Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
boost. 19.01.18 23:58
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výlet do Vídně na Autosalon za Alpinou
iudex
Dik, aspon to mate v katalogu, ale pry pro CZ zakazniky opravdu nelze zaridit BMW Welt delivery. Skoda.
Nicmene jsem dneska po delsi dobe obchazel/osahaval/testoval nekolik 3er a 4er a teda musim rict, ze jsem zklamanej z (ne)kvality plastu vevnitr ve srovnani s E9x. Palubka, oblozeni dolni casti sedacky, dolni cast dveri, vsechno to je takovy vcelku hruby a s tou fake kozenou jakoby strukturou nebo jak to mam popsat. A to E9x zrovnia taktez neni zadna extra trida... nehlede na vrzani a ruzny pazvuky.
Kozena palubka pro kuzi Dakota [odkaz] a Individual Merino [odkaz] stoji fakt za vsechny prachy.
Sedel jsem v MB C 63 S AMG, taky, nahore pekna kuze, vsechno, ale jsou schopny prdnout ten nejtvrdsi plast mezi zadni A/C vyduchy. [odkaz]
8-s :no: -
Thomasino 18.01.18 16:01
« Re: Re: STOP malosti
To je už moc malé, ale lehce jsem to zkouknul v té Vídni :-)
Když malé, tak minimum je Polo GTI. Ale zkusím i toho Golfa, uvidíme časem :-! Jen nevím jestli DSG nebo manuál. Tady bych už klidně zkusil automat, ale stále je to 60 tisíc u toho GGTI!
Ale kouknu i na ten HnůjDay i30N...
(volný překlad slova HnůjDay = mrdka na každý den) -
iudex 18.01.18 15:41
« Re: STOP malosti
W-a: jj, v zime obvyklú Aviu na čele kolóny alternuje silná zadokolka. ;-)
Inak dnes som videl prvýkrát naživo i30N. A vyzerá to prekvapivo dobre, lepšie, než na obrázkoch. A aj tá bazénovo-šmolková modrá je v pohode, rozhodne auto odlišuje od všetkého ostatného na ceste. Možno to skúsim oprobovať (ak tento sajrajt z ciest niekedy zmizne).
wl: čakám, že príde ešte ďaleko horšie útoky, Zeman (resp. tá partička za týmto gerontom) sa len rozbiehajú a zábrany rozhodne nemajú. 8-s
Tom: našiel som pre Teba ideálnu "rýchlu mr.dku do mesta": živé, malé a obratné, vnútri priestranné, lacné a s legendárnym menom: [odkaz] >:D
-
woody-alien 17.01.18 22:18
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výlet do Vídně na Autosalon za Alpinou
iudex: Jasně, že se tomu smějem, ale jsou chvíle, kdy si s mainstreamovou (a to bůhví jestli) "mr.dkou" tu prémii dokážeš vychutnat. Před cca dvěma hodinami jsem se vracel Swištěm domů, hustě sněžilo, na silnici už to taky leželo....takže klidných a nezbrklých 90 tacho....a po pár kilometrech jsem začal dojíždět minikolonu tří osobáků. Říkám si, na předjíždění se mi moc nechce, ale vzhledem k tomu, že rychlost toho vláčku byla cca 70 km/h, tak jsem počkal na rovinku a předjel je. Když jsem míjel toho prvního, kterej to celý držel, tak mi to došlo. No jo, 1-er, zřejmě má svý zkušenosti. >:-[] ;-) -
Thomasino 17.01.18 17:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výlet do Vídně na Autosalon za Alpinou
Nic si z toho nedělej, ono aby na SK ringu vydržely brzdy celých 25 minut (no dobře, v reálu je to 18-20 minut, protože první kolo zahříváš a poslední chladíš), tak to zvládne málokteré seriové auto. Megane to dobře zvládal až s vyměněnou brzdovkou a dodělaným vstupem vzduchu k brzdám. Moje M2 taky nevypadala že by to dala, takže já dal max 2 ostré kola za sebou. Ale neměl jsem ani vyměněnou brzdovku a nešel jsem na brzdy agresivně jak se má jít, hodně jsem je šetřil. Proto jsem byl taky o dost pomalejší >:-[] Ale zase bylo fajn si zkusit chování vyváženého auta v zatáčkách, zrychlování z těch pomalých zatáček - asi 3x jsem tomu dal o trochu více a po malém vybočení zadku zasáhla stabilizace, byla ve druhém stupni Sport+ :-) -
iudex 17.01.18 08:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výlet do Vídně na Autosalon za Alpinou
wl, w-a: no tak to ste ma vyľakali, a to som sa už tešil na otvorenie sezóny na SK ringu, že si pôjdem derniérovo zajazdiť, ale keď písali na autofore, tak to si od odborníkov nechám poradiť. >:D
Uvidíme, kedy príde 3er, ak to bude až v apríli, tak by som ešte s GTI jeden výlet na SK ring mohol stihnúť. Pretože napriek znalcom z AF myslím, že GTI je na ten okruh vhodnejší, ako 340i. A pri ňom zvažujem, či ten okruh raz skúsiť, alebo sa na to vykašľať, predsalen to nie je žiadne ///M, ani len M Performance a čítal som, že tieto neemkové bavoráky trpeli na okruhu na brzdy, ktoré nevydržali vraj ani tú polhodinu. Uvidím.
Inak ten i30N sa zjavne podaril a nič pri vývoji nenechali náhode, takže ak by som dnes kupoval predokolkový HH, mal by veľké šance (už som tu dával test, kde na okruhu porazil GGTI) a zrejme by to bol rozstrel medzi ním, MRS a GTIP.
wl: už takmer 100t km? Tak to si sa rozjazdil, nejak mi pred rokmi utkvelo v pamäti, že ten nájazd si mal dosť nízky. To už ho nepredáš ako voňavku po dôchodcovi s malým nájazdom. >:D
Tom: a čo chýba Polu GTI v pozícii mestského auta pre polovičku? Priestorovo sa doťahuje na kompakty a výkonovo je na úrovni labelovho GGTI. -
woody-alien 17.01.18 06:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výlet do Vídně na Autosalon za Alpinou
wl: V tom případě je iudexovo GTI už dávno ve stavu klinické smrti. >:-[] Jj, experti z autofora. GTI se rozpadá po dvou kolech na okruhu, zatímco Rapid 1.2 TSI na NS se neztrácí ani v soubojích s Porsche či Corvette. >:D A M135i na Rapid na brzdách ztratila několik délek vozu, i když mu Janda nechal výhodnější stopu. >:-[]
Čili milý iudexi:
Rozmysli si ještě, rozmysli
na své štěstí dobře pomysli
ty v i30N bys měl svatý klid
moh bys klidně na okruhy jít
Rozmysli si ještě, rozmysli ;-) -
white label 17.01.18 00:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výlet do Vídně na Autosalon za Alpinou
iudex
Už 4! roky, letí to...!
Tos mě docela podcenil, ten průměrný roční nájezd na GGTI máme dost podobný, ty něco přes deset tisíc, já něco pod deset tisíc, ještě necelých 5 tis. km a G5 GTI bude mít na tachometru kulatiny - 100 tis. km. ;-)
Raději to GTI rychle prodej, nebo s ním už aspoň nejezdi na okruh, protože na autoforu píší, že se Golf GTI (na rozdíl od i30N) po dvou kolech na okruhu rozpadne celý (nejde sem dát konkurenční odkaz), takže rychle stornuj 340i a ber i30N :-O >:-[] -
Thomasino 16.01.18 16:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výlet do Vídně na Autosalon za Alpinou
Ronaulte, no v září budu mít Golfíka už 3 roky (nyní najeto asi 38 tisíc). Navíc teď vyhrožují, že do těch motorů VW 2,0 TSI začnou brzo dávat filtr pevných částic ;-\ A ke všemu je dodací doba na tyto motory s DSG kolem 5-6 měsíců :-! Tož tak, pomalu pokukuji... Ale když jsem včera zkusil nakonfigurovat Golfa GTI, tak z toho asi nic nebude, to je mazec. Rozdíl na menší Polo GTI se stejnou výbavou je 350 litrů (LED světla, 5 dveří, adaptivní podvozek, červená barva, menší NAVI, vyhř.přední sedadla, park.čidla) 8-s -
iudex 16.01.18 11:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Výlet do Vídně na Autosalon za Alpinou
sf: GTI bude mať vo februári 4 roky a mám najazdených 42t km, teda niečo cez 10t ročne a predpokladám, že u 3er to bude obdobne. Gro nájazdu robí Mondeo. Olej mením vždy po roku (aj keď servisný interval mám 2 roky/20t km).
A s tou V12 sa obráť skôr na labela, jeho GTI má najazdené podobné kilometre, ale za 10 (?) rokov. >:-[] Takže on by zvládol aj 20 litrov spotrebu.
Btw. akú máš priemerku na 2er? Spritmonitor píše pre 235i priemer 10,1 l, prekvapivo 340i má priemerku nižšiu: 9,4 l (neviem, či je to vplyv novšieho motora B58, alebo jednoducho s 3er nejazdia tak ostro, ako s 2er).

Wtf, predokolka, kde sa človek musí obávať pretáčavého šmyku? To ten 4control asi nie je úplne vychytaný systém a popravde sa človek pýta, na čo tam vlastne je, MRS nikdy nemal problém s agilitou, tak mi to príde ako taká odpoveď na otázku, ktorú nikto nepoložil. Cup už na okruhu podľa očakávania super, ale tie okresky sú dôležitejšie. Uvidíme domáce testy, ale môže sa stať, že neskúsení mladíci z ACZ na žiadny problém neprídu, lebo to jednak nebudú vedieť definovať, jednak sa asi na hranu ani nedostanú.
EDIT: tak beriem späť, aj Machala na hlavnej stránke tú pretáčivosť spomína.
P.S. Videli ste niekto film 3 billboardy kúsok za Ebbingom?