Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
praděda7 17.05.18 14:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
wl. Co píšeš je pravda. Ale já nikde nepíšu, že ti co jezdí s manuálem nejsou líní. Jasně píšu, že se jedná o nadšence neboli enthusiasty....(kterým se kvedlání líbí...... ;-) ) -
Leg 17.05.18 11:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Děda: to je pravda a v ničom si to neodporuje s tým, čo tvrdím ja. Zákazníci sú leniví a teda chcú automaty a teda im ich automobilky dávajú.
Ale o manuál by som sa nebál a mám na to dva dôvody. Jednak popularita manuálov v "driverscars" v raji automatov - Amerike a jednak až nepochopiteľná hystéria okolo 911R, ktorá donútila Porsche vrátiť manuál do GT3. Čiže, v blízkej budúcnosti asi bude problém kúpiť 2.0 TDI s manuálom, ale pár fajnových áut pre pár fajnšmekrov, ktorí z objektívne nepochopiteľných dôvodov budú túžiť po kutáči v ponuke vždy bude. Len ten výber bude výrazne užší.
label - neviem ako vyzerá kasňa Golfa, ale prebdpokladám, že na B stĺpik sa napájajú nejaké nosníky v podlahe a streche, ktoré by sa tým pádom na jednej strane museli posúvať atď ... inak povedané, to už je jednoduchšie z velostera spraviť auto prijateľné pre teba. >:D -
iudex 17.05.18 08:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Asi to nebude také zlé, keď v posledných pár mesiacoch sme tu kúpili samé autá s manuálom: Thomasino, Speedfred, ja, Market, woody. Osobitne fred a woody kúpili manuál po automate, čím popreli tradičnú prúpovídku, že kto raz skúsi automat, inak už nechce. Takže ešte je svetlo na konci tunela. >:D -
white label 16.05.18 22:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Člověk je (mimo jiné) tvor líný, a proto vymyslel např. automobil..., aby nemusel chodit pěšky, nebo šlapat na kole... Dělat, že líní jsou jen ti, co v autě nemají manuál, je postavené na hlavu. ;-) -
praděda7 16.05.18 20:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Leg. Hlavní důvod proč zákazníci manuály nechtějí je ten, že už je nemusí kupovat. Člověk je tvor líný a proto když může a má na to, tak si život za volantem ulehčí. Těch, kteří si užívají tradiční manuály je jen malé procento. Ono ale vždy těch nadšenců co si řízení a řazení užívali bylo malé procento. Ti další, co manuály kupovali je kupovali jen proto, že automaty nebyly a nebo na ně neměli. To se teď změnilo a výrobci aut se přizpůsobují. Další věc jsou samozřejmě náklady. Konkurence mezi výrobci na trhu je veliká a jen málokterý výrobce si dnes může dovolit mávnout rukou nad potenciální úsporou která se nabízí tím, že přejde jen na jednu převodovku. -
white label 16.05.18 20:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Leg
Já to myslel tak, že by udělali jeden jediný kousek pro mě, ne, že by to bylo normálně v nabídce... a ještě k tomu i s pravostranným řízením..., to už by pak právě nebyl takový exot. Prostě teoreticky jen jeden kousek. >:-[]
sf
Ad Veloster, souhlas. ;-) -
speedfred 16.05.18 19:56
Tak u výkonnejších aút je občas manuál aj na obtiaž,keď je vodič nejaká lopata (napr. ja)
Veloster - parádna argumentácia pre kúpu pred napr. manželkou vs mnou ( 5 vs 3 dv) , stačí ukázať s tej správnej strany. -
Leg 16.05.18 19:32
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Ajaj, labelovi sa rozpadá svet. >:D
Ja som niekde čítal, že ten nový Veloster nie je až taká tragédia ako starý. Ale aj keby jazdil neviem ako, tak mám pocit, že by to nebolo nič pre teba.
Teoreticky ide vyrobiť všetko. Podľa mňa je okrem iného aj problém, že by museli mať dve verzie karosérie pre volant na ľavej/pravej strane. Ak by to teda chceli ponúkať aj v Británii, tradičnom odbytisku hothatchov.
Ale hlavne, a v tomto stojím pri woodym, bolo by to divné. A divné autá si môže dovoliť vyrábať Hyundai, VW už moc nie. :-)
Market: Ja si myslím, že manuály likvidujú zákazníci tým, že ich nikto nechce, podobne ako v superšportoch. VW sa len prispôsobil, ako píše label, ak by mali významný podiel, ostanú v ponuke. -
white label 16.05.18 18:31
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Kdyby mi nabídli rychlého Golfa s "asymetrickou" kastlí, tak do toho jdu (byl by to takový "lidový exot"), teoreticky by to vyrobit šlo, ale prakticky by to byl poměrně velký problém.