Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.07.18  22:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

Moc pěkně funguje tříválec v BMW i8 !! :-) :-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 10.07.18  21:30

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

w-a ...syndrom pomalu vařené žáby je velmi podobný salámové metodě i s podobným koncem.... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 10.07.18  20:59

woody: naposledy jsem jel s tříválcem v Giulii a vibrace tam byly :-)

Uvidíme, třeba už se ten trend trošku otočil... VW a Renault jdou s objemy nahoru a to jsou dost silní hráči (vím že mluvím o objemu a ne počtu válců, ale ono to souvisí).
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 10.07.18  20:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

Já jakožto člověk jezdící zakladatelem, etalonem a legendou tříválců HTP k tomu taky mohu nemálo řícu :-! >:D Ale vážně

Zkoušel jsem 1,0 EB před pár lety jako novinku v Focusu. Samozřejmě jemných vibrací a krapet jaderného projevu opravdu prost nebyl, v tom 1,2 TSI a 1,2 TCe jsou lepší, ale je pravdou, že by mě zvuk tříválce rušil, to ani ne, to možná až 1,2 TCe svým tichým chodem i při zátahu maskovala rychlosti až přespříliš. Pokud ale mi něco vadilo, byla totální nechuť zrychlovat od volnoběžných otáček, takže motor mi dvakrát chcípnul a to nejsem prvnička u stohu.

1,0 TSI jsem jel teď v Golfu a Fabii. V Golfu díky dobrému utlumení opravdu nemám výhrad k zvuku či vibracím a naprosto směle si jej dokážu představit k běžnému řidiči, např. pro mého otce si nedokážu představi důvody pro 1,5 TSI. Ve Fabii už přecejen slyšet jde, včetně vibrací, ale opět to není nic rušivého, při zrychlování mi to tolik nevadí, na dálnici ve 130 to točí nějakých 2500 ot. a v autě je O HOOOODNĚ tišeji než u vytočeného atmosférické třeba 1,6 s podobným výkonem...

1,0 TCe, jel jsem v Cliu a v Capturu, je z mého pohledu opět asi nejkultivovanější z malých tříválců, ale nedosahuje dynamiky 1,0 TSI nebo 1,0 EB a Renault jako konkurenci spíše staví 1,2 TCe a nový 1,3 TCe (ještě jsem nezkoušel, ale Webpaja si jej pochvaluje v Mercedesu)

No a nakonec jsem jel tříválec 1,5 od BMW, ale v Mini, jak 5dv, tak v Clubmanu, viz oba Mini od Skypera tady na moje auto.cz. Opět nezapřou tříválec, ale v Mini mi to přišlo jako super motor, lepší jak podobně výkonný čtyřválec, protože ty lehké vibrace k Mini sedí a ujel jsem s ním docela dost a milé překvapení... teda spotřeba nebyla nic moc, ale trochu jsme se s Skyperem naháněli a on jel v mém a já v jeho autě a i on mi zvýšil spotřebu o tři deci na 5,0, takže nějakých 8 v Mini beru na milost >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.07.18  19:38

Pomalu vařenou žábu jsem ještě nejedl, když mám hlad, hážu je rovnou do mixéru... a zelená se pak rychle mění v červenou.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 10.07.18  19:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

praděda: Hmm, no tak nezbývá než doufat, že to naše braní tříválců na milost není jenom syndrom pomalu vařené žáby. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 10.07.18  18:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

Když jsme u těch "usrranných" tří a čtyřhrnků, tak se musím přiznat, jak už sem se přiznal párkrát jinde, že BMW tříválec v 218i AT je docela povedený. Strávil jsem víkend s tímto strojem a změnil svůj názor na tříválce z "všechno špatně" na "dá se".... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.07.18  17:15

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

Jasně, to vypínání jednoho válce (u R3) je čirá komedie, o tom žádná. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 10.07.18  16:54

wl: Zatím, co jsem vyzkoušel, tak mi z toho podobně jako Danymu taky nejlíp vychází 1.0 EB. Což dává jistou naději směrem k Fiestě ST a jak jsem nebyl ochoten příliš naslouchat tvým střízlivým vyjádřením ve stylu "že nakonec to nemusí být špatné", tak teď už jsem mírně nalomen. Nicméně to vypínání jednoho válce, to mi stále připadá jako špatná anekdota. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.07.18  16:42

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

V principu musím souhlasit spíš s iudexem. Obecně je ta argumentace (že R3 je půlkou šestihrnku) v diskusích poměrně častá a logiku to má v podstatě stejnou, jako, že R4 je půlkou osmiválce. A to ještě ten R4 má s V8 společného aspoň to, že mají oba sudý počet válců, což u R3/R6 samozřejmě neplatí. Jestli R3 určitým projevem (částečně) připomíná nějaký víceválec, tak spíš (také "lichý") R5, než R6/V6/VR6/B6.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.07.18  16:31

PRAVDA! Kdo chce sportovat na (vlastní) kůži, musí do toho jít na ostro! A kdyby se z toho náhodou po..., tak z kůže to jde taky určitě líp dolů. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto boost-

boost. 10.07.18  16:13

Thomasino
    Nj, kožka je smekavá. Zkus jezdit navostro, budeš mít možná víc adheze >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 10.07.18  16:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

woody: mňa to tiež vydesilo a ani ma nemal kto ukľudniť. >:D Ale zvykol som si a aj sa mi to zapáčilo.

iudex: prečo by v niečom R3 nemohol pripomínať R6? To snáď neznamená, že tvrdím, že R3 je polka R6. A tým Ferrari si to úplne zabil.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 10.07.18  15:47

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

Leg: Jasně, utlučeni nezvučnými turbo čtyřválci jsme ochotni vítat každý trochu přirozený zvuk motoru. Ovšem můžu tě upozornit, že neznalého (třeba mého bratra) ten neklid a rachtání může až vyděsit. Musel jsem ho uklidňovat, že všechny dostupné válce zřejmě opravdu fungují a jedná se o vlastnost, nikoliv závadu. >:D ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 10.07.18  15:46

Presne tak. Samé osebe sú tie bočnice malé, ale acantara zase lepšie dlží ako látka (o koži nehovoriac), takže to nevadí.
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.07.18  15:43

iudex má na bočnicích alcantaru, a ta sama o sobě drží tělo mnohem lépe, než hladká kůže na celé sedačce.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 10.07.18  15:34

Tom: zabúdaš, že aj Leg je majiteľ R6. A keďže on má atmosféru, tak tou vecou navyše v našich motoroch myslel zjavne turbo. ;-)
    Btw. tá argumentácia, že R3 je vlastne polovicou R6 a teda má s ním spoločnú trochu charakteru je to isté ako tvrdiť, že štvorvalec je polovicou osemvalca a teda sú si trochu podobné. [odkaz] ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 10.07.18  14:56

A co ta máme navíc ?? :-O
    Vznikne z toho pak třeba tohle (pokud tam necháme obě dvě ty turba) a to je tak akorát!
    [odkaz]
    [odkaz]
    P.S.: Nutně z tohoto potřebuji ty sedadla, ty moje v M2 mě hrozně štvou! Malé boční vedení v rychle projížděných zatáčkách (se divím že to iudexovi nevadí) a na kůži se mi hrozně potí záda a zadek :-(
    [odkaz]
    Ale nejlépe rovnou takto >:-[]
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Leg

Leg 10.07.18  14:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

No neviem, vy tam máte jednu vec navyše. :-!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 10.07.18  13:50

Není ani tak rozhodující, jak je k sobě přilepíš, hlavně když jsou "dva v jedné". ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…