speedfred 27.03.18 20:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV
keď som ja kupoval bmw, tak myslím za športovú automatickú prevodovku bol príplatok cca 6.000 Kč a mali tam byť naviac myslím iba pádla a iný volant.
Market : ani sa tomu pánovi nečudujem že menil man. za automat , ja som ale odhodlaný bojovať. >:D -
woody-alien 27.03.18 20:16
« Re: Re: Re: Re: Re: QV
Market: To se mi nějak nezdá. Příplatek za ten sportovní automat je podle motoru minimálně 103 tisíc. To je blbost, aby to bylo jenom za možnost přepnout do sport módu, řadit manuálně nebo pádlama. V tom příplatku musí být zahrnuto ještě něco, já nevím, možná registrační poplatek na Slovensku. >:D ;-) -
Market 27.03.18 19:45
« Re: Re: Re: Re: QV
Poznam pripad od dealera z DS, kde si zakaznik objednal novu Giuliu QV vyslovene s manualom a po par stovkach kilometrov ju tam odviezol, ze uz ju nechce ani vidiet, ze nech to predaju niekomu inemu a on si hned objednal rovnaku QV, ale s automatom!
Cela sranda ho stala peknych par desiatok tisic EUR, ved len registracny poplatok za kazde auto zaplatil 2x3900 EUR.
Ten manual v takom silnom aute asi nebude taka sranda.
Ale ak by som na to mal, tak aj ja by som si QV kupil s manualom :-) -
Market 27.03.18 19:28
« Re: Re: Re: Re: QV
Ked pozeram do cennika, tak teraz je ten priplatok vazne obrovsky, ale ak si dobre pamatam, tak este pred par mesiacmi to bolo radovo v stovkach EUR.
Tu prevodovku som mal v 330d xDrive a mala moznost prepnut do rezimu sport, kde bola rychlejsia a dalo sa radit aj manualne alebo packami na volante.
woody-alien 27.03.18 17:40
« Re: Re: Re: QV
wl: Slovenská obdoba slavného Styronova románu, která tu nedávno vycházela na pokračování pod názvem Iudexova volba >:-[] , mě samozřejmě inspirovala k bezpočtu konfigurací na stránkách BMW. Takže to mám ještě v hlavě. Příplatek za automat 58t, příplatek za x-drive 65t. A jelikož jsem součástí zdejší důchodcovské lobby >:D , pokaždé mi to vyšlo tak, že bych bral automat a vykašlal se na x-drive. Ano, ano, 340i jsem nejel, ale třeba toho červenýho krasavce jo a automat mi vážně nevadil. ;-)
Prostě důchodce......ale se srdcem řidiče. :-)
PS: Budu tady za blbce ale nechce se mi to hledat. Vrtulkáři všech zemí, co přesně znamená "sportovní automatická převdovka" pro 3-er, že za to chtěj takovej ranec ? -
webpaja 27.03.18 07:40
« Re: Re: Re: Re: QV
Ten manuál je v GQV naprosto lahodný. Přesný, lehký, rychlý. Je jedno jestli tlačíš nebo jedeš relax. Obecně je ovládání příjemně lehké i přes brutální motor.
Ještě jednou děkuji za možnost svezení, mám z hlediska jízdy jen ty nejlepší dojmy. Podvozek pevný, ale ne kostitřas, řízení lahodně vyvážené, žádná hluchá nebo přeposilovaná místa. Spojka možná až moc lehoučká, nicméně s jasným záběrem a motor? To je peklo se čtyřmi dveřmi. Auto je na tu velikost lehoulinké a i ve vyšších rychlostech ten ohromný nápor výkonu dokáže zavrtět zadkem.
Nicméně jen když chceš, jinak to je z mého pohledu i příjemný a tichý cesťák.
Za mě skvělá volba! :yes: ;-) -
speedfred 27.03.18 05:50
« Re: Re: Re: QV
Tak somozrejme že som skúšal QV aj s automatom,je tam ten fantastický 8st ZF ale chcel som MT,však automat som mal.
Tu ide asi aj o celkové naladenie auta ako napr M3 vs 340i, tá 340 je taká ako uvoľnenejšia na denné jazdenie a príjemnejšia.
Tak samozrejme že zatiaľ som spokojný a pri každom pridaní plynu :-)))) -
white label 26.03.18 22:57
« Re: Re: QV
Myslíš podobně, jako ses ty (juniore) nechal "zviklat" z rwd na awd? >:D >:-[]
P.S. Mě by zajímalo, kolik % lidí, kteří mají možnost se v tak silném sedanu (střední třídy) pořádně svézt s oběma převodovkami, si nakonec vybere manuál?
Že jich bude méně, je jasné (viz konec manuálu v JQV), ale o kolik % méně? :-| -
speedfred 26.03.18 21:58
« QV
No poviem to takto: spravil som na tom cca cez 600km a koní mi nikdy nebolo dosť,ale už som mal chvíľky že som sa opýtal či nemala 235 ostať doma 8-s . R6 motor mi príde kultivovanejší ako V6,ťažko ale takto vravieť keď pri rovnakom objeme je tam 180koní viac + zlatý automat + sedačky.Sedačky perfektne držia,len to moc nie je na stále nastupovanie/vystupovanie a k tomu ma dnes seklo v krížoch tak som mal chuť ísť dalej autobusom.
Človek musí bojovať s manuálom,a vcelku to auto aj ide už v otáčkách tak do 5000rpm,viac ho nechcem točiť aj keď je vcelku problém to ustriehnúť na nižších rýchlostiach :*)
Prevodovka je skôr stavaná na nemeckú dialnicu vtedy tam dáš v tichu aj 6 ,príp jazdiť okresky 2-3-2-3 a už tá 3 ťa dostáva do k.rva vysokých rýchlostí.
Brzdy som ešte poriadne netestoval,ale brzdí to >:D
To len tak narýchlo čo ma napadlo,robím si ale poznámky aj k ostatným veciam tak to kdesi potom vypľujem.
PS: ja ako stály fanúšik F1 (začala nám nová sezóna) iba nechápavo krútim hlavou ako zvládali tie monštrá v 80-tych rokoch s manuálmi.
PS2 : asi starnem,príp som už na to všetko starý -
iudex 26.03.18 21:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: blog
Leg: ani sa Ti nedivím, to musí byť pre Teba radikálna zmena. Mal si tuším nejaký starší Canon vyššej rady, tuším 40D alebo tak niečo, čo boli vcelku obludy a tuším si spomínal telezoom, čo je obluda ešte väčšia. Teraz jeden z najmenších mirorlessov a k tomu malý pevný "štamprlík", rozdiel už ťažko môže byť väčší: [odkaz]
Aj keď je pravda, že mať podobný zoom na Fuji, tá úspora by nebola taká veľká.
Fred: tak sa neokúňaj a preháňaj, 510 koní pod zadkom tu nemá nik, ešte aj ten pajov osemvál je o dosť slabší. -
Leg 23.03.18 12:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: blog
Kupoval som v UAE, bohužiaľ som to nestihol pred koncom roka a zavedením DPH. Tú 56-ku som pôvodne zatiaľ neplánoval. Do obchodu som nakráčal s úmyslom vybrať medzi kitom s 23 alebo X100F. Hlavná dilema teda bola medzi skladnosťou, kedy X100 môžem strčiť do väčšieho vrecka a možnosťou rozširovania arzenálu objektívov v budúcnosti - a s tým súvisiacimi nákladmi. Potom som si pre zaujímavosť poručil tú 56-ku a bolo rozhodnuté.
Zatiaľ mi zoom absolútne nechýba, keď nemám možnosť meniť objektívy, fotím proste 23-kou. Naopak, užívam si tú ľahkosť a už sa mi nechce zvyšovať hmotnosť výbavy. Ak by som v budúcnosti chcel rozšíriť arzenál, asi by som šiel do 16 f1.4, to ale vzhľadom k cene nebude tak skoro. :-)
Ja to zatiaľ tiež riešim fotením do JPEGov, tie filmové simulácie sú super a aspoň mi zatiaľ stačí karta, čo mi pribalili ku foťáku. Aj tak je ten JPEG väčší ako RAW na starej zrkadlovke. :-) -
iudex 22.03.18 14:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: blog
Leg: congrats, ani si sa nepochválil. A kde si kupoval, na tom eglobalcentral-e alebo niekde vonku priamo? Pretože slovenské ceny sú dosť vysoké.
Inak X-T20 a X-E3 považujem asi za najlepšiu voľbu (z hľadiska value for money) v rámci Fuji (a Fuji asi za najlepšiu voľbu v rámci mirrorlessov). V podstate sa líšia iba umiestnením hľadáčika (mne viac vyhovuje hľadáčik v ose objektívu, preto by som volil X-T20). A aj pekné sklíčka si kúpil, tú 23ku si avizoval, ale pri tej 56ke si sa buchol po vačku (oproti plánovanej 50ke) a z môjho pohľadu si spravil dobre, také sklo nemá skoro nik a na f1,2 budeš mať portréty ako z fullframu. Ja by som z praktických dôvodov kúpil aj zoom (resp. len zoom namiesto tej 23ky, buď 18-55 alebo možno aj ten lacný 16-50 (pre situácie, kedy sa objektívy nedajú meniť). Pri 23mm by mi chýbalo širšie ohnisko hlavne na krajinky.
A keď riešiš software, asi vieš, že pri Fuji to má veľký význam, lebo nie všetky programy vedia dobre spracovať Fuji RAWy (kvôli špecifickému X-trans senzoru), takže na to si daj extra pozor a zisti, ktoré programy sú vhodné pre Fuji. A možno dopadneš ako mnohí, ktorí prešli na Fuji a fotia už len do JPEG (ktoré Fuji vie). ;-)