Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
praděda7 21.02.18 18:04
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nohavica valí z Čech přes Moravu až na Slovensko
Tož aby se ti v Cupře dobře sedělo!
V M140i sedadlech lidi bolí záda (lower back v Anglii) a mě taky bolely. Hrál jsem si dlouho s lumber support až sem našel so, so, nastavení. Je to ale stále jen kompromis. A to jsem menší postavy.
Jinak SEAT až na Leon cca 2005/8 mě žádný neoslovil. Ale stejně jsem po návrátu z exilu v roce 2008 koupil Mazdu 3 MPS gen1. A pak v roce 2010 gen.2. Obě měly perfektní sedadla v alcaltaře. Ale jak už se zmínil, jsem menší postavy, tak se sedadly mám problém jen vyjímečně. -
Thomasino 21.02.18 17:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nohavica valí z Čech přes Moravu až na Slovensko
Ty sedadla jsou dělaná spíše na menší lidi, mě to dole z boku rejpe do mých bolavých ledvin a zespodu do žeber :-( V M3 jsou lepší sedadla, nebo v Audi S-line. To boční vedení jde více nahoru. Nakonec i v Oktávce RS jsou o dost lepší :-! Ta má mimochodem v té verzi 245 famózní sedadla s relativně dlouhým sedákem a v alcantaře (no dobře, kdyby se dal vysunout jako u BMW, bude to špička!
[odkaz]
Proto jdu nyní do Cupry, protože ty jejich příplatkové jsou hodně fajn! [odkaz]
Navíc od jara 2017 vypadá i ten interiér už o poznání lépe, více se blíží Golfu, přidali tam černé lesklé plochy s chromovanými rámečky a působí to hodnotněji (aspoň na mě). Plus u Cupry jsou pěkný výplně dveří v Alcantaře, to nevím jestli ale Cupra neměla už před tím, to nám řekne spíše COVENANT co tam má. [odkaz] -
praděda7 21.02.18 14:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Nohavica valí z Čech přes Moravu až na Slovensko
Co ti na sedadlech v M2 "nesedí"? V M140i to také není žádná výhra. Trvalo mě nějakou dobu než jsem to jakžtakž spytlíkoval. Ale stále to není 100% "ono". Nejpohodlnější jsem zatím měl komfortní sedadla v F15 X5....jako "v peřince".... ;-) -
Thomasino 21.02.18 11:31
« Re: Re: Re: Re: Nohavica valí z Čech přes Moravu až na Slovensko
Zatím jen prodávám Golfa SV 1,4 TSI a po včerejšku má již svého kupce >:-[]
U M2 se pak uvidí, snaha bude ji udržet samozřejmě dále :-) Ikdyž občas je to střídání aut vopruz a ty sedadla mě nevyhovují. Jo a Cupra 300 ST je podepsaná, výměna proběhne začátkem dubna ;-) -
Leg 20.02.18 12:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Nohavica valí z Čech přes Moravu až na Slovensko
Ak sa nemýlim, Austrian Airlines je národný letecký dopravca, ktorý len pohltil Lauda Air, dôchodkovú aktivitu Nikiho Laudu. Ten si potom založil druhú aerolinku FlyNiki, ktorú pre zmenu zožral AirBerlin. Po krachu AirBerlin pred pár mesiacmi to vyzerá tak, že FlyNiki preberie Laudamotion, spoločnosť zasa kontrolovaná Laudom. Ten chlap je nezmar. >:D
Iudex: je to tak, má to svoje čaro. Aj keď z veľkej časti tkvie vo svojej relatívnej neobjavenosti. -
praděda7 20.02.18 12:13
« Re: Re: Re: Re: Nohavica valí z Čech přes Moravu až na Slovensko
Žes tady vzpoměl Austrian Air. Kdysi to byly Lauda Air. V roce 1990 jsem letěl v jejich B767 F004 z Bangkoku do Vídně. Bylo to krátce potom, co sám Nicki Lauda tento stroj pilotoval a airline si z toho dělala velkou reklamu. Dostal jsem tenkrát i Laudovu čepici. Měl sem velkou kliku, protože to samé letadlo se pár měsíců na to v Thaisku zřítilo........Ufffffffff........ :-( -
iudex 20.02.18 10:57
« Re: Re: Re: Nohavica valí z Čech přes Moravu až na Slovensko
Ad Thomasino a predaj M2: to je verím len sranda. Byť to M240i, tak by som na skorý predaj stavil boty, ale žeby M2 neuspokojila ani na obvyklé 2 roky? >:-[]
Fred: ak máš ako alternatívu M2 a GQV, čo je iná liga, tak asi money is no object a potom nie je o čom, 510 koní vs. 370, stredná vs. nižšia stredná, exotika vs. pomerne bežný výskyt. ;-)
Leg: presne tak, Atlantik ma chytil, je to také iné. A ešte to nie je také preplnené (no, pre Island to už neplatí, to už je masovka, ale Azory boli také príjemne poloprázdne, uvidíme, ako v lete Madeira). Ja viem, že pre Teba s Tvojou profesiou je to už možno nezaujímavé, aj môj synovec je "letuško" v nemenovanej leteckej spoločnosti z Emirátov (nomen omen) a ten už pobehal také exotické miesta, ktoré ani na mape neviem nájsť. Ale ja vyberám miesta, ktoré sú dostupné ako časovo, tak finančne (na tú Madeiru teraz spravil Austrian priamy let) a súčasne aby boli trochu iné než tie otrepané stredomorské destinácie. Inak v talóne do budúcna mám ešte Svalbard/Špicbergy. ;-) -
Leg 20.02.18 09:39
« Re: Re: Nohavica valí z Čech přes Moravu až na Slovensko
Tak nám to netrvalo dlho a Thomasino zasa predáva auto. :-) (ja viem, opakovaný vtip ;-) )
Fred: bež do tej Júlie, v reálnom svete je násobne atraktívnejšia než M2 či M3 a s klackom to bude v budúcnosti cenený kúsok. A ísť do talianskej techniky - to chce chlapa! :-) Inak nedávno som videl snáď prvý krát 4C v bežnej premávke, matnú bielu, a ako ma to auto na fotkách či v showroome zvlášť neoslovilo, medzi bežnou šedivou konfekciou vyzeralo ako prízrak - malé Ferrari, špica.
Iudex: vidím, že si naskočil na vlnu popularity ostrovov v Atlantiku, Island je totálna masovka, Kanáry a Madeira zaživajú renesanciu a Cape Verde je už klasika. Pred dvomi rokmi skoro nikto nevedel, kde sú Azory a teraz tam Ryanair rozbieha linky. A kolega nedávno vyhlásil, že sa chystá na Falklandy, napriek tomu, že tam cesta trvá niekoľko dní a nič tam nie je.
-
praděda7 20.02.18 09:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
No, pod 1.5 to by bylo za novou moc dobrý. Určitě ne v Renocaru........ ;-)
Tož pořád mě vrtá hlavú, že jak píšeš podvozek má M2 z M3/4, ale adaptivní M podvozek s M2 nenabízí. Co za tím vězí? To ji opravdu chtěli držet tak hard core?
-
iudex 20.02.18 08:31
« Re: Nohavica valí z Čech přes Moravu až na Slovensko
wl: dík za info, ale aj keby som bol veľký fanúšik Jarka (čo nie som), tak koncom apríla idem na fotovýlet na Faerské ostrovy; na to sa teším snáď viac než na auto. :-)
Btw. práve som dočítal knihu odohrávajúcu sa v Londýne 70. rokov (Haníf Kureishi: Budha z predmestia) a tam je pekne opísané, aký veľký význam mala hudba pre mládež v tých rokoch; viem, že to bolo sčasti aj u nás tak, ale predsalen na západe to bolo ešte silnejšie. Mňa vyrastajúceho v 80. rokoch to už minulo (možno iba čiastočne lízlo delenie na depešákov a metalistov). -
Thomasino 20.02.18 08:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: M2
Myslím že i nějaký motor tam bude, takový divný počet válců to má, furt to dělá kravál! :-( Jo a je to modro-zelený..
P.S.: Manuálem, dvouzonnova klima, vyhr.sedadla, střední audio HiFi, park.kamera, šedý pruh na čelním skle, prodl.záruka na 4 roky/100T, servis na 5 let v ceně.. Velká Navi, bixenony, samosvor a 370hp v základu ;-) Najeto 9300km. Nová se dá asi koupit pod 1,5