Thomasino 30.01.18 17:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz
Možná kdyby tu Hyundai nedělal tak agresivní reklamu, přemýšlel bych o něm vážněji, ale také zkušenosti se servisem a také kvalitou po pár letech nejsou nic moc 8-s To už právě raději Seat nebo Renault, než Hyundai.. -
Thomasino 30.01.18 13:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz
Jel jsem se projet se známým co má Cupru 300 v kombíku, trochu poladěnou na 370 koní, upravený soft na DSG aby řadila rychleji, přední kotouče z GTI Clubsport S (nyní také u Golf R Performance), nějaké mírně tužší silentbloky a stabilizátory na podvozku (výfuk, splitter, jiný difuzor). Moc pěkně to auto funguje, jsem rád že jsem si zkusil, kam se ta Cupra ST dá kdyžtak posunout. Mají doma čerstvě právě i30N a sám říkal, že v základu je ten HnůjDay zábavnější než Cupra v základu, že s tím pár dní jezdil a překvapivě dobrý auto. Ikdyž o poznání těžší. Možná se na to pojedu podívat, ale tak nějak mi to není příliš "blízké" >:-[] -
iudex 30.01.18 09:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz
wl: jasné, 440i je len automat, naviac 4er sama osebe je drahšia, ako 3er; išlo mi len o dizajn, kde 3er kombi nie je až tak pekné; ak praktickú variantu, tak potom to GranCoupé (a je tu ešte 3GT, ale to je dizajnovo najhoršie z celého radu 3/4).
To víťazstvo Insi v danej konfigurácii je logické, sám by som volil rovnako, výkonnejšia nafta za menšie peniaze, komfortnejší podvozok, čo sa k naftovej lodi hodí. Obdobne by zvíťazila Insi v silnejších dízloch (154 vs. 140 kW). V benzíne je to už iné, 2,0t vs. 2,0TSI by som videl v prospech Superbu, ale zase je tu ten faktor ceny, teda či je ten dvojliter v Insi natoľko horší, aby stálo za to tak veľa si priplatiť za Sup. Mohol by to zrovnať slabší 2,0TSI, naviac proti 1,8TSI nemá Insi čo ponúknuť.
Ad prezident: tak kombo Zeman + Babiš vám nezávidím, tam niet byť na čo hrdý. [odkaz] Aj keď pri tých symbolických právomociach prezidenta by nad tým ešte človek mohol mávnuť rukou; v tomto je dôležitejší premiér a tam vidím väčší problém. S jeho "firemným" vzťahom ku štátu je tu veľké riziko, aby ste nešli poľskou alebo maďarskou cestou. Mimochodom keď spomínam Maďarsko, videl som výborný maďarský film, teraz nomimovaný na Oscara: O tele a duši; veľmi odporúčam (a nielen kvôli slovenskej predstaviteľke hlavnej postavy).
Tom: keď pozeráš po dostupnom HH so samosvorom, i30N si nepozeral?
EDIT: test Insignií (benzín i nafta) od Rasťa Chválu: [odkaz] -
Emel 30.01.18 09:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz
Kufr a displej nepochybně... a nejen displej, ale celá navi je divná. Asi proto zavedli OnStar... než bys něco naťukal do navi, je lepší zavolat operátora. I obraz z kamery je takový... no jako couvat se podle toho dá a to je tak všechno. Překlady jsou nesmyslné, furt tam vyskakujou nějaké hlášky, které můžeš odmáčknout volbou "Zamítnout". V tomhle obecně vidím velkou přednost Superbu, tam infotainment funguje tak nějak intuitivně a neprudí. I budíky se mi líbí v Superbu víc.
Řízení a agilita nevím, já jezdil v naftě Superb i Insi na 18" a volební hantýrkou řečeno bych to tam Superbu nehodil. -
speedfred 30.01.18 08:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz
pán Roman L odvádza iba dobre svoju prácu za ktorú má asi zaplatené. To že stojí na druhej strane barikády je už vec druhá. Pre väčšiu polovicu národa stojí na tej správnej strane,prip sa mu podarilo ovplyvniť viacej ľudí. -
white label 29.01.18 23:38
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz
iudex
Jak jistě víš, 4er GC (40i/xD) není v manuálu.
Ten test Insi vs Sup je s dieselovými verzemi s manuály, navíc Insignia má ten diesel silnější a přitom je levnější. Kombinace slabšího turbodieselu se Sportlinem není (u Superbu) moc logická.
Insignia bude na 18" určitě komfortnější, než Sportline na 19", viz i test., navíc má více výkonu a velmi slušnou výbavu za méně peněz, což jsou hlavní důvody proč vyhrála.
Sportline má lepší řízení/lépe se řídí, řazení, agilitu, ostřejší displej a větší kufr.
Souhlasím s Emelem, že test je až příliš stručný.
My jsme si (co tady chodíme) takto nezvolili, navíc třeba v našem městě a jeho okolí (město + 4 obce) ten "samolibý hulvát" naopak prohrál.
Té naší skoro polovině nezbývá, než se dál stydět a doufat, že ve volbách zneužitý problém s údajnou imigrací u nás, po volbách nevystřídá reálný problém s emigrací (těch, u kterých to zrovna není žádoucí).
Tento znovu prezident je obrazem těsné nad poloviny voličů, a tu zatím bohužel nikdo změnit neumí. Jak (výstižně) řekli Jan Přeučil s Evou Hruškovou:
"Nerozumíme lidem, kterým nevadí hulvátství a samolibost. Nakonec řada z nich následuje svého vůdce, že?"
P.S. Mimochodem, zase jste nám v tom "pomohli", jako by nestačilo, že tu loupí a prudí Bureš.
. -
Ronault. 29.01.18 17:22
« Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz
Pánové, čeká mě největší řidičský zážitek. F-Type V8 je proti tomu nuda. Tentokrát to bude legenda z Itálie, legenda všech legend, spoustu plnokrevníků pod kapotou...
V dubnu jedu na školení a jelikož nás jede dohromady 5, tedy nemocniční Rapid v holobytu je hraniční, ředitel nám Superba v kombíku nepůjčí zbývá pro mě neuvěřitelná a velmi zachovalá, protože v ní nikdo asi nechce jezdit... MULTIPLA! :-! >:D
Dokonce je to model před faceliftem, takže to bude super reklama :-!
Mimochodem, kdo z vás pánové Multiplu řídil? GTI zná každý, to je nuda >:D -
Ronault. 29.01.18 17:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz
iudex: Jestli ty taky nebudeš ta pakáž novinářská, co šíří o našem milovaném lidovém prezidentovi bludy. Každý dobře ví, že se nepotácí po Becherovce, ale roky pro upevnění zdraví občas vypije litr až dva slivovice ;-) >:D -
Thomasino 29.01.18 16:22
:-( :-(
Tak ty mi GTI neprodáš ?? :-( ;-\
Po zkušební jízdě s novým GTI 245 Performance a 7DSG, kdy mě ty reakce na plyn moc nepřesvědčily, mi asi nezbyde nic jiného, než koupit tu Cupru :-! Protože cena Oktávky RS 230 (bez samosvoru) a zvýhodněné skladové Cupry je v podstatě stejná (kolem 720T), GTI 245 Perf. jen o kousek vyšší (ale nechci motor kam se leje 0w-20). Teda pokud se na to vyfláknu a nenechám to jak to je... -
iudex 29.01.18 11:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz
Emel: to už skôr 4er GranCoupé. ;-) Ale nie, budem sa musieť naučiť žiť so sedanom. Myslím, že truhla to porieši, ostatne z Mondea mám strešný nosič, na ktorom len vymením úchyty na strechu; priečne nosníky a tiež nosič na lyže aj na bicykle ostávajú.
Btw. možno ťa to poteší: na Autoexpresse vyhrala Insignia porovnávačku so Superbom (dokonca v Sportline): [odkaz] (aj keď v nafte).
P.S. Ale ste si zvolili... 8-s

Ale i kdyby byl sedák v novém MRS delší, stejně bych si ho asi nekoupil, pokud nezmění v ČR a na SK podmínky záruky na podvozek, kdy záruka končí po 2 letech / 50 Tkm :-(