white label 28.03.18 23:27
w-a
Promiň, tahle tvá reakce mi nějak utekla. Jasně, v tomto ohledu jsme za jedno, taky bych bral 3er jako rwd + M Sport Shadow + (sport)automat + adaptivní M podvozek. Navíc bych neodolal zaškrtnout Champagne Quartz, a to ani přesto, že stojí o 28.444,- Kč víc, než běžná metalíza.
Na druhou bych klidně (jako iudex) ušetřil na kolech a nechal tam ty 18" co jsou k M Sport Shadow bez dalšího příplatku.
A hlavně za mě - 140i ne, 340i ano, a to bez ohledu na pohon/převodovku.
I Júlii se čtyřlístkem bych bral s "důchodcovskou" 8st. ZF, s manuálem to bude určitě skvělé svezení, ale to by pro mě musela být ryzí víkendovka, což mně (osobně) ke středně třídnímu sedanu úplně nejde, byť je výkonově (motoricky) na úrovní současné 911 GT3!, což je fakt mazec! A zrovna u té GT3 bych se mezi manuálem a PDK rozhodoval spíš, to by mohla být ideální víkendovka pro pokročilé (bohužel nejen jezdecky, ale taky finančně), jenže PDK v 911 funguje taky skvěle a navíc je zrovna u GT3 "bez příplatku", takže skoro Sopfiina volba. ;-) -
white label 28.03.18 20:17
iudex
Ke tvé konfiguraci (s M Sport Shadow) by tě stál sport-automat "jen" 2.429,- éček. Ten rozdíl (3.750,-) je příplatek za nutnou minimální výbavovou linii (Sport line Shadow) ke sport-automatu, který se k základu (Advantage) vůbec nenabízí, proto je základní cena se sport-automatem celkově o tolik vyšší. -
white label 28.03.18 18:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV
Každopádně je to v tom konfigurátoru uděláno dementně. U té ceny by měla být poznámka s vysvětlením, takhle se to tváří, že je to příplatek jen za samotný sport automat. A k tomu sport automatu by měl konfigurátor automaticky nabízet všechny vyšší výbavové stupně a nejen ten s (nej)nižší cenou.
white label 28.03.18 16:23
w-a
Zkoumat už to ani nemusíš, je to tím, že konfigurace se sport-automatem je podmíněna jakoukoli vyšší výbavovou linií, než je základ (Advantage), takže ti tam třeba u nás připočítají automaticky i cenu za Edition Line Shadow (97.500,- Kč) případně za ještě dražší linii, takže pokud je to auto např, v M Sport Shadow (viz iudex) tak je ten rozdíl mezi autom. a sport autom. jen 5.408,- Kč.
A třeba v Německu nejde objednat 340i v základu (Advantage) ani s manuálem. -
Market 28.03.18 15:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV
Uz sa tej CUPRAy R neviem dockat. Snad po Velkej noci. Som na nu vazne zvedavy...
Kedy tebe pride BMW?
Priplatok za sportovu prevodovku je realnejsi, ale az ked si vyberies v konfiguratore manual a potom ti to ponuka automat, alebo sportovy automat. Vtedy je to par stoviek rozdielu medzi oboma... -
iudex 28.03.18 10:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV
Market: toto by Ťa mohlo potešiť, na Autoexpresse celkom vychválili Cupru R: [odkaz]
woody: čo ja viem, tak Steptronic sport má skutočne naviac len tie pádla pod volantom a launch control (aj bežný Steptronic má možnosť radiť manuálne, akurát iba pákou voliča). Vraj by mala športová AT radiť o chlp rýchlejšie, ale v udávanej hodnote zrýchlenia sa to neprejavuje. No a ten volič trošku ináč vyzerá: [odkaz] Cenovo automatická prevodovka je + 2222 eur, "športová automatická prevodovka" je + 6179 eur, čo je dobre mastné a naozaj nepochopiteľný rozdiel. Ale aj keby bola bez príplatku, tak proste beriem manuál. >:D
P.S. zdravím svojho stalkera. -
speedfred 27.03.18 21:09
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV
takže netrá riešiť pádielka ale kúpiť poctivý manuál pre chlapov!!!
wp: dík za pekné zhrnutie.Sám som prekvapený z toho podvozku. Žiadny kostitras ale je cítiť takú tuhosť. Na aute je aj citiť ako sa snažili odľahčovať ,minimálne na kapotách a dverách to je patrné.
Tá tvoja M3 je tiež celkom slušný masaker,ten prelet ručičky otáčkomerom a zvuk sú fantastické. Prvý krát som mal česť s touto V8 :yes: -
speedfred 27.03.18 20:39
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV
keď som ja kupoval bmw, tak myslím za športovú automatickú prevodovku bol príplatok cca 6.000 Kč a mali tam byť naviac myslím iba pádla a iný volant.
Market : ani sa tomu pánovi nečudujem že menil man. za automat , ja som ale odhodlaný bojovať. >:D -
woody-alien 27.03.18 20:16
« Re: Re: Re: Re: Re: QV
Market: To se mi nějak nezdá. Příplatek za ten sportovní automat je podle motoru minimálně 103 tisíc. To je blbost, aby to bylo jenom za možnost přepnout do sport módu, řadit manuálně nebo pádlama. V tom příplatku musí být zahrnuto ještě něco, já nevím, možná registrační poplatek na Slovensku. >:D ;-) -
Market 27.03.18 19:45
« Re: Re: Re: Re: QV
Poznam pripad od dealera z DS, kde si zakaznik objednal novu Giuliu QV vyslovene s manualom a po par stovkach kilometrov ju tam odviezol, ze uz ju nechce ani vidiet, ze nech to predaju niekomu inemu a on si hned objednal rovnaku QV, ale s automatom!
Cela sranda ho stala peknych par desiatok tisic EUR, ved len registracny poplatok za kazde auto zaplatil 2x3900 EUR.
Ten manual v takom silnom aute asi nebude taka sranda.
Ale ak by som na to mal, tak aj ja by som si QV kupil s manualom :-) -
Market 27.03.18 19:28
« Re: Re: Re: Re: QV
Ked pozeram do cennika, tak teraz je ten priplatok vazne obrovsky, ale ak si dobre pamatam, tak este pred par mesiacmi to bolo radovo v stovkach EUR.
Tu prevodovku som mal v 330d xDrive a mala moznost prepnut do rezimu sport, kde bola rychlejsia a dalo sa radit aj manualne alebo packami na volante.
woody-alien 27.03.18 17:40
« Re: Re: Re: QV
wl: Slovenská obdoba slavného Styronova románu, která tu nedávno vycházela na pokračování pod názvem Iudexova volba >:-[] , mě samozřejmě inspirovala k bezpočtu konfigurací na stránkách BMW. Takže to mám ještě v hlavě. Příplatek za automat 58t, příplatek za x-drive 65t. A jelikož jsem součástí zdejší důchodcovské lobby >:D , pokaždé mi to vyšlo tak, že bych bral automat a vykašlal se na x-drive. Ano, ano, 340i jsem nejel, ale třeba toho červenýho krasavce jo a automat mi vážně nevadil. ;-)
Prostě důchodce......ale se srdcem řidiče. :-)
PS: Budu tady za blbce ale nechce se mi to hledat. Vrtulkáři všech zemí, co přesně znamená "sportovní automatická převdovka" pro 3-er, že za to chtěj takovej ranec ? -
webpaja 27.03.18 07:40
« Re: Re: Re: Re: QV
Ten manuál je v GQV naprosto lahodný. Přesný, lehký, rychlý. Je jedno jestli tlačíš nebo jedeš relax. Obecně je ovládání příjemně lehké i přes brutální motor.
Ještě jednou děkuji za možnost svezení, mám z hlediska jízdy jen ty nejlepší dojmy. Podvozek pevný, ale ne kostitřas, řízení lahodně vyvážené, žádná hluchá nebo přeposilovaná místa. Spojka možná až moc lehoučká, nicméně s jasným záběrem a motor? To je peklo se čtyřmi dveřmi. Auto je na tu velikost lehoulinké a i ve vyšších rychlostech ten ohromný nápor výkonu dokáže zavrtět zadkem.
Nicméně jen když chceš, jinak to je z mého pohledu i příjemný a tichý cesťák.
Za mě skvělá volba! :yes: ;-)

Pri GT3 to by bola fakt ťažká voľba výberu.