Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
woody-alien 21.05.18 09:36
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
iudex: >:D Ale ne, mluvím při práci se spoustou lidí a to doporučení je vždy při zmínce, že jedou do té oblasti. Obchodníci, cesťáci nebo třeba na dovolenou. Asi si budu muset zavést nějakou zpětnou vazbu, odpovědní zásilku nebo tak něco. >:-[] -
woody-alien 21.05.18 07:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
wl: Však taky při každé příležitosti tvůj podnik doporučuju. ;-) Co se týká zmrzliny mi tedy nezbývá než teskně vyhlížet k Radhošti, aspoň že stran požitku z kávy tady vzniklo to Hajja Café. Podnik, který ti sice nemůže konkurovat celkovým prostředím (přece jen je umístěn v klasickém obchodním centru), ale kulturou obsluhy, pečlivou přípravou a kvalitou podávané kávy ano. S trochou nadsázky se dá říct, že tam panuje až nábožná úcta k vychutnání okamžiku dovedená do nejmenších detailů včetně servírovacích předmětů nebo vzdělávacích materiálů. -
Dany 21.05.18 07:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
woody: Ako vravíš, tá 1,8 jazdí pekne aj obmedzená. Vo mne nakoniec najviac hlodalo to vyšponovanie prevodovky na maximum. Ale kto dnes nešponuje?
Gratulujem k prírastku a prajem veľa šťastných km. -
white label 20.05.18 23:30
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
w-a
Jestli je realita spíš jako na tvém odkazu, tak je to jen dobře...
Mám rád děti s vlastním názorem, v tomto případě navíc se správným názorem. >:-[]
iudex
Za jízdy tomu zvuku parádně "asistuje" PDK..., tak jako bych třeba u A6 dal určitě přednost 8st. ZF, před 7st. S-Tronicem, tak PDK bych dal naopak přednost i před ZF. V každém režimu (comfort/sport/sport+) je to "jiná" převodovka, a hlavně to, co umí předvést v režimu sport+, to HDM ani od ZF neumí. Pokud někomu neuhoví "automat" ani v podobě PDK, pak nemá jinou možnost, než se do smrti "trápit" s manuálem. ;-) :-)
P.S. Tak Švédi to nakonec, po 80 minutách a samostatných nájezdech, dali.... -
iudex 20.05.18 20:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Jj, zvuk M GTS je parádny, aj vďaka výfuku znie ako osemvalec, najmä v priamom porovnaní s M2, ktoré znie rovnako parádne, ale súčasne dosť inak, ako typický R6, tak ostro a jedovato. 340i vedľa nich znie ako tichá limuzína >:D
Btw. 24 valcov a 1396 koní pokope, keby Fred nenechal doma Júliu, mohlo sa to blížiť dvojtisícovke: [odkaz] -
woody-alien 20.05.18 20:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
wl: Víš jak je to s fotkama barev... ;-) Já bych řekl, že realita je spíš na tom mém dokazu. A ještě bych řekl, že na kombíku s těmi černými detaily vypadá líp než na hatchi. Záměrně jsem kvůli tomu bral i dražší černostříbrná kola a ližiny změnil ze stříbrné na černé. Nicméně i tak to pro mě byla volba "mezi jednookými", žádná z nabízených barev ve mně nevzbudila takové nadšení, že právě tu bych nutně musel mít. S Leonem jsem hlavně po všech těch MPV a crossoverech konečně měl pocit, že sedím podle svého gusta. Nízko, v dobrých sedačkách, žádný íííííí c.ock pity >:-[] a jiný vymyšlenosti, prostě tak jak chci.
Až Leon dorazí, určitě se domluvíme, že bych dorazil na vanilkovou a ristretto, a pokud bude příležitost, rád toho vašeho poršáka okouknu. Btw: jak vzniká etalon, by mohly vyučovat moje děti, které každou porci zmrzliny kdekoliv po republice komentují : "hmm, ale jako z Rožnova to není". >:-[] -
white label 20.05.18 16:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
w-a
Jj, 1,8 TSI jde do důchodu, na té už nic moc dělat nebudou.
Tu oranžovou Eclipse jsem zatím naživo neviděl, na tom tvém odkazu vypadá dobře, taková ohnivě červeno-oranžová, ale na některých jiných fotkách jde dost do "zrzava" (teda pokud to je ona), a to už se mi tak nelíbí.
[odkaz]
Včera jsem najel něco přes 200km s MGTS, naštěstí převážně po prázdných okreskách, dával jsem přednost těm méně frekventovaným, které se obvykle ani v zimě neudržují a skvěle si na nich zajezdil (krásná krajina i počasí). Ono na těch mega kolech člověk nemusí zdaleka tolik řešit hladkost asfaltu, a spíš (vzhledem k šířce/rozchodu) ocení, že je na vozovce sám a nemusí nikoho předjíždět.
Výfukový systém MGTS je určitě záměrně laděný tak, aby evokoval zvuk B6 z 911ky. Celý den mě ani nenapadlo zapnout rádio, jestli je v něčem MGTS dokonalý, tak je to (spolu s PDK) zvukový projev, který je fakt návykový, subjektivně je to takový mix vrtulového zvuku V6 a brblajícího V8. -
woody-alien 18.05.18 21:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Thom, speedfred: Filtr do 1.8 TSI už nepřijde, ta skončí a místo ní nasaděj 2.0 TSI 140 kW s filtrem. Tedy aspoň takové mám informace od prodejce. Právě filtr a nechuť dále čekat (termín uvedení 2.0 TSI do Leona zatím neznámý) mě spolu s důkladným odzkoušením (moc se mi nezdálo oříznutí krouťáku na úroveň 1.4 TSI, jenže realita je zřejmě lepší než papír) vedly k tomuto rozhodnutí. Plus to, že 1.8 TSI má multilink a 1.4 TSI ne. A konečně na 1.8 TSI jsem vyjednal větší procentuální slevu, takže rozdíl vůči 1.4 byl minimální.
Pokud se týká spotřeby, nevím, jestli 1.8 žere víc než Cupra (upřímně o tom ale pochybuju, silnějšímu autu dáváš zase víc zabrat), ale i kdyby, tak za těch řekněme 200-250t Kč rozdílu můžu v klidu najezdit minimálně čtvrt milionu kilometrů, takže zas tak silnej argument to není. ;-) -
Thomasino 18.05.18 18:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Tak GRATULACE a vítej do rodiny Cupra a Polo-Cupra >:-[]
Ale víš že spotřeba je u té 1,8 TSI vyšší nebo stejná jako u 2,0 TSI v Cupře? Taky mě zajímá, jestli jsi to stihl s filtrem pevných částic nebo ne.. -
iudex 18.05.18 08:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
woody: tak ešte raz ofiko gratulácia. :yes: Ono netreba to degradovať ako "nič zvláštneho", v kontexte rodinného vozenia je to stále nadpriemerne dynamické auto. Ak by si zobral obvyklý 1,4TSI 110 kW, už to by znamenalo dostatočnú dynamiku pre auto danej veľkosti a hmotnosti (rozumej pomerne ľahké auto), ale 1,8TSI je v dnešnej dobe vysoký nadštandard. A keď si ho vyšperkoval opticky, t.j. 18ky, verzia FR, výrazný oranžový lak (oranžová je dobrá >:D ), tak to máš takú polovičnú Cupru. -
speedfred 18.05.18 06:44
tak gratulujem a mal by si to asi ešte stihnúť bez filtra častíc ? Čo tak návrat k manuálu ?
Budúci víkend (25-27.5)ideme na Nordšlajfe,nepridá sa niekto ? -
woody-alien 18.05.18 05:49
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
wl: Jj, původně jsem favorizoval modrou Mystery a červenou Desire. Ten odstín modré se mi v reálu moc nepozdával, ta červená určitě není špatná, ale Red Soul od Mazdy nebo Flamme Red od Renaultu jsou podle mě povedenější. A taky na ní byl zdaleka nejvíc vidět ten "pomeranč" laku. A když už pomeranč, tak oranžovej... >:-[]
Takže nakonec to zvenku bude vizuálně hodně podobný tomuhle (viz.galerie): [odkaz] -
woody-alien 17.05.18 21:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
speedfred: Nic zvláštního. Rodinné přibližovadlo. Je fakt, že při jeho výběru jsem měl mimořádně složité období (víc to nechci rozebírat), které mě posouvalo napříč značkami, segmenty i počtem míst k sezení, ale nakonec situace nahrála tomu vybrat auto, se kterým může být spokojena i moje řidičská část. Výsledkem je Seat Leon ST 1.8 TSI FR 6-MT. Paket FR Technology + pár drobností, barva Eclipse Orange, kola 18" Performance II.
Objednáno 25.4., včera potvrzen termín dodání 23.týden. ;-) -
praděda7 17.05.18 21:35
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Ano, zatím nejkompletnější, ale po bedlivém přečtení článku v odkaze, nezní to jako hotová věc. I když bych se nedivil, kdyby tomu tak opravdu bylo. Rád bych věřil, že M340i bude i v manuálu, ale nevsadil bych na to ani kožené laso..... ;-) -
iudex 17.05.18 16:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Tu sú zatiaľ najkompletnejšie info o novej generácii 3er (G20): [odkaz]
Dizajn ani rozmery by sa nejak výrazne meniť nemali, očakáva sa medzigeneračné schudnutie vďaka novej platforme. To najzaujímavejšie: bežné verzie budú len 3 a 4-valce 318i, 320i a 330i, dízle všetky 2,0 s rôznym naladením), R6 budú len v M Performance a M modeloch (340i a 335d sa transformujú na M340i a M340d). Budú dva hybridy, slabší s trojvalcom 1,5 a silnejší s dvojlitrom. M Performance budú len s xDrive a len s automatom (teda zbohom R6 RWD či manuál). A hlavne aj M3 bude štvorkolka (ale rovnaká, ako aktuálna M5, t.j. prepínateľná RWD/AWD). -
white label 17.05.18 16:07
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Leg
Jj, v opravdových driverscars manuály ještě nějakou dobu určitě vydrží, viz návrat do aktuální GT3. Dokud bude dostatečný zájem, bude i vůle/motivace.
Jinak přímo na B sloupek se obvykle nijak zásadně/přesně nosníky nenapojují, takže v tom bych zásadní problém neviděl. Zásadnější by byla (při tak automatizované výrobě, jaká je pro Golf typická) prakticky "nová"/další varianta karoserie a všechny věci s tím související.
[odkaz]
[odkaz]
-
praděda7 17.05.18 14:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Fred. S kutáčem se na okruhu jezdí jiným stylem než s A/T. Jde to i bez boje. Jedeš plynuleji.....a ano, o kapku pomaleji než když bojuješ o tu poslední desetinku. V Renocaru měli přes rok a půl M3 v manuálu, kterou borec po pár měsících vyměnil za M3 v A/T, protože honil ty poslední "desetinky" na okruhu...........Konečně to byl také důvod proč F-1 přešly na poloautomaty. Od té doby už i ti průměrní jezdci projíždí zatáčky jako "na kolejničkách"..... ;-)