Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 17.05.18 21:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
speedfred: Nic zvláštního. Rodinné přibližovadlo. Je fakt, že při jeho výběru jsem měl mimořádně složité období (víc to nechci rozebírat), které mě posouvalo napříč značkami, segmenty i počtem míst k sezení, ale nakonec situace nahrála tomu vybrat auto, se kterým může být spokojena i moje řidičská část. Výsledkem je Seat Leon ST 1.8 TSI FR 6-MT. Paket FR Technology + pár drobností, barva Eclipse Orange, kola 18" Performance II.
Objednáno 25.4., včera potvrzen termín dodání 23.týden. ;-) -
praděda7 17.05.18 21:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Ano, zatím nejkompletnější, ale po bedlivém přečtení článku v odkaze, nezní to jako hotová věc. I když bych se nedivil, kdyby tomu tak opravdu bylo. Rád bych věřil, že M340i bude i v manuálu, ale nevsadil bych na to ani kožené laso..... ;-) -
iudex 17.05.18 16:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Tu sú zatiaľ najkompletnejšie info o novej generácii 3er (G20): [odkaz]
Dizajn ani rozmery by sa nejak výrazne meniť nemali, očakáva sa medzigeneračné schudnutie vďaka novej platforme. To najzaujímavejšie: bežné verzie budú len 3 a 4-valce 318i, 320i a 330i, dízle všetky 2,0 s rôznym naladením), R6 budú len v M Performance a M modeloch (340i a 335d sa transformujú na M340i a M340d). Budú dva hybridy, slabší s trojvalcom 1,5 a silnejší s dvojlitrom. M Performance budú len s xDrive a len s automatom (teda zbohom R6 RWD či manuál). A hlavne aj M3 bude štvorkolka (ale rovnaká, ako aktuálna M5, t.j. prepínateľná RWD/AWD). -
white label 17.05.18 16:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Leg
Jj, v opravdových driverscars manuály ještě nějakou dobu určitě vydrží, viz návrat do aktuální GT3. Dokud bude dostatečný zájem, bude i vůle/motivace.
Jinak přímo na B sloupek se obvykle nijak zásadně/přesně nosníky nenapojují, takže v tom bych zásadní problém neviděl. Zásadnější by byla (při tak automatizované výrobě, jaká je pro Golf typická) prakticky "nová"/další varianta karoserie a všechny věci s tím související.
[odkaz]
[odkaz]
-
praděda7 17.05.18 14:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Fred. S kutáčem se na okruhu jezdí jiným stylem než s A/T. Jde to i bez boje. Jedeš plynuleji.....a ano, o kapku pomaleji než když bojuješ o tu poslední desetinku. V Renocaru měli přes rok a půl M3 v manuálu, kterou borec po pár měsících vyměnil za M3 v A/T, protože honil ty poslední "desetinky" na okruhu...........Konečně to byl také důvod proč F-1 přešly na poloautomaty. Od té doby už i ti průměrní jezdci projíždí zatáčky jako "na kolejničkách"..... ;-) -
praděda7 17.05.18 14:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
wl. Co píšeš je pravda. Ale já nikde nepíšu, že ti co jezdí s manuálem nejsou líní. Jasně píšu, že se jedná o nadšence neboli enthusiasty....(kterým se kvedlání líbí...... ;-) ) -
Leg 17.05.18 11:37
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Děda: to je pravda a v ničom si to neodporuje s tým, čo tvrdím ja. Zákazníci sú leniví a teda chcú automaty a teda im ich automobilky dávajú.
Ale o manuál by som sa nebál a mám na to dva dôvody. Jednak popularita manuálov v "driverscars" v raji automatov - Amerike a jednak až nepochopiteľná hystéria okolo 911R, ktorá donútila Porsche vrátiť manuál do GT3. Čiže, v blízkej budúcnosti asi bude problém kúpiť 2.0 TDI s manuálom, ale pár fajnových áut pre pár fajnšmekrov, ktorí z objektívne nepochopiteľných dôvodov budú túžiť po kutáči v ponuke vždy bude. Len ten výber bude výrazne užší.
label - neviem ako vyzerá kasňa Golfa, ale prebdpokladám, že na B stĺpik sa napájajú nejaké nosníky v podlahe a streche, ktoré by sa tým pádom na jednej strane museli posúvať atď ... inak povedané, to už je jednoduchšie z velostera spraviť auto prijateľné pre teba. >:D -
iudex 17.05.18 08:46
Asi to nebude také zlé, keď v posledných pár mesiacoch sme tu kúpili samé autá s manuálom: Thomasino, Speedfred, ja, Market, woody. Osobitne fred a woody kúpili manuál po automate, čím popreli tradičnú prúpovídku, že kto raz skúsi automat, inak už nechce. Takže ešte je svetlo na konci tunela. >:D -
white label 16.05.18 22:53
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Člověk je (mimo jiné) tvor líný, a proto vymyslel např. automobil..., aby nemusel chodit pěšky, nebo šlapat na kole... Dělat, že líní jsou jen ti, co v autě nemají manuál, je postavené na hlavu. ;-) -
praděda7 16.05.18 20:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Leg. Hlavní důvod proč zákazníci manuály nechtějí je ten, že už je nemusí kupovat. Člověk je tvor líný a proto když může a má na to, tak si život za volantem ulehčí. Těch, kteří si užívají tradiční manuály je jen malé procento. Ono ale vždy těch nadšenců co si řízení a řazení užívali bylo malé procento. Ti další, co manuály kupovali je kupovali jen proto, že automaty nebyly a nebo na ně neměli. To se teď změnilo a výrobci aut se přizpůsobují. Další věc jsou samozřejmě náklady. Konkurence mezi výrobci na trhu je veliká a jen málokterý výrobce si dnes může dovolit mávnout rukou nad potenciální úsporou která se nabízí tím, že přejde jen na jednu převodovku. -
white label 16.05.18 20:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Leg
Já to myslel tak, že by udělali jeden jediný kousek pro mě, ne, že by to bylo normálně v nabídce... a ještě k tomu i s pravostranným řízením..., to už by pak právě nebyl takový exot. Prostě teoreticky jen jeden kousek. >:-[]
sf
Ad Veloster, souhlas. ;-) -
speedfred 16.05.18 19:56
Tak u výkonnejších aút je občas manuál aj na obtiaž,keď je vodič nejaká lopata (napr. ja)
Veloster - parádna argumentácia pre kúpu pred napr. manželkou vs mnou ( 5 vs 3 dv) , stačí ukázať s tej správnej strany.

Takže nakonec to zvenku bude vizuálně hodně podobný tomuhle (viz.galerie): [odkaz]