Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
Emel 10.07.18 20:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
woody: naposledy jsem jel s tříválcem v Giulii a vibrace tam byly :-)
Uvidíme, třeba už se ten trend trošku otočil... VW a Renault jdou s objemy nahoru a to jsou dost silní hráči (vím že mluvím o objemu a ne počtu válců, ale ono to souvisí). -
Ronault. 10.07.18 20:06
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
Já jakožto člověk jezdící zakladatelem, etalonem a legendou tříválců HTP k tomu taky mohu nemálo řícu :-! >:D Ale vážně
Zkoušel jsem 1,0 EB před pár lety jako novinku v Focusu. Samozřejmě jemných vibrací a krapet jaderného projevu opravdu prost nebyl, v tom 1,2 TSI a 1,2 TCe jsou lepší, ale je pravdou, že by mě zvuk tříválce rušil, to ani ne, to možná až 1,2 TCe svým tichým chodem i při zátahu maskovala rychlosti až přespříliš. Pokud ale mi něco vadilo, byla totální nechuť zrychlovat od volnoběžných otáček, takže motor mi dvakrát chcípnul a to nejsem prvnička u stohu.
1,0 TSI jsem jel teď v Golfu a Fabii. V Golfu díky dobrému utlumení opravdu nemám výhrad k zvuku či vibracím a naprosto směle si jej dokážu představit k běžnému řidiči, např. pro mého otce si nedokážu představi důvody pro 1,5 TSI. Ve Fabii už přecejen slyšet jde, včetně vibrací, ale opět to není nic rušivého, při zrychlování mi to tolik nevadí, na dálnici ve 130 to točí nějakých 2500 ot. a v autě je O HOOOODNĚ tišeji než u vytočeného atmosférické třeba 1,6 s podobným výkonem...
1,0 TCe, jel jsem v Cliu a v Capturu, je z mého pohledu opět asi nejkultivovanější z malých tříválců, ale nedosahuje dynamiky 1,0 TSI nebo 1,0 EB a Renault jako konkurenci spíše staví 1,2 TCe a nový 1,3 TCe (ještě jsem nezkoušel, ale Webpaja si jej pochvaluje v Mercedesu)
No a nakonec jsem jel tříválec 1,5 od BMW, ale v Mini, jak 5dv, tak v Clubmanu, viz oba Mini od Skypera tady na moje auto.cz. Opět nezapřou tříválec, ale v Mini mi to přišlo jako super motor, lepší jak podobně výkonný čtyřválec, protože ty lehké vibrace k Mini sedí a ujel jsem s ním docela dost a milé překvapení... teda spotřeba nebyla nic moc, ale trochu jsme se s Skyperem naháněli a on jel v mém a já v jeho autě a i on mi zvýšil spotřebu o tři deci na 5,0, takže nějakých 8 v Mini beru na milost >:D -
praděda7 10.07.18 18:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
Když jsme u těch "usrranných" tří a čtyřhrnků, tak se musím přiznat, jak už sem se přiznal párkrát jinde, že BMW tříválec v 218i AT je docela povedený. Strávil jsem víkend s tímto strojem a změnil svůj názor na tříválce z "všechno špatně" na "dá se".... ;-) -
woody-alien 10.07.18 16:54
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
wl: Zatím, co jsem vyzkoušel, tak mi z toho podobně jako Danymu taky nejlíp vychází 1.0 EB. Což dává jistou naději směrem k Fiestě ST a jak jsem nebyl ochoten příliš naslouchat tvým střízlivým vyjádřením ve stylu "že nakonec to nemusí být špatné", tak teď už jsem mírně nalomen. Nicméně to vypínání jednoho válce, to mi stále připadá jako špatná anekdota. ;-) -
white label 10.07.18 16:42
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
V principu musím souhlasit spíš s iudexem. Obecně je ta argumentace (že R3 je půlkou šestihrnku) v diskusích poměrně častá a logiku to má v podstatě stejnou, jako, že R4 je půlkou osmiválce. A to ještě ten R4 má s V8 společného aspoň to, že mají oba sudý počet válců, což u R3/R6 samozřejmě neplatí. Jestli R3 určitým projevem (částečně) připomíná nějaký víceválec, tak spíš (také "lichý") R5, než R6/V6/VR6/B6. -
-
woody-alien 10.07.18 15:47
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
Leg: Jasně, utlučeni nezvučnými turbo čtyřválci jsme ochotni vítat každý trochu přirozený zvuk motoru. Ovšem můžu tě upozornit, že neznalého (třeba mého bratra) ten neklid a rachtání může až vyděsit. Musel jsem ho uklidňovat, že všechny dostupné válce zřejmě opravdu fungují a jedná se o vlastnost, nikoliv závadu. >:D ;-) -
iudex 10.07.18 15:34
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
Tom: zabúdaš, že aj Leg je majiteľ R6. A keďže on má atmosféru, tak tou vecou navyše v našich motoroch myslel zjavne turbo. ;-)
Btw. tá argumentácia, že R3 je vlastne polovicou R6 a teda má s ním spoločnú trochu charakteru je to isté ako tvrdiť, že štvorvalec je polovicou osemvalca a teda sú si trochu podobné. [odkaz] ;-) -
Thomasino 10.07.18 14:56
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž
A co ta máme navíc ?? :-O
Vznikne z toho pak třeba tohle (pokud tam necháme obě dvě ty turba) a to je tak akorát!
[odkaz]
[odkaz]
P.S.: Nutně z tohoto potřebuji ty sedadla, ty moje v M2 mě hrozně štvou! Malé boční vedení v rychle projížděných zatáčkách (se divím že to iudexovi nevadí) a na kůži se mi hrozně potí záda a zadek :-(
[odkaz]
Ale nejlépe rovnou takto >:-[]
[odkaz]