Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 16.05.18  19:32

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual

Ajaj, labelovi sa rozpadá svet. >:D

Ja som niekde čítal, že ten nový Veloster nie je až taká tragédia ako starý. Ale aj keby jazdil neviem ako, tak mám pocit, že by to nebolo nič pre teba.

Teoreticky ide vyrobiť všetko. Podľa mňa je okrem iného aj problém, že by museli mať dve verzie karosérie pre volant na ľavej/pravej strane. Ak by to teda chceli ponúkať aj v Británii, tradičnom odbytisku hothatchov.

Ale hlavne, a v tomto stojím pri woodym, bolo by to divné. A divné autá si môže dovoliť vyrábať Hyundai, VW už moc nie. :-)

Market: Ja si myslím, že manuály likvidujú zákazníci tým, že ich nikto nechce, podobne ako v superšportoch. VW sa len prispôsobil, ako píše label, ak by mali významný podiel, ostanú v ponuke.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.05.18  18:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual

Kdyby mi nabídli rychlého Golfa s "asymetrickou" kastlí, tak do toho jdu (byl by to takový "lidový exot"), teoreticky by to vyrobit šlo, ale prakticky by to byl poměrně velký problém.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.05.18  18:24

« Re: Golf R a manual

Zrovna u Golfu R to zas až taková škoda není. Kdyby se prodával cca 50:50, tak by manuál ještě nechali. VaRiant má jen dsg už od začátku.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 16.05.18  17:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual

Leda po hodně divoký bouračce.... >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto Market

Market 16.05.18  17:23

« Golf R a manual

Koncern pokracuje v likvidacii manualu:
    Podle zákulisních informací se od září letošního roku můžeme rozloučit s Golfem R s manuální převodovkou a v nabídce nadále zůstane pouze sedmistupňové DSG.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.05.18  15:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual

Ale nikdy nevidíš auto z obou stran najednou... >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 16.05.18  14:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual

Někdo nesnese na autě ani směrové disky kol....to já jsem povolnější, ale ty jedny dveře navíc (nebo chybějící) mě prostě pořád dráždí. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 16.05.18  13:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual

Pěkné! >:-[]
    S těmi dveřmi je Veloster napřed, bohužel zbytek auta to kazí... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 16.05.18  12:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual

wl: No to víš, Hyundai je napřed. Ten nezastavíš. Leda takhle. ;-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 15.05.18  23:45

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual

Ty liché (3./5.) mi vyhovují, nadbývá mi tam ten zadní pár... ;-)
    Kdyby aspoň nabídli řešení ala Veloster, to bych byl nakonec spokojený já i žena s dcerou, já bych měl své dlouhé dveře a ony (na druhé straně) každá svoje. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 15.05.18  22:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual

WL: když přivezeš nějakou tekutou odměnu, ale vlastně taťka je docela fanda vanilkové zmrzliny, tak ti ty páté dveře na G8 zavaří ;-) >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 12.05.18  10:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual

Děda: nakoniec, aj automat, 8 stupňový ZF, používajú až na výnimky v podobe pár M modelov vo všetkých pozdĺžnych BMW len jeden, od jednotky po sedmičku.

Ako hovoríš, v starších amerikách sú pomerne široké možnosti ako kombinovať motory, prevodovky a komponenty všeobecne a vďaka pomerne rozbehnutému priemyslu okolo tohoto to ide aj pomerne jednoducho. Samozrejme, vplyv na to majú aj samotné komponenty, ktoré sú mnohonásobne jednoduchšie ako súčasná “overengineered” nemecká produkcia, o zladení elektroniky nehovoriac.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 10.05.18  20:26

Teraz mi, sklerotikovi, napadlo, že BMW s manuálom som jazdil cez víkend, webpajovu M3 E92. Popravde ale si moc nespomínam na samotnú prevodovku, všetky dojmy prebil famózny atmo osemvalec točiaci cez 8000 rpm.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 10.05.18  19:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual

Ještě k tomu BMW řazení. Nevím s kolika manuálními převodovkami BMW disponuje a je faktem, že s touto převodovkou byli nuceni pokrýt dost širokou výkonovou nabídku. A z toho důvodu ji museli nadimenzovat tak, aby "pobrala" i M3/4 s 431koní a 550Nm. Už jinde jsem se zmínil o tom schodku mezi 1-2, který zřejmě slouží k ochraně "drivetrain".
    S tímto břemenem se Mazda a Honda nemusela potýkat a proto si mohly dovolit "jemnější" převodovky.......i když současná CTR se výkonově dost přiblížila.
    Pamatuji si na manuální převodovku Tremec, kterou používaly americké V8 a řazení s tímto "zařízením" bylo hotové utrpení. Bohužel nevím jak kvalitní řazení nabízí třeba současný Mustang. Bylo by zajímavé to porovnat.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.05.18  17:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual

Leg
    Ano, ale je fakt, že třeba Clubsport (o eSku nemluvě) byl jízdně poměrně výrazně jinde, než klasické GTI, včetně Performance. Takže jak moc "o trochu lepší" bude (TCR) uvidím, až se s ním svezu.
    Osobně se hlavně obávám, že G8 (včetně GTI/R) už nebude možný jako 3dv., což je pro mě osobně podstatné.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 10.05.18  17:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual

Wl: ďalšie trochu lepšie GTIčko, nič netreba dodávať. Ja by som si počkal na osmičku.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 10.05.18  17:02

Je to tak, ja zasa občas jazdím na Honde Jazz druhej generácie a tá má nielen prevodovku skoro ako MX-5, ale aj brzdy ako žiletka. Obrazne sa človek dotkne pedálu a už visí v pásoch. V spojení s ľahkým riadením je auto super senzitívne a človek ho musí riadiť ako v rukavičkách. Naopak BMW je hodné tuhé v každom ohlade, brzdy, riadenie radenie aj spojka. Prevodovka síce nie je extrémne presná, zo začiatku som mal trochu problém z 3 na 2, ale umožňuje superrýchle preradenie, s čím som mal trochu problém naopak trebárz u VW Group, ktoré sú síce pri pokojnej jazde celkom presné, ale pri rýchlom preradení akoby zuby nestíhali. Ale to je možno len moj dojem a asi je to do veľkej miery aj o zvyku.

Inak zaseknutemu vývoju manuálov u BMW sa nemožno diviť, u nich je to okrajová záležitosť a po príchode novej jednotky budú u “pozdĺžnych” áut BMW group absolútnou minoritou.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.05.18  16:10

Co říkáte na GGTI TCR (neplést s CTR ;-) ), to je ten "performance" o kterém jsem psal začátkem roku, že má přijít na trh letos v říjnu.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 10.05.18  09:11

Leg: nechcem tvrdiť, že manuály sa zhoršili, naposledy som s manuálnym BMW jazdil už dosť dávno, ešte s Tvojou generáciou 1er a horšie mi to samozrejme nepríde. Len sa asi za tie roky nijak nezlepšili, proste ako vravíš, nie je to cvakačka typu Mazda a za tie prachy by to človek tak nejak očakával. Ale zrejme platí aj to, čo píšeš, že čím viac tlačíš, tým lepšie funguje a ja som moc ešte netlačil. Ostatne aj brzdy sú také, na prvý pocit slabé, pretože nereagujú hneď, ako v GTI, ale treba poriadne zatlačiť, čo je pre mňa nezvyk a spočiatku mi to dosť vadilo. Ale taký Dinar pri jazde so speedfredovou Júliou sa sťažoval, že brzdy sú až moc ostré a okamžite reagujúce a on je zvyknutý na progresívnosť bŕzd BMW, teda jemu ten pomalší nástup bavoráckych bŕzd vyslovene vyhovuje. Takže do istej miery aj uhol pohľadu, resp. vec zvyku.
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 10.05.18  07:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual

iudex, deda: nevedel som, že BMW tak zmastilo manuály, v mojom o generáciu staršom BMW je prevodovka výborná, nie je to síce cvakačka typu Honda či Mazda, ale funguje podobne ako zbytok auta: čím viacej na ňu zatlačíš, tým lepšie a do svojho živlu sa dostáva až pri vyššom tempe.

BTW ja mám s požičovňami aj opačnú skúsenosť, z USA. V trojici sme chceli niečo na poskakovanie po meste. Zarezervovali sme to najlacnejšie, Fiat 500 or similar. To sa na mieste pretavilo na Smart ForTwo. Vôbec sme so sťažnosťou nepochodili, veď v špecifikácii fozidla bolo napísane 2 dvere a maník vôbec nedokázal pochopiť, prečo sme v aute chceli jazdiť traja. No a keďže mali väčšinu áut preč, museli sme (samozrejme, nie zadarmo) upgradovať o niekoľko tried, na Dodge Charger.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…