praděda7 22.05.18 15:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
wl. Máš pravdu. "legendární bazény " vládnou........... ;-) Problém je, že když si dáš k pressu nějaký zákusek nebo kus buchty, tak 30ml je zatraceně málo. Jo, kdyby jsme byli zvyklí na mrňavé italské biscuity, tak by to bylo fajn. Zkrátka jiná země jiný mrav. Abych pravdu řekl, tak na našem de longi jsem regulární espresso ještě nezkoušel.......... ;-) -
praděda7 22.05.18 15:26
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Thms. Zatím jsem s X2 nejel, protože čekám až se v Remocaru objeví benzin předváděčka. V tuto chvíli mají na fleet jen diesely a ty mě opravdu nestojí ani za projížďku. Mám takový dojem, že s tou silnější 28i v Evropě otálí jen kvůli DPF. V US (kde nejsou tak pomatení), už 28i prodávají.
Jestli mě 28i zaujme, tak pak nastane dilema. Kdo upustí garáž? >:D -
white label 22.05.18 14:43
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Nemusí to být přímo problém (zvlášť v případě tvé, sice vyšší, ale útlé postavy), ale komfortnější je to nesporně, viz i Thomasino 14:10. Dokud měl 5dv. G6GTI, tak mu to třeba ani nepřišlo, ale teď když má zkušenost s MRS a M2, tak ten rozdíl vnímá.
Ideál je možnost výběru, pokud lze mít jen jednu možnost, jsem v případě hb pro 5dv., ale v případě hh, naopak spíš pro 3dv. Obecný trend je ovšem bohužel jasně pro dva páry dveří u hh i u "pseudokupé".
P.S. Já hlavně nechápu řidiče, co řídí s dozadu sklopeným opěradlem sedačky a nemají tak záda kolmo k podlaze. -
white label 22.05.18 14:27
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
prdd7
Problém s kávou po "revoluci" nebyl primárně v tom, že by tu nebyly žádné slušné "espresso mašiny", ale v tom, co se tu na nich dělalo, což bylo logicky přizpůsobeno tomu, co tady většina místních požadovala. A bohužel to platí dodnes velmi často třeba u domácích kávovarů na přípravu espressa, kdy si na nich stále většina lidí nedělá italská espressa, ale česká presa, čili "legendární bazény".
Dodnes jsem tady na návštěvě nedostal z domácího kávovaru, pro přípravu espressa (za nemalý peníz), espresso o objemu cca 30ml, ale obvykle spíš o objemu tak 3x větším, někdy i víc.
Přitom pro přípravu kávy v takovém objemu je nákup podobného (relativně drahého) zařízení zbytečný a lepších výsledků člověk dosáhne s kávou filtrovanou. -
Thomasino 22.05.18 14:10
NO, NO, NO >:-[] >:-[]
Je pravda, že jsem ho měl nějak daleko, cestou zpátky jsem si to o kousek posunul. Ale mám to tak, aby při vyšlápnuté spojce byla noha stále lehce pokrčená (asi mám dlouhé nohy), ale chci mít místo na rostoucí bříško! :-) Ruce však musí být na volantu mírně pokrčené, ale na okruhu si dávám sedačku o něco více na kolmo.
Každopádně nyní u CUPRY vidím, že 3-dvéřová auta jsou pro větší lidi pohodlnější na nastupování, do Cupry lezu kamsi dolů dozadu za sloupek, není to moc ideální. Zlatý 3-dvéřové Megouš nebo M2 :yes:
Nebo pak mírně zvýšená auta jako Golf Sportsvan či nyní BMW X2. To je velmi zajímavé i jízdně a s chystaným benzínovým dvoulitrem 28i xDrive má prý i pěkný zvuk a pojede svižně. Já ho jel s 23d xDrive a podvozek pěkně naladěný, výška ideální, velikost auta také, něco jako Sportsvan nebo větší hatchback. -
iudex 22.05.18 14:05
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
O tom nasadaní sme sa bavili aj v sobotu a ja so 193 cm som ešte nemal problém, žeby mi boli predné dvere na 4/5-dveráku malé. Ale keď niekto sedí v aute tak, ako Thomasino, teda tak ďaleko vzadu, že v jeho aute som aj pri svojej výške spojku vyšliapol len s natiahnutou nohou a vystretou špičkou, potom naozaj stredový stĺpik môže prekážať. ;-)
P.S. samozrejme súhlasím, že ideál je mať obe verzie, nech si každý vyberie podľa seba. Ak mať ale iba jednu verziu, tak z môjho pohľadu nech je to 5dv. (teda ako súčasný Megane RS a nie len 3dv. ako ten minulý). -
white label 22.05.18 13:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Hlavně design, ale taky třeba (u vyšších postav) podstatně komfortnější nasedání/vysedání na přední sedačky. -
white label 22.05.18 13:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Ideální je, když si můžeš vybrat mez 3/5dv., viz i nová FieSTa!
3dv. hh je o kus praktičtější, než kupé a vypadá lépe, než 5dv. hh, ale někdy i lépe, než kupé, třeba pro mě je třídveřový GGTI pěknější, než 5dv. a zároveň celkově hezčí, než Scirocco III. A proti Sciroccu je i 3dv. GTI podstatně praktičtější. Kupé obvykle vypadají lépe až o třídu výš. -
speedfred 22.05.18 13:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
mne hatche celkom páčia a aj rozmerovo sú Ok. Prečo 3dv ,u mna iba kvôli dizajnu.
A ani si nespomínam či som mal vôbec nejaký 5dv hatch. -
white label 22.05.18 13:45
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Ron
8 let to bude určitě, bylo to v té době, ale trochu jindy, protože tenkrát jsem tam byl GTIčkem, a to o čem píšeš ty, bylo, když jsem tam byl allroadem.
Kromě sezónní zmrzliny je u nás nejznámějším (celoročním) produktem pohár ORIO, ten je tady (a v širokém okolí) velmi profláklý.
S-mike je Super-agent s teplou vodou... >:-[]
P.S. doppio (2x p) -
iudex 22.05.18 13:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
A ja si zase rýpnem: načo 3-dv. hatch? Hatchback má byť praktické auto a to oveľa lepšie spĺňa 5-dverák. Ak zadné dvere nepotrebujem, môžem ísť rovno do kupé. Výhody ako tuhšia karoséria sú v praxi nepoznateľné, nevýhody ďaleko prevyšujú. Ale zase rozumiem, že kompaktné kupé už takmer vymreli; 2er je skôr výnimka, naviac ako prémiovka dosť drahá a Toyobaru má zase známy problém s výkonom/dynamikou.
Btw. teraz som pozeral pár recenzií novej FieSTy a všetci sú nadšení, ako to auto jazdí (aj napriek trojvalcu), niekto sa vyjadril, že je to zmenšený trojvalcový Focus RS, okrem parádneho podvozka je to aj samosvor, čo v triede je dosť zriedkavé. Ale súčasne sa testy zhodujú, že auto na každý deň to stále nie je, v tom je Polo GTI podstatne lepšie (najmä vnútorný priestor a komfort podvozka). -
speedfred 22.05.18 13:19
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
budem sa možno tým svojim opakovať ako páni Arese či Ádo ,ale HH zabíja že nie sú ako 3dv a nie farby. Zatiaľ ešte česť koncernu že ich ponúkajú,ale do kedy ??
praděda7 21.05.18 20:36
wl. Káva. Je to přesně tak jak píšeš. Měl jsem možnost tento vývoj k lepšímu, v tomto případě, při svých po revolučních dvouročních návštěvách ještě z Austrálie. Když jsme před cca 10 léty zakotvili na Moravě víceméně natrvalo, tak to bylo s dobrou kávou tady u nás "na venkově" stále vachrlaté. (Spousta starých komunistů ještě dnes nedá na "turka" dopustit). On totiž málokterý podnikatel měl tehdá "zbytečné" prostředky na koupi kvalitní espresso mašiny. Ale teď zaplať pánbůh i ta poslední cukrárna už dělá pitelné presso. (Dokonce i já doma.... ;-)) Nevím jak jsou na tom na Slovensku, ale tuším, že podobně. 29 jedeme na dva dny do B´lavy, tak dám potom vědět.......... ;-) Jo, a s vínem to bylo podobné.. ;-)
iu. MRS v cupu se solidní výbavou jsem nakonfiguroval na 850k Kč. Zajímavé na té ceně je to, že za ty samé peníze jsem v roce 2008 koupil MMPS gen I s podobným není to taková el cheapo greyvýkonem, ale 2 roky na to gen II už stála jen 690k Kč. Z toho lze usoudit, že HH se cenově dostaly zpět tam kde byly v roce 2008.
Barva? Vidím to podobně jako Ronault. Ta Titanium mě zkrátka "bere"....ono to není jen tak nějaká el-cheapo barva, je to vymakaný odstín gunmetal grey.........
V Anglii za takovou barvou babybmw borci šílí.........i M3 a MRS look in that shade of grey really mean... ;-)
Thms. Už sem to naznačil minulou sobotu, že stará 3dr MRS se mě líbila daleko víc než tento nový 5dr HB. Jj, v červené je ta nová taky ok. 3dr MRS bych bral i ve žluté. Svého času i ITR byla populární ve žluté barvě........3dr kastle a kupátka zkrátka ty "žhavé" barvy "poberou..... ;-)
S tím podvozkem je to přesně tak jak píšeš. BMW chtělo mít v M2 track car first and a road car as second........no compromise...a navíc s tím adaptivním podvozkem by M2 byla cenově velkou konkurencí M4 a obzvlášť teď, když M2 má S55 motor. -
Thomasino 21.05.18 17:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: cupra a manual
Megana R.S. bych bral v té vínové, ta je fakt pěkná. Nemohl jsem to psát veřejně než proběhnou ty novinářské testy v Mostě, ale měl jsem možnost jet v novém MRS na místě spolujezdce, podvozek mi přijde fajn naladěný na daily (něco jako moje Cupra v Comfort režimu), prostě mírně tuhé, sportovní, ale zvládne s přehledem rozbitější cesty. Jen v dnešní době je zvláštní, že mají verzi měkčí (Sport), vezi CUP se samosvorem a pak přijde ještě sportovnější Trophy, když by se ty první dvě daly vyřešit tak jako u konkurence adaptivními tlumiči a samosvorem již do základu >:-[] Ale zase chápu, že se asi auto naladí lépe jen pro jeden režim, než pro 3 režimy adaptivních tlumičů. Což byl mimochodem hlavní argument od BMW při uvedení M2, že to nemá na výběr adaptivní podvozek a jen jednu velikost kol a díky tomu dokázaly to auto takto skvěle naladit ;-) -
iudex 21.05.18 16:38
Práveže Megane šedá zabíja (to platí aj pre ostatné nefarby: [odkaz] ), ostatne je dôvod, pre ktorý je promo farbou tá oranžová, resp. žltá. V "nefarbe" stráca Megane veľkú časť kúzla. GTI sa berie v šedej, pretože tam žiadna pekná farba nie je, naviac Carbon steel grey medzi bežnými šedými dosť vyčnieva. Aktuálne po facelifte však už CSG nie je a ten výber farieb GTI je tristný.