Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 17.02.18  16:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz

Na stránkách Autocaru jsem narazil na trefný citát Dana Prossera (Autocar/EVO/TG):
    "MY FAVE HOT HATCH - VW GOLF GTI MK5: There are faster hot hatches and there are more exciting hot hatches, but for me the VW Golf GTI Mk5 is a near-perfect example of the breed. It’s great to drive quickly and modern enough to be comfortable every day, without being so new that it feels digitised. A bargain buy now too. Dan Prosser"
    Překladač: Existují rychlejší horké poklopy a existují další vzrušující horké poklopy, ale pro mě je VW Golf GTI Mk5 téměř dokonalým příkladem plemene. Je skvělé řídit rychle a moderně dost, aby bylo pohodlné každý den, aniž by bylo tak nové, že se cítí digitalizováno. Vykupte také výhodu. Dan Prosser
    [odkaz]

Za sebe bych to "přeložil" tak, že GGTI5 už sice patří mezi tu "novodobější" část generací GGTI, ale přesto ještě působí příjemným analogovým (byť, na dnešní dobu už i poněkud retro) dojmem.
    Asi je to jeden z hlavních důvodů proč ho stále mám a aktuálně neprodám. Jednu dobu jsem častěji jezdil s G6 GTI, ale pokud jsem s tím autem jel sám, tak mě to zdaleka nebavilo tak, jako s G5 GTI, až mě to samotného dost překvapilo, šestka má sice menší spotřebu (o cca 1,5 l), v režimu comfort je pohodlnější, je lépe odhlučněná..., ale přesto (nebo i právě proto) má charakterem blíž k běžným verzím Golfu (byť se silnějším benzínem). Ve finále jsem proto chtěl prodat šestku a nechat si pětku, nakonec si nechal šestku mladý na daily a 370Z teď prodává..., co bude dál je zatím ve hvězdách, ale představa, že prodávám pětku za pár šušňů se mi dost příčí..., když ji bude kde dát, nechal bych si ji klidně někde na "semeno" (viz: GTI Mk5 is a near-perfect example of the breed).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.02.18  23:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz

sf
    Díky, sice jsi to (omylem) napsal jako reakci na woodyho, ale i tak je jasné, jak si to myslel... >:D ;-)

P.S. Smečař bez nahrávače je jako hráč (volejbalu) bez balónu... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.02.18  23:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz

>:D
    Jj, tak nějak..., střídat auta můžeš, ale všechny pak musí mít erotické logo + 4Co! >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 16.02.18  22:48

chlape ty si tak geniálny ,čo príspevok to bavíš
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 16.02.18  22:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz

wl: Zřejměs to trefil....to potom ale raději abys nestřídal auta. Koupíš si M-RS, po nějakým zvykání si konečně překonáš svý pudy kecat autu do smyku....a pak ti speedfred půjčí na chvilku svojí budoucí M2/QV (to ještě uvidíme) a může si rovnou spořit na nové. >:D
    Následná debata u zraněného stromu.
    "Ty voe,proč si nic nedělal ?"
    "Sem myslel, že se to vytáhne samo. Renault to umí, germán (ital) ne ? To mě udivuje." >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.02.18  21:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz

Ono je snadné říct, že když ti začne ulítávat zadek, tak dělej jakoby nic a v klidu počkej jak to dopadne, ale člověk má taky nějaký pud sebezáchovy a pak logicky reaguje spíš podvědomě. Určitě to bude chtít minimálně čas a prostor (okreska není okruh) si na to zvyknout.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.02.18  17:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz

Mě ten 4-controll přijde prostě zvláštní věc, nelíbilo se mi to už u Megana GT, ale měl jsem ho půjčeného jen asi na 2 hodiny. Prostě cítíš že ten zadek dělá něco jiného, nedovedu si to představit na okruhu když jedeš na hraně nebo se dostaneš do malého smyku, automaticky prostě dáváš kontra :-O 8-s
    A mám to naučené i s přetáčivou zadokolkou, když jsme občas brzdil pozdě do zatáčky a zadek se utrhl. Taky jsem to párkrát honil zprava doleva a zleva doprava >:D
    Viz.tady jedno video z Brna, ale na videu to vypadá vždy méně akčněji, než to je ve skutečnosti :-)
    [odkaz]
    A pak ještě jednou ve druhé zatáčce na Slovakiaringu na mokru asi ve 130-ti, to mi málem zhnědly spodky, když mi začal ustřelovat zadek :-) [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 16.02.18  16:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz

wl: jj, tak si to i ja vysvetľujem. Teda prirodzená reakcia vodiča (hlavne toho čo má skúsenosti s RWD) je kontra, čo sa v prípade FWD s 4controlom zrejme správa kontraproduktívne a ako píšeš, ešte viac to auto rozhodí. Ako hovorí Rasťo, treba zrejme viac dôvery v ten systém a namiesto kontry to držať rovno a spoľahnúť sa, že to predok so samosvorom vytiahne a tiež že tie natáčacie zadné kolesá sa zrovnajú. Ale verím, že pocitovo to musí byť ťažké a možno nie moc intuitívne (a som si istý, že mňa by to rozhádzalo dokonale).
    fred: keďže sa pýtaš iba odborníkov, tak ja neodpoviem >:D Obrátil by som sa na webpaju, ktorý tuším QV jazdil a ako majiteľ M3 (a bývalý majiteľ XE S) má zrejme relevantný názor.
    EDIT: tak paja hovoril, že Ti moc nepomohol, sám by mal dilemu medzi M2 a GQV.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 16.02.18  16:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

akurát by frfľali že si neviem umyť pekné biele auto :-)
    A čo poviete ako odborníci na QV ?
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.02.18  15:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz

iudex
    Možná ti novináři na tu přetáčivost MRS(C) reagovali jako u klasického RWD (kontra), což by tady mohla být naopak chyba. Tady to asi vyřeší samotný 4C, ale v případě, že mu do toho začneš kecat volantem, vznikne problém a začne se to celé "hádat".
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.02.18  15:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

sf
    Od Andreja??? To sis nějak popletl, Andrej je přeborník v čerpání dotací, nikoli v jejich rozdávání.
    Ta šedá by byla ještě lepší, než bílá, to by si sousedé už vůbec nevšimli, že máš nějaké auto, natož nové. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 16.02.18  14:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz

Hm, Rasťo vcelku obhajoval tú pretáčavosť 4controlu ako veľmi čitateľnú a na adresu kritikov (teda aj Ondra) sa vyjadril, že by im dal facku. >:D
    Inak podľa tohto zdroja budúca 3er bude mať šesťvalec ako M Performance verziu, teda M340i, ale čo je hlavné, iba s automatom a iba so štvorkolkou. [odkaz] Všetci petrolheadi iste začnú demonštratívne páliť šiltovky BMW. >:-[]
    Ostatné motory:
    316i 150k (zrejme 1,5 R3), dvojlitre 320i 204k a 330i 265k a šesťvalcová M340i 380k. Teda všetky motory vcelku citeľne posilnia, najviac práve R6 (až o 54k). Zrejme i to je dôvod, prečo nebude RWD (a svojou voľbou som tiež prispel k presvedčeniu BMW, že pravoverní petrolheadi síce hlasno kričia, ale napokon si aj tak kúpia xDrive). >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 16.02.18  13:20

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: První test Megane R.S. od Garáž.cz

Jazda na Megane RS od Rastíka Ch.

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 16.02.18  13:12

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

Tom: nesúhlasím, práve dnes za mnou na križovatke zastala biela M2 a okamžite ma upútala hlavne tým agresívne tvarovaným predným nárazníkom, ten rozdiel oproti M240i som hneď zaregistroval. Ale to sme my, blázni do áut, podľa mojich pozorovaní bežní ľudia sú pomerne nevšímaví k detailom auta, ak to je rovnaký model a najmä farba, tak to nerozlíšia, takže som presvedčený, že prechod z bielej M25i na bielu M2 si 99% ľudí nevšimne (ak je to teda to, čo chceš; väčšinou ľudia s novým autom naopak chcú, aby bolo identifikovateľné ako nové).
    Btw. tej M2 Competition to v sunset orange svedčí, konečne zaujímavá a výrazná farba pre M2 (popri tej modrej): [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 16.02.18  09:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

WL : už zakladám aj neziskovku a čakám na nejakú dotáciu od Andreja. :-)
    Susedov mám fajn,ide o prácu a zákazníkov.
    Tom : čo sa mi celkom zapáčila tak to je tá šedá farba.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 16.02.18  09:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2

Tak zrovna v bílé barvě je M2 hodně nenápadná, dost tam zanikají ty vytažené blatníky (stejně tak v černé), tady by si to s M235i klidně mohli splést >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.02.18  00:26

« Re: Re: Re: Re: Re: M2

Třeba na tebe ještě nakonec založí finanční sbírku... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 15.02.18  22:30

« Re: Re: Re: Re: M2

>:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.02.18  19:59

« Re: Re: Re: M2

Tak sousedům vysvětlíš, že ti to už (za ty roky) trochu rezlo, tak si to musel stříknout, protože na nové nemáš... >:D
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 15.02.18  18:49

« Re: Re: M2

tak na tých fotkách vypadá parádne.
    Záleží aj aká bude za cena za "kompetišn" uvidím,predajca volal že skúsi zistiť podrobnosti a dá vedieť.
    Jedno malé mínus to má už teraz ,bude tam aj particle filter.

PS : pre mňa by bola najlepšia biela,aby si okolie nevšimlo nové auto. :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…