Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 09.01.18  16:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva

Jestli Sportline nevím, DCC myslím že jo. Ono je to podobné jako u toho BMW ;-), sportovní podvozek se dá připlatit i normálně myslím...
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 09.01.18  16:20

« Re: A propos

Jo, přesně. Je jasné, že to musí být dražší, než MRS se stejným motorem, ale když to je dvakrát dražší... no, holt musíme vydělávat víc peněz :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.01.18  16:01

« Re: A propos

Alpinka je i v posledním Fasteru (povedené číslo) a taky chválí.
    Je ta tam i srovnávačka i30N P s GGTI P.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 09.01.18  15:54

« A propos

Rasťo jezdil Alpinkou. [odkaz]
    Fíha, to nevypadá vůbec zle...ani co se týká zvuku. Škoda, že to stojí tolik.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.01.18  14:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva

Kesumba neznám, ale byl to taky Sportline s DCC?
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 09.01.18  14:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva

Ne, já proti Superbu taky nic nemám...

Sportline je teda kontroverzní. Černá mřížka nejde ke všemu a ten zadek s černým křidýlkem a jakoževejfukama je za mě dost děs. [odkaz] Ale v interiéru to zase vypadá dobře.
    Insi stojí na proporcích... dlouhá, široká, placatá. Čumák se mi líbí, zadek liftu je trošku fádní, ale spolu s hezkou grafikou světel to docela funguje.

Nejhezčí je stejně Mazda ;-)

PS: podvozek u Supu 2.0TSI 280 tu hodnotil z pohledu dlouhodobého uživatele kesumb a moc servítky si nebral...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.01.18  14:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva

Zní to zbytečně složitě, ale tak snad to půjde aspoň tak, já ho zkoušel probudit přes tlačítko sport (pro adaptivní podvozek) a nic moc se nedělo.
    Třeba v Macanu taky není režim S přímo na voliči PDK (což mi taky trochu chybí, prostě zvyk), ale po aktivaci režimu sport (případně sport+) se to hned jasně projeví i na reakcích a režimu převodovky.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.01.18  14:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva

Ten "můj" Superb (Sportline) byl awd/dsg s nejsilnějším benzínem, takže asi trochu jiný svět, než ten "tvůj" s dieselovým fwd.
    Pro mě je Superb v obou verzích designem exteriéru na špici středního mainstreamu, zvlášť dobře teď vypadá v nové metalické červené Velvet (ale i v dřívější Dragon Skin) ... a ve verzi Sportline vypadá dobře i v interiéru.
    U nás má ale samozřejmě nevýhodu, že je ho "všude" plno, ale i přesto mi vůbec nevadí potkávat ho častěji.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 09.01.18  14:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva

Automatu chybí režim S, nicméně vliv na řazení má nastavení Sport u FlexRide

In Sport mode, FlexRide provides a spirited driving experience. With the push of a button, the dampers stiffen and the accelerator offers a swifter pedal response. Moreover, it increases Variable Effort Steering (VES), raises the shift-points of the automatic transmission to a higher rpm and adjusts the Adaptive 4X4 system for more rear-wheel drive. In sport mode, the AFL system reacts more quickly.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 09.01.18  14:08

S Insi nemám skúsenosť, ale v XC60 by mal byť ten istý 8st. Aisin a tam som nezaznamenal žiadny problém (T5). Že by v Opli nevedeli naladiť SW?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.01.18  13:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva

Sf
    Ano 6st. (ZF) už byl jinde, mám ho už hodně dlouho i v allroadu, a to co bylo v té nové Insi, se na něj celkové nechytalo (i když má o dva stupně víc) ani v režimu D, nehledě na to, že automatu v Insi chybí režim S.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.01.18  13:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva

Leg
    Právě proto (o čem píšeš v úvodu) se mi ta jeho kritika zdála přehnaná, podezíral jsem ho, že to hodnotí optikou mladého "závodníka", ale minimálně u toho automatu jsem mu musel dát nakonec z pravdu. Je tady i možnost problému daného kusu, viz i to mírné "skučení" při akceleraci při popojíždění.
    Ano, 18 roků je dlouhá doba, ale před 18 lety jsem s tím automatem jel poprvé, nikoli naposledy. Naposledy jsem s ním jel minulý rok, to měl mladý pár měsíců 530d/e39 v automatu (psal jsem o tom jednou i tady v diskusi). :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 09.01.18  13:31

To je v pohodě, já to auto kritizuju taky, vč. automatu, to jsi asi v diskusích zaznamenal :-)

Já jsem jezdil Superba s DCC na 18", FWD a nafta... a bylo to spíš pohodlné než agilní, taková loď. Řekl bych, že i obyč Insignia na 18" bez FlexRide jezdila srovnatelně.

Sedačky u Superbu mi nevadí, jsou pohodlné a příjemné (ty komfortní s Alcantarou), ale na mě hoodně široké (což pro změnu zase asi nevadí tobě ;-) ).

Světla... jo, dobré xenony jsou naprosto bez problému. Co čekám od Insi navíc je jednak ještě pár metrů dosvitu, ale hlavně jsem zvědavý na to vykrývání segmentů.

Převodovka uvidíme. Kdyby byl za stejnou cenu manuál, tak bych objednal manuál a neřešil to... no ale není (a u konkurence taky ne), tak uvidíme, jak moc mě ten slavný Aisin bude štvát. Ono je tam ještě jedna věc... třeba proti ORS ta Insignia hodně maskuje rychlost, takže jak jsem si původně myslel, že by Insi o 40k slabší Octu nestíhala, tak po důslednějším sledování tachometru už si nejsem tak jistý.

Jo, ještě design... Insi kombi fakt ne, u Superbu bych docela váhal mezi liftem a kombi. Bez nutnosti kočárku a s příplatkem za kombi bych asi skončil u liftu, ale kombík se mi líbí taky.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.01.18  13:19

iudex má pravdu, napsal jsem to netaktně, nechal jsem se příliš unést rozčarováním z toho automatu, takže se omlouvám.
    Ale ta moje úvodní otázka nebyla řečnická, naopak jsem očekával konkrétní argumenty.
    Takže např. u těch sedaček s tebou můžu určitě souhlasit, 4x4 taky bez výhrad (viz i Ondra).
    U srovnání agility podvozku se Superbem mám problém, protože aktuální Superb jsem jel pouze v nejvyšší konfiguraci (Sportline) s adaptivním podvozkem, a tam
    to srovnání vidím opačně, přičemž ani s komfortem (v režimu komfort) neměl s 19" koly problém. Sedačky byly pocitově taky bez výhrad, akorát ten design s integrovanou opěrkou je zbytečně rádoby "motorsport" (viz i Leg v diskusi dříve). Jenže tady určitě narazím na problém srovnatelnosti cen, protože cenově srovnatelná verze Superbu může podvozkově jezdit naopak hůř, což nemohu posoudit. A s Passatem jsem zase jel jen s BiTDI v Highlinu, takže taky cenově jinde.
    Co se designu týče, tak tam je logicky hlavní, aby se to líbilo tobě, o tom nemá cenu moc diskutovat. Třeba pro mě je u Insi designově přijatelnější liftback, pro Ondru zase naopak verze kombi.
    Světla jsem měl možnost vyzkoušet (za tmy), intenzita bez výhrad, ale obecně jsem zatím nenarazil na LEDky, kde bych si řekl, že už jsou (povedené) xenony nějak zřetelně překonané. Systém automatických dálkových (taky obecně) většinou nefunguje zdaleka optimálně, např. jsem jel kolem pouliční lampy, v protisměru nikdo a pár metrů za lampou tma jako v pytli, přijedu k lampě a dálkové najednou zhasnou...
    Takže, může to být celkově (za ty prachy/svým způsobem) dobrá koupě, ale jízdně to (podle mě) ten automat zásadně kazí, což si někdo, kdo jezdí běžně jen s manuálem, nemusí hned dostatečně uvědomit.
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 09.01.18  12:59

Teď budu chvíli jezdit s tátovým starým 407 2.7HDI, tak si to připomenu, tam je myslím ten Aisin taky :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 09.01.18  12:48

speedfred: Aisina 6st jsem měl v Mondeu 2011. Zajímavostí toho tria se stejným motorem a automatem (Mondeo 2.2 TDCI, 508 GT 2.2 HDI a C5 2.2 HDI) bylo, že zatímco v Mondeu a 508 se v manuálním režimu řadily nižší kvalty dopředu a vyšší dozadu (tedy podle mého gusta), Citrón se zřejmě snažil přiblížit VW i v tomto a udělal to obráceně. Jinak na ten Aisin jsem si nestěžoval, ale bylo to ve spojení s naftou, i to může hrát svojí roli.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 09.01.18  12:16

no asi sa pôjdem niekde aj ja previezť na Insg ,pretože ako WL píše že je to niekde na úrovni e39 tak potom musí byť niekde chyba. 5HP vs 6HP (e61) od ZF bol už rozdiel.

Aisina 6st som mal v Pežote 508 a teraz po čase zisťujem že to nebolo až tak zlé ako som si vtedy myslel. Takže to bude asi iba naladenim SW čo by sa priebežne aktualizáciami dalo poriešiť.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 09.01.18  11:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva

Label: ak Ondrom myslíš Chamillu, tak vzhľadom na štýl ich testov na garáži by som sa veľmi divil, ak by ho Insignia nejako ohúrila. Takisto som si schválne dvakrát prečítal tvoju kritiku a pri požiadavke na rodinný dostavník tam nič moc relevantné nenachádzam, snáď okrem spotreby a toho, že výkon je subjektívne nižší. To ale Emel v rámci výhodnej cenovky akceptuje, to deklaroval už skôr.

Viac k tomu nemám čo, keďže v Insignii som sedel asi dve minúty. Snáď len, že porovnávať dojmy zo včera s dojmami spred osemnástich rokov... možno by si bol prekvapený, keby si ten automat skúsil dnes. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 09.01.18  11:27

Sám jsem na to zvědav, půjčení Insi 2.0T mám domluvený na příští týden. Že to třeba pocitově nejede na 260k, to by tak nevadilo. Ona ta 200k Astra taky nejezdí jako 200k Clio RS nebo (abychom zůstali ve třídě) 200k GTI5 - ani omylem. Spíš by mě štval ten "línej" automat. Uvidíme. Jinak se shoduju s iudexovým (a Emelovým) výčtem předností - Insi není žádnej outsider.
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 09.01.18  09:50

iudex: ale klidně, já si rád přečtu názory a vždycky mě zajímá kritika... nakonec jsem si o to řekl :-)

Myslím, že jako řidič bych byl asi víc happy v té Cupře... na úkor ostatních cestujících, kteří budou jistě víc happy v Insignii.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…