Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 11.01.18  15:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A propos

samozrejme tá lepšia červená “kompeticione”
    Čo som bol pozrieť včerajší kúsok tak je tu [odkaz]
    Nie je to ale predvádzačka ako klasická predvadzačka.
    Neviem čo sa so mnou stalo keď ma tie “kutáče” znova zobrali.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.01.18  14:38

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A propos

Jaká červená, pastelová "Alfa", nebo ta příplatková třívrstvá "Competizione"?
    V konfigurátoru mají dál i manuál, ale stejně bych do něho asi nešel.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.01.18  14:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A propos

Emel: práve som videl v bežnej premávke novú Insigniu a musím s odstupom času povedať, že som bol vo svojom blogu asi príliš kritický k výzoru. Bola v bielej (metalíze, nie tej základnej pastelovej) a s Tvojimi diskami a s full LED vyzerala fakt dober, elegantne a reprezentatívne, žiadna obtlstlosť či prebytočná hmota. Insi jednoznačne viac sedia bledé farby a dobre si spravil, že si vybral tú bledšiu šedo-modrú (škoda, že farebné laky sú na Insi samé tmavé, od mnou pôvodne preferovanej Rioja red cez tiež zaujímavú zelenú Emerald po tú prezentačnú tmavú modrú Deep sea; hoci pekné, sú moc tmavé a tvary Insi zabíjajú). Btw. už máš objednané? Kedy je "termín pôrodu"?
    Ad Giulia: "môj" predajca BMW má aj Alfy, tak sa pokúsim zviesť s Julkou, keď tam najbližšie budem (čo bude asi až pri preberaní auta). Staticky ma totiž tiež celkom oslovila, aspoň dizajnovo pôsobí zvonku i zvnútra pútavejšie, než 3er (ale to môže byť aj jej neopozeranosťou, 3er F30 je na trhu už 7 rokov). Škoda, že V6 je iba vo verzii QV, chcelo by to podladenú verziu ako konkurenciu k 340i. A tiež zistiť, aké zľavy sa dajú získať.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 11.01.18  12:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A propos

WL taká krásna červená + karbónové sedačky.
    Mimochodom,manuál už vraj nedá objednať do QV.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 11.01.18  12:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A propos

Iudex: ja tie puristické minišportiaky vnímam ako motorky pre ľudí s pudom sebazáchovy. Ak by som mal dosť peňazí a miesto v garáži, určite mám jeden doma.

Inak povedané, dnes je aj moja 130i považovaná za celkom puristické vozidlo. Skutočnosť je ale taká, že ako víkendovka zďaleka neobstojí- človek sa predsalen skôr vezie s volantom v ruke ako skutočne riadi. Že by som sa teda v sobotu ráno vychytil sa len tak povoziť, to určite nie. Ísť vyššie moc nedáva zmysel, všetko je akurát rýchlejšie a tým pádom aj nebezpečnejšie. Preto si ako reálneho nástupcu 130i aktuálne viem predstaviť MX-5 alebo GT-86, nič iné ma reálne neoslovuje (alebo na to nemám)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.01.18  12:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A propos

To víš, je to Zlodějka srdcí:
    [odkaz]

V jaké barvě ji tam měli?
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 11.01.18  11:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A propos

ešte také 2-3 mesiace ako som mal v poslednej dobe a pôjdem na ivalidný DŮCHOD čoskoro. To si napíšem na elektrický vozík Macan ePower.

ináč včera som bol mrknúť (zatial bez vozenia) na jednu Žúliu QV manuál a mal som neprespanú noc. Je to nádhera a prežil by som aj další pár zbytočných dverí.
    Jazdili ste niekto? Dojmy?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 11.01.18  11:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A propos

Než vy se dostane do důchodu, tak už žádné Macany GTS nebudou, maximálně tak iMac(an) v eMacanu apod. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 11.01.18  10:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A propos

Jj, Macan GTS možno na dôchodku čaká aj Teba. Ak sa toho dôchodku dožiješ, pretože keď to bude pre Teba aktuálne, bude dôchodkový vek vďaka našej sociálnej vláde aspoň 80 rokov. ;-)
    Ale keď ho bude pradeda o 1-2 roky predávať, tak to bude jediné ojazdené auto, kde popis "po dôchodcovi, málo jazdené, udržiavané" bude sedieť na 100%. >:D Akurát že pradeda nie je blbý a aj si za to zapýta skoro toľko, čo za nové (viď jeho predávaná jazdenka M140i za cenu vyššiu, ako som ja dostal na novú).
    Ad Alpina: neviem, ale mňa tieto "obliekacie" puristické minišportiaky nikdy nebrali (4C, Elise a pod.), jednak sa tam ľudia ako ja či wl nezmestia a celkovo sú to tak jednoúčelové a obmedzujúce autá, že by museli byť až ako tretie v rodine a to dá málokto.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 10.01.18  23:15

Na Morave máte tuším nástupcu Felicie ako dôchodcovského auta: Macan GTS. tiež slušný oddiel. >:D

Iudex: včera som asi videl v TT auto čo sa ťa pokúsilo zavraždiť - čierna faceliftová 3D jednotka s rovnakými kolesami. Išla po tme oproti, takže som ju moc neštudoval, ale mala strieborné zrkadlá, takže asi M140i, ak sa nemýlim. Že ty si niekoho navnadil? :-)

Alpinka sa mi totálne páči a aj podľa prvých ohlasov to bude špica. Podľa mňa aj cena je primeraná - netreba sa na to pozerať ako na Renault, ale ako na malosériovku ktorej náklady na vývoj sa musia rozpustiť medzi pomerne malý počet áut. 4C oproti nej má karbónový monokok, čo je záležitosť prevažne áut typu McLaren a vyššie, no a k tomu pár prevažne ergonomických nedostatkov. Ale keď ju miluješ (a zmestíš sa dnu), nie je čo riešiť.

Inak tá alpina vyzerá famózne - dizajnovo pre mňa pred 4C i Caymanom.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.01.18  17:07

O víkendu se chystám na Autosalon do Vídně, bude tam ALPINKA A110, Megane R.S., Audi RS4 Avant, Bugatti Chiron apod :-) Hlavně doufám, že mě nechají do Alpiny sednout, abych věděl zda se tam vůbec vejdu (ideálně i s helmou, protože v Audi R8 V10 na okruhu jsem měl helmu naraženou na stropě a zadek jsem musel mít sesunutý dopředu, vůbec to nebylo v pohodě).
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 10.01.18  08:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A propos

Pro mě je to mimo cenové možnosti... já v tom mám jasno. Až budou děti velké, pořídím ještě jednu RX-7 FC na veteránských značkách :-) .
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 10.01.18  08:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: A propos

Tak ten by bol tesný každému z nás (možno okrem Emela). >:D
    Btw. pradeda prekvapil, Macan GTS je onakvejší progres. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 10.01.18  06:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: A propos

tak potom v tom prípade je ten oblek pre mňa troška tesný :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 10.01.18  05:51

« Re: Re: Re: Re: A propos

4C je pokud vím taky více spartánská, třeba bez klimatizace, bez posilovače...a místo předních světel má nějaké plástve 8-s >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.01.18  23:41

« Re: Re: Re: Re: Re: A propos

Do 4C se neleze, 4C si "oblékáš "... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 09.01.18  20:32

« Re: Re: Re: Re: A propos

4C je fajn,ale ja som mal problém výstup/nástup do otvoreného auta, kupé to by asi už u mňa nešlo :-)
    ceny nejakých "skladoviek" nie sú až tak hrozné.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 09.01.18  17:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: curva

Sportovní podvozek (-15mm) se dá připlatit i u NESportline verzí, ale už se pak nedá kombinovat s DCC, podobně jako nelze (u běžných verzí) kombinovat DCC s progresivním řízením.
    Ale Sportline má sport. podvozek v základu a k němu můžeš mít jak DCC, tak i progresivní řízení... a právě v této konfiguraci jsem ho zkoušel a podle mě to fungovalo velmi dobře.
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 09.01.18  16:58

« Re: Re: Re: A propos

Já vím, já vím, pokud by tam byl rozdíl třeba čtvrt mega tak ani nepípnu. Tohle jsme na ceně 4C, která je se stejnou technikou (1.75TBi+DSG, 0-100 4,5s) ještě o něco lehčí (snad 900kg suchá hmotnost). No nic, auto je hezké, jezdí zřejmě parádně, relevantní konkurence má leda tak prd... akorát si ho holt za tuhle cenu nekoupím.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 09.01.18  16:55

« Re: Re: A propos

Tak hlavně Megane R.S. je předokolka, ALPINE je zadokolka, speciální model (co není odvozený z běžného hatchbacku) s lehkou hliníkovou konstrukcí a motorem před zadní nápravou !! MRS váží asi 1400 kg, ale ALPINE A110 váží 1100 kg !! >:-[] >:-[] Nicméně o chlup lěvnější by to mohlo být ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…