Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 06.07.18  20:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

Take jsem se mrkl na AE a je to tak jak iudex píše. GR končí v 3 dvířku a končí i s manuálem. Rovněž výkon jde dolů díky WLTP. Na CZ konfigurátoru se zatím změna týká jen převodovky, kde GR lze objednat 5DR, výkon je stále na 300k ovšem ne v manuálu. Je docela možné, že CZ konfigurátor zatím není "up to date"....
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.07.18  16:56

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

Na německých stránkách vw není v tomto ohledu žádná změna, aspoň zatím.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.07.18  16:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

wl: píše to Autoexpress, teda určite britského trhu. No a keď skončí 3dv. na tak veľkom trhu, tak pochybujem, že pre zanedbateľné trhy ako ČR/SR trojdverák ostane.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 06.07.18  16:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

Jak už jsem psal pod Cuprou, co se týče mírného snížení výkonu 2.0 T(F)SI, tak tam nejde primárně o současné emisní normy, ale o (postupný) přechod na spalovací proces nazývaný Cyklus B*, který měl premiéru v aktuální A4 2.0 TFSI ultra/140kW.

* "Za tajemným názvem Cyklus B není nic jiného než v roce 1940 patentovaný Millerův cyklus v mírně upravené formě. Ten využívá expanzního poměru ve válci vyššího než poměru kompresního v součinnosti s přeplňováním. (Millerův cyklus bez přeplňování by byl de facto Atkinsonův cyklus.) Klíč efektivnějšího spalování v klasickém Millerově cyklu je v tom, že sací ventily zůstávají otevřené i během cca první čtvrtiny kompresního cyklu, čímž se část nasáté náplně ve válci vytlačí zpět do sacího traktu. Pozdní zavření sacích ventilů má poté za následek de facto snížení délky kompresního zdvihu při zachování délky navazujícího expanzního zdvihu (produkujícího sílu), přičemž díky přeplňování se do válce během sacího zdvihu dostane stále hodně vzduchu. U Audi systém upravili tak, že namísto pozdního zavření sacích ventilů jsou tyto zavřeny naopak brzo. Fáze sání tak probíhá přibližně ve své poslední čtvrtině „naprázdno“. Dosáhne se tak velmi podobného efektu s tím, že podle Audi se znatelně sníží čerpací ztráty (vzduch se nemusí nasávat a znovu vytlačovat, pouze se zvýší jeho objem při zachování tlaku). Už Atkinsonův cyklus pracuje ve fázích částečného zatížení s vyšší účinností než Ottův cyklus (=standardní motor), Millerův cyklus účinnost díky přeplňování turbodmychadlem a tedy vyššímu možnému kompresnímu poměru oproti Atkinsonově cyklu (u 2.0 TFSI ultra z 9,6:1 na 11,7:1) ještě zvyšuje."

P.S. Info o konci 3dv. G7R máš odkud a kterých trhů by se měl týkat?
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 06.07.18  14:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

Kdyby uz prisli s nejakymi daty, ktere dokazuji, ze a jaky dopad maji tyto restrikce na cistotu ovzdusi. Zatim jsem videl jen studii z jednoho nemeckeho mesta, kde omezili pristup dieselum a vysledek na cistotu ovzdusi byl 0.
    :-!
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 06.07.18  13:55

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

Poslal som recenziu na 340i cez SZ.
    Btw. emisné normy si vybrali ďalšiu daň: Golf R príde o 10 koní, ako aj o manuál. A tiež o 3dv. variantu (čo už na emisné normy nehodia).
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 05.07.18  23:13

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

Nene, vůz už je objednaný, naši ještě naposledy jeli Peugeotem do Tater, vrátí se a pak bude předání nového a do té doby se snad Peugeot někde prodá... zatím není na inzerát moc odpověď.
    Předání mělo být 13.7., ale to mamka stopla, že v pátek 13. si pro auto nejde, takže až v pondělí 16.7. 8-s >:D
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 05.07.18  07:07

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

Ron: To já myslel, že už jezdíte. Jestli to teda taťkovi vůbec půjčíš, jak to tak čtu. ;-) Jinak já žádný stesky nevedu, i ta slabší verze jezdí slušně a neměl jsem s ní výraznější problém ani na dálnici. Jenom je potřeba se s tím moc nemazat.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 04.07.18  23:46

« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

Jak čtu ty stesky, tak se až bojím napsat, co nám zaparkuje nového v garáži 16.7. místo Peugeota. Ale jako hrdý majitel HTP mohu říci, že to drnčení není zdaleka tak špatné >:D a v 81 kW verzi to jede jak pila, až jsem po presednuti zpět do Meganu se musel ujišťovat, že to není rychlejší >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 04.07.18  18:34

« Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

w-a.....tož já jen naznačoval, že někomu radit co si má koupit, může ve finále pro tebe dopadnout špatně, když s tím za nějakou dobu nebude brácha spokojen........... :-!
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.07.18  11:22

« Re: Re: Re: Fotosoutěž

iudex: Zřejmě to sepíšu do blogu, ale výsledek výběru klidně prásknu hned. Fabia 5.dv. 1.0 TSI 70kW (modrá Race). A souhlasím, i těch 70kW ve středním pásmu slušně tahá. DSG ovšem bude se svým podtáčením problém, jelikož ten motor je až extrémně citlivý na nízké otáčky, to nejede vůbec. Takže nepustit ho pod 2000 je zákon, řadit, řadit a zase řadit. Zkrátka nebe petrolheadů, navíc to má mechanickou ručku, takže jezdíš neustále vychechtanej. Drnčení při rozjezdech a trochu i na volnoběh zase dodá patřičnou sportovní atmosféru. >:D >:D >:D ;-)

• « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.07.18  11:09

« Re: Re: Re: Fotosoutěž

praděda: A to ještě nevíš, jaké auto má brácha jako hlavní rodinné. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.07.18  10:26

« Re: Re: Fotosoutěž

w-a: samozrejme si robím srandu, dal som normálne vymeniť olej po zábehu a vypýtal som si náhradné auto, nech nechodím autobusom. Vyfasoval som presne podľa očakávania litrový R3 TSI. A presne ako píšeš, nik mi nenakecá, že to nepoznáš, po štarte som seriózne zvažoval, či to je TDI alebo TSI, tak to nitovalo, až otáčkomer ma presvedčil. Ale zase pri jazde sa to skľudní, tam naozaj akceptujem, že to nevadí, je vcelku tichý. Skôr mi vadila (ako tradične) DSG, suchá 7-st., ktorá motor dusí tak, že sa rozbieha na dvojke a celkovo dáva nie o 1, ale o 2 stupne vyšší prevod, než by som pocitovo dal ja (teda v meste namiesto 4 dáva 6 a mimo mesta pri 70ke namiesto 5 dáva 7°), presun do Ska rieši vec len čiastočne. Pritom ten trojvalček so 70 kW v strednom pásme pekne ťahá, na také to domáce žuvanie to stačí, ale zjavne kvôli spotrebe to tá DSG zabíja podtáčaním (o ostatných "kladoch" DSGčka ako je jemné manévrovanie pri parkovaní nehovoriac).
  • « 10 Reagovat !

foto Dany

Dany 04.07.18  10:26

« Re: Fotosoutěž

Iudex: nemaluj na stenu. Že si ty dal iba vymeniť olej po zábehu ;-)

• « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 04.07.18  10:20

« Re: Re: Fotosoutěž

w-a .........ty se chceš rozkamarádit z bráchou? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 04.07.18  10:11

« Re: Fotosoutěž

iudex: Si děláš pr.ču ? >:D

Ale abych si zastřílel do vlastních řad, pomáhal jsem teď bratrovi vybrat druhé auto do rodiny. Zajišťoval jsem půjčení aut a nakonec mu i dohodil prodejce. Chtěl malé benzínové turbo, takže jsem si projel ty litříky a podlitříky.....hele, nakonec se to taky dá, jenom ať mi nikdo nevykládá, že tříválec nejde poznat. To drnčení mi zní v uších ještě teď. >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.07.18  09:30

« Fotosoutěž

Tak ja by som odštartoval fotosúťaž príspevkom na tému "prémia a spoľahlivosť": [odkaz] >:-[]
    V prípade nedobrovoľného downsizingu z 3 litrov na 1 nadobúda pojem "auto na tretiny" nový význam. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 04.07.18  09:27

« Fotosoutěž

.
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 03.07.18  15:18

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

Nejzajimavejsi foto je sedum, wl. Myslim, ze kdybys hodil fotky na web, ktery tak nenici kvalitu, napr. flickr, vypadaly by jeste lepe.

Muj nej zapad z mobilu [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 03.07.18  14:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

iudex
    U toho hodnocení nemělo jít o hodnocení kvality fotek, ta je na monitoru +- "o ničem" u všech devíti, ale o to, který západ komu připadá zajímavější více/méně.
    Je pravda, že displej Note 8 fotkám hodně pomáhá i po barevné stránce.
    Ta karmínově červená taky vypadá věrně jen na displeji mobilu, jak to hodím na klasický LCD/LED monitor, už to není ono.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…