Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.03.18  20:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV

sf: Nj, mrknul jsem se do ceníku a tak nějak, jak píšeš, to je. Resp.příplatek je pár tisíc, ale musíš k tomu koupit příslušnej volant. Proč je takovej odskok v konfigurátoru netuším a ani se mi to nechce zkoumat.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 27.03.18  20:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV

keď som ja kupoval bmw, tak myslím za športovú automatickú prevodovku bol príplatok cca 6.000 Kč a mali tam byť naviac myslím iba pádla a iný volant.
    Market : ani sa tomu pánovi nečudujem že menil man. za automat , ja som ale odhodlaný bojovať. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 27.03.18  20:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV

ved pisem, v mojom byvalom BMW a este pred par mesiacmi to bolo par stoviek EUR (a este som zabudol, ze v tom bol lounch control).
    Preco je to teraz tolko penazi, tak to vazne netusim a tiez by som to rad vedel... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.03.18  20:16

« Re: Re: Re: Re: Re: QV

Market: To se mi nějak nezdá. Příplatek za ten sportovní automat je podle motoru minimálně 103 tisíc. To je blbost, aby to bylo jenom za možnost přepnout do sport módu, řadit manuálně nebo pádlama. V tom příplatku musí být zahrnuto ještě něco, já nevím, možná registrační poplatek na Slovensku. >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 27.03.18  19:45

« Re: Re: Re: Re: QV

Poznam pripad od dealera z DS, kde si zakaznik objednal novu Giuliu QV vyslovene s manualom a po par stovkach kilometrov ju tam odviezol, ze uz ju nechce ani vidiet, ze nech to predaju niekomu inemu a on si hned objednal rovnaku QV, ale s automatom!
    Cela sranda ho stala peknych par desiatok tisic EUR, ved len registracny poplatok za kazde auto zaplatil 2x3900 EUR.
    Ten manual v takom silnom aute asi nebude taka sranda.
    Ale ak by som na to mal, tak aj ja by som si QV kupil s manualom :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 27.03.18  19:28

Ked pozeram do cennika, tak teraz je ten priplatok vazne obrovsky, ale ak si dobre pamatam, tak este pred par mesiacmi to bolo radovo v stovkach EUR.
    Tu prevodovku som mal v 330d xDrive a mala moznost prepnut do rezimu sport, kde bola rychlejsia a dalo sa radit aj manualne alebo packami na volante.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 27.03.18  17:40

« Re: Re: Re: QV

wl: Slovenská obdoba slavného Styronova románu, která tu nedávno vycházela na pokračování pod názvem Iudexova volba >:-[] , mě samozřejmě inspirovala k bezpočtu konfigurací na stránkách BMW. Takže to mám ještě v hlavě. Příplatek za automat 58t, příplatek za x-drive 65t. A jelikož jsem součástí zdejší důchodcovské lobby >:D , pokaždé mi to vyšlo tak, že bych bral automat a vykašlal se na x-drive. Ano, ano, 340i jsem nejel, ale třeba toho červenýho krasavce jo a automat mi vážně nevadil. ;-)
    [odkaz]

Prostě důchodce......ale se srdcem řidiče. :-)

PS: Budu tady za blbce ale nechce se mi to hledat. Vrtulkáři všech zemí, co přesně znamená "sportovní automatická převdovka" pro 3-er, že za to chtěj takovej ranec ?
  • « 00 Reagovat !

foto webpaja

webpaja 27.03.18  07:40

Ten manuál je v GQV naprosto lahodný. Přesný, lehký, rychlý. Je jedno jestli tlačíš nebo jedeš relax. Obecně je ovládání příjemně lehké i přes brutální motor.

Ještě jednou děkuji za možnost svezení, mám z hlediska jízdy jen ty nejlepší dojmy. Podvozek pevný, ale ne kostitřas, řízení lahodně vyvážené, žádná hluchá nebo přeposilovaná místa. Spojka možná až moc lehoučká, nicméně s jasným záběrem a motor? To je peklo se čtyřmi dveřmi. Auto je na tu velikost lehoulinké a i ve vyšších rychlostech ten ohromný nápor výkonu dokáže zavrtět zadkem.
    Nicméně jen když chceš, jinak to je z mého pohledu i příjemný a tichý cesťák.

Za mě skvělá volba! :yes: ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 27.03.18  05:50

« Re: Re: Re: QV

Tak somozrejme že som skúšal QV aj s automatom,je tam ten fantastický 8st ZF ale chcel som MT,však automat som mal.
    Tu ide asi aj o celkové naladenie auta ako napr M3 vs 340i, tá 340 je taká ako uvoľnenejšia na denné jazdenie a príjemnejšia.
    Tak samozrejme že zatiaľ som spokojný a pri každom pridaní plynu :-))))
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.03.18  22:57

« Re: Re: QV

Myslíš podobně, jako ses ty (juniore) nechal "zviklat" z rwd na awd? >:D >:-[]

P.S. Mě by zajímalo, kolik % lidí, kteří mají možnost se v tak silném sedanu (střední třídy) pořádně svézt s oběma převodovkami, si nakonec vybere manuál?
    Že jich bude méně, je jasné (viz konec manuálu v JQV), ale o kolik % méně? :-|
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 26.03.18  22:44

« Re: QV

Fred: nenechaj sa tu zvyklať dôchodcovskou automatovou lobby, manuál je správna voľba! >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 26.03.18  22:30

« Re: QV

sf
    Paráda, ještě abys toho manuálu nakonec nelitoval... >:-[] ;-)
    Měl si vůbec možnost se s tím svézt i s automatem?
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 26.03.18  21:58

« QV

No poviem to takto: spravil som na tom cca cez 600km a koní mi nikdy nebolo dosť,ale už som mal chvíľky že som sa opýtal či nemala 235 ostať doma 8-s . R6 motor mi príde kultivovanejší ako V6,ťažko ale takto vravieť keď pri rovnakom objeme je tam 180koní viac + zlatý automat + sedačky.Sedačky perfektne držia,len to moc nie je na stále nastupovanie/vystupovanie a k tomu ma dnes seklo v krížoch tak som mal chuť ísť dalej autobusom.
    Človek musí bojovať s manuálom,a vcelku to auto aj ide už v otáčkách tak do 5000rpm,viac ho nechcem točiť aj keď je vcelku problém to ustriehnúť na nižších rýchlostiach :*)
    Prevodovka je skôr stavaná na nemeckú dialnicu vtedy tam dáš v tichu aj 6 ,príp jazdiť okresky 2-3-2-3 a už tá 3 ťa dostáva do k.rva vysokých rýchlostí.
    Brzdy som ešte poriadne netestoval,ale brzdí to >:D
    To len tak narýchlo čo ma napadlo,robím si ale poznámky aj k ostatným veciam tak to kdesi potom vypľujem.
    PS: ja ako stály fanúšik F1 (začala nám nová sezóna) iba nechápavo krútim hlavou ako zvládali tie monštrá v 80-tych rokoch s manuálmi.
    PS2 : asi starnem,príp som už na to všetko starý
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 26.03.18  21:14

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: blog

Leg: ani sa Ti nedivím, to musí byť pre Teba radikálna zmena. Mal si tuším nejaký starší Canon vyššej rady, tuším 40D alebo tak niečo, čo boli vcelku obludy a tuším si spomínal telezoom, čo je obluda ešte väčšia. Teraz jeden z najmenších mirorlessov a k tomu malý pevný "štamprlík", rozdiel už ťažko môže byť väčší: [odkaz]
    Aj keď je pravda, že mať podobný zoom na Fuji, tá úspora by nebola taká veľká.
    Fred: tak sa neokúňaj a preháňaj, 510 koní pod zadkom tu nemá nik, ešte aj ten pajov osemvál je o dosť slabší.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 26.03.18  20:00

« Re: Re: Tož Frederiku.....

....rád slyším....taky zvažuju.....a brzdy dobrý?
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 26.03.18  12:14

« Re: Tož Frederiku.....

no čo Vám poviem ujo,prvé auto že uvažujem na kupou antiradaru >:D
    Ono to ide za každých okolností ako divé...
  • 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 26.03.18  11:01

« Tož Frederiku.....

gde sú první dojmy????????????..... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 24.03.18  20:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: blog

Je to total of topic, ale nějak mě nepřestává bavit tohle video:

[odkaz] >:D >:D >:D

Originál pro neznalé: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 23.03.18  12:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: blog

Kupoval som v UAE, bohužiaľ som to nestihol pred koncom roka a zavedením DPH. Tú 56-ku som pôvodne zatiaľ neplánoval. Do obchodu som nakráčal s úmyslom vybrať medzi kitom s 23 alebo X100F. Hlavná dilema teda bola medzi skladnosťou, kedy X100 môžem strčiť do väčšieho vrecka a možnosťou rozširovania arzenálu objektívov v budúcnosti - a s tým súvisiacimi nákladmi. Potom som si pre zaujímavosť poručil tú 56-ku a bolo rozhodnuté.

Zatiaľ mi zoom absolútne nechýba, keď nemám možnosť meniť objektívy, fotím proste 23-kou. Naopak, užívam si tú ľahkosť a už sa mi nechce zvyšovať hmotnosť výbavy. Ak by som v budúcnosti chcel rozšíriť arzenál, asi by som šiel do 16 f1.4, to ale vzhľadom k cene nebude tak skoro. :-)

Ja to zatiaľ tiež riešim fotením do JPEGov, tie filmové simulácie sú super a aspoň mi zatiaľ stačí karta, čo mi pribalili ku foťáku. Aj tak je ten JPEG väčší ako RAW na starej zrkadlovke. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 22.03.18  14:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: blog

Leg: congrats, ani si sa nepochválil. A kde si kupoval, na tom eglobalcentral-e alebo niekde vonku priamo? Pretože slovenské ceny sú dosť vysoké.
    Inak X-T20 a X-E3 považujem asi za najlepšiu voľbu (z hľadiska value for money) v rámci Fuji (a Fuji asi za najlepšiu voľbu v rámci mirrorlessov). V podstate sa líšia iba umiestnením hľadáčika (mne viac vyhovuje hľadáčik v ose objektívu, preto by som volil X-T20). A aj pekné sklíčka si kúpil, tú 23ku si avizoval, ale pri tej 56ke si sa buchol po vačku (oproti plánovanej 50ke) a z môjho pohľadu si spravil dobre, také sklo nemá skoro nik a na f1,2 budeš mať portréty ako z fullframu. Ja by som z praktických dôvodov kúpil aj zoom (resp. len zoom namiesto tej 23ky, buď 18-55 alebo možno aj ten lacný 16-50 (pre situácie, kedy sa objektívy nedajú meniť). Pri 23mm by mi chýbalo širšie ohnisko hlavne na krajinky.
    A keď riešiš software, asi vieš, že pri Fuji to má veľký význam, lebo nie všetky programy vedia dobre spracovať Fuji RAWy (kvôli špecifickému X-trans senzoru), takže na to si daj extra pozor a zisti, ktoré programy sú vhodné pre Fuji. A možno dopadneš ako mnohí, ktorí prešli na Fuji a fotia už len do JPEG (ktoré Fuji vie). ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…