Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 02.05.18 16:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
No napríklad BMW aktívne bojuje za to, aby manuály nahradili automaty. Na jednej strane má jedny z najlepších automatov na svete (8° ZF pre pozdĺžne uložené motory), na druhej strane má manuály ako z 90. rokov (a možno naozaj od tých rokov s nimi nič nespravilo). 8-s Zjavne nie je finančne zaujímavé, aby si ľudia kupovali manuály, ale BMW chce, aby si priplácali tisíce za automaty. Zlatý manuál v GTI. -
praděda7 01.05.18 12:01
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
No, já si to až donedávna taky myslel. Ale postupem času si už tak jistý nejsu. Máme v rodině 5 generací a 3tí a 4tá o auta moc zájem neprojevují a o manuální řazení už ani omylem. Nevím, nevím kdo budou za 10-20 let ti zájemci o vozy
se "startovací klikou" ? ;-)
Možná ti stařečci, co si zamlada takové vozy nemohli dovolit... ;-) Ale to taky záleží na tom v jaké budou kondici. Nejen auta, ale i ti stařečci. Třeba takový náš prezident by to byl asi těžko... ;-)
Co se týče M2 Competition, tak ta by jako investice dávala smysl. Jednak to bude určitě poslední silné kompaktní kupé a navíc s lepším motorem S55 a vylepšeným řazením. Lepší chlazení a brzdy navíc. Samozřejmě by pak nesměla být "ulítaná"...
Cena, nová? Bude určitě pod 2 míče. Já typuju 1,880 000 - 1,915 000. Protože M4 v základu je jen kapku nad 2.
A bacha. Nová 3er a tím i M3/4 jsou "za rohem" a to může "hodit klíč do soukolí". Jednak tím, že budou s xDrive a taky (asi?) jen v automatě.
Na sauto se už delší dobu prodávají 2 M1.....jedno je tam už přes rok.......zatím "klídek po pěšině"..... :-! -
Thomasino 30.04.18 17:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Cože? Cupra taky jen s automatem?? No ještě že mám Cupru i M2 s manuálem, sice jsem možná za staromilce a exota, ale cenu si to bude tím pádem držet dobře >:-[] Navíc mě to kvedlání pořád baví!! Hodně lidí když kupuje lehce jeté auto, tak s manuálem nemá problém, ale u automatu už mají strach, jestli je to nebude stát časem hodně peněz na opravách 8-s
Navíc M2 s manuálem dává větší smysl jako to puristické oldschoolové auto ;-) Navíc se od července nebude dát objednat tato "základní verze s 370hp", bude jen M2 Competition s podladěným motorem z M4 (405hp), která sice nabídne některá vylepšení, ale většinu podle všeho za příplatek a základní cena má být prý min. o 250 tisíc dražší. To by se pak mohla moje M2 s manuálem ve verzi Social Edition prodávat dobře >:-[] >:-[] -
praděda7 28.04.18 13:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
To je úplně jasný. Generace Z má úplně jiné priority než auta. A o nějakém kvedlání ani nemluvě. Největší hřebík do rakve manuálům v minulém století zasadila bohužel F-1, když povolila používání poloautomatu. V tu ránu bylo ospravedlněno použití automatu i ve sportovních vozech a process zániku manuálu byl na světě. Kdyby si sportovní vozy tím že mají manuální řazení se spojkou zachovaly punc sportovnosti, tak by mohlo být všechno jinak. Ale nekonalo se. A tak čeho jsme nyní svědci, je jen poslední fáze "likvidace" manuálu jako takového. ;-\ -
Market 28.04.18 08:00
« Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Napr. ja som BMW predal preto, ze automat ZF bol taky dobry, az bol nudny.
A prirovnavat manual vo vikendovom aute pre radost k startovaniu klukou, alebo k manualnemu stahovaniu okien je sice vtipne, ale nie celkom vystizne.
Ja by som rovnakou logikou automat. prevodovku prirovnal rovno k volantu, ved naco nim mam tocit, ked auto vie, alebo coskoro bude vediet jazdit aj same?
Volant rovnako ako manual uz za cca 10-15 rokov v autach nebude...
A to len bude radost z jazdy. 8-s -
praděda7 20.04.18 18:14
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: JQV
Tož já sem v Austrálii vyzkoušel všechny možné grilly, ale na "starý kolena" mě ten elektrický vyhovuje nejlíp. A jako důchodci grillujeme přes sezónu velice často. Někdy i dvakrát za den. S elektrikou je pohodlíčko. Zrovna dnes jsem k obědu grilloval na ježka kyjovské klobásky, k tomu čerstvě upečená ciabatta a 12° Radegast....nemělo to chybu....yummy...yummy.....