Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Ronault. 04.07.18 23:46
« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
Jak čtu ty stesky, tak se až bojím napsat, co nám zaparkuje nového v garáži 16.7. místo Peugeota. Ale jako hrdý majitel HTP mohu říci, že to drnčení není zdaleka tak špatné >:D a v 81 kW verzi to jede jak pila, až jsem po presednuti zpět do Meganu se musel ujišťovat, že to není rychlejší >:D -
woody-alien 04.07.18 11:22
« Re: Re: Re: Fotosoutěž
iudex: Zřejmě to sepíšu do blogu, ale výsledek výběru klidně prásknu hned. Fabia 5.dv. 1.0 TSI 70kW (modrá Race). A souhlasím, i těch 70kW ve středním pásmu slušně tahá. DSG ovšem bude se svým podtáčením problém, jelikož ten motor je až extrémně citlivý na nízké otáčky, to nejede vůbec. Takže nepustit ho pod 2000 je zákon, řadit, řadit a zase řadit. Zkrátka nebe petrolheadů, navíc to má mechanickou ručku, takže jezdíš neustále vychechtanej. Drnčení při rozjezdech a trochu i na volnoběh zase dodá patřičnou sportovní atmosféru. >:D >:D >:D ;-)
-
iudex 04.07.18 10:26
« Re: Re: Fotosoutěž
w-a: samozrejme si robím srandu, dal som normálne vymeniť olej po zábehu a vypýtal som si náhradné auto, nech nechodím autobusom. Vyfasoval som presne podľa očakávania litrový R3 TSI. A presne ako píšeš, nik mi nenakecá, že to nepoznáš, po štarte som seriózne zvažoval, či to je TDI alebo TSI, tak to nitovalo, až otáčkomer ma presvedčil. Ale zase pri jazde sa to skľudní, tam naozaj akceptujem, že to nevadí, je vcelku tichý. Skôr mi vadila (ako tradične) DSG, suchá 7-st., ktorá motor dusí tak, že sa rozbieha na dvojke a celkovo dáva nie o 1, ale o 2 stupne vyšší prevod, než by som pocitovo dal ja (teda v meste namiesto 4 dáva 6 a mimo mesta pri 70ke namiesto 5 dáva 7°), presun do Ska rieši vec len čiastočne. Pritom ten trojvalček so 70 kW v strednom pásme pekne ťahá, na také to domáce žuvanie to stačí, ale zjavne kvôli spotrebe to tá DSG zabíja podtáčaním (o ostatných "kladoch" DSGčka ako je jemné manévrovanie pri parkovaní nehovoriac). -
woody-alien 04.07.18 10:11
« Re: Fotosoutěž
iudex: Si děláš pr.ču ? >:D
Ale abych si zastřílel do vlastních řad, pomáhal jsem teď bratrovi vybrat druhé auto do rodiny. Zajišťoval jsem půjčení aut a nakonec mu i dohodil prodejce. Chtěl malé benzínové turbo, takže jsem si projel ty litříky a podlitříky.....hele, nakonec se to taky dá, jenom ať mi nikdo nevykládá, že tříválec nejde poznat. To drnčení mi zní v uších ještě teď. >:-[] -
white label 03.07.18 14:40
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
iudex
U toho hodnocení nemělo jít o hodnocení kvality fotek, ta je na monitoru +- "o ničem" u všech devíti, ale o to, který západ komu připadá zajímavější více/méně.
Je pravda, že displej Note 8 fotkám hodně pomáhá i po barevné stránce.
Ta karmínově červená taky vypadá věrně jen na displeji mobilu, jak to hodím na klasický LCD/LED monitor, už to není ono. -
iudex 03.07.18 09:22
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
Tom: kamarát ide teraz v júli na Grossglockner, ale na túru, takže mu to bude trvať trochu dlhšie, ako Tebe >:D Inak ja som cez víkend šiel z Tatier cez horský prechod Čertovica a stálo ma to jedno grcajúce dieťa. >:-[]
wl: výborný nápad skúsiť resuscitovať fotosúťaž. Ako píšeš ani netreba záväznú tému, na začiatok stačí akákoľvek fotka auta (keď od poslednej súťaže sa tu vymenilo 90% vozového parku a u mnohých aj fototechniky). Ja by som napr. mohol prispieť fotkou na tému "genocída na prednej maske" o masovom vyvražďovaní múch nemeckou mašinou (a následne na tému "ako si doškrkať lak pri pokuse o odstránenie miliónov mŕtvych hmyzákov").
Západ slnka mobilom nehodnotím, je to ako píšeš nemilosrdný veľký displej PC. ;-) Západovky sú ťažký žáner, ktorý ani foťáky s veľkým snímačom nezvládajú s jedným cvakom: [odkaz] [odkaz] [odkaz] -
white label 02.07.18 15:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
wa
Díky, na tvém pořadí bych se v podstatě shodl, mě se ještě hodně líbí ta sedmička, není to sice typický západ slunce, ale má to zajímavý kontrast - atmosféru/náboj...
Th
To ode mě nebyla nahrávka na smeč, ale úmyslný dvojsmysl. ;-)
Nevím kolik udělal tem post proces, ale fotky pěkné, zvlášť ta první. -
Thomasino 02.07.18 09:57
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
Za mě taky nejhezčí č.8 :-)
Taky mám jeden až dva zajímavé západy slunce, jeden tady ze Slovinska před 2 lety a pak jeden z Madeiry před rokem :-) Ale lehce upravené v mobilu, pravda >:-[]
[odkaz]
[odkaz]
P.S.: WL - každopádně spojení "těžký romantik" nabývá v tvém případě dalších rozměrů :-)
Jinak s fotosoutěží dobrý nápad, já na FB dávám stále nějaký fotky, už jsem tam za úchyla, takže mohu přispět i sem. A ve čtvrtek jedeme na Grossglockner, tak snad se povede pár pěkných fotek!