Caterham Fotosoutěž (Fotosoutěž Moje auto.cz)

Zařazení: Všechna fóra > Diskuse v MOJE.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto Ronault-

Ronault. 24.08.18  18:32

« Jak jsem dneska nekoupil kola na Fabii

Blíží se zima a na novou Fabii otec nemá zimní gumy a jelikož nejsme fandové přezouvání pneumatik a atypický rozměr 16 na Fabii je lehce dražší, jal jsem se hledat originál alu 15 na Fabii. Našel jsem inzerát přesně dle gusta, skoro nové 15" kola Škoda, zimní Michelin. Zavolal jsem tam a dnes vyrazil za Opavu, z práce 50 km, zpátky 100 km.

Dojel jsem zrovna když začínalo pršet. Pán s malým pneuservisem a velkým množstvím kol, údajně z německa, kde pracuje, mi je ukázal, vše sedělo, rozměl pneu, kola bez vady, zaplatil jsem, naložil do auta a jel domů.

Jelikož jsem musel sklopit zadní sedačku na jedné straně koukám na ně v zrcátku a říkám si, že jsem je na žádné Fabii III neviděl. Nedalo mi to, zastavil jsem a koukám na kola. V zadu znak Audi...no budiž, koncern... šířka disku sedí, ale nikde jsem nemohl najít ET. Našel jsem ale číslo modelu kol a zadal do googlu a ejhle:
    [odkaz]

ET 29 a na Fabii má být ET 38 ;-\ Při bližším zkoumání jsem našel zbroušené ET 29. Tak mu hned volám, cože to jako znamená a jel jsem mu kola vrátit zpět.Že prý to sundal přímo z Fabie a že těch disků má hodně a kecy v kleci.

Tak jasně, někdou koupil Audi A1 a nelíbily se mu, na tak drahém autě, ale na Fabii se to určitě na zimu prodá a kupci se ozvou...

Dobrý podvodník :no: :-! [odkaz] Ještě že mi to nedalo a vrátil jsem se...

Takže opatrně pánové...

Woody: Rapid se stává králem silnic, taky jsem dneska v ranní špičce u O-vy jedouce 110 v 90 uhýbal služebnímu Rapidu, s přehledem nejrychlejší.
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 24.08.18  18:24

« Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy

w-a........služební Rapid....you must be kidding........ >:D
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 24.08.18  18:21

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy

wl....Evropané jsou moc konzervativní a bojí se vybočit ze stáda..... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 24.08.18  18:19

Tms...CTR v červené barvě nemá chybu.......ale pro CW mám "slabost"........

[odkaz]

[odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 24.08.18  11:54

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy

Pokud bych se v budoucnu rozhodl že nechám jen jedno auto, nebudu do toho cpát měsíčně tolik peněz a hledal zase kompromis (přece jen pronájem druhé garáže, dvě pojištění atd., taky aby zůstávalo více prostředků na zážitky a další věci), tak pokud bych si nenechal jedno z těch co mám, tak zrovna CTR po faceliftu by třeba mohlo být řešení ;-) >:-[] Ale to jsou jen takové velmi předčasné úvahy :-! Stejně tak se dá nechat M2 jako jedno auto (pokud se pořeší sedadlo), nebo Cupra jako jedno auto, ikdyž proti CTR to nějaké drobné slabiny má.. A ještě jsou pak další odvážnější řešení, např. Alpinka nebo M4 v automatu :-)
    (nebojte, letos už nic nekupuji, max. prodávám..) [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 24.08.18  06:59

« Re: Megane RS - jazdné dojmy

iudex: Fajn text. :yes: Zřejmě se tahle generace M-RS nestane předmětem zbožné úcty jako ta předchozí, ale že by u Renaultu neuměli udělat hot-hatch, to taky ne. Sám nevím, kam by aktuálně vedly mé kroky, kdybych lovil v těchto vodách. Navíc když auto nehodnotíš jenom objektivně, ale i subjektivní dojmy maj velký podíl na rozhodnutí. To se týká hlavně N-ka, na jehož vnímání se u mě Vošický nehezky podepsal, ať se tomu bráním jak chci. Megana bych určitě zkusil, ale čistě od stolu by aktuálně zřejmě vedla Cupra.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 24.08.18  06:48

Když už píšeš, že M-RS Sport bez samosvoru nedává tak úplně smysl, tak mně zas nedává tak úplně smysl, aby si majitel M2 říkal, že si toho Civica Type R stejně jednou koupí. ;-) A tím nechci nijak snižovat kvality C-TR.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 24.08.18  06:45

« Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy

Ron: Kdepak, jak už bylo napsáno přede mnou, N-ko má dvoulitr.
  • « 00 Reagovat !

foto woody-alien

woody-alien 24.08.18  06:42

« Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy

Zdravím pradědu z Českého ráje. Možná, že není nad šestiválec, ovšem realita prokazuje, že služební Rapid je nejvíc. Ať už na okreskách, kde se pouští do předjížděcích manévrů, jež by majitele šestihrnku bez ohledu na značku vyděsily k smrti, tak i na dálnicích, kde mu blazeovaní řidiči hot-hatchů, rychlosedanů a opulentních SUV tak tak stačí vyklízet levý pruh. Tu firmu si musím vygooglit, zřejmě slušnej oddíl. >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 23.08.18  23:52

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy

Až zase Honda (potažmo Japonci) začne dělat auta (včetně hh), na které se většina evropanů ráda podívá, může tady čekat odpovídající zájem.
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.08.18  21:59

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy

Já mám k některým japoncům pozitivní vztah. Zvláště k Hondám, kterých jsme měli v rodině několik. Už dlouhé roky si říkám, že si toho Civica Type R stejně jednou koupím, jen ty poslední 2 generace se mi vůbec nelíbily. Tohle je o něco lepší, ikdyž mám stále výhrady >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 23.08.18  13:06

« Re: Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy

Tms. Jsem rád, že se tu konečně dal někdo přemluvit a má zájem o Japonce...... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Thomasino

Thomasino 23.08.18  11:19

« Re: Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy

Myslím, že Civic Type R bude stát opravdu za prozkoumání !! Pěkně napsaný test, zvláště ten konec :-)
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto pradeda777

pradeda777 22.08.18  23:02

« Re: Re: Re: Megane RS - jazdné dojmy

Zdravím všechny z Kyjova......právě jsem se vrátil se svou M140i z výpravy do Františkových Lázní a s radostí oznamuju, že se potvrdilo, že není nad šestiválec (B58)........tak se všichni s těmi "usrrannými čtyřhrnky" hoďte do klídku............ ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Emel

Emel 22.08.18  09:20

Cupra rozhodně... naštěstí se zatím nepotvrdily zvěsti o konci MT nebo snížení výkonu, takže se pořád dá koupit 300k v MT ST :-) .
  • « 00 Reagovat !

foto Dany

Dany 22.08.18  07:08

Iudex, tak flotila RS Tour už je v Senici. 8-s Ak mi vyjde čas, skúsim ešte tam.
  • « 10 Reagovat !

foto white-label

white label 21.08.18  23:04

Jak už jsem tu psal, G8R má mít také výkon (v PS) začínající čtverkou, takže s max. výkonem by problém být neměl, otázkou je, jestli dostane dvoustupňové přeplňování, které mělo být právě v G7R420, další věc je, jestli už opravdu bude jen jako 5dv.

Jinak toho "veterána" jsem teď dal technicky trochu do kupy (nové rozvody, druhá výměna oleje v dsg, výměna ventilu odlučovače oleje, dotažení uchycení přední nápravy...) a po překročení mety 100 tis. km zase jezdí jako za mlada.
  • « 00 Reagovat !

foto iudex

iudex 21.08.18  16:40

Tak konkurentom Tvojej limitovanej Cupre R bude až Trophy, Cup je konurent pre bežnú Cupru.
    wl: je mi jasné, že MRS nie je pre Teba, ak už za niečo vymeníš svojho veterána, bude to musieť byť niečo špeciálne, nie bežná konfekcia. Ale keďže projekt R400 zarezali, neviem, či Ťa uspokojí nejaký TCR. Žeby predokolková 1er? >:-[] >:-[]
  • « 00 Reagovat !

foto Market

Market 20.08.18  18:44

« Re: Megane RS - jazdné dojmy

Zaujimavy popis skusenosti. Ten Renautik sa mi dizajnovo paci, ale zatial som v nom sedel iba v BA na autosalone. Ak budem mat niekedy moznost sa v tom povozit, tak napisem porovnanie s CUPROU. Ale priamym konkurentom mojej CUPRY R bude asi az ta CUP verzia...
  • « 00 Reagovat !

foto white-label

white label 20.08.18  18:17

iudex
    Zrovna jsem neměl čas na to nějak (podrobněji) reagovat.
    Je to napsáno poměrně podrobně... a podobně jako Pája, z toho žádné překotné nadšení necítím, ale samozřejmě ani zklamání, což je pozitivní.
    A kandidát na případný budoucí hh to (pro mě) není určitě...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…