Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 19.07.18  15:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

Ale jo, to nic proti, na papíře to vypadá dobře. Jen upozorňuju, že 1.5TSI taky vypadá na papíře dobře...

Silnější 1.5 s manuálem jsem jezdil a bylo to důstojné, co do dynamiky o trošku lepší než Ma6 s dvoulitrem. Z druhé strany, ten manuál nebyl nic moc.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.07.18  14:57

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

Emel: no tak pre mňa je tá 1,6t presne to, čo mi v palete Insignie chýbalo. Ako som písal, 1,5t 140k je slabučká a zrejme ani tá silnejšia 1,5ka nebude moc rozdielna, naopak Tvoj dvojliter žerie a napriek výkonu nerobí z Insi žiaden športiak, takže 1,6ka s 200k je optimum. A bonus je, že sa robí aj s manuálom (na rozdiel od dvojlitra, ktorý bol povinne s automatom a štvorkolkou) a je za fajn cenu. Inak kamoš kúpil teraz Insi s 1,5t - 121 kW a automatom, cez víkend s ním budem, tak možno vyskúšam.
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 19.07.18  14:11

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

No ono se uvidí, jak ta 1.6T plnící nové normy v relativně těžké Insignii pojede. Je ale fajn, že ji nechali s manuálem. Příplatek +36t oproti 1.5T 122kW vypadá akceptovatelně.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 19.07.18  14:06

...další ženská, která vidí věci tak, jak je druzí vidět nechtějí...........[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 19.07.18  13:19

Tohle stojí za přečtení....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 19.07.18  13:07

w-a...nebudu se tady sáhodlouze rozepisovat o tom, proč a jak muži vyměkli, když je tady ženská, která se problematikou profesionálně zabývá.....[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.07.18  12:18

Samozřejmě souhlas!
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.07.18  12:16

« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

iudex
    Že je to auto pro taťku od Rona šlo pochopit i s této diskuse, viz 16.7. 23:18:
    "Sice taťka nikdy bílé auto nechtěl, ale výběr skladovek bez FAP se úžil, požadavky na motor a výbavu byly velké a cena konkrétního kousku více jak lákavá. Navíc navrhl jsem drobnou designovou úpravu ve stylu White labela, která se provede hned zítra a to už se taťkovi líbilo o hodně více."
  • « 10 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.07.18  10:13

praděda: Ten problém mama-hotelů je podle mě spíš výsledkem pohodlnosti mladých pánů a jejich nechuti se jakkoliv omezovat než obavou z tyranské manželky.

Fungování rodiny vyžaduje kompromisy vždy, bez ohledu na to, kdo drží kasu a má rozhodující slovo.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.07.18  10:12

iudex: S Insi 1.6T to vidím stejně. Oproti 1.5T (i v té silnější verzi) to bude lepší a Insi už je kočár, kde jde víc o komfort než o agilitu.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.07.18  09:53

woody: ja som Ťa aj tak pochopil a tiež by som od 200k kompaktu očakával už trochu korenia, ostatne labelovo GTI má tiež "len" 200k a ako parádne jazdí, takže Tvoje výhrady som úplne chápal. Na druhej strane od tej Insignie už nič podobné neočakávam a tam by mi vôbec nevadilo, keby aj s 200 koňmi bola len trochu rýchlejším liftbackom, stačí, že sa motor s autom netrápi (tak, ako to je pri 1,5t 140k).
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 19.07.18  09:39

« Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

Ron....soudě podle toho co čtu na stránkách i anglických (babybmw), tak právě ty mladší generace skončily tvrdě pod pantoflem. Důkazem toho je spousta mladých mužů, kteří nechtějí do "chomoutu" a i dlouho po třicítce preferují mama hotel.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.07.18  09:29

iudex: Ještě k tvojí poznámce stran 1.6T 147kW z Astry v diskuzi pod Insi. Ten můj dojem nelze svádět pouze na motor. Zkrátka 200k je podle mého taková psychologická hranice, kdy od auta lze oprávněně očekávat nějakou přidanou hodnotu. Jiné naladění, větší zaměření na řidiče, dravost a zvuk byť třeba jen v jednom z nastavitelných režimů. No a tohle Astra ani s tím svým sport tlačítkem nemá, je to prostě obyčejné auto se silnějším motorem. Jasně, on to nemá ani ten Leon 1.8 TSI.....jenže za prvé nemá 200k a za druhé je nad ním ještě Cupra. Takovému Renaultu lze jistě vyčítat, že s benzínem u kompaktů skončil na 1.6 a ještě z toho dělá tyjátr, ale GT205 už je auto, které to něco navíc v sobě má.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 19.07.18  09:18

iudex, Ron: Tak koukám, že jsem nebyl zcela pochopen. Ta poznámka o doktorech a jejich povozech byla míněna vlastně obráceně, tedy že Ronovi nabízený Kodiaq by byl "víc" než v čem jezdí zdejší doktoři. Víc samozřejmě jak pro koho, pro mě tedy ne. No a papaláši ze správní rady, co medicíně rozuměj jak prase farmacii, ti holt jezděj v prémii už dávno. Akorát vkusu moc nepobrali. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 19.07.18  08:54

« Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

Ron: tak píšeš to trochu nejasne, ak človek vie, že si ženatý a máš dieťa, tak človek očakáva, že keď píšeš o "našom" aute, ktoré je "doma", tak píšeš o svojom aute a nie o aute rodičov.
    Aj mne to došlo až keď si napísal, že je to nástupca Peugeotu, čo si pamätám je auto Tvojich rodičov (ale v dobe jeho kúpy, keď si to spomínal, tu pradeda vôbec nechodil).
    Woody: tak u nás je doktorským autom Mercedes, kto môže, kúpi si GLE kupé, kto nemôže, aspoň Áčko. To samozrejme platí pre lekárov s vlastnou praxou, Ron je zatiaľ iba sekundárny, takže tam to ešte neplatí. Ale vyčkaj času. ;-)
    Ad motorky: tam zdieľam woodyho postoj, havária na motorke = vysoké riziko zranenia či smrti, na rozdiel od áut, kde sa 90% nehôd skončí iba pokrčenými plechmi. Kto si kúpi motorku, rovno nech si napíše do dokladov, ktoré orgány je ochotný darovať. >:-[] Samozrejme človek si môže kúpiť chopper a jazdiť kochačku 80kou, ale to zase pre mňa stráca pointu motorky, teda že je rýchlejšia, živšia a obratnejšia ako auto a poskytuje oveľa intenzívnejšie zážitky.
    Leg: furt si nič nenafotil s novým foťákom? Vážne uvažujem, že zmením systém a špekulujem, či Fuji s X-trans (X-T20), alebo klasickým Bayerom (X-T100). A do toho dnes predstavili nový XF10, super maličký kompakt s APSC senzorom.
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 19.07.18  06:23

« Re: Re: Re: Fotosoutěž

praděda: že vy staří si necháte kecat do auta manželkou... Ale na rozdíl od tebe nebudu soudit dle mikro vzorku a dělat ukvapené závěry ;-)

WL: a máš na tom tažný? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 19.07.18  01:32

« Re: Re: Fotosoutěž

Ron
    O.K., beru tě za slovo a objednávám na víkend i vozík na dva páry pytlů cementu:
    [odkaz]
    ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 18.07.18  23:24

« Re: Re: Fotosoutěž

Ron....vidíš přesně naopak co?
  • « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 18.07.18  21:35

« Re: Fotosoutěž

praděda: Já ti nevím, ale já to vidím přesně naopak s váma starýma dědkama, protože se jedná o moji mamku, ne manželku, která mi do výběru auta rozhodně nekecá ;-) Jestli to nebude jednotlivým soudruhem a soudružkou a ne věkem ;-)

A ad výběr, taťka z Clia taky nebyl moc unešen z Clia, spíše se mu líbil Captur a pak Crosland X a jak se svezl s Golfem, tak hodně on, ale přece jen se volilo to nejvhodnější...

WL: Jako nápad to není špatné a dokonce ani nejdu o weekedu do práce :-O :-O :-O :-O , ale asi otci Fabiu brát nebudu...ono je to těžké vzít dítěti novou hračku >:D >:D >:D Můžeme dát závod, kdo třeba vyveze nejrychleji na Horní Bečvu 4 pytle cementu :-!
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda7

praděda7 18.07.18  14:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž

wl Tož tak. Předpokládal sem, že Ron mluví o své "mamce" jako o své manželce, kterýžto výraz řada chlapů co znám používá. Nevertheless, zbytek sedí..... :-!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…