Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 03.07.18  09:22

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

Tom: kamarát ide teraz v júli na Grossglockner, ale na túru, takže mu to bude trvať trochu dlhšie, ako Tebe >:D Inak ja som cez víkend šiel z Tatier cez horský prechod Čertovica a stálo ma to jedno grcajúce dieťa. >:-[]
    wl: výborný nápad skúsiť resuscitovať fotosúťaž. Ako píšeš ani netreba záväznú tému, na začiatok stačí akákoľvek fotka auta (keď od poslednej súťaže sa tu vymenilo 90% vozového parku a u mnohých aj fototechniky). Ja by som napr. mohol prispieť fotkou na tému "genocída na prednej maske" o masovom vyvražďovaní múch nemeckou mašinou (a následne na tému "ako si doškrkať lak pri pokuse o odstránenie miliónov mŕtvych hmyzákov").
    Západ slnka mobilom nehodnotím, je to ako píšeš nemilosrdný veľký displej PC. ;-) Západovky sú ťažký žáner, ktorý ani foťáky s veľkým snímačom nezvládajú s jedným cvakom: [odkaz] [odkaz] [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 03.07.18  08:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

WL: 8,9,3
    Thom: pekne

Dovolím si tiež troškou prispieť z archívu (nemýliť s Troškovou)
    obloha je čistý plech

[odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]

a jedna mesačná

[odkaz]

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.07.18  23:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

Navrhuji takový malý sraz, v pátek dopoledne na Grossglockneru ;-) :-) Nebo raději po obědě? No to je jedno, já tam budu od rána až do odpoledne, ale tak po 16-té asi odjíždíme...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 02.07.18  15:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

wa
    Díky, na tvém pořadí bych se v podstatě shodl, mě se ještě hodně líbí ta sedmička, není to sice typický západ slunce, ale má to zajímavý kontrast - atmosféru/náboj...

Th
    To ode mě nebyla nahrávka na smeč, ale úmyslný dvojsmysl. ;-)
    Nevím kolik udělal tem post proces, ale fotky pěkné, zvlášť ta první.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 02.07.18  09:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

Za mě taky nejhezčí č.8 :-)
    Taky mám jeden až dva zajímavé západy slunce, jeden tady ze Slovinska před 2 lety a pak jeden z Madeiry před rokem :-) Ale lehce upravené v mobilu, pravda >:-[]
    [odkaz]
    [odkaz]
    P.S.: WL - každopádně spojení "těžký romantik" nabývá v tvém případě dalších rozměrů :-)

Jinak s fotosoutěží dobrý nápad, já na FB dávám stále nějaký fotky, už jsem tam za úchyla, takže mohu přispět i sem. A ve čtvrtek jedeme na Grossglockner, tak snad se povede pár pěkných fotek!
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 02.07.18  06:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

wl: Pěkné. :yes:

1. 8 - skvělé nasvícení mraků zespoda
    2. 3 - nejhezčí shluk mračen
    3. 9 - skvěle vyšly poslední paprsky slunce směrem vzhůru

• « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.07.18  17:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

Zatím nesoutěžíme, tak je to jedno, jinak už by byly trochu prošlé... >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 01.07.18  16:43

« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

Ano jsou. Mám i starší.....Je tu nějaké časové omezení? Jestli ano, tak sorry...informace nedorazila....
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.07.18  15:35

« Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

To jsou fotky z r. 2014?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 01.07.18  13:49

« Re: Re: Re: Fotosoutěž

[odkaz]

Tož tady ještě jedna....abych si to natrénoval.... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 01.07.18  13:43

Ok. no, nedopadlo to nejhůř. Fotka by mohla být větší, ale já fotky co posílám dál zmenšuju. Obvykle to vyjde pod 200kb.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 01.07.18  13:34

Hokus pokus.....když už si začal s tím západem slunce, mám tu jeden od nás z ložnice....kamera Canon IXUS 115 HS

[odkaz]

No, napoprvé not bad........
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.07.18  12:38

« Re: Re: Fotosoutěž

Normálně to nahraješ někam na web (např. na rajče) a sem pak dáš odkaz na tu fotku.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 01.07.18  12:21

« Re: Fotosoutěž

Jolly good idea..........here´s the judgement od dědků.......
    1.4
    2.1
    3.3

PS. Taky bych sem něco "hodil", ale nevím jak........ ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 01.07.18  00:53

« Fotosoutěž

Musím přiznat, že mi po čase začíná chybět fotosoutěž. Zvlášť dnes, kdy už foto mobily fotí poměrně dost slušně, by neměl být problém udělat fotku prakticky kdykoli, kdy se naskytne nějaká zajímavá situace. Takže by třeba ani nemuselo být povinné určující téma a každý "soutěžící" by sem by sem mohl dát (třeba jednou za měsíc) fotku dle vlastního uvážení/výběru.

P.S. Už třetím rokem jezdím (denně) večer plavat na bazén vzdálený cca 10 km, a v tomto období, kdy jsou dny nejdelší, mi to vychází tak, že tam jezdím v době, kdy zapadá slunce. Takže jsem začal (skoro denně) fotit západy slunce (cestou, vždy na stejném místě) mobilem a hned je posílám své úžasné ženě, aby nezapomněla, že jsem duší "těžký romantik". ;-)
    Sami víte, že zachytit (nejen) mobilem západ slunce v celé kráse je prakticky nemožné, přesto fotky na displeji Note 8 vypadají někdy až překvapivě dobře. Ovšem monitor, to je nesrovnatelně přísnější "síto" na podobné fotky, takže některé, atraktivně vypadající na displeji mobilu, na monitoru naopak propadly. Přesto jsem si dovolil nahrát několik vybraných fotek (bez jakýchkoli úprav!) na rajče a odvážně je tu dávám k nahlédnutí:
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    [odkaz]
    Poslední dvě fotky jsou dnešní (vlastně teď už včerejší), tedy poslední červnový západ v roce 2018.
    Kdo chce, může (ze zvyku) zvolit tři nejlepší z nich (včetně pořadí), docela by mě zajímalo, co (a hlavně koho) zaujme více/méně. Můžeme je pomyslně očíslovat čísly 1-9 od shora dolů.
    Takže např.
    1. 8
    2. 7
    3. 9
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 30.06.18  19:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hic sunt LeoneST

F80 DCT v nejostřejším režimu má tendenci kopat při přeřazení na vyšší stupeň v režimu S3 a za určitých okolností může docela překvapit nepřipraveného. U 6MT se tohle víceméně vytrácí. Trakce novějších M3/4 je teď lepší po všelijakých sw updates týkající se DSC, diffu a hlavně křivky točivého momentu, jež oproti MY2015-16 je posunuta víc nahoru, viz [odkaz]

Taky mi 135/235i nepřijde jako premotorovaný death trap. Spíš tak akorát na to domácí žvýkání
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 30.06.18  15:37

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hic sunt LeoneST

No, možná kdyby byla tvoje 235i v M/T, tak by to bylo o něčem jiném....I think......... ;-) Ale bacha. Pamatuji si, že stealth testoval M3 v manuálu a byl v pohodě. Pak ho soudružka manželka ukecala a on koupil automata. Ale za krátkou dobu uznal, že i v automatě je M3 hrubo přemotorovaná a rychle ji prodal. Právě proto bude nová M3 s xDrive........a tak to vypadá, že ten podstatný rozdíl dělá právě xDrive. No, konečně jsem to zažil i já, když jsem testoval M135i A/T xDrive.
  • « 00 Reagovat !

foto speedfred

speedfred 30.06.18  13:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hic sunt LeoneST

máš pravdu,iba sa usmievam. Hoši ste nejaký rozmaznaný.
    U 235i som nemal ani na chvíľku pocit že by bola premotorovaná :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 30.06.18  12:17

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hic sunt LeoneST

Tož, jelikož mám osobní zkušenosti v tomto směru, tak se s nimi tady podělím. Ano, vím, pro některé se budu jen opakovat, ale myslím že není naškodu si to připomenout...... ;-)
    Měl jsem 2x M3 MPS (Gen I a II) FWD 260k 380Nm se samosvorem. Torque steer v Gen I byl za hranou. Při zařazení dvojky po vytočené jedničce se vůz roztancoval po silnici (klika, že jsem tam v tu chvíli byl sám), volant mě to vytrhlo z ruky (nebyl jsem připravený... :-) a i při řazení 2-3 se to ještě chtělo prát. Pro Gen II Mazda torque 1-2 elektronicky upravila takže tam jsem již zase občas uvažoval o tom, že to nechám elektronicky upravit zpět..... >:D No, k tomu naštěstí nedošlo.... ;-) Tady bych chtěl podotknout, že těch 260k a 380Nm, hmotnost 1450kg, FWD, bylo pro nadšence "tak akorát".
    Pak jsem nějakou dobu sedlal F15 X5 40d xDrive, protože jsem si myslel, že jsem v 67 již konečně dospěl, ale chyba. Zahleděl jsem se do F80 M3. Otestoval jsem v manuálu (v čem jiném, že... :-)). Byla to střela, chvílemi neřízená.... ;-) Objednal jsem bílou a v Renocaru mě na víkend půjčili M135i xDrive 5DR v A/T. Ihned jsem se zamiloval 330k a 450Nm v tomto h/b bylo přesně to co "doktor naordinoval". Podstatný rozdíl v tom co jsem otestoval a tím, co jsem nakonec koupil byl ten, že s A/T by mě nesměl vidět ani sousedův pes, proto manuál, a efekt xDrive jsem z nějakého neznámého důvodu podcenil. Ono konečně M140i v M/T s xDrive nelze. Jenže. M140i s 340k a 500Nm v M/T na 1500kg hb jen s RWD je úplně jiná story. Může to konečně potvrdit iudex. Jesti je někde potřeba čítankový příklad toho co to je přemotorované, tak this is it! Já, vím, Fredie se teď usmívá a říka si....ty voe, ještě jsi nejel s QV.... :-). To cut the long story short......myslím, že v 71, bych se cítil lépe s tou M140í A/T xDrive........... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 30.06.18  07:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hic sunt LeoneST

Jasne je to AWD.
    Len to pisem koli tomu, ze tych cca 370 HP je pre ten motor z CUPRY znesitelnych a pri citlivom zaobchadzani s plynom ako pise TOM by sa s tym dalo vysporiadat aj s FWD.
    Jedine ma serie, ze by som prisiel o zaruku a preto si to nechipnem. Rovnako nechapem velky rozdiel v cene chipu, kde ABT stoji cca 2500 Eur a APR cca 900 Eur.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…