woody-alien 24.08.18 06:42
« Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy
Zdravím pradědu z Českého ráje. Možná, že není nad šestiválec, ovšem realita prokazuje, že služební Rapid je nejvíc. Ať už na okreskách, kde se pouští do předjížděcích manévrů, jež by majitele šestihrnku bez ohledu na značku vyděsily k smrti, tak i na dálnicích, kde mu blazeovaní řidiči hot-hatchů, rychlosedanů a opulentních SUV tak tak stačí vyklízet levý pruh. Tu firmu si musím vygooglit, zřejmě slušnej oddíl. >:D >:D >:D -
Thomasino 23.08.18 21:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy
Já mám k některým japoncům pozitivní vztah. Zvláště k Hondám, kterých jsme měli v rodině několik. Už dlouhé roky si říkám, že si toho Civica Type R stejně jednou koupím, jen ty poslední 2 generace se mi vůbec nelíbily. Tohle je o něco lepší, ikdyž mám stále výhrady >:-[] >:-[] -
pradeda777 22.08.18 23:02
« Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy
Zdravím všechny z Kyjova......právě jsem se vrátil se svou M140i z výpravy do Františkových Lázní a s radostí oznamuju, že se potvrdilo, že není nad šestiválec (B58)........tak se všichni s těmi "usrrannými čtyřhrnky" hoďte do klídku............ ;-) -
white label 21.08.18 23:04
« Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy
Jak už jsem tu psal, G8R má mít také výkon (v PS) začínající čtverkou, takže s max. výkonem by problém být neměl, otázkou je, jestli dostane dvoustupňové přeplňování, které mělo být právě v G7R420, další věc je, jestli už opravdu bude jen jako 5dv.
Jinak toho "veterána" jsem teď dal technicky trochu do kupy (nové rozvody, druhá výměna oleje v dsg, výměna ventilu odlučovače oleje, dotažení uchycení přední nápravy...) a po překročení mety 100 tis. km zase jezdí jako za mlada. -
iudex 21.08.18 16:40
« Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy
Tak konkurentom Tvojej limitovanej Cupre R bude až Trophy, Cup je konurent pre bežnú Cupru.
wl: je mi jasné, že MRS nie je pre Teba, ak už za niečo vymeníš svojho veterána, bude to musieť byť niečo špeciálne, nie bežná konfekcia. Ale keďže projekt R400 zarezali, neviem, či Ťa uspokojí nejaký TCR. Žeby predokolková 1er? >:-[] >:-[] -
Market 20.08.18 18:44
« Re: Megane RS - jazdné dojmy
Zaujimavy popis skusenosti. Ten Renautik sa mi dizajnovo paci, ale zatial som v nom sedel iba v BA na autosalone. Ak budem mat niekedy moznost sa v tom povozit, tak napisem porovnanie s CUPROU. Ale priamym konkurentom mojej CUPRY R bude asi az ta CUP verzia... -
white label 20.08.18 18:17
iudex
Zrovna jsem neměl čas na to nějak (podrobněji) reagovat.
Je to napsáno poměrně podrobně... a podobně jako Pája, z toho žádné překotné nadšení necítím, ale samozřejmě ani zklamání, což je pozitivní.
A kandidát na případný budoucí hh to (pro mě) není určitě... -
Dany 20.08.18 13:04
« Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy
Každý má svoje, to bez debaty. Sport je stavaný na denné použitie a viac by mi tam vadil ten priestor vzadu, ako menší motor a chýbajúci samosvor. Na druhú stranu má peknú cenovku v základe, ktorá pôjde pri záujme ešte skresať. Svojho kupca si to isto nájde. V CUPe a Trophy sa možno viac prejaví absencia dvoch deci.
Páči sa mi, že viacerí ponúkajú 2 - 3 verzie svojich ostrejších a ak sa ti páči design, tak techniku v rámci možností doladíš. -
iudex 20.08.18 12:58
« Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy
paja: ako som hovoril, ja som spočiatku pomerne kritický a k autu si vzťah vytváram dlhšie, tryskajúce nadšenie ani nemožno čakať (ak to nie je 911ka), takže naopak moje dojmy z MRS boli na prvý kontakt veľmi pozitívne. Asi by to bol horúci kandidát na hotheč, optimálny výkon, dizajn, jazdné vlastnosti, manuál aj samosvor, skrátka všetko mi tam sedí. To samozrejme nerobí z GTI ani Cupry zlé autá, stále hrajú prvú ligu. A popravde ak by som naozaj kupoval HH, asi by som si počkal na GTI TCR (ideový nástupca vydareného Clubsportu), ktorý má prísť na jeseň. A tam by mal Golf veľké šance: väčší a výkonnejší motor (2,0TSI 213 kW/290k) plus hodnotnejší interiér. Aj keď má vraj mať iba DSG, čo by zase nahrávalo Meganu RS (samozrejme vo verzii Cup). A napokon cena, RS stojí celkom zaujímavý peniaz, limitka TCR bude asi hodne vyššie.
Dany: ako píšeš, dať tam dvojliter, asi by neboli tie výhrady k priebehu výkonu. Ale opakujem, sú to nuansy, tých 206 kW tam bezpochyby je. Choď sa zviesť, testovacia flotila je stále v TT.
Tom: samozrejme že by som šiel do Cupu, ale predvádzačka je len Sport, Cup sa u nás ešte nepredáva. A práve ten základ ukáže potenciál, ak som spokojný so Sportom, je zrejmé, že Cup bude len lepší a teda by som doň šiel aj bez testovačky.
wl: žiadny koment? -
Thomasino 20.08.18 12:25
« Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy
Já se půjdu pak projet s verzí CUP, protože mě prostě verze Sport bez samosvoru nedává tak úplně smysl. Pak mi přijde lepší univerzál Golf GTI, Leon Cupra či další, kteří mají adaptivní podvozek a pořádný samosvor. No ikdyž pořádný.. Tady právě poslední dobou pociťuji, že u Cupry ten koncernový VAQ není tak dobrý jako byl v Meganu R.S. poctivý samosvor. Ale na běžné ježdění to stačí, to je fakt :-! -
Dany 20.08.18 12:19
« Re: Megane RS - jazdné dojmy
Iudex, pekná dovolenka.
k Meganu: vyčerpávajúco a prekvapivo pozitívne spísané dojmy. Škoda toho dvojlitra. Zrejme by museli vyvýjať komplet nový motor a tak im bolo ľahšie zväčšiť jednašestku. Viac parády môže narobiť v Alpinke, ako v prerastenom Megane. Ak bude ešte k dispozícii, tak sa stavím skúsiť.
Nu čo, aj tak je pekné, že je stále z čoho vyberať. Je dobré, že sa nesnažia všetci napodobniť guru GTI, ale každý má vlastný recept na ideálny kompromis. -
Thomasino 20.08.18 10:43
« Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy
i30N má 2,0 Turbo... Velmi schopné auto, ale interiér dost bída. Jejich agresivní kampaň, chování českého zastoupení k dealerům, plus zkušenosti s i30 v rodině po 5 letech a také servis na Jižní Moravě, to vše vede k jasnému výsledku, tohle určitě ne !! >:-[] >:-[] -