Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)
Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz
-
iudex 04.08.18 15:35
« Re: Ukončení hlasování, vyhlášení výsledků
Blahoželám woodymu k jasnému a zaslúženému víťazstvu, tiež aj ostatným medailistom. Myslím, že na začiatok netreba až tak striktne dbať na pravidlá a zrejme aj keby fred hlasoval, len by zvýšil woodyho náskok. :-)
A v auguste/srpnu to verím bude lepšie. -
woody-alien 03.08.18 23:50
« Ukončení hlasování, vyhlášení výsledků
Po sečtení všech hlasování je výsledek tento:
1. woody-alien 23 bodů
2. Thomasino 15 bodů
3 speedfred 10 bodů
---------------------------------
4. Vranis 8 bodů
5. boost 3 body
6. iudex 2 body
Emel, praděda a Dany bez bodu.
V průběhu přihlašování a hlasování se nám vyskytlo pár porušení pravidel, včetně mého pozdního hlasování. Praděda např. měl dělené třetí místo, což není přípustné, ale zjevně to neovlivnilo pořadí. Horší už je fakt, že speedfred nehlasoval vůbec a striktně bráno tak získal výhodu nepřidělením bodů "soupeřům". Co se mě týká, já bych to napoprvé toleroval. Nebylo to dostatečně zdůrazněno a sf nemá žádné zkušenosti s předchozím fungováním soutěže. Ale záleží i na vás.
Jinak se sluší poděkovat všem účastníkům soutěže i hlasujícím. Jsem rád, že jste do toho šli. :yes:
A za sebe osobně díky za vaše hlasy. ;-) -
Ronault. 03.08.18 20:24
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování
Off topic... Tak taťka právě dojel na první trochu delší cestu, od nás ze severu do Nitry, jeli ve čtyřech dospělých, žádná ořezávátka, po dálnici prý tempomat pořád 130, plný kufr, motor ještě nezajety a spotřeba 5.2... tak a pak že downsizing nefunguje :-! Za tolik to měl problém dávat Peugeot v naftě... :yes:
Jo a podařilo se rozjet Android auto, takže navigace z mobilu na displeji, otec nadšený.
Musím se pochválit, dobře jsem mu to vybral :-! :-! >:D -
iudex 03.08.18 15:28
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování
Hoci sa do motoriek moc nevyznám, aj tu by som bol naopak za nejakého univerzála. Naked bike/street fighter je ako píšeš dosť obmedzujúci, bez kapotáže a s malou nádržou to nie je na dlhé cesty, superšport o to menej, to je čistá jednoúčelovka. Na druhej strane enduro je trochu mýtus asi ako potreba SUV, všade v EU sú asfaltové cesty a na Náhorný Karabach sa až nepotrepeš, aby si musel mať poloterénne enduro.
Veľké touringy typu Gold Wing sú zase neohrabané na kratšie trasy a v meste ťažko použiteľné, to platí aj pre veľké cruisery/choppery. Čisto bysomársky by som sa orientoval na nejaký polokapotovaný street či tourer s motorom V2 od 650 do 800 ccm.
Btw. kamarát si teraz kúpil Triumph Tiger, 800vka, R3, vraj slušný kompromis dynamiky, obratnosti a použiteľnosti na dlhé cesty. Ďalší známy si kúpil Triumph Scrambler, čo už je taká retro imidžovka. -
Dany 03.08.18 14:55
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování
WL: díky za postrehy. Práve tú zlobu v prejave motora od Hondy by som už nečakal. Zveriť design Talianom bol tiež pekný ťah na bránku. Trochu bojujem s tým "skútrovsky" poňatým výfukom. Inak je to moc pekné, vrátane materiálov.
Prichádzam k záveru, že, tak ako pri autách, by som NUTNE potreboval dva až tri kúsky. Jeden podobný naháč na kratšie výjazdy po vyprázdnených cestách. A potom nevadí malá nádrž, nulová ochrana pred počasím a menej pohodlia. Druhý pohodlný stroj na niekoľkodňové výlety (napr. Kawa Z1000SX). Do tretice enduro na poznávanie tretích krajín... -
white label 03.08.18 10:52
« Re: Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování
iudex
Jj, auto HDR, ten kolík tam ruší..., je tam jen docela úzká (dvě auta se tam nevyhnou ani omylem) zpevněná cesta a všude kolem blízko ní elektrické ohradníky, navíc jsem to fotil trochu ve stresu protože ke mně přišel nasraný býk a pořád na mě bučel, byl jen pár metrů za tou motorkou (proto není vidět) a dělil nás jen tenký drát, kdyby náhodou nešel proud, tak než posbírám batoh a přilbu neměl bych šanci stihnou odjet. >:D Tady je ta situace za motorkou vidět, to už bylo slunko níž: [odkaz]
Hlasování (na rozdíl od přihlášení) snad stihnu. ;-)
P.S. U nás v okruhu 10 km teď byly dva smrťáky
(+jedna spolujezdkyně v kritickém stavu) na motorce (včera a předevčírem. Jezdit rychle mezi autama je riziko poměrně velké, já jsem si ale vyloženě vybíral místní prázdné okresky které dobře znám a něco jsem se po nich i na motorce najezdil. Užíval jsem si hlavně zrychlení, nikoli max rychlost, takže moje průměrná rychlost byla nižší, než kdybych jel třeba s GTIčkem.
Ta nová CB1000R je takový Jekyll a Hyde v jednom balení a je jen na tobě, co si zrovna vybereš,m v tomto ohledu připomíná hh, ale dynamika je úúúplně jinde, na tu bys u auta musel k cenovce CB1000R přidat ještě jednu nulu (a pořád to nebude ten přímý kontakt se vzduchem). Motor táhne krásně "odspodu" (ideálně s vysokooktanovým benzínem) a dá se točit do 11 tis. ot/min. (146 PS v 10.500 ot./min.), nahoře má krásný zvuk (i se sériovým výfukem), ale do otáček + 8,5 tis. se člověk v běžném provozu moc nepodívá, protože už na 1. rychlost hravě překročíš 90ku a motoru je celkem jedno jakou rychlost tam máš, zrychluje i na šestku z malých rychlostí parádně. Přední kolo má tendenci odlepovat se i na trojku (v režimu sport). Jsou tam čtyři režimy: Sport, Normal, Rain a User, který si můžeš přizpůsobit podle sebe.
Našel jsem jeden pěkně napsaný test se kterým můžu jen souhlasit (i pro Danyho):
[odkaz]
-
iudex 03.08.18 08:48
« Re: Re: Re: Re: Fotosoutěž - ukončení přihlašování
wl: prekvapivo slušná fotka, ten mobil (zrejme s automatickým HDR) veľmi dobre zvláda vyrovnanie dynamického rozsahu scény (prekreslenie tieňov na motorke vs. jas slnka priamo v zábere). Aj umiestnenie do prostredia pekné, krajina vo vašom okolí je krásna. Možno len kompozične by som sa trochu posunul doprava, aby som zväčšil odstup motorky a slnka, teda aby slnko bolo viac vpravo a súčasne nebol v zábere ten kolík.
Inak naháč vyzerá zaujímavo, aj keď ja som na chuť motorkám nikdy neprišiel, to je pre mňa darcovstvo orgánov; aj tento týždeň som parkoval vedľa chalanov na motorkách, ktorí vášnivo debatovali a o 5 minút už som ich míňal na ceste, kde ťahali jedného z nich aj s jeho motorkou z cesty (našťastie chalan prežil).
P.S. ešte si nehlasoval.

Iudex: taká tvoja klasika, veľmi pekné, má to atmošku
Tom: hovoriac o klasike, u teba by človek ani iné nečakal. Je to taký tvoj (veľmi vysoký) štandard
Boost: waw, M3, gratulujem. šum by sa dal zredukovať znížením iso, ak hovoríš, že si fotil na 1/400. Toto by si mal dať z ruky na nejakých 1/50 a pri adekvátne zníženom ISO by šum výrazne ustúpil. Mne sa to ale celkom takto páči, má to takú vintageovú večernú atmosféru.
Fred: super
Woody: žlté pole, zrúcanina, bezoblačná obloha. Z toho a hlavne z toho laku prázdniny priam žiaria
Deda, emel, dany, vranis: pekné fotky