Emel 01.02.18 21:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy
Myslíš v Ostravě? Taky jsem se tam byl podívat :-) , na tu skladovku byla trošku lepší cena než na auto do výroby.
Já za sebe teda naopak musím říct, že jak se mi líbí modrá, tak na Cupru mi nesedí a podle mě to auto tolik nevynikne... a ta červená metla je podle mě dokonalá. -
Covenant 01.02.18 19:50
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy
Wl
Ač jsem příznivcem červené, tak Desire bych si nevybral, viděl jsem ji několikrát naživo a bohužel to není taková parád jak na fotkách z kterých jsem byl taky nadšený a kde vypadá jako na Jagu co měl webpaja....v reálu je ta barva víc taková tmavší vínová
Každopádně a´t už je na autě jakákoli barva, znova bych si jí nechal od profíka rozleštit, dostane pak daleko větší hloubku a celkově vynikne pigment pokud ho obsahuje.....z dnešní nabídky bych u seatu asi šel taky do modré, která je po strojním rozleštění pecka a má ji tu po úpravě i jeden v recenzi na mojeauto
white label 01.02.18 18:36
« Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy
Zrovna u Leonu je právě ten rozdíl docela zásadní (má i jiný rozvor) a větší, než u Golfu. U Golfu je nemalý rozdíl "jen" z profilu. Za mě, když už musí mít Leon 5 dveří, tak raději ST, což u Golfu naopak neplatí. Aktuální M3 je sportovní verzí 3er s jinak běžnou karoserií sedan , takže princip podobný jako u Golfu GTI/R, ale to neznamená, že M4 musí vypadat vždycky lépe. Třeba mně se silueta M3 líbí víc, než u M4, takže kdyby měla M3 jen jeden pár dveří, tak M4 (u mě) nemá šanci.
Z těch barev na Cupru ST bych osobně preferoval červenou metlu Desire, dobře trefený odstín, který může Seatu závidět i samotný VW.
Thomasino 01.02.18 16:36
« Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy
Z hlediska praktičnosti si také u DAILY auta raději vyberu nějaké, co má zadní boční dveře, kam si dávám bundu, tašku atd. Navíc když tam občas někoho vezu >:-[] Zvláště když u běžných hatchbacků ten rozdíl v designu není moc výrazným např. Golf 3D/5D, Leon 3D/5D, 1-er 3D/5D (tady když tak rovnou 2-er) atd. U sportovního auta je to samozřejmě něco jiného, vždycky bude lépe vypadat M4 než M3 ;-) -
white label 01.02.18 15:56
Leg
Když mi nechceš brát naděje, tak mi je kuwa neber! >:D
Vím, že auta s jedním párem dveří jsou (už delší dobu) druh na vymření, u G8 to vypadalo, že bude jeden z posledních, co odolá, ale DG a následné šetření výr. nákladů, kde se dá, tomu naproti nejde, naopak. Ano mohou za to zákazníci, kteří chtějí další pár dveří, aniž by ho potřebovali, nebo spíš, oni ho "nutně" potřebují na odložení drobností na zadní sedadlo.
Dvoudveřové sedany skončily už dávno (odjezdil jsem v nich skoro celé dětství), teď končí 3dv. hb (viz i znásilněné MINI) a klasické kupé se vyskytují pouze vzácně.
Thomasino 01.02.18 13:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy
No popravdě to chvilku vypadalo na tu skladovku oranžovou krátkou (asi by to taky stačilo), to je nová barva od jara (Eclipse), ale mají tam s těmi lepšími sedadly také modrý kombík jako FWD (nechci 4x4), který prý ve finále sedí o něco lépe, líbí se mi více a jako daily to bude nakonec praktičtější. Zatím jsme ve fázi "vyjednávání", uvidíme. Ještě je kdyžtak pár dní čas na to, aby se zadala do výroby podobná a stihlo se to vyrobit než tam začnou v týdnu 27 dávat ty podělaný filtry pevných částic a sníží výkon zpět na 290 8-s -
iudex 01.02.18 12:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy
Tak keď kupuješ kombík, tak jasne i30N ako hatch nie je konkurent, v podstate konkurencia nie je žiadna (ak teda neberieš 4x4, tam by bol Golf R, ale ten je zase cenovo inde). A pekná farba tá parížska modrá, asi je tých červených Cupier dosť, tak budeš iný. Ale mňa zaujala tá oranžová, čo je to za farba, v konfigurátore som ju nevidel? -
Leg 01.02.18 12:31
« Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy
Iudex: proste napíš, že si vymäkol a namiesto šťavnatého hothatchu si šiel do tuctoveho nemeckého sedanu. >:D
Thomasino: práve minulý TypeR podobne ako RS Trophy R som mal za autá tvrdé ako skala kvôli NS. A potom príde VW a vyhlási, že jeho rekordman má práve kvôli hrbolatosti trate mäkší podvozok ako relatívne civilný Clubsport. Niečo mi tam nevychádza [odkaz] >:D
Chcelo by to viac jazdiť a menej teoretizovať. :-)
Woody: som zvedavý čo budeš hovoriť keď ho budeš predávať. :-) -
iudex 01.02.18 12:19
« Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy
paja: problém je, že neviem, akú konečnú cenu by spravili a teda čo je reálna konkurencia (cenu som neriešil, lebo predajca vedel, že už mám nakúpené).
Pri rovnakej cene GTIP. Ale predpokladám, že ten bude pri porovnateľnej výbave cenovo výrazne vyššie. CtR je drahší, tiež MRS bude iste drahší. P308 ma z princípu (jeho debilného interiéru) nezaujíma. Najbližšie by mohla byť Cupra. A pri Cupre by som fakt váhal. Leon nemá tú vnímanú kvalitu, ako Golf, takže tam trochu odpadá tá konkurenčná výhoda a interiérovo je to vyrovnané. i30N pôsobí tak divokejšie a v móde N až hulvátskejšie, Cupra je taká nenápadnejšia a civilnejšia (a nemyslím len výzorom, ale zrejme aj prejavom). Fakt by som váhal a asi by to rozhodla cena. -
woody-alien 01.02.18 11:59
« Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy
Leg: Máš pravdu. Třídvířka zabili samotní zákazníci. S mírnou, ale opravdu mírnou nadsázkou lze říct, že jim můžeš do auta dát dvouválec s vypínáním jednoho válce, filtry na cokoliv si vzpomeneš, může to mít jízdní vlastnosti dvacet let starýho rudlíku, může to mít prostornost železné panny a kufr, kam se sotva vejde tabatěrka, to všechno je v pohodě....ale NESMÍ to mít jeden pár dveří. To je prodejní sebevražda. ;-)

Anyway... já se rozhodl pro páprdovský pekáč, takže vopatlávat Cupru už se nechystám.