Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 31.05.18  16:40

« Re: Re: Re: BMW a manual

Tak tak, ceny automatů budou s jejich masovým rozšířením v Evropě klesat. Jenomže v US a třeba i v Austrálii jsou automaty běžné už od druhé světové války, ale jsou stále dražší než manuály, protože je jejich výroba nákladnější. Samozřejmě nevylučuju, že přijde doba, kdy pohodlnost (čti lenost) lidí dosáhne takové úrovně, že díky poptávce po automatech bude pro výrobce ekonomicky nevýhodné udržovat linku na výrobu manuálních převodovek v chodu a nabídku zruší a nebo ji, jak bylo už řečeno jinde, náležitě "zpoplatní".... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 31.05.18  16:26

« Re: Re: Re: BMW a manual

Před chvílí sme se se soudružkou vrátili z krátkého pobytu v Bratislavě. Tož krátce o kávě, jak jsem před několika dny slíbil. Co se kávy týče, nenašel jsem nikde žádnou chybu. Pijeme jen Nespresso lungo 140ml bez mléka, já s jedním cukrem. Nejlepší dort ke kávě sem měl v kafejce La Crema v Auparku. Byl to poctivý ořechový dort, který mě připomněl origoš máslový ořechový dort jaký uměla vykouzlit moje nebožka matka. Další zajímavostí byla nabídka bezlaktózového mléka pro přípravu cappuccina a dalších variant kávy s mlékem. (Jsem bohužel jedním z těch, s kterými normální mléko moc "nesouhlasí" a doma bezlaktózové mléko již roky používám).
    V o.c. Central jsem měl v Café Milano dortík, který mě hodně připomněl australský Vanila slice. Tam to pojmenovali Milfej Torta. Doporučuji....není přeslazený.....
    Co se aut týče, tak na mě nejvíc zapůsobilo Mini JCW (ve válečných barvách), které je na výstavce před hotelem Aston, ve kterém jsme několik nocí "kempovali".
    No a Centrální tržnice na Miletičové byla hotová bomba. Moja by tam strávila celý den, kdyby nebylo takové horko.
    Teď zrovna jedou jahody a celá tržnice byla jahodami provoněná............
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 31.05.18  11:53

« Re: Re: BMW a manual

Ceny automatů budou s jejich masovým rozšířením postupně klesat a cena modelu nabízeného pouze s automatem tak bude někde mezi současnou cenou s manuálem a automatem. A přijde doba, kdy bude příplatek ("individual") naopak za manuál.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 31.05.18  08:22

« Re: BMW a manual

Market: jj, čítal som, žiaľ je to v súlade s trendmi. Priaznivci automatov budú tvrdiť, že je to prejav rastúceho dopytu po automatoch, v danom prípade je to však viac prejav emisných noriem, ktoré je ľahšie splniť s automatmi. V prípade tých výkonnejších, športovejšie orientovaných benzínov ako je M140i je to fakt škoda, tam si človek kupuje auto hlavne/aj pre zábavu a nútiť mu manuál nie je OK. A v prípade tých slabších verzií ako je 120i to zbytočne navyšuje cenu, predsalen cca. 2500 eur naviac za automat nie je málo. 8-s
  • 00 Reagovat !

foto Market

Market 30.05.18  22:24

« BMW a manual

Koniec manualu - pokracovanie:
    Od července tak automatickou převodovku standardně najdeme u modelu 120i s třídveřovou i pětidveřovou karoserie, stejně tak se ho bohužel standardně dočká též šestiválcové M140i. V případě střední třídy bude automat nově standardem též u 320i Gran Turismo, 320i xDrive (sedan, kombi i Gran Turismo), 330i (sedan a kombi) a bohužel i u skvělé 340i (sedan, s pohonem zadních i všech kol). To samé čeká i čtyřku, konkrétně 420i (kabrio), 430i (kabrio a Gran Coupé) a 440i (kupé, s pohonem zadních i všech kol). Pětka pak bude nově s automatem také ve verzi 520d.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 30.05.18  21:44

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GT2RS oStRava - ring

Když už jste pánové nakousli ty brzdy. Blíží se mi serviska v 90t km a ačkoliv při 60t km byl stav destiček 80 % (moc nebrzdím, buď předvídám nebo prostě v zatáčce pískají gumy >:-[] a taky prostě velké procento dálnic), tak aktuálně se mi asi zvlnily kotouče a při brzdění prostě kopou a do toho asi klepe nějaký čep nebo stabilizátor, takže mě výměna nemine.
    Ale k věci. V Renaultu určitě nenechám kotouče ani destičky měnit, protože originály docela dost čoudily a špinily disky, což mě vytáčí a už jsem měl i méně kouřivé destičky.

Pátral jsem a našel tohle: [odkaz]

Zkoušeli jste je někdo? Vypadá to slušně a díval jsem se, že za sadu je rozdíl třeba 500 Kč, což je v pohodě.

No na Audi klubu úplně nadšení nejsou... [odkaz]

Jo a kdyby jste někdo na dálnici u nákupního centra v Olomouci směrem na Ostravu našli stěrač, vraťte ho majiteli, děkuji! >:D

Prostě uletěl... nevím, jestli vada materiálu nebo má špatná montáž, Heyener je docela dobrá značka, ale při návratu divně klepal od počátku.... :-|
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 29.05.18  19:02

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GT2RS oStRava - ring

tak s Markom to bola jazda :yes: ,ten sa už motá okolo hranice 8min a už nemá modré brzdiče >:D
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.05.18  16:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GT2RS oStRava - ring

No to jak jsem se tě právě před těmi 2 týdny na srazu ptal, proč tam nemáš ty M sportovní brzdy, asi za 19 tisíc Kč (740 EUR?) s modrými třmeny, že já osobně bych je tam chtěl. Aspoň v dobách vybírání, kdy jsem nevěděl jestli M140i nebo M240i, příp. se nezklidnit a nejít do 340i, kde jsem měl u 340i nakonfigurované ty lepší brzdy, lepší M podvozek a časem přidal ten M Performance výfuk s navýšením výkonu na 360hp. Což má pak parádní zvuk! >:-[]
    Takže s těmito základními bych okruh rozhodně vynechal, pokud teda nepotřebuješ důvod, proč je nechat vyměnit za nějaké lepší ;-) >:D Jako ony ani ty větší nebudou moc na okruh podle mě (ikdyž zlehka by to asi šlo) - když vidím že brzdy u M2 taky nejsou žádná sláva, ale naštěstí se dá vyřešit jen lepšíma deskama Endless ME22 za 9000 Kč, pak už to funguje o poznání lépe. Viz. kluci co byli s Speedfredem na Nordschleife (Marek s bílou M2).
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.05.18  16:01

« Re: Re: Re: Re: Re: GT2RS oStRava - ring

iudex
    Ani na tvém druhém odkazu (tam je v pohodě) není tak mdlá, jako třeba na tom mém odkazu...
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 29.05.18  15:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GT2RS oStRava - ring

Tom: asi máš pravdu, teraz som pozeral, že 340i má priemer bŕzd 340mm vpredu a 330mm vzadu, pričom GTI malo vpredu rovnako 340mm a 310mm vzadu. Teda vpredu rovnaké brzdy ako o 206 kg ľahší Golf, to naozaj neveští okruhové ambície. Až príplatkové (modré) M brzdy majú 370mm vpredu (štvorpiestiky) a 345mm vzadu, to už vyzerá vhodnejšie na okruh.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.05.18  11:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: GT2RS oStRava - ring

IUDEX - nedělej to! S tím SK ringem. Brzdy dostanou hrozně pokouřit, vím o čem mluvím :-( To auto je těžké a navíc tvé brzdy na to nejsou zdaleka připravené (ani moje na M2 nejsou a to jsou o dost větší!). Jestli tě svrbí prsty, raději si tam půjč nějakého Civica TR, bude to levnější než si pak kupovat minimálně nové brzdové desky. Já je mám spálené a musím za 9000 kč koupit nějaké lepší Endless, abych tam občas mohl.
    P.S.: Nebo si zajeď na Jankov vršok..
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 29.05.18  08:20

« Re: Re: Re: Re: Re: GT2RS oStRava - ring

Fred: tak až u Teba výraz "zodral som gumy" nadobúda pravý rozmer. >:D A ja som vyhadzoval Bridgestony s pocitom že sú zodraté, ale Tvojím štýlom by vydržali ešte hodne. Inak bol som rozhodnutý, že na okruh už nepôjdem, ale silne si ma inšpiroval a keď spravím ešte nejakú tisícku km, tak na SK ring vybehnem vyskúšať, či tam tých 326 koní niekde je (lebo zatiaľ sa neprebudili).
    Ad Eclipse orange: ono aj v samotnej galérii ACZ tá farba vyzerá rôzne, podľa svetla. Tá woodyho fotka je na priamom slnku a vyzerá parádne: [odkaz] , ale hneď vedľajšia je zrejme pod mrakom a pôsobí mdlejšie: [odkaz] Holt to je osud výrazných farieb, sú silne variabilné v závislosti od svetla. Každopádne ten výber farieb u Leona je super, ja by som bral hociktorú z trojice oranžová-červená-modrá. Čo by som za taký výber dal u Golfa.
    P.S. Dve severskoautomobilové: [odkaz]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 29.05.18  08:06

« Re: Re: Re: Re: GT2RS oStRava - ring

tak kedy ideme na NS?
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.05.18  23:29

« Re: Re: Re: GT2RS oStRava - ring

S Megoušem jsem si mohl dovolit vzít na Nordschleife dvě nebo čtyři obutá kola sebou do kufru (235/40 R18) a ještě se nám tam vešly dvě tašky s věcma na 5 dní. Do M2 to bohužel nedám, už jen kvůli výrazně širším pneu 8-s :-( (255/35 a 275/35 R19)
    Ale do Cupry ST se to vejde a dokonce tam klidně naložím nějakému kamarádovi další dvě kola ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.05.18  23:28

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GT2RS oStRava

Tak na tom odkazu zase vypadá líp, než když jsem ji viděl naživo já... 8-s >:-[]
    Tam vypadala spíš nějak takhle:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.05.18  23:25

Ron
    To jen potvrzuje fakt, že řidiči francouzských kočárů si za volantem žijí tak nějak po svém... >:-[] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.05.18  23:25

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GT2RS oStRava

wl: Pokud to byla Ibiza, tak to byla Eclipse. [odkaz]
    "Určitě" není nikdy nic ;-) ale z těch, mezi kterými jsem vybíral, se mi líbila nejvíc.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.05.18  23:23

« Re: Re: Re: Re: GT2RS oStRava - ring

sf
    Ty si hotový drag... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.05.18  23:18

Ron: >:D >:D >:D :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 28.05.18  23:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: GT2RS oStRava

Takže Seat má dvě oranžové metly..., myslím, že to byla Ibiza, ale jistý si úplně nejsem, čuměl jsem hlavně na ten odstín.
    Red Soul je povedená, ale zase ji má každá (skoro doslova) Mazda a k Red Flamme bych nějaké ty výhrady měl taky.
    Thomasinovu modrou jsem viděl, podobná a o chlup lepší, než Lapiz u GR, ale nevybral bych si ji.
    Ale hlavně se musí líbit tobě, a pokud si všechny viděl naživo, tak ses určitě rozhodl správně.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…