Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
white label 01.04.18 19:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV
Teď má M3 šíbr bez příplatku, ale dřív to tak nebývalo, asi jim došlo, že to co ušetří za karbonovou se jim vyplatí i se šíbrem k tomu. ;-) A z blízka je karbonová střecha krásná i s tmavšími laky.
1,5 míče za X2 s motůrkem pod kapotou je samozřejmě nesmysl. -
praděda7 01.04.18 18:08
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV
Tož střešní okno na M3 je zdarma. Ale chápu, že když někdo hledá ty "poslední desetinky" při průjezdu zatáčkou, tak ta karbonová střecha dává smysl. Já už ale nepatřím do této sorty lidí. Pro mě je důležitější čerstvý a chladný vzduch, kterému střešní okno pomáhá proudit kabinou..... [odkaz]
K Sunset Orange. Máš pravdu. Světlo a úhel pohledu s ní dělá divy. Ta do červena ji opravdu sedí.
X2 jsem viděl naživo jen ve zlaté a v Mineral Grey, ale ani jedna (a vůbec celé auto) na mě nějak nezapůsobila. Ano, jednu chvíli jsem byl s X2 docela nadšený, ale po této zkušenosti jsem poněkud vychladl. Plus, X2 stále nemá pořádný benzín. A navíc je s tím bezinovým svrbínkem hodně drahá. I bez střešního okna v M sport X provedení jsem se na konf. dotknut 1.5 mil. Myslím, že iudex pořídil svoji 340i levněji.
-
white label 01.04.18 16:11
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV
Karbonová střecha na M3 přece není jen o designu, je to hlavně odlehčení na tom nejpatřičnějším místě, a je nesmysl vzdát se toho jen k vůli střešnímu oknu, které naopak hmotnost na nesprávném místě přidává a ještě za to víc platit. 8-s
Nemyslel jsem, že Platinum Silver má každá druhá 3er, ale že je to poměrně běžný typ metalického laku...
Sunset orange má více poloh, záleží na světle, úhlu dopadu. Někdy jí dominuje červená, jindy oranžová a někdy rezavá až někam do hnědé. Mně se nejvíc líbí její poloha do červena a nejméně ta do rezava. Naposledy jsem ji naživo viděl na X2, a myslím si, že to bude/je celkem populární odstín. -
praděda7 01.04.18 10:29
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV
Musím uznat, že ChQ má class. Na M3 by šla i se střešním oknem, protože karbonová střecha v kombinaci s touto barvou stejně zaniká. Platinum Silver se zlatavým nádechem (neřekl bych, že je to tuctovka, protože jsem jich zase tolik neviděl) u M3 už vůbec nenabízí. Asi nepůsobí dostatečně agresivně.
Zato Sunset Orange, kterou si vybral iudex to je (wow) bomba. Z osobních zkušeností ale vím, že se výrazné barvy brzy ohledí. Proto se také moc neprodávají. Nebo je to tím, že je většina lidí konzervativních?
Ještě k té nazlátlé metalize. Já měl kdysi v Austrálii ve zlaté metalíze takové Capri. Ale v karosárně, když opravovali sem tam nějakou tu "příhodu" z ní šíleli. Když jsem ji nakonec v roce 1977 prodával, tak měla na sobě 5 odstínů..... [odkaz] -
-
praděda7 31.03.18 13:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV
Jen pro "zajímavost". BMW při výběru M sportovní paketu u X5 za 181,818 peněz, požaduje přidání výbavy Pure Excellence za bratru 132,782 peněz. Toto je relativně nová věc, protože když jsem X5 v roce 2014 objednával v M paketu, tak tento požadavek v konfigurátoru ještě nebyl. Jediná cesta jak získat M paket bez Pure Excellence, je vybrat čalounění v alcantaře za cca 51k, kde je zase podmínkou výběr M paketu, ale už ne Pure Excellence = úspora cca 80k. Nebo vybrat čalounění v kůži Dakota nebo Merino, kde M paket není podmínkou, ale lze ho samostatně přiobědnat, což jsem asi nevědomky udělal já.....takže ono to tak asi bylo furt jen já si toho nevšiml až teď mě to došlo....... >:D -
speedfred 29.03.18 19:48
« Re: Re: Re: Re: Re: QV
ten 8q ZF je fakt parádna prevodovka,aj na normál jazdenie aj na športovanie. Mne ale málinko na okruhu (občas aj na okreskách) vadili krátke kvalty a motor bol často v obmedzovači. Ja som troška nahluchlý turbomotor tichý tak som si to párkrát ani nevšimol až to ma trklo že to nejako nejde >:D
Pri GT3 to by bola fakt ťažká voľba výberu. -
white label 28.03.18 23:27
« Re: Re: Re: Re: QV
w-a
Promiň, tahle tvá reakce mi nějak utekla. Jasně, v tomto ohledu jsme za jedno, taky bych bral 3er jako rwd + M Sport Shadow + (sport)automat + adaptivní M podvozek. Navíc bych neodolal zaškrtnout Champagne Quartz, a to ani přesto, že stojí o 28.444,- Kč víc, než běžná metalíza.
Na druhou bych klidně (jako iudex) ušetřil na kolech a nechal tam ty 18" co jsou k M Sport Shadow bez dalšího příplatku.
A hlavně za mě - 140i ne, 340i ano, a to bez ohledu na pohon/převodovku.
I Júlii se čtyřlístkem bych bral s "důchodcovskou" 8st. ZF, s manuálem to bude určitě skvělé svezení, ale to by pro mě musela být ryzí víkendovka, což mně (osobně) ke středně třídnímu sedanu úplně nejde, byť je výkonově (motoricky) na úrovní současné 911 GT3!, což je fakt mazec! A zrovna u té GT3 bych se mezi manuálem a PDK rozhodoval spíš, to by mohla být ideální víkendovka pro pokročilé (bohužel nejen jezdecky, ale taky finančně), jenže PDK v 911 funguje taky skvěle a navíc je zrovna u GT3 "bez příplatku", takže skoro Sopfiina volba. ;-) -
white label 28.03.18 20:17
iudex
Ke tvé konfiguraci (s M Sport Shadow) by tě stál sport-automat "jen" 2.429,- éček. Ten rozdíl (3.750,-) je příplatek za nutnou minimální výbavovou linii (Sport line Shadow) ke sport-automatu, který se k základu (Advantage) vůbec nenabízí, proto je základní cena se sport-automatem celkově o tolik vyšší. -
white label 28.03.18 18:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV
Každopádně je to v tom konfigurátoru uděláno dementně. U té ceny by měla být poznámka s vysvětlením, takhle se to tváří, že je to příplatek jen za samotný sport automat. A k tomu sport automatu by měl konfigurátor automaticky nabízet všechny vyšší výbavové stupně a nejen ten s (nej)nižší cenou.
-
white label 28.03.18 16:23
w-a
Zkoumat už to ani nemusíš, je to tím, že konfigurace se sport-automatem je podmíněna jakoukoli vyšší výbavovou linií, než je základ (Advantage), takže ti tam třeba u nás připočítají automaticky i cenu za Edition Line Shadow (97.500,- Kč) případně za ještě dražší linii, takže pokud je to auto např, v M Sport Shadow (viz iudex) tak je ten rozdíl mezi autom. a sport autom. jen 5.408,- Kč.
A třeba v Německu nejde objednat 340i v základu (Advantage) ani s manuálem. -
Market 28.03.18 15:34
Uz sa tej CUPRAy R neviem dockat. Snad po Velkej noci. Som na nu vazne zvedavy...
Kedy tebe pride BMW?
Priplatok za sportovu prevodovku je realnejsi, ale az ked si vyberies v konfiguratore manual a potom ti to ponuka automat, alebo sportovy automat. Vtedy je to par stoviek rozdielu medzi oboma... -
iudex 28.03.18 10:12
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: QV
Market: toto by Ťa mohlo potešiť, na Autoexpresse celkom vychválili Cupru R: [odkaz]
woody: čo ja viem, tak Steptronic sport má skutočne naviac len tie pádla pod volantom a launch control (aj bežný Steptronic má možnosť radiť manuálne, akurát iba pákou voliča). Vraj by mala športová AT radiť o chlp rýchlejšie, ale v udávanej hodnote zrýchlenia sa to neprejavuje. No a ten volič trošku ináč vyzerá: [odkaz] Cenovo automatická prevodovka je + 2222 eur, "športová automatická prevodovka" je + 6179 eur, čo je dobre mastné a naozaj nepochopiteľný rozdiel. Ale aj keby bola bez príplatku, tak proste beriem manuál. >:D
P.S. zdravím svojho stalkera. -
speedfred 27.03.18 21:09
takže netrá riešiť pádielka ale kúpiť poctivý manuál pre chlapov!!!
wp: dík za pekné zhrnutie.Sám som prekvapený z toho podvozku. Žiadny kostitras ale je cítiť takú tuhosť. Na aute je aj citiť ako sa snažili odľahčovať ,minimálne na kapotách a dverách to je patrné.
Tá tvoja M3 je tiež celkom slušný masaker,ten prelet ručičky otáčkomerom a zvuk sú fantastické. Prvý krát som mal česť s touto V8 :yes: