Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 29.06.18  22:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hic sunt LeoneST

Ale to je awd verze...
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 29.06.18  20:19

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hic sunt LeoneST

370 konova CUPRA ST naladena od ABT sa da v niektorych krajinach aj oficialne kupit:

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 29.06.18  16:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hic sunt LeoneST

Jel jsem s Cuprou ST 300 FWD (DSG) lehce upravenou na 370 HP, jelo to moc pěkně a nepřišlo mi, že by to bylo příliš. Samozřejmě člověk musí používat trochu hlavu a nedělat s plynem jen ON/OFF >:-[] >:-[] Stejně jako se zadokolkou s 500 Nm, jako má třeba M140i/M240i nebo M2 :-) Jasně, na dailycar si myslím že 340i xDrive je dobrá volba, sám třeba časem u něčeho takového za pár let skončím, až bude nové generace 3-er s lepšími sedadly, nebo Audi S4 apod. Zatím mi přijde CUPRA ST 300 FWD dobrá volba, baví mě to, dá se s tím jezdit hodně svižně, při tom zase tak moc nežere (proti Meggie asi o 2 litry méně), ale taky to umí jezdit klidně a nenápadně...
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 29.06.18  15:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hic sunt LeoneST

iduex:
    mas uplnu pravdu, 310 HP a 380 NM je v predohrabej CUPRE R na 1. a 2. prevodovy stupen naozaj dost. Ale ked tam dam 3 a viac, tak by som si vedel aj tych cca 380 HP a 520 NM predstavit :-)
    Ale faktom je, ze do toho nepojdem, iba o tom rozmyslam, ale by to bolo keby :-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 29.06.18  09:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hic sunt LeoneST

tak z ringu jazdí veľa áut na odťahovke >:D aj keď vo väčšine prípadov za to nemôže čip.
    QV - to auto akoby má trakcie na rozdávanie aj keď je to iba RWD, ale to ako dokáže nabrať tempo v premávke to ma niekedy straší. W-A to asi správne poznamenal s tou zodpovednosťou.
    PS : stabilizácia do toho zasahuje furt aj v RACE režime.
    EDIT : tak aj je to tu [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 29.06.18  09:39

« Re: Re: Re: Re: Re: Hic sunt LeoneST

Súhlasím s fredom, každé auto má nejakú hranicu, kde je tých koní proste už dosť, príp. príliš. Vo fredovom prípade celkom zjavne, 510 koní len na zadok je na hrane. Ja s AWD som v cajku a auto by znieslo aj viac, kdežto pri M140i s RWD je 340 koní (a tiež 500 Nm, ako správne poznamenal woody) už hraničných (resp. pre mňa už cez hranicu).
    310 koní na predohrab je podľa mňa tiež na limite, určite by som Leona (R) netunil. Ostatne Tom nech je odstrašujúcim príkladom, ako jediný tu čipol motor a potom išiel z NB Ringu na odťahovke.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 29.06.18  08:57

« Re: Re: Re: Re: Hic sunt LeoneST

Cov: Jako koně jsou koně....ale pro začátek by určitě postačilo osvobodit ty zkrouhnuté metry přítele Isaaca. ;-)

Free, free, set them free.. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 29.06.18  08:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Hic sunt LeoneST

speedfred: Že by tě dostihla mrcha zvaná zodpovědnost ? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 28.06.18  19:34

« Re: Re: Re: Re: Hic sunt LeoneST

tiež som dlho razil heslo že koní nikdy nie dosť (a to som jazdil na cestných moto) ,ale teraz zisťujem že čoho je veľa ,tak je veľa. Občas na okreskách naskakujú také cifry (tacho) že by som sa nafackoval.
    ....alebo už starnem,neviem.
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 28.06.18  18:13

« Re: Re: Re: Hic sunt LeoneST

iduex: Vykonu nejak nikdy nie je dost na ziadnom aute.
    Ja som sa pristihol pri tom, ze na webe porezam cenu chipov od APR, alebo ABT, ktore zvysia vykon na cca 370 PS a uz som na youtube videl dokonca aj konverziu z FWD na AWD a na vykon 600 BHP.
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 28.06.18  15:54

Však já tu Cupru s tím kupoval, že občas ji vezmu na okruh >:-[] A jinak ji zatím nepředělávám, ty druhý kola a semislicky (plus výměna brzdových hadic a brzdovky), je to jediné, co se s tím autem letos dělá. Max. časem lepší brzdové desky nebo přední brzdy z GTI Clubsport S (stejné jako Golf R Performance). S tím vším se od začátku počítalo :-)
    Tohle všechno je prostě pro rodinné kombi "nezbytné" >:D
    Nicméně příští týden na Grossglockner ho brát překvapivě nebudu!
  • « 00 Reagovat !

foto Covenant

Covenant 28.06.18  09:45

Woodyho 1,8 Leon se dá v pohodě upravit od APR na podobné hodnoty cupry už i v ČR >:-[]

[odkaz]

Cena 13 778.00 Kč bez DPH
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 28.06.18  09:37

Iudex, ja si tiež prosím jednu súkromnú ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 28.06.18  09:03

« Re: Re: Hic sunt LeoneST

Market: to nie, vieš, ako to u tunajších členov dopadá, keď si chcú kúpiť rodinné kombi, do ktorého si potom dajú najsilnejší benzín a napokon na to dajú semislicky a začnú prerábať na okruhový špeciál. >:-[] Takže dobre, že tam woody má tú 1,8čku, ktorá ho svojím charakterom neláka na neprimerané myšlienky. :-)
    Boost: v blízkej dobe napíšem. Ale tiež to nebude nekritická óda na prémiu.
    woody: ja tak nejak cítim, že smeruješ k MX-5 alebo niečomu podobnému puristickému. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.06.18  06:44

Market: Dík. Jako jo a ne. Dynamiku Cupry bych určitě bral, ale tohle rozhodnutí bylo jasné a racionální. Nebudu z rodinného kombíka dělat závoďák. Vím, že se i s Cuprou dá jezdit klidně, ale kdy teda s ní vlastně budu jezdit neklidně ? Mám v hlavě jinou ideu stran zábavného auta čistě pro mé nevybouřené potřeby.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.06.18  06:39

Emel: Počítám, že podobný vliv by Insignia měla i na mě. Ono se to tak nějak vzhledem k tomu komfortu (a rozměrům) samo nabízí. Ale na tom není nic špatného. Už Ronault tady kdysi psal, že si užívá i poklidnou jízdu. I já takový chvíle mám, jet jen tak někam, kochat se krajinou, nechat se unášet náladou, znáš to:

"Vy, jenž dalekosáhlým během svým,co ramenem tajemným zemi objímáte, vy hvězdy rozplynulé, stíny modra nebe, vy truchlenci, jenž rozsmutnivše sebe, v tiché se slzy celí rozplýváte, vás já jsem posly volil mezi všemi."

To není krajina, to je zahrádka...do pr.dele, to je díra, že by do ní zahučel mamut, a tohle platím ze svejch daní.....kde jsem to skončil, jo zahrádka. >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 28.06.18  06:35

Dany: Dík. Já v to doufám. ;-)
    iudex: Jasně,piš do SZ, jsem na popis 3-er hodně zvědavej.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 27.06.18  20:38

woody - něco jsem si v tom našel i na svého Leona, teda mimo motor, ten jede v Kupřici fakt dobře. Ale jako svižný dailycar určitě dobrý :-)
    Ohledně toho sbírání se z nízkých otáček. Tam asi není možná změna nastavení reakcí plynu jako u Cupry, co? :-( Když to nechám v režimu normal, tak mu to taky chvilku trvá, ale jak nechám režim motoru na sport, reaguje rychleji a krouťák se jakoby posune více dolů.
    V pátek jsem nahodil nová kola SPARCO Podio 8x18" s ET48 (kdybys hledal něco na zimu), jsou lesklá černá, je to zatím jako varianta na okruh (a hlavně na zimu), abych dojezdil semislicky Toyo R888-R co mi zbyly z Meggie. Nakonec jsem ale v neděli na SK ring nejel, neboť jsem si natáhl rameno a špatně se mi řadilo. Tak už jsou zpět zase seriová kola. Tady foto a další dvě:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 27.06.18  20:22

iudex
    tak mi posli review 340xi do SZ, jsem zvedavej na Tvoje dojmy
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 27.06.18  17:42

« Re: Hic sunt LeoneST

Gratulujem k novemu auticku.
    Len skoda, ze nie si v klube CUPRA :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…