Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 29.01.18  17:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz

Hmm, test je poměrně stručný... a v té naftě stojí 125kW Insi proti 110kW Superbu. Ještě to pročtu detailně, díky.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 29.01.18  17:22

« Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz

Pánové, čeká mě největší řidičský zážitek. F-Type V8 je proti tomu nuda. Tentokrát to bude legenda z Itálie, legenda všech legend, spoustu plnokrevníků pod kapotou...

V dubnu jedu na školení a jelikož nás jede dohromady 5, tedy nemocniční Rapid v holobytu je hraniční, ředitel nám Superba v kombíku nepůjčí zbývá pro mě neuvěřitelná a velmi zachovalá, protože v ní nikdo asi nechce jezdit... MULTIPLA! :-! >:D
    Dokonce je to model před faceliftem, takže to bude super reklama :-!

Mimochodem, kdo z vás pánové Multiplu řídil? GTI zná každý, to je nuda >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 29.01.18  17:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz

iudex: Jestli ty taky nebudeš ta pakáž novinářská, co šíří o našem milovaném lidovém prezidentovi bludy. Každý dobře ví, že se nepotácí po Becherovce, ale roky pro upevnění zdraví občas vypije litr až dva slivovice ;-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.01.18  16:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz

:-( :-(
    Tak ty mi GTI neprodáš ?? :-( ;-\
    Po zkušební jízdě s novým GTI 245 Performance a 7DSG, kdy mě ty reakce na plyn moc nepřesvědčily, mi asi nezbyde nic jiného, než koupit tu Cupru :-! Protože cena Oktávky RS 230 (bez samosvoru) a zvýhodněné skladové Cupry je v podstatě stejná (kolem 720T), GTI 245 Perf. jen o kousek vyšší (ale nechci motor kam se leje 0w-20). Teda pokud se na to vyfláknu a nenechám to jak to je...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 29.01.18  12:36

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz

SF: predávať sa bude Mondeo. GTI si nechá polovička, ktorá sa teší, že bude mať konečne malé auto. >:D
    woody: veru nie, myslel som toho potácajúceho sa víťaza nad cukrovkou a Becherovkou. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 29.01.18  12:21

iu : tak čo ideš teda predávať? Kamošovi som niečo spomenul o tvojom GTI ,tak sa mu trosku rozžiarili oči.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 29.01.18  11:42

iudex: ad PS: Tím zřejmě nemyslíš naši volbu aut.... ;-) 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 29.01.18  11:04

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz

Emel: to už skôr 4er GranCoupé. ;-) Ale nie, budem sa musieť naučiť žiť so sedanom. Myslím, že truhla to porieši, ostatne z Mondea mám strešný nosič, na ktorom len vymením úchyty na strechu; priečne nosníky a tiež nosič na lyže aj na bicykle ostávajú.
    Btw. možno ťa to poteší: na Autoexpresse vyhrala Insignia porovnávačku so Superbom (dokonca v Sportline): [odkaz] (aj keď v nafte).
    P.S. Ale ste si zvolili... 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 29.01.18  08:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz

iudex: tak ještě bys mohl zavolat dealera a změnit to na kombíka >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 26.01.18  18:54

IUDEX dodělá k 340i tažný a pořídí stylový vozík ;-)
    Včera jsem jel asi 20 min s GTI 7 245 Performance, auto mělo najeto jen něco málo přes 2000 km, ale v režimu Comfort mi to přišlo takové "mdlé" a reakce na plyn byly zpožděné (ve Sportu se to o moc nezlepšilo), jako by 2 vteřiny čekal, jestli si to zrychlování a vypouštění škodlivin do ovzduší přece jen nerozmyslíš :-( Naladění adapt. podvozku na 19" kolech bylo v pohodě, to funguje pěkně, rozdíl mezi Comfort a Sport je výrazný a v Comfortu je to stále poměrně pohodlné auto. Ve Sportu už to chce vyloženě pěkné silnice, nebo okruh. Ale tam zase moc človek nemůže, protože to má nový typ motoru, který má už jen přímé vstřikování a je vyžadován řídký olej 0W-20 8-s Takové sra.jdy do sportovního auta podle mě nepatří. Také se tento motor nedoporučuje na nějaké tunění, což napovídá o jeho konstrukci a příp. dlouhé životnosti.. Takže to vypadá na Cupru se starším motorem s kombinací přímého a nepřímého vstřikování. Nebo se nic měnit nebude a je klid. Ale mé dávné přísloví zní, že nové auto se kupuje ve chvíli, když je kupec na to staré, což je :-! :-O
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 26.01.18  18:46

To víš, nějak se to doma musí zdůvodnit !! >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 26.01.18  17:37

no toš si mohol nehať Fojda doma,Golf out a kúpiť M2.
    Druhému sa to ale dobre radí.
  • « 10 Reagovat !

foto white-label

white label 26.01.18  15:14

iudex
    takže rodina se přidala k mé (opakované) vizi, pořídit si střešní box na 340i a Mondeu udělat pápá... :yes: >:-[] ;-)
    Ono by bylo divné, tahat rodinu obyčejným Mondeem a přitom mít
    "3er limousine" (s adaptivním podvozkem) v garáži... >:D :-)

P.S. Že já se nedal na prognostiku, mohl jsem dnes bojovat o Hrad. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 26.01.18  13:15

Samozrejme, to že si necháš Golf len kvitujem, otázkou je, či láska neopadne dva dni po dovezení novej trojky. >:D Otázkou vo finále ostane, či je pre vás rozdiel vo veľkosti/praktickosti kufra natoľko zásadný, aby ste si nevystačili aj s trojkou a prípadne truhlou. Nakoniec, na lyžovačku človek vozí asi najviac vecí a bola by škoda vyraziť s predokolkou, ak má doma človek štvorkolku.

Aha, tak od thomasina to beriem tak, že akýkoľvek argument na kúpu nového vozu je vždy vítaný. >:-[] S tou liazkou máš iste pravdu, treba sa ich čo najskôr zbaviť - samozrejme podľa možností tak, aby to nezlikvidovalo dotyčných čo sa tým živia. Druhá vec je, že nie je pravda, že v iných odvetviach dopravy (alebo aj priemyslu) neprebieha podobný tlak na znižovanie emisií. Len tá nová Scania či Boeing akosi nezaujíma ľudí tak ako nová Octavia.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 26.01.18  08:22

« Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz

Leg: to bolo skôr na adresu Thomasina, pre ktorého je DPF pre benzíny motiváciou na kúpu hotheču ešte pred ich zavedením. Ja s tým až taký problém nemám. Ako nepáči sa mi ďalšia súčiastka, ktorá sa potenciálne môže pokaziť (poznáš Murphyho zákony), ale tiež vnímam prínos pre preplnené mestá. Aj keď tu tvrdím, že jedna Liazka vypustí viac emisíí, ako sto osobákov s Euro6, takže z môjho pohľadu je prínosnejšie sústrediť sa viac na najväčších znečisťovateľov (lodná, letecká, nákladná a až na poslednom mieste osobná doprava).
    Inak ako sa blíži príchod 3er, uvažujem o predaji GTI, avšak proti tomu sa doma zdvihla veľká opozícia, deti Golfa milujú a nechcú, aby šiel z domu, naopak zbaviť sa chcú Mondea. A prekvapivo sa pridala aj polovička. Tak možno pôjde nakoniec z domu Ford. Ale potom vzniká problém, čo ho zastúpi v roli rodinného nákladiaka, sedan s neveľkým (a hlavne nepraktickým) kufrom na to nie je moc vhodný a malý hatch ešte menej. Teoreticky by to riešila truhla na streche. Uvidíme. :-O
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 25.01.18  15:16

« Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz

Iudex: pre mňa sú tam dva zásadné fakty:
    1. K vypaľovaniu by malo dochádzať priebežne, t.j. nie riadeným procesom raz za čas vyžadujúcim špecifické podmienky a štýl jazdy. Toto by teoreticky malo eliminovať prípadne minimalizovať potenciálne problémy súvisiace s prevádzkou týchto systémov u dieselových motorov.
    2. Systém by mal prispievať k nižším emisiám hlavne v mestách. Síce človek často v súvislosti s tlakmi na znižovanie emisií a s tým súvisiacimi až absurdnými technickými riešeniami podľahne dojmu, že akékoľvek eko riešenie je zlé zlé zlé, realita väčších miest (tým nemyslím Bratislavu, Prahu alebo Brno) nám hovorí, že proste tieto problémy musíme riešiť. Ak sa podarí dosiahnuť sľubovanú nenáročnosť filtrov u benzínov, myslím, že toto je dobrá cesta prispieť k čistejšiemu ovzdušiu bez zásadných negatív (podobne ako močovina u dieslov)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 25.01.18  08:21

« Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz

Tom: k tomu Tvojmu strašiaku: filtru pevných častíc pre benzín: už to vo Volkswagenoch začalo, viď prvá jazda s Up GTI na hlavnej.
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 22.01.18  07:56

« Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz

Mne nejde do hlavy ten rozdielny popis správania medzi Sport a Cup. Že budú rôzne naladené, to by sa dalo aj očakávať, vzhľadom na to, že sú rôzne naladené aj podvozky. Ale že by v Sporte bol naladený agresívnešie, až záludne?
    Zo skúseností v GT mi sedí viac ten popis z Cup verzie.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.01.18  23:30

« M.R.S. a Jarek

Holt, když dva (Porsche/Renault) dělají totéž (natáčení zadních kol), nemusí z toho být totéž, naopak.

w-a
    Nepůjdeš na Jarka? 23.2. má v Teplicích (v Krušnohorském divadle) koncert, předprodej začíná v pondělí 22. 1. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 20.01.18  23:13

« Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz

No hlavně testy od Machaly se nedají skoro číst, nemluvě o jeho občasných velkých přehmatech >:-[] >:-[] Od té doby co psal o změnách nastavení podvozku u M2 (která nemá adaptivní tlumiče a tudíž žádné změny se nekonají) je zřejmé, že tenhle týpek pozná tak kulový! >:D
    Tady jsem narazil na zajímavé srovnání i30N, Golfu GTI 245 Performance. a 308 GTi na GP trati Nurburgring. A i30N je nejpomaješí, ikdyž mu moc na slabší GTI Perf. nechybí... Pažouta s 1,6T jsem teda před oběma nečekal :-O
    [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…