Ronault. 21.05.18 16:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
iudex: na Meganu RS bych si klidně dokázal představit i obyč. šedou titanium. Přecejen Megane není Clio ;-) Golf se taky bere v šedé, ne? :-) -
iudex 21.05.18 16:15
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Renault dnes vyhodil slovenský cenník na Megane RS. A ako v Čechách, aj u nás je cena prakvapivo slušná: základ za 27090 eur, s nutným packom Cup so samosvorom za 1550 je to stále pekných 28640 eur. Pre porovnanie základné GTI je 28270 a Performance je už cez 30t (30140 eur). Obdobné je to v porovnaní s i30N (27490 základ, Performance 29990 eur) či Cuprou (od 30930 eur, mimochodom tá pekne podražila od uvedenia na trh).
Takže jediný problém je ten šialený príplatok za žltú či oranžovú farbu: 1600 eur. Hoci tvrdím, že tie robia nemalú časť celkového dojmu z RS, asi by som si ich odpustil a dal tam stále peknú a vydarenú červenú Flamme (630 eur). -
Ronault. 21.05.18 15:21
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Woody: tak v první řadě již mé obligátní gratulace k objedávce a tedy k novému vozu a ještě obligátnější "Ať slouží" :yes:
Volba je to pěkná, i mě by se docela líbil nebýt dvou ale. V dávném testu zde na auto.cz Leon měl co dělat aby porazil mé současné auto, tedy bych si tolik nepomohl a zároveň bohužel obyč. kombík nám začíná být málo.
To mě přivádí na mou již vámi všemi na auto.cz živenou touhu po novém vozu. Pěkně vám všem děkuji. Ještě, že je tady WL, který se mnou drží basu a vozový park (syn a otec se nepočítají) nemění. Dal jsem si zákaz a motivaci. Do atestace nevybírat nové, bychaření bloumání po netu zabere i několik hodin a na jaře 2019 nové.
Ad Labelova zmrzlina - taky na ní spoustu lidí posílám a pokud se mi někdy dostane do ambulance nějaký Rožnovšťan, ihned svedu řeč na zmrzlinu a málo kdo jí nezná. :-)
WL: to již je 8 let? Uběhlo to rychle :-O Nebylo to tehdy, jak jsi se mě ptal, jestli policejní Passaty měří mezi Vyškovem a Olomoucí, já ti řekl, že o tom nevím a za pár hodin jsi mi volal, že mi děkuješ, že jsi zaplatil pokutu za 180 ve 130 a já ti na to řekl, že tolik jsem tam s Favoritem nikdy nejel, proto mě tam nezměřili? >:D >:D >:D
Jinak k tvému pocitu exhibicionisty... Byl jsem tam třeba já student jezdící Favoritem a největší brněnský židák S-mike, který 911 turbo jezdí do asijského bistra, takže... >:-[] >:D
Nicméně poznamenal jsi mě a dnes už vím, co to je třeba Dopio a instantní kávu bych dobrovolně nevypil ;-) -
Dany 21.05.18 14:50
woody: cena a dodacia doba vie výrazne zahýbať náklonnosťou. Ja som narazil asi na predajcu v dobrej nálade, lebo potom už také štedré ponuky nerozdával. Ani v širokom okolí neboli ponuky zďaleka také dobré. -
white label 21.05.18 11:44
w-a
Jj, příprava a prodej kávy se u nás (hlavně za posledních cca deset let) rapidně zlepšil.
Dřív byl problém narazit na slušné espresso, dnes je to skoro naopak..., kéž by se u nás v poslední době tak rychle zlepšovalo všechno. Ještě před nějakými 8-10 lety na minisrazu a.cz v Brně, když jsme si dávali v Bobycentru kávu, tak jsem tam byl se svým ristrettem pomalu za Marťana. Nikdo kolem mě nechápal, proč dávám tolik peněz za šáleček špinavý od kávy..., někteří mě určitě podezírali i z nějaké formy exhibicionismu. >:-[] -
woody-alien 21.05.18 11:20
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Dany: Dík. MegGT byl taky ve výběru, jenže na rozdíl od tvojí recenze to s cenou Leon vs.GT205 bylo obráceně. A to dost výrazně. A hřebíček do rakve případné objednávky pak zasadila dodací lhůta 5 měsíců zatímco u Leona to bylo maximálně 6 týdnů.
woody-alien 21.05.18 09:36
iudex: >:D Ale ne, mluvím při práci se spoustou lidí a to doporučení je vždy při zmínce, že jedou do té oblasti. Obchodníci, cesťáci nebo třeba na dovolenou. Asi si budu muset zavést nějakou zpětnou vazbu, odpovědní zásilku nebo tak něco. >:-[] -
woody-alien 21.05.18 07:42
wl: Však taky při každé příležitosti tvůj podnik doporučuju. ;-) Co se týká zmrzliny mi tedy nezbývá než teskně vyhlížet k Radhošti, aspoň že stran požitku z kávy tady vzniklo to Hajja Café. Podnik, který ti sice nemůže konkurovat celkovým prostředím (přece jen je umístěn v klasickém obchodním centru), ale kulturou obsluhy, pečlivou přípravou a kvalitou podávané kávy ano. S trochou nadsázky se dá říct, že tam panuje až nábožná úcta k vychutnání okamžiku dovedená do nejmenších detailů včetně servírovacích předmětů nebo vzdělávacích materiálů. -
Dany 21.05.18 07:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
woody: Ako vravíš, tá 1,8 jazdí pekne aj obmedzená. Vo mne nakoniec najviac hlodalo to vyšponovanie prevodovky na maximum. Ale kto dnes nešponuje?
Gratulujem k prírastku a prajem veľa šťastných km. -
white label 20.05.18 23:30
w-a
Jestli je realita spíš jako na tvém odkazu, tak je to jen dobře...
Mám rád děti s vlastním názorem, v tomto případě navíc se správným názorem. >:-[]
iudex
Za jízdy tomu zvuku parádně "asistuje" PDK..., tak jako bych třeba u A6 dal určitě přednost 8st. ZF, před 7st. S-Tronicem, tak PDK bych dal naopak přednost i před ZF. V každém režimu (comfort/sport/sport+) je to "jiná" převodovka, a hlavně to, co umí předvést v režimu sport+, to HDM ani od ZF neumí. Pokud někomu neuhoví "automat" ani v podobě PDK, pak nemá jinou možnost, než se do smrti "trápit" s manuálem. ;-) :-)
P.S. Tak Švédi to nakonec, po 80 minutách a samostatných nájezdech, dali.... -
iudex 20.05.18 20:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Jj, zvuk M GTS je parádny, aj vďaka výfuku znie ako osemvalec, najmä v priamom porovnaní s M2, ktoré znie rovnako parádne, ale súčasne dosť inak, ako typický R6, tak ostro a jedovato. 340i vedľa nich znie ako tichá limuzína >:D
Btw. 24 valcov a 1396 koní pokope, keby Fred nenechal doma Júliu, mohlo sa to blížiť dvojtisícovke: [odkaz] -
woody-alien 20.05.18 20:19
wl: Víš jak je to s fotkama barev... ;-) Já bych řekl, že realita je spíš na tom mém dokazu. A ještě bych řekl, že na kombíku s těmi černými detaily vypadá líp než na hatchi. Záměrně jsem kvůli tomu bral i dražší černostříbrná kola a ližiny změnil ze stříbrné na černé. Nicméně i tak to pro mě byla volba "mezi jednookými", žádná z nabízených barev ve mně nevzbudila takové nadšení, že právě tu bych nutně musel mít. S Leonem jsem hlavně po všech těch MPV a crossoverech konečně měl pocit, že sedím podle svého gusta. Nízko, v dobrých sedačkách, žádný íííííí c.ock pity >:-[] a jiný vymyšlenosti, prostě tak jak chci.
Až Leon dorazí, určitě se domluvíme, že bych dorazil na vanilkovou a ristretto, a pokud bude příležitost, rád toho vašeho poršáka okouknu. Btw: jak vzniká etalon, by mohly vyučovat moje děti, které každou porci zmrzliny kdekoliv po republice komentují : "hmm, ale jako z Rožnova to není". >:-[] -
white label 20.05.18 16:23
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
w-a
Jj, 1,8 TSI jde do důchodu, na té už nic moc dělat nebudou.
Tu oranžovou Eclipse jsem zatím naživo neviděl, na tom tvém odkazu vypadá dobře, taková ohnivě červeno-oranžová, ale na některých jiných fotkách jde dost do "zrzava" (teda pokud to je ona), a to už se mi tak nelíbí.
Včera jsem najel něco přes 200km s MGTS, naštěstí převážně po prázdných okreskách, dával jsem přednost těm méně frekventovaným, které se obvykle ani v zimě neudržují a skvěle si na nich zajezdil (krásná krajina i počasí). Ono na těch mega kolech člověk nemusí zdaleka tolik řešit hladkost asfaltu, a spíš (vzhledem k šířce/rozchodu) ocení, že je na vozovce sám a nemusí nikoho předjíždět.
Výfukový systém MGTS je určitě záměrně laděný tak, aby evokoval zvuk B6 z 911ky. Celý den mě ani nenapadlo zapnout rádio, jestli je v něčem MGTS dokonalý, tak je to (spolu s PDK) zvukový projev, který je fakt návykový, subjektivně je to takový mix vrtulového zvuku V6 a brblajícího V8. -
woody-alien 18.05.18 21:41
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Thom, speedfred: Filtr do 1.8 TSI už nepřijde, ta skončí a místo ní nasaděj 2.0 TSI 140 kW s filtrem. Tedy aspoň takové mám informace od prodejce. Právě filtr a nechuť dále čekat (termín uvedení 2.0 TSI do Leona zatím neznámý) mě spolu s důkladným odzkoušením (moc se mi nezdálo oříznutí krouťáku na úroveň 1.4 TSI, jenže realita je zřejmě lepší než papír) vedly k tomuto rozhodnutí. Plus to, že 1.8 TSI má multilink a 1.4 TSI ne. A konečně na 1.8 TSI jsem vyjednal větší procentuální slevu, takže rozdíl vůči 1.4 byl minimální.
Pokud se týká spotřeby, nevím, jestli 1.8 žere víc než Cupra (upřímně o tom ale pochybuju, silnějšímu autu dáváš zase víc zabrat), ale i kdyby, tak za těch řekněme 200-250t Kč rozdílu můžu v klidu najezdit minimálně čtvrt milionu kilometrů, takže zas tak silnej argument to není. ;-) -
Thomasino 18.05.18 18:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Tak GRATULACE a vítej do rodiny Cupra a Polo-Cupra >:-[]
Ale víš že spotřeba je u té 1,8 TSI vyšší nebo stejná jako u 2,0 TSI v Cupře? Taky mě zajímá, jestli jsi to stihl s filtrem pevných částic nebo ne.. -
iudex 18.05.18 08:28
woody: tak ešte raz ofiko gratulácia. :yes: Ono netreba to degradovať ako "nič zvláštneho", v kontexte rodinného vozenia je to stále nadpriemerne dynamické auto. Ak by si zobral obvyklý 1,4TSI 110 kW, už to by znamenalo dostatočnú dynamiku pre auto danej veľkosti a hmotnosti (rozumej pomerne ľahké auto), ale 1,8TSI je v dnešnej dobe vysoký nadštandard. A keď si ho vyšperkoval opticky, t.j. 18ky, verzia FR, výrazný oranžový lak (oranžová je dobrá >:D ), tak to máš takú polovičnú Cupru. -
speedfred 18.05.18 06:44
tak gratulujem a mal by si to asi ešte stihnúť bez filtra častíc ? Čo tak návrat k manuálu ?
Budúci víkend (25-27.5)ideme na Nordšlajfe,nepridá sa niekto ?