Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 08.02.18  16:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy

tom : môžeš poslať aj mne niečo aké zľavy sa dávajú na plnotučné M ?
    M2 už mám nacenenú,ja len či M3/4 nebude moc blízko.
    tu v odkaze predáva svoju M3 chlapík z klubu, a myslím fakt dobrá cenofka.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.02.18  16:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy

Slevu dostal díky známostem dobrou ;-) Více v SZ.
    Byl tam Comptetition Paket a vybral šedou pastelovou TELESTO (ceníková cena 130 tisíc), ikdyž jsem se ho snažil ukecat na nějakou výraznou barvu, např. San Marino Blue (70 tisíc)..
    [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.02.18  15:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy

Cenu/veľkosť beriem, ale vyšší image Mercedesu nie. Podľa mňa je nemecká trojka na rovnakej úrovni, nemyslím, že niekto vníma napr. C kupé vyššie, ako 4er kupé.
    Prírastok by mal byť podľa zmluvy do 3.4., takže ešte takmer 2 mesiace čas.
    Btw. akú cenu/zľavu dostal ten kamarát?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 08.02.18  15:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy

Tak Mercedes je vnímaný přece jen ještě o kousek výše než BMW a Audi :-!
    A také ceny má vyšší...
    Už víš, kdy čekáte ten oranžový přírůstek do rodiny? Známý dnes objednal do výroby M4, pomáhal jsem mu to trochu řešit a nasměroval na správného dealera v Praze, na poslední chvíli ještě nevěděl jestli chce M3 nebo M4 >:-[] Ale celkem jasno měl v manuálu :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 08.02.18  15:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy

Tom: ako šesťvalcové kupé od BMW Ti prejde, ale šesťvalcové kupé od Mercedesu už nie?
    Btw. vo Francúzsku je už konfigurátor na Megane RS. Ešte iba základná verzia Sport (za 39400 eur), ale dá sa spraviť predstava. Napr. prezentačné farby (oranžová Tonic a žltá Sirius) sú za mastných 1600 eur (obyč metalíza je 650 eur). [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 06.02.18  17:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy

Jo, jo, céčko kupé je mooooc pěkné !! Sám jsem si nechal spočítat na kolik by přišlo C43 AMG kupé, nebo aspoň sedan, ale stále je to asi 1,7 míče :-( A ke všemu je to už úplně "politicky nepřijatelné" :-O
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.02.18  16:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy

Jedna dnešná impresia z ciest: na križovatke som zastavil za ÁeMGéčkom C 63 S coupé. Fakt krásne kupé, ktoré sa mi páči viac ako M4, sýta modrá metalíza, širokánske valce kolies, vzadu rešpekt budiaca štvorica koncoviek výfukov: [odkaz]
    Ale pri bližšom pohľade som videl, že tie koncovky sú (ako je to dnes žiaľ bežné) len fejky, ide fakticky o krytky koncoviek výfuku a skutočná koncovka výfuku (až smiešne tenká a obyčajná) ústila len do jednej z tej dvojice: [odkaz] Fakt nerozumiem tejto móde a či to má zrovna AMG model s vyše 500 koňovým osemvalcom v cene 90000 eur zapotreby. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.02.18  20:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy

Jinak ta Cupra ST se dá případně "oživit" decentním splitterem vpředu, jako má tady ta modrá co jsem s ní jel (podobný pěkný má i Covenant). Akorát tam má borec vzadu moc tmavá skla, ikdyž schválně. A vzadu má pak pěkný výraznější difuzor, taky to vypadá hned agresivnějí :-) Ale jistá nenápadnost a elegance se mi u toho modrého kombíku líbí..
    [odkaz] (plus další foto před tím)
  • « 20 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 02.02.18  17:51

« AR Giulia QV jazdné dojmy

Možno niektorý viete ,ale akosi ma omrzelo moje auto,alebo skôr ten automat tak hladám niečo "normálnejsie" este s kutáčom pokial sú.Bol som omrknúť Giuliu QV a tak skúsim čo-to napísať aj o krátkej jazde. Staticky to auto zvonku vypadá parádne ,hodne tomu asi dopomohla červená competiozione a krásne 19 kolesá.Interier to isté a nenašiel som ani nejaké ergonomické přešlapy.Karbonové sedačky perfekt a hneď som sa dobre usadil.Volant by som zniesol aj troška hrubší tak ako ho mám v BMW. Rozmiestnenie tlačítiek na volante presne ako vo vrtuli ale lepšie sa mi to ovládalo v AR.Štartovacie tlačidlo na volante pekná fičúrka. Vzadu som ani neskúšal sedieť,takže neviem ako to tam je priestorovo.Kufor vcelku objemný a dobre tvarovaný.
    Zaujal ma ale malinký o to viac potešujúci detail sklápateľných vonkajších zrkadiel. Do auta sadneš a až po naštartovaní sa odklopia. Prečo sa mi to páči? Pretože sa nezaklápajú/odklápajú při každom zamknutí/odomknutí keď niečo zabudneš v aute čo je u mňa časté.
    No a k samotnej jazde. Auto je už trochu hlučné aj v normálním režime ale nič obťažujúce a jazda trošku tvrdšia jako v M235i-komfort režim. Režim dynamický už má celkom grády a zvuk ako bonus.
    Race (všetko off) som moc nechcel skúšať ale keďže počasie bolo fajn tak som sa odhodlal na popud predajcu ktorý bol so mnou.To auto sa akoby úplne zmenilo.Neskutočne išlo za volantom a to fakt.Nejdem písať o nejakom cite v riadení pretože moje nervové ukončenia v prstoch sú nejaké asi menej citlivé.Reakcie na plyn perfekt a to som netočil do obmedzovača takže ozaj radost z jazdy bola aj u AR.Podvozok hodne pritvrdil.Na daily jazdenie nič-moc ale nejaký masochisti by si možno chrochtali blahom,na okruh či krásne okresky za EU peniaze asi ideal. Povedal by som že v prepínaní režimov boli vačšie rozdiely ako u BMW.Vcelku ma zaujal zvuk motora v kabíne,nie nepodobný motorom typu R3 :-) . Až po ceste domov na mojom aute som si uvedomil,o koľko je QV silnejšie auto oproti mojim 240kW…. pritom QV v režimoch normal/dynamic mi neprišlo nejaké brutálne,ale tá sila tam bola.Troška miatol aj rýchlomer pretože kde mám ja možno 60km/h tak Alfa mala v tej polohe ručičku na 120km/h…..
    Chod a radenie prevodových stupňov bez výhrad,a čo mám nejaké matné spomienky z posledného manuálneho BMW čo som jazdil asi to bolo u Julky aj lepšie.
    K brzdám sa vyjadrovať nebudem,pretože som im moc nedával a hlavne ma obmedzovala moja obuv.Občas som mal problémy aj so spojkovým pedálom,to ale tiež pripisujem topánkam.Ináč chod a silu čo treba vyvinúť na spojkový pedál taký normál.

Musím ale priznať že som pozítívne naklonený Alfe a QV zvlášť, takže nejaké chybičky som nenašiel a možno ani nehľadal.Dalšia vec je že porovnávam to iba s 235 čo je úplne iné auto,pretože M3/M4 som ešte nejazdil.
    Takže za mňa : keby som sa zbavil M235 za nejaký slušný peniaz tak asi idem do toho (do úvahy ešte prichádza M2) , ale po prvotných nástreloch výkupnej ceny asi len ostanem při tom čo mám.
    Ak si ale Julku nekúpim tak si to budem vyčítať celý život,pretože manuál tam už končí a údajne bude iba 2 ročná záruka namiesto súčasnej 5 ročnej.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.02.18  16:49

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy

Jsem úchylnej, já vím !! >:-[] >:D
    Ale když jsem byl posledně v říjnu na okruhu s M2, musím přiznat, že jsem měl o to auto docela strach, přece jen silná zadokolka, měl jsem velký respekt :-! Taky ta váha je cítit a gumy CSC3 stály za houby, hned se přehřejí. A v hlavě jsem měl, že když to rozbiji, bude to sakra drahý! Evidentně v hlavě velký rozdíl, jestli rozbiji MRS po 2-3 letech za 500 tisíc, nebo eMko za skoro trojnásobek :-( Asi to chce větší budget, nebo větší koule. Takto když tam vezmu Cupru, dovolím si s ní mnohem více jet na hraně, přece jen stojí polovinu ;-) A M2 si budu hýčkat a šetřit, ale kdyby se nedařilo a něco podělalo, může se stát, že půjde z domu jako první, to se uvidí. Je to částečně "investiční" auto. Teď jsou zprávy, že kvůli emisím končí výroba M3 (ale M4 pokračuje), je otázka 2 let, kdy podobná auta se už nebudou vyrábět a po pěkných kouscích bude poptávka >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 02.02.18  13:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy

Leon je bezpochyby krajšie auto ako faceliftovaná Octavia a v kombíku sa jej vyrovná aj praktickosťou. Ono celkovo Cupra ST vyzerá ako ideálny kompromis dynamiky, praktickosti a ceny, za tie prachy nič podobne rýchle a priestranné nie je. Veď keď dojednáš cenu, pošli mi SZ.
    A si jediný človek, ktorého poznám, ktorý má (bude mať) ako "to slabšie auto na bežné vozenie" 300-koňový hotheč/hotkombi. :-)
    Inak pri tých farbách je na tom Leon parádne, inde má človek problém vybrať si jednu ako-tak prijateľnú farbu (pozerám na Teba, Golf), tu by som mal problém vybrať si spomedzi až troch veľmi zaujímavých farieb: ako červená, tak i modrá sú super a silne by som uvažoval aj o tej oranžovej, k ostrému hotheču sa výrazná farba hodí a naviac pekne oživí inak nevýrazný zovňajšok Cupry (ktorá sa líši od bežných modelov veľmi málo, čo vytýkam aj Golfu R). [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.02.18  09:34

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy

No mě teda ten nový čumák u Kokty RS fakt vadí. Jediná barva, ve které bych to snesl je tmavě šedá, ikdyž to vlastně zase ani barva není >:-[] Ale zaniká ten rozdíl. Ale když to svítí, tak je to stejně ošklivé, jak ty dva LED pásky na sebe nenavazují. Na druhou stranu, ze všech aut co jsem zkoušel, tak má druhé nejlepší sedadla pro vyšší lidi, hned po Civicu Type R.
    [odkaz] (na konci jsou fotky těch sedadel v alcantaře a mají dlouhý sedák)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.02.18  09:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy

DOUBLE 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.02.18  00:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy

Čert vem čumák, ale Cupra ST toho za ty prachy nabízí opravdu víc.
    Červenou Desire a k tomu tyhle (starší) kola:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 01.02.18  23:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy

Ale jo, já to beru, kdybych se rozhodl pro Cupru, tak bych tu modrou nejspíš taky vzal... ale červenou bych radši. Přesně, rozdíl v ceně proti RS230 je minimální a Cupra dává větší smysl. Kdyby aspoň neměla ORS ten nový čumák... ale má a s ním už ani neplatí to, že se mi Octa líbila víc.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.02.18  23:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy

Tam jsem na ni koukal, dokonce stojí venku vedle sebe kombík a pětidvířko ve stejné vínové, ale má ty základní sedadla která mi nevyhovují (pro mě důležitější než DSG a barva) a navíc taková sleva u nich zatím nehrozí >:-[]
    P.S.: Jen upozornění, ta cena co je uvedena u některých nabídek je včetně "speciálního" financování Škofin, na kterém přeplatíš mnohem více než je rozdíl 20 tisíc, kterým se ta cena snížila.(na částce 360T přeplatek za 5 let je 75 tisíc!). Takže ta původně zvažovaná oranžová Cupra 300 5dv. uvedená za 699 tisíc je reálně za 719 tisíc s rozumnějším financováním a to je v tom ještě podpora 20 tisíc za výkup staršího auta. Takže reálná cena 739 tisíc! To jen tak na dokreslení ;-) >:D [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.02.18  23:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy

Tak to máš jak se ženskou, když se ti líbí a je zrovna volná ("skladem"), jdeš do toho...! >:-[]

P. S. V Brně (Louda) je i jedna skladovka CST v červené Desire (s dsg), ale musel by sis vyjednat nějakou "slušnou" slevu.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 01.02.18  23:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy

Každopádně je to jedno, na výběr z výrazně zvýhodněných skladovek (s těmi lepšími sedadly) po celé ČR byla jen krátká oranžová nebo dlouhá modrá, oboje v Ostravě >:-[] Byla ještě možnost si to zadat do výroby s podobnou slevou (přes známého) a přidat např. adaptivní tempomat, dokonce jsem zvažoval 6-DSG, ale s automatem by bylo větší riziko že se nestihne vyrobit do 27-mého týdne kvůli DPF a i s manuálem tam bylo riziko. Sice bych si takové auto nemusel odebrat, ale skladovku mezitím někdo koupí, a budu v háji. A mě se to v té modré líbí, takže já jsem spokojen. Původně jsem přemýšlel že stačí něco jako Oktávka RS, Golf GTI apod., ale když jsem dostal nabídku na podobně vybavenou Oktávku RS 230 (bez samosvoru a bez adapt.tlumičů) za 720 tisíc (GTI 245 Perf. jen o pár desítek tisíc dražší) a náhodou zjistil, že skladovka Cupry 300 5-dv je za stejný peníze, můj zájem se nasměroval ke Cupře >:-[] Ten mírně slabší interiér proti Golfu nějak zkousnu, taky průměrné řízení, ale ten skvělý motor to jistě vynahradí!
    EDIT: Speedfred - Giulia QV sice moc zajímavý auto, ale cena trochu už jinde. Za to mám M2 + Cupru ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 01.02.18  23:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy

[odkaz]

tu,krásne zanikajú svetlá....
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.02.18  22:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: i30N jazdné dojmy

Jak myslíš, ale podle mě to "zanikání" světel CST naopak sluší (viz ty světla na modré)...
    V té červené vypadá minimálně o level lépe, tady souhlasím s Emelem!
    [odkaz]
    [odkaz]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…