvuk výfuku až príliš skromný a utlmený, takže by to chcelo asi nejaký zlatý stred medzi týmito dvomi.
Thomasino 07.01.18 18:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Aby si ji zkusil a objednal ji pak s Power Kitem a samosvorem.. Napsal jsem to trochu zmatečně, omluva.. Objednal jen RS3..
Tu RS3 měl teď na test Honza Červenka a byl překvapený jak dobře funguje. Ale je uvnitř asi menší než 340i, ale on je malý (175), takže tam je za ním místa dost. Navíc sedan má o 3cm delší rozvor než Hatchback. -
white label 07.01.18 17:33
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Th
To jsem nějak nepochopil...
Takže si objednal "340i xDrive (objednal ji s Power Kitem na 360 hp, lepším zvukem a samosvorem)" a k tomu ještě "včera podepsal objednávku na modrou RS3 sedan, po slevě za 1,5 mega"???
Pokud postupně došel od M3 až k RS3 (sedan), tak to si celkově moc nepomohl, spíš naopak. RS3 to je taky takový příklad briliantu zasazený v pouze pozlaceném stříbře.
P.S. Ten odkaz na test 440i x-D se bude iudexovi líbit... -
iudex 07.01.18 13:57
« Re: Zajímavé srovnání 340i RWD s manuálem a 440i xDrive s automatem
Tom: neviem, ja osobne nepovažujem RS3 za dobrú kúpu. Aby som sa vyjadril presne, ten motor je neskutočný, 400 koní je úroveň čistokrvných športiakov a ten zvuk R5 je podľa mňa lepší, ako bavorský R6 a celkovo radím RS3 o niečo vyššie, ako M140i (zase S3 je o pol levelu nižšie). Ale z hľadiska value for money je to strašne drahé; stále je to totiž len nižšia stredná a základná cena sedanu na úrovni tesne pod 60t eur je proste šialená. Samozrejme všetko môže zmeniť zľava, ale nemám vedomosť o tom, že Audi dáva také zľavy ako BMW. To potvrdzuje aj ten Tvoj známy, keď mal konečnú cenu 1,5M (t.j. takmer 59t eur).
Ad M performance doplnky: ako písal Speedfred, tie M performance parts sú čierna diera na peniaze a s doplnkami môžeš bávo dostať takmer na úroveň čistokrvného M modelu. Ako písal Leg, ak by som chcel meniť výfuk, dám ho spraviť tam, kde výfuk pre GTI a aj s diaľkovo ovládanou klapkou budem pri komplet cat-backu pod 1000 eurami. Uvidíme, ako runflaty, dlho sa vnímali ako prvá vec, čo sa má na bavorákoch po kúpe vymeniť, poslednú dobu ale Dinar ako najväčší znalec BMW (mal F30 pred LCI aj verziu po facelifte) píše, že sa to dosť zlepšilo a už nie sú problémom. Tlmiče/pružiny by som teoreticky zvažoval, ak by som nedal tie adaptívne a auto sa mi javilo vysoké, teraz s adaptívnymi špekulovať určite nebudem. A hlavne prvotné investície po kúpe auta bude ešte vysoké, len poplatok za prihlásenie bude drakonických 2700 eur (!), plus poistky a pod., to sa vyhádžem na dlho dopredu. -
Thomasino 07.01.18 13:12
« Zajímavé srovnání 340i RWD s manuálem a 440i xDrive s automatem
Zajímavý test 440i xDrive s automatem a malé srovnání s dříve testovanou 340i RWD s manuálem. Oboje s M Performance Power Kitem, hlučným výfukem a samosvorem :-) Také s xDrive je to zábavné auto a je to hlavně zadokolka (podobně se chovala i M240i xDrive co jsem měl před rokem na víkend půjčenou). A díky tomu výfuku je to hlučný REBEL >:D [odkaz]
- aspoň má IUDEX v budoucnu možnost zase upravit zvuk a rovnou továrním tuningem ;-) -
Thomasino 06.01.18 19:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Tak nakonec je tam i ten lepší výfuk :-) A kola odpovídají těm v testu, tedy ty základní 19" s pneu 235/35... Tvrdší v režimu Dynamic to asi bude, ale důležitější je jak to funguje v Comfort režimu. Tady je to ale vždy na každém co snese a po jakých silnicích převážně jezdí. A borec chtěl M3 s adaptivním podvozkem, ta taky není zrovna moc komfortní :-) Moje M2 je taky poměrně tvrdá, ale jezdím z 90% po pěkných okreskách (tím, že to není dailycar), takže mi to nijak moc nevadí. -
Thomasino 06.01.18 16:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
Jinak jsem během posledního týdne pomohl jednomu známému s výběrem a objednáním nového auta. Původně chtěl novou M3 s automatem, jen s drobnou výbavou, po slevě kolem 2,0 mega. Nakonec po pár dnech psaní jsem mu doporučil aby zkusil civilnější a univerzálnější 340i xDrive (objednal ji s Power Kitem na 360 hp, lepším zvukem a samosvorem), protože není až takový blázen jako třeba já, na okruh se nepodívá, že by se jel sám od sebe jen tak projet po okreskách také ne. Jen občas nějaké jízdy s rodinou (má malé děti). On sám přišel s tím, že se mu ještě líbí RS3 sedan. Tak jsem ho nakontaktoval s jiným známým co prodává Audi v Brně, domluvili jsme zajímavou slevu a nakonec včera podepsal objednávku na modrou RS3 sedan, po slevě za 1,5 mega :-) :yes: Trochu výbavy tam má, např. LED Matrix světla, lepší sedadla RS, menší NAVI, adaptivní podvozek, park.čidla, vyhřívané přední sedačky.. Ale za jeden a půl míče asi taky zajímavá kára s pěkným zvukem a 400 koní. Jsem na to zvědavý >:-[]
STejná barva a stejný sedadla jako v tomto testu: [odkaz] -
Thomasino 06.01.18 16:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva
IUDEX - velká gratulace a myslím si, že dobrá volba, které nebudeš litovat !! Já bych tady asi taky hodně zvažoval automat, ale není to zadarmo, to souhlas. A taky mě v M2 to kvedlání baví! Automat dám možná příště do dailycaru, ale uvidíme.. Osobně bych ale u 340i xDrive bral ten adaptivní podvozek. Jak přiznali i lidi u BMW, dávají se tam kvalitnější tlumiče, které prostě mnohem lépe pohlcují nerovnosti (taky mají delší životnost) a další velký plus je samozřejmě možnost přepínání tuhosti podvozku. Ty 18" kola jsi bral ty šedé? Nebo základní stříbrné? Ale nevím jestli se tady v této kombinaci dají doplatit. Nicméně je pak můžeš nechat na zimu a pořídit jiné kola, např. nějaké VMR (kam pasují krytky BMW), nebo BBS či OZ atd. :-)
WL: dneska jsi byl v ohrožení, málem jsem se stavil v poledne cestou z Ostravy, kde jsme měli včera velký firemní novoroční večírek. Ale jsem unaven, tak jsem to vzal zbaběle po dálnici rovnou domů (Golfem).

Inak ja sa s jeho výberom stotožňujem, ako pohodlný rodinný dostavník je to dobrá voľba, aj podľa mňa Insi silne boduje nesmierne kultivovaným a komfortným podvozkom, na ktorý sa v tomto ohľade Passat ani Superb nechytajú, konkuruje mu jedine Mondeo a oproti nemu sa mi javila Insi o niečo agilnejšia (aj keď beriem, že ja som jazdil 1,5ku FWD manuál, ktorá asi bude ľahšia a agilnejšia, ako 2,0T 4x4 A/T). Priestorovo je na tom Insi tiež veľmi dobre, vpredu super AGR sedačky, vzadu tiež dosť miesta. Ani technicky nie je Insi žiadna druhá liga, špičkové matrix LED, pokrokový pohon 4x4 atp. A aj dizajnovo sa mi páči, je stále neopozeraná a nová (problém je akurát s výberom farieb, tie bežné sú nič moc, chcelo by to niečo z tých drahých Exclusive farieb).
A celkovo napriek výhradám k danej verzii v porovnaní s konkurenciou je to stále silný turbobenzín so štvorkolkou, takže niečo z tej radosti z dynamickej jazdy tam iste bude.
A voľba stredná vs. nižšia stredná: ak je tá top verzia strednej triedy za rovnakú cenu, ako top nižšia stredná a súčasne cieľom nie je mať ostrý hotheč (hotkombi), ale len rýchle rodinné auto, nie je o čom, tiež by som volil strednú, predsalen je to oveľa reprezentatívnejšie auto ako kompaktné kombi (plus ako Emel písal, je tu aj faktor zmeny a posunu od doterajšej nižšej strednej).